Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 331083 Прегледи
*

malina

Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #360 -: Юли 17, 2009, 02:00:14 pm »
http://analogicalplanet.com/Pages/ContentPages/Sidebars/BurneyRelief.html

Само да вметна, че дискусията не съответства на заглавието на темата ..

*

Lillie

• 30532
« Отговор #361 -: Юли 17, 2009, 02:05:55 pm »
Имаше една тема - "Транзити на Лилит", там съм писала доста, има и фрагменти от митологията на античните народи. Лилит е позната от най-дълбока древност, макар и с различни имена... Ардат Лилит, Кхадо Лилит и много, много други. В митологията на шумерските народи е изобразявана с крака на сова.
Позната като Сангие Кхадо при тибетските народи, като Дакини при индусите и като Лилит при иудеите.

Кхадо е зъл демон от женски род в народния фолклор. В езотеричната философия е въплъщение на окултните зли сили в природата. Елементали, известни на санскрит като "дакини". Според индийските Пурани дакините служат на богинята Кали.

http://www.wintersteel.com/Lilith.html

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #362 -: Юли 17, 2009, 02:11:36 pm »
А символът на Инана е звезда с осем лъча - символ на Венера. А планетата Венера е символ на женствеността, богините на любовта ... знаете.

Виж на горния ред е Инана, а на долния други богини на плодородието, които имат същите символи като нея.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #363 -: Юли 17, 2009, 02:24:43 pm »
Това е стопроцентова богиня на плодородието и Майка -Земя, защото притежава всички качества за това - богиня на чувствената любов и на войната, а такива са всики подобни богини.

С риск да разводня темата, макар че напоследък всички теми тук се превръщат в малко или повече оф топик...

Helo, изображенията, които си постнала, не са идентични на първото. Но наистина се срещат някои повтарящи се елементи, които по принцип са характерни за митологията на шумерските народи. Крилатият диск е един от тях. Доколкото виждам, Инана е изобразявана често с разперени крила (но дали са на сова като при Лилит?). Крилата са символ на божествения, неземния произход на митологичните фигури. Митологията  използва алегоричен, символен език.

Апропо, Венера също е била богиня на войната при някои по-древни народи. В древногръцката митология тя добива друг статут, но в никакъв случай не се свързва с майчинството и плодородието, а с любовта, насладата и красотата. Афродита Пандемос е въплъщение на чувствената, плътската страна на "любовта", Афродита Урания - на по-извисената. Функциите на Инана в ролята й на Великата Майка са иззети впоследствие от богинята Деметра. Може да се направи паралел между Ищар и Персефона, в частта за слизането им в подземния свят.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #364 -: Юли 17, 2009, 02:30:30 pm »
Нормално е Лилит да има крила, защото тя е същество, подобно на ангел - тя не е съвсем земна жена. Май и нея са я обявили по-късно за паднал ангел. Кой казва, че крилата на Лилит са като на сова? Тя е анголоподобна. Може да я рисуват с ангелски крила.

А за Инана се твърди, че е богиня на чувствената, плътската любов.

Неин символ е лъвът - сила. Лъв - котки - женствеността - жените.

« Последна редакция: Юли 17, 2009, 02:38:13 pm от Helo »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #365 -: Юли 17, 2009, 02:34:06 pm »
Според мен в митологиите на различните народи функциите на различни по своята същност божества или биват смесвани, или разделяни впоследствие. Наистина се търси връзка между Венера и Инана/Ищар, обаче по-късното й (древногръцко) въплъщение няма абсолютно нищо общо с първоначалния образ, загубило е доста от своя мистицизъм и дълбочина... Гръцката Афродита можем да сравним с красива, но глуповата блондинка, загрижена единствено за собствената си наслада. Тя не уважава дори брачната институция (за пример може да послужи бракът й с Хефест), за нея единственно важно е да бъде боготворена, да се наслаждава на любовта и да няма по-красива (простосмъртна) жена от нея.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #366 -: Юли 17, 2009, 02:40:42 pm »
На тази дискусия мястото й е по-скоро в съседната тема - "Да поговорим за Венера".
Дали е възможно някой от администраторите да отдели последните няколко постинга и да ги добави в другата тема?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #367 -: Юли 17, 2009, 09:59:10 pm »
В astro.com пише, че хората, които имат Слънце в 8-ми дом в средна възраст ще преживеят някаква криза и че ако я преодолеят успешно, могат да очакват дълъг живот и постепенно увеличаваща се жизненост.

Вие сигурно сте имали наблюдения върху хора със Слънце в 8-ми дом. Можете ли да кажете каква е тази криза и коя област от живота засяга най-често? Едва ли става въпрос просто за криза на средната възраст.

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #368 -: Юли 17, 2009, 10:07:27 pm »
Нямам конкретни наблюдения върху хора със Слънце в 8 дом,  но подобна позиция според мен е тежка.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Helo

« Отговор #369 -: Юли 17, 2009, 10:17:20 pm »
Нямам конкретни наблюдения върху хора със Слънце в 8 дом,  но подобна позиция според мен е тежка.

Като оставим настрана проблемите с бащата, защо мислиш, че това е тежка позиция?  ???  ::)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #370 -: Юли 17, 2009, 10:24:23 pm »
Защото , както знаеш 8 ми дом е твърде интимен и дълбок и ми се струва, че дори и Слънцето не може да го огрее( е, не е Чак като 12 ти, но..). А и това е естествения дом на Плутон, който генерално според мен помита всичко. Имам усещането, че Слънцето просто не му е мястото там.Разбира се, откъм положителната страна, вероятно ще си облагодетелствана донякъде в рискови за теб здравословни ситуации, а и ще имаш предполагам подкрепата на силни хора в живота си, отново в критични ситуации.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Helo

« Отговор #371 -: Юли 18, 2009, 11:23:50 am »
За опозицията Марс-Слънце се казва, че давала много енергия и агресия. Но може би това не важи в такава степен, когато Марс е ретрограден. Аз с тази опозиция не съм агресивна... нищо че не се гледа на парче.

Обаче това при жените май дава проблеми с мъжкото в тях и с мъжете, защото били много властни и упорити. Обаче аз не съм властна нито чак толкова упорита.  ???

Вие познавате ли хора с подобни позиции - особено жени и да сте забелязали да са властни и доминиращи?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #372 -: Юли 18, 2009, 11:44:47 am »
Вие познавате ли хора с подобни позиции - особено жени и да сте забелязали да са властни и доминиращи?

Не познавам много такива...
Една от тези, които познавам, е със Слънце в квадрат към Марс (Овен) и Плутон (Везни). Изглежда наистина доминираща, безцеремонна.

Забелязвам подобни тенденции и при мнозина жени с Луна, ранена от Марс, особено ако участва Сатурн или Плутон.
Първата ми братовчедка е с екзалтирал Марс в 1 дом в опозиция със Сатурн и квадрат с Луна/Плутон. Няма нужда да казвам, че е проявила склонността си да доминира и да се налага на всяка цена още от малка. Вече почти от 10 години има брак с подчехлен мъж, който я гледа в очите и изпълнява наредбите й.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #373 -: Юли 18, 2009, 12:02:31 pm »
Ето ти една прекрасна проява на опозиция Слънце/Везни,7-дом
с Марс/Овен в 1-дом при това съвпад с Луната в Овен  ;D

Kiira KORPI - Финландска фигуристка:

http://www.astrotheme.com/portraits/qu4y7b22863S.htm

Естествени минерали и амулети

*

Helo

« Отговор #374 -: Юли 18, 2009, 12:04:32 pm »
Макар да имам опозиция Марс (Скорпион - 1-ви дом)-Слънце (Телец 8-ми дом), аз не искам да командвам мъжете. Искам равностоен пъртньор, с когото заедно да се забавляваме, да си приказваме постоянно за интересни неща. Няма да приема да ме командват и не искам да командвам. Какъв мъж ще бъде, ако го ковандвам! Ама нали Марса ми е в Скорпион  ::)  :P, търся лееко скорпионски тип мъж.  ;D  ;D  ;D
Пък и да командваш някого е като да му отнемеш свободната воля. Това не ми харесва. Но щом на подчинената страна това и харесва, тяхна си работа.  ::)

*

missKapriz

« Отговор #375 -: Юли 18, 2009, 05:48:30 pm »
Има ли начин да разбера кога ще се случи даден транзит без да залагам десетки дати в астрото или зетката по метода  проба-грешка?В смисъл да заложа аспектите,а програмата да ми даде датата?

*

Skarlet

« Отговор #376 -: Юли 18, 2009, 05:59:39 pm »
Аз поне не знам да има такъв начин.Единствения начин е като знаеш горе долу цикъла на всяка планета.Другия начин е да влезеш в астро ком и да видиш ефемеридите.Там са дадени за вяка година по месец транзитните планети.Има ги и на хартиен носител по книжарниците и сергиите,където се продава астрологична литература.

*

missKapriz

« Отговор #377 -: Юли 18, 2009, 06:50:46 pm »
В момента хирон ми е интересен-нали мърда с по 7 градуса на година-смятах,нагласях а той ходи насам -натам по картата-сменя си посоката и все не мога да го докарам където искам.Да не греша в тия 7 градуса??

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #378 -: Юли 18, 2009, 07:00:01 pm »
В момента хирон ми е интересен-нали мърда с по 7 градуса на година-смятах,нагласях а той ходи насам -натам по картата-сменя си посоката и все не мога да го докарам където искам.Да не греша в тия 7 градуса??

Тука са ефемеридите в астро.ком за всички години можеш да провериш
всяка Планета къде се намира по месеци и дни, в кой знак и на колко градуса в знака :

http://www.astro.com/swisseph/swepha_e.htm
Естествени минерали и амулети

*

malina

« Отговор #379 -: Юли 18, 2009, 07:03:44 pm »
В Аstroworld /софтуера/ има възможност да се издирват аспекти ..