Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 329959 Прегледи
*

aiia

Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #180 -: Юли 02, 2009, 05:48:55 pm »
То и аз с моя Марс в Рак, харесвам по-чувствителни и мили мъже.
Не харесвам мъже тип ''Мачо'' а-у-а-у

После кажете, че не са показателни стихиините домове в които попадат планетите сигнифкатори.

*

aiia

« Отговор #181 -: Юли 02, 2009, 05:50:21 pm »
Тамън щях да питам, що не пишеш ''любовни романи''. Идва ти отвътре.

Тук не позна.  :P
Не съм по любовните романи и този стил не го умея въобще.
Не мога да пиша сладникаво, почти не използвам гальовни думи, дори спрямо любими същества (единствено котките правят изключение). Не харесвам лиготене.

Лилииииииииииииииииииииии, като се влюбиш друга песен ще пееш.
Имаш ги потенциала, просто трябва някой да го разгърне :-))))  :-*

*

Lillie

• 30532
« Отговор #182 -: Юли 02, 2009, 05:53:09 pm »
Е, влюбвала съм се.
Но не я пея тази песен, никога. По друг начин го показвам.
Ако имах нещо във Везни, може би щях да имам по-богат речник с галени думички.
Не мога де, просто не ми идва отвътре.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #183 -: Юли 02, 2009, 05:57:55 pm »
Алооо, нептунианката  ;D, кой ти е стегнал така юздите? :-)))))
Сатурна от Лъв ли? Тц тц.

За мен, картата е уникално-колоритна. Имаш просто много добри аспекти, като изключим тау-квадрата между светилата и  джуджето-Плутончо.

*

Asol

• 4140
« Отговор #184 -: Юли 02, 2009, 06:00:29 pm »
 :) Писането в същина ти си отдава страхотно. Определено имаш талант. А за любовта и писането ...може да пропише стихове, кой знае  :P
« Последна редакция: Декември 02, 2009, 08:55:05 am от Asol »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #185 -: Юли 02, 2009, 06:05:31 pm »
Много бих искала да знам, кое да приема за моя истинска дата за раждане? Това, че 'битувам' под фалшива рожденна дата, означава ли че имам фалшива карма? Имам чувството, че през целия си живот лъжа себе си, че живея под чужда самоличност, че не мога да намеря моето истинско 'аз'...

В случая за никаква "фалшива" карма не може да се говори, бъди спокойна.  :)
Но определено датата и часът на раждане имат значение.
В зависимост от датата се променя номерологичното значение, номерологичната вибрация се променя и ако си сменим името.
В твоя случай мисля, че може да се направи ректификация, стига наистина прецениш, че имаш нужда от такава. Ако си сигурна, че датата не е 1 януари, а 31 декември, остава само да се доуточни часът на раждане.
Ректификация се прави от професионален астролог, има си начини и техники. Обикновено изискват да изброиш поне няколно важни събития от живота си (по дати и години), правят също така сверка с хороскопите на родителите и други близки.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #186 -: Юли 02, 2009, 06:07:35 pm »
А за любовта и писането ...може да пропише стихове, кой знае  :P

И да римувам не мога, ама хич...  :(

По ми се удава да пиша в научен стил, леко дистанциран.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #187 -: Юли 02, 2009, 06:35:45 pm »
Стрелец във втори,което според мен означава,че точно от чуждите езици и пътуванията може да си вади паричките. ;)

А същото важи ли за Луна в Стрелец във втори дом?

Всъщност, Луната е почти на границата между втори и трети. Обаче проблема е, че в cafeastrology  ми пише, че Луната ми е във втори дом и има обяснение какво е характерно за тази Луна, а в astro.com ми тълкуват Луната като попадаща в трети дом и пише:

Note: The Moon is technically near the end of house 2 and is therefore interpreted in house 3.

Сега аз за попадаща във втори или в трети дом да я боря, щом е на края на втори?

По този въпрос - ето картата, вие като попадаща във втори или в трети дом бихте тълкували Луната ми?

http://img229.imageshack.us/img229/2034/kartata.gif

На astro.com ли да вярвам или на cafeastrology?

Търся си Луната! Тук Луна, там Луна! Къде е ? Във 2 или 3 дом? Вие на кое залагате? На кой сайт да вярвам? Или Луната ми взема качества и от двата дома като е на границата?

« Отговор #188 -: Юли 02, 2009, 07:02:50 pm »
Цитат
Много бих искала да знам, кое да приема за моя истинска дата за раждане?
Категорично си гледай истинската дата, виж някой опитен в ректификацията астролог да ти определи часа. Изборът на име и вибрацията на числата е едно, там може да променяш, но рождената дата е кода, с който сме дошли в тази си инкарнация. Не се лъжи, че новата дата ще даде друга карма. Все пак тежките планети ще са в едни и същи знаци. Няма да е фатално различно. Но с Луната и домовете какво се случва? АС- то едно и също ли е?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #189 -: Юли 02, 2009, 07:05:29 pm »
Доколкото виждам, Луната е в последния градус на 2 дом, т.е. на куспидата на 3ти.
Ако използваме домификация на Кох вместо Плацидус, със сигурност ще е в 3 дом.
А при условие, че от другата страна на куспидата е разположен Нептун, бих отчела съвпада на върха на 3 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #190 -: Юли 02, 2009, 07:11:10 pm »
Доколкото виждам, Луната е в последния градус на 2 дом, т.е. на куспидата на 3ти.
Ако използваме домификация на Кох вместо Плацидус, със сигурност ще е в 3 дом.
А при условие, че от другата страна на куспидата е разположен Нептун, бих отчела съвпада на върха на 3 дом.

Благодаря!  :) И в cafeastrology, където пише, че Луната ми е във 2-ри дом също пише, че Луната е в съвпад с Нептун.  ::)  :)

Но, според теб дали все пак взема от характеристиките и на двата дома?  ???  ???
« Последна редакция: Юли 02, 2009, 07:17:00 pm от Helo »

*

Kaya

• 2893
« Отговор #191 -: Юли 02, 2009, 07:42:53 pm »
  Юпитер в VІІ дом добре, ама е в съвпад с Лилит

значи кинти :P и то обикновено  не малко опредлено имаш показатели за натруване на благосъстояние в по-късна възраст
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #192 -: Юли 02, 2009, 07:55:14 pm »
Но, според теб дали все пак взема от характеристиките и на двата дома?  ???  ???

Според мен Луната е на върха на 3ти дом, по Плацидус. По Кох има голяма вероятност да се озове в 3 дом. Според астролозите-класици 3 дом е мястото на "радост" за Луната.
Последните градуси на дома са с по-слабо изразено влияние, с изключение на ъгловите сектори. Луната при теб е куспидна, т.е. в съвпад с върха на 3 дом. Освен това самата куспида попада в последните градуси на Стрелец, а не в началото на Козирог, а това също има значение. В противен случай бихме приели, че Луната има отношение към двата дома. При теб обаче тя бърза да навлезе в 3 дом и може да се каже, че стои на прага на дома, след като е напуснала предишния.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #193 -: Юли 02, 2009, 08:03:37 pm »
Благодаря ти Лили!  ;D Ще я броя за попаднала в трети дом.  ;D  :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #194 -: Юли 02, 2009, 08:14:55 pm »
Аз също съм новобранец и това трябва да е и моята тема :) та: в наталите и на двете ми деца забелязвам абсолютно точен съвпад на планета с имум цели (няма и секунда отклонение).
Та въпросът ми е като как да го отнеса този факт със собствена та ми персона? :)
Син - точен съвпад на Луна (мен) във водолей с имум цели.Луничката е в опозиция на Слънчицето му, Меркурий, Марс на МЦ. :)
Дъщеря- точен съвпад на Юпитер в риби с имум цели в хармонични аспекти с планетите с изключение на Луната (мен), с която е в квадрат. :)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #195 -: Юли 02, 2009, 08:27:34 pm »
Ще я броя за попаднала в трети дом.

Еми виж, можеш да проследиш и как се манифестира влиянието й в живота ти, т.е. с аналогиите на кой от двата дома я свързваш повече, идентифицираш се психологически и емоционално.
Сещам се, че в някоя от темите преди беше споменала, че си завършила детска педагогика.

В твоята карта Луната има следните връзки:
- намира се на куспидата на 3 дом в съвпад с Нептун, който управлява 5 дом;
- управлява 9 дом (интерсептиран Рак), едно от значенията на който се свързва с преподавателската дейност, разширяване на светогледа и споделяне/предаване на знания;
- сключва аспект секстил с Асцендента ("личност").

Затова мисля, че имаш всички препоставки за активна комуникация, чрез която да изразяваш вътрешното си "дете" (Луната) пред света. Меркурий в 7 дом също е насочен към диалогичност и споделяне на знания, макар че в знака Телец няма да е толкова бърз и спонтанен като Меркурий в Близнаци, Овен, Стрелец или Водолей. Юпитер в 3 дом също може да се свърже както с преподаване, така и с афинитет към разширяване на кръгозора чрез систематизиране, конкретизиране на придобитите знания (Юпитер в Козирог, в точен секстил със Сатурн в 1ви дом), т.е. в контекста на тяхното практическо, а не толкова абстрактно приложение.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #196 -: Юли 02, 2009, 08:29:20 pm »
Син - точен съвпад на Луна (мен) във водолей с имум цели.Луничката е в опозиция на Слънчицето му, Меркурий, Марс на МЦ. :)

Ако и Уран е в 4-дом е добре да го отделиш рано от семейството
след като порасне, зависи другите планети къде са, но Слънце на МЦ
в Лъв - трябва да се изявява  :)
Естествени минерали и амулети

*

Uran

• 6041
« Отговор #197 -: Юли 02, 2009, 08:33:34 pm »
Топло, топло....Аз гледам и втори дом, който показва и от какво може да препечелва човек със собствени усилия. Това е домът на личните дарби и придобивките.

бе не знам защо, ама тоя управител на 2 в 7 дом ми навява мисълта, че Лили ще бъде доста добре осигурена от съпруга си  :-[
Аз имам У2 в 7 дом, това по-скоро говори за възможност за делово партньорство дори и да имате различни професии. При мен  У7 също е ретрограден , което ме навява на мисълта за затруднения при "забогатяването" чрез партньора.
Юпитер в 7 дом мисля, че дава добър статус (не непременно материален, може и светски) чрез партньора. :)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #198 -: Юли 02, 2009, 08:35:40 pm »
Uran
извинявай, но не разбрах  твоята луна ли е на неговия ИЦ или неговата?

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Helo

« Отговор #199 -: Юли 02, 2009, 08:37:05 pm »
Ще я броя за попаднала в трети дом.

Еми виж, можеш да проследиш и как се манифестира влиянието й в живота ти, т.е. с аналогиите на кой от двата дома я свързваш повече, идентифицираш се психологически и емоционално.
Сещам се, че в някоя от темите преди беше споменала, че си завършила детска педагогика.

В твоята карта Луната има следните връзки:
- намира се на куспидата на 3 дом в съвпад с Нептун, който управлява 5 дом;
- управлява 9 дом (интерсептиран Рак), едно от значенията на който се свързва с преподавателската дейност, разширяване на светогледа и споделяне/предаване на знания;
- сключва аспект секстил с Асцендента ("личност").

Затова мисля, че имаш всички препоставки за активна комуникация, чрез която да изразяваш вътрешното си "дете" (Луната) пред света. Меркурий в 7 дом също е насочен към диалогичност и споделяне на знания, макар че в знака Телец няма да е толкова бърз и спонтанен като Меркурий в Близнаци, Овен, Стрелец или Водолей. Юпитер в 3 дом също може да се свърже както с преподаване, така и с афинитет към разширяване на кръгозора чрез систематизиране, конкретизиране на придобитите знания (Юпитер в Козирог, в точен секстил със Сатурн в 1ви дом), т.е. в контекста на тяхното практическо, а не толкова абстрактно приложение.

Аз мисля, че имам доста добри позиции на планетите и за писателска дейност и това ме интересува.  
« Последна редакция: Юли 03, 2009, 09:15:28 am от Helo »