Някой от вас има ли квадратура Марс-Нептун или познава ли такъв човек? Иска ми се да разбера какви точно изкривени фантазии имат такива хора.
Аз имам само две квадратури в хороскопа и те са с Midheaven. Май не ми носят нищо лошо, освен че едната е един от двата ми аспекта с МС, който показва, че трудно ще си избера професия.Иначе като си чета за някои мои аспекти, на две места ми препоръчват психотерапия. Едното май беше за опозицията Марс-Венера. Сега всички с тази опозиция - на психотерапия. Другото е заради съвпада на Плутон с асцендента. Пише, че такива хора били като птицата феникс и постоянно имали нужда да се прераждат. Ако този процес бъде възпрапятстван, се натрупвало огромно напрежение, което на всяка цена трябвало да бъде изразходвано. Затова тези хора имали склонност към разни фикс-идеи и натрапливи мисли. Обаче, ако човек се научел да се справя с това и да бъде в хармония със себе си, самият той можел да стане чудесен психотерапевт. (ако и другото в хороскопа помага за това)Сега ще ходим ли на психотерапия?
Скарлет е писала в астропортрета на Бойко Борисов, че Марс квадрат Нептун е творчески аспект.
Имам няколко карти на полицаи с аспекти на Марс и Нептун-обикновено в съвпад и квадратура.
Цитат на: Скарлет в Юли 13, 2009, 06:45:40 pm Имам няколко карти на полицаи с аспекти на Марс и Нептун-обикновено в съвпад и квадратура. Ха ха ха,ми нали уж спасяват хората
Какво точно означава символът на Везни? Ама не мисля, че е теглилка.
Цитат на: Helo в Юли 15, 2009, 08:43:53 amКакво точно означава символът на Везни? Ама не мисля, че е теглилка. http://www.symbols.com/encyclopedia/06/0624.html
Като че ли прилича повече на това: http://www.symbols.com/encyclopedia/42/421.html
Цитат на: Helo в Юли 15, 2009, 08:43:53 amКакво точно означава символът на Везни? Ама не мисля, че е теглилка. Ами,не е теглилка,а символизира изгрева на изток и залеза на запад на Слънцето. Символичното уравновесяване на "АЗ" и "ТИ"/другите/.
Изображението, което си постнала, е на Лилит. В повечето източници така е позната.Но не е изключено тя да е едно от превъплъщенията на Инана. Има много дълга предистория, среща се още в шумеро-акадската митология, в семитските култури.