Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 329112 Прегледи
*

holanda

Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #340 -: Юли 12, 2009, 12:06:16 am »
що пък изкривени? :oПредполагам си зависи от дома,в които се намират.. аз имам аспекта Нептун/Уран/Сатyрн в 3 дом в  квадрат със Слънцето/Марс в 12(като стелuyма в 3 дом е в опозиция с Юпитер в 9).При мене това си беше просто тежко детство,вечно бях ауtcаидер,все се доказвах,но никoй не ме разбираше. :-\ :-\Нещо не ме биваше в установяването на контакт :D :D,все си намирах някакво тайно лично скривалище и стоях там с часове ;)/това Слънце в 12 дом много ме изолираше от света,но определено не съм имала изкривено мислене,даже напротив-май точно този аспект ми даваше куража да се справям с тежките си моменти/.Като поотраснах малко вече се бях научила да постигам целите си(е не всички) с правилно формулирана мисъл.Проблеми в либовта чак не са ме тормозели.Всъщност може да се каже,че Марс в квадрат с Нептун дава проблеми от различно естество(в зависимост от дома,в които се намират),но именно Квадрата те тръшка меjду своите 4 стени,докато не усвоиш(опитомиш) и разбереш съ6тината на собствените си проблеми.Затова и си мисля,че не може да си изперкал фанатист само от този аспект 8) ::).Но да-творчески аспект си е(като ти се натрупа цялото напрежение-6'твориш,кво 6 праиш) ;)

*

malina

« Отговор #341 -: Юли 12, 2009, 09:19:38 am »
Някой от вас има ли квадратура Марс-Нептун или познава ли такъв човек? Иска ми се да разбера какви точно изкривени фантазии имат такива хора.  ???

Aз имам тази квадратура, но е включена в тау-квадрат / Марс, опозиция на Луна, с квадратури към Нептун / и в други сложни фигури, на които все още ми е трудно да разбера какво им е посланието. Но като цяло потвърждавам за изкривените фантазии..   ;D   А и нерядко ме избива на 'творчество'..  - използвам кавички понеже и то е леко изкривено ., абе важното е че поне ме разтоварва ..   :P  

*

malina

« Отговор #342 -: Юли 12, 2009, 10:14:22 am »
Ау., а имам един приятел с подобен на моя тау-квадрат, но при него положението е още по-зле: Марс и Сатурн в съвпад, в 9 дом са връх на тау-квадрата, квадратират Нептун в първи дом и Венера и Слънце в 7.  :-X    И той е мега изкривен, то ние затова сме приятелчета де ..   :P

*

Helo

« Отговор #343 -: Юли 12, 2009, 11:21:18 am »
Аз имам само две квадратури в хороскопа и те са с Midheaven. Май не ми носят нищо лошо, освен че едната е един от двата ми аспекта с МС, който показва, че трудно ще си избера професия.

Иначе като си чета за някои мои аспекти, на две места ми препоръчват психотерапия.  :P  ;D  ;D  ;D
Едното май беше за опозицията Марс-Венера. Сега всички с тази опозиция - на психотерапия.  ;D  ;D  ;D  ;D

Другото е заради съвпада на Плутон с асцендента.  ???  :o  ???  ???  ::)
Пише, че такива хора били като птицата феникс и постоянно имали нужда да се прераждат. Ако този процес бъде възпрапятстван, се натрупвало огромно напрежение, което на всяка цена трябвало да бъде изразходвано. Затова тези хора имали склонност към разни фикс-идеи и натрапливи мисли.  :o
Обаче, ако човек се научел да се справя с това и да бъде в хармония със себе си, самият той можел да стане чудесен психотерапевт. (ако и другото в хороскопа помага за това)

Сега ще ходим ли на психотерапия?  ;D

*

holanda

« Отговор #344 -: Юли 12, 2009, 08:29:26 pm »
Аз имам само две квадратури в хороскопа и те са с Midheaven. Май не ми носят нищо лошо, освен че едната е един от двата ми аспекта с МС, който показва, че трудно ще си избера професия.

Иначе като си чета за някои мои аспекти, на две места ми препоръчват психотерапия.  :P  ;D  ;D  ;D
Едното май беше за опозицията Марс-Венера. Сега всички с тази опозиция - на психотерапия.  ;D  ;D  ;D  ;D

Другото е заради съвпада на Плутон с асцендента.  ???  :o  ???  ???  ::)
Пише, че такива хора били като птицата феникс и постоянно имали нужда да се прераждат. Ако този процес бъде възпрапятстван, се натрупвало огромно напрежение, което на всяка цена трябвало да бъде изразходвано. Затова тези хора имали склонност към разни фикс-идеи и натрапливи мисли.  :o
Обаче, ако човек се научел да се справя с това и да бъде в хармония със себе си, самият той можел да стане чудесен психотерапевт. (ако и другото в хороскопа помага за това)

Сега ще ходим ли на психотерапия?  ;D
Хело,нищо лично,ама много им се връзваш на астро-книгите ;) ;).То и аз все се 6ашках,че имам силни,трагични и незнам какви още аспекти,но като се разчетох из форумите,установих че всичко си е индивидуално и взаимно-свързано.Още не ми е ясно,защо аджеба-имам 3 планети в Козирог,като смятам себе си за достатъчно разчупена и отворена към нови идеи,но явно си има своя смисъл и значение...Иначе ако трябва да вярвам на написаното,е сега ми е времето да правя лошите хора на сапун(с моите изкривени аспекти и революционна ориентация ).Но не-седя си мирно и кротко и се чудя да ставам ли протестантка,да не ставам ли ;D ;D

*

Skarlet

« Отговор #345 -: Юли 13, 2009, 06:04:07 pm »
:o Скарлет е писала в астропортрета на Бойко Борисов, че Марс квадрат Нептун е творчески аспект.  

Кое ти е така чудно,че съм го написала?Предизвикателните аспекти могат да дадат и творчески способности,освен неприятни ситуации,ако човек съумее да ги проработи.Нептун освен измами,фантазии и илюзии,представя и творчески и интуитивни способности.
Петър Дънов има опозиция на Луна и Сатурн с Нептун.Това означава ли,че е объркан и заблуден,алкохолик и наркоман??? Че му липсват всякакви амбиции или е мошеник?
« Последна редакция: Юли 13, 2009, 06:14:11 pm от Скарлет »

*

Asol

• 4140
« Отговор #346 -: Юли 13, 2009, 06:36:31 pm »
Скарлет, на същото мнение като теб  съм по въпроса  ;) не съм го написала с идея, че това не е така. Позовавам се на теб като човек с опит в астрологията гледал много карти  ;) На оня с тризъбеца винаги му се приписват само кофти неща, ама си зависи ...все пак е висша октава на Венера.

*

Skarlet

« Отговор #347 -: Юли 13, 2009, 06:45:40 pm »
Ами,този ококорен емотикон ме наведе на тази мисъл.  ;) Има много творчески личности с предизвикателни аспекти към Нептун.Но зависи и с какво творчество се занимават. А и не е задължително да се занимават,а само да имат творчески и интуитивни способности,които да му помагат в работата. :) Тоя с тризъбеца при висша проработка дава висок идеализъм,вяра и силна интуиция.Нисшето проявление го знаем всички. Имам няколко карти на полицаи с аспекти на Марс и Нептун-обикновено в съвпад и квадратура.  ;D

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #348 -: Юли 13, 2009, 07:40:51 pm »
Имам няколко карти на полицаи с аспекти на Марс и Нептун-обикновено в съвпад и квадратура.  ;D

Ха ха ха,ми нали уж спасяват хората  ;D

*

Skarlet

« Отговор #349 -: Юли 13, 2009, 07:57:56 pm »
Имам няколко карти на полицаи с аспекти на Марс и Нептун-обикновено в съвпад и квадратура.  ;D

Ха ха ха,ми нали уж спасяват хората  ;D

Не,Синухе,не уж спасяват,а наистина.И са много добри в работата си.Не знам защо сте така настроени към предизвикателните аспекти.Те може да водят рано или късно до негативни събития,но не е задължително да дават негативни черти на характера.Но това си е мое мнение.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #350 -: Юли 14, 2009, 07:00:20 am »
Абе аз нищо не съм казал против твърдите аспекти-наистина нищо не е задължително,както и за по-меките  ;)
Просто се пошегувах-и то просто за аспекта Марс/Нептун (познавам и Рибешки Марсове дето болното им място е да "спасяват" света/хората около себе си),ма то във всяка шега си има истина.В смисъл ясно е,че има и хора които си вършат работата и наистина помагат и дори спасяват други не просто защото им е работа,а защото ги влече да се жертват и да служат.Други пък може да избират такова поприще за да спасят  себе си  ::)

*

Helo

« Отговор #351 -: Юли 15, 2009, 08:43:53 am »
Какво точно означава символът на Везни? Ама не мисля, че е теглилка.  :P   ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

*

malina

« Отговор #352 -: Юли 17, 2009, 09:29:01 am »
Какво точно означава символът на Везни? Ама не мисля, че е теглилка.  :P   ;D  ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

http://www.symbols.com/encyclopedia/06/0624.html

*

Helo

« Отговор #353 -: Юли 17, 2009, 09:38:20 am »

http://www.symbols.com/encyclopedia/06/0624.html

Благорадя ти!  ;D  ;D   :P ;)

Наистина прилича на Слънце.

Аз питам, защото се чудех какво държи богинята на плодородието Инана в ръцете си. Има различни предположения какво държи, но досега не съм видяла някъде да се казва, че прилича на знака на Везни, а на мен ми прилича точно на това.

*

malina

« Отговор #354 -: Юли 17, 2009, 09:50:05 am »
Като че ли прилича повече на това: http://www.symbols.com/encyclopedia/42/421.html

*

Helo

« Отговор #355 -: Юли 17, 2009, 10:04:54 am »
Като че ли прилича повече на това: http://www.symbols.com/encyclopedia/42/421.html

Да! Прави си!  ::)

Знак за вход и жезъл. Четох, че се предполага, че това, което богинята държи прилича на входовете към хамбарите и тъй като е богиня на плодородието, това звучи логично. А аз предполагам, че като символ на вход по принцип, може да символизира и вход към подсъзнанието.
Инана е предшественичка на Венера и е като останалите богини, които представляват Майката-Земя - богиня на плодородието, любовта - чувствената любов и войната.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #356 -: Юли 17, 2009, 01:34:50 pm »
Изображението, което си постнала, е на Лилит. В повечето източници така е позната.
Но не е изключено тя да е едно от превъплъщенията на Инана. Има много дълга предистория, среща се още в шумеро-акадската митология, в семитските култури.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Skarlet

« Отговор #357 -: Юли 17, 2009, 01:42:17 pm »
  Ами,не е теглилка,а символизира изгрева на изток и залеза на запад на Слънцето. Символичното уравновесяване на "АЗ" и "ТИ"/другите/.

« Отговор #358 -: Юли 17, 2009, 01:44:37 pm »
  Ами,не е теглилка,а символизира изгрева на изток и залеза на запад на Слънцето. Символичното уравновесяване на "АЗ" и "ТИ"/другите/.
Не врат  ами шия  ;D :P :P :P

*

Helo

« Отговор #359 -: Юли 17, 2009, 01:47:24 pm »
Изображението, което си постнала, е на Лилит. В повечето източници така е позната.
Но не е изключено тя да е едно от превъплъщенията на Инана. Има много дълга предистория, среща се още в шумеро-акадската митология, в семитските култури.

Ха кажи сега защо смяташ, че е Лилит, при положение, че Лилит не е била кой знае калко известна или поне следите и се губят, а богини на плодородието бол? Това е стопроцентова богиня на плодородието и Майка -Земя, защото притежава всички качества за това - богиня на чувствената любов и на войната, а такива са всики подобни богини. Имала е и престой в подземния свят, ама още не съм прочела всичко за нея. Е, Инана е най-ранната и другите са заимствали от нея, ако изключваме ведическата митология.

А това, което държи Инана, щом символизира вход, може да е и символ на жената, на женствеността.

Ето я пак Инана/Ищар

« Последна редакция: Юли 17, 2009, 02:05:15 pm от Helo »