Здравей Гост

НОВОБРАНЦИ

• 2121 Отговора
  • 330396 Прегледи
Re:НОВОБРАНЦИ
« Отговор #560 -: Ноември 20, 2009, 02:04:31 pm »
Може ли и 2 дома да са в един и същ знак????
Как би трябвало да се тълкува Слънце в 12 дом в Близнаци в опозиция с Нептун в Стрелец в 6 дом ? Четох доста неприятни и противоречиви неща за 12 дом  :(
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #561 -: Ноември 20, 2009, 02:12:25 pm »
Може ли и 2 дома да са в един и същ знак????
Как би трябвало да се тълкува Слънце в 12 дом в Близнаци в опозиция с Нептун в Стрелец в 6 дом ? Четох доста неприятни и противоречиви неща за 12 дом  :(

разбира се ,че може.....дори повечето карти имат така наречените интерсептирани знаци.
на какви градуси отговаря опозицията?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #562 -: Ноември 20, 2009, 02:16:18 pm »
1,01 пише

« Отговор #563 -: Ноември 20, 2009, 11:35:16 pm »
питането ми е повече за опозицията, темата за 12 дом вече съм я чела  :)
 п.п. къде да прочета повече за градусите??
« Последна редакция: Ноември 20, 2009, 11:46:03 pm от vanianeli »

*

missKapriz

« Отговор #564 -: Ноември 21, 2009, 07:39:20 am »
Какво точно за градусите?

« Отговор #565 -: Ноември 22, 2009, 10:08:50 am »
За градусите като цяло и за критични градуси в натала

*

missKapriz

« Отговор #566 -: Ноември 22, 2009, 10:16:40 am »
За градусите като цяло не мога да те разбера,но за критичните-първите и последните 3 от всеки знак,може да прочетеш тук http://www.astrohoroscope.info/ru/astrology.gradusi.htm
А за медицинските градуси в книгата на Назарова-http://astrology.at.ua/load/2-1-0-11

*

UnaDonna

« Отговор #567 -: Ноември 22, 2009, 07:55:44 pm »
Въпрос: при Юпитер и Сатурн в 11 дом /Дева/, кой от тях оказва по-голямо влияние?

*

missKapriz

« Отговор #568 -: Ноември 22, 2009, 10:20:20 pm »
Сатурн е на трон по дом,а Юпитер е в заточение в Дева.Но само това не отговаря на въпроса ти-все едно да питаш от двама колеги в офиса кой е по влиятелен. :)Няма как да се отговори ,ако не се знаят повече подробности.Аз лично мисля,че Сатурн е по-силен,като по-тежка планета ,но зависи и от аспектите,а и въобще не съм сигурна,че е праволно да се смята за по-силна.Сега ме замисли...Дано и някой друг отговори

*

Марая

• 28287
« Отговор #569 -: Ноември 23, 2009, 06:00:19 am »
Въпрос: при Юпитер и Сатурн в 11 дом /Дева/, кой от тях оказва по-голямо влияние?

кой дом управляват? какви аспекти правят? до колко минути е съвпада им?
всичките тези неща са безкрайно неабходими за точен отговор на въпроса ти?

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

sunrain

• 6710
« Отговор #570 -: Ноември 23, 2009, 11:22:20 am »
Защо искаш да ги разделиш ... двете планети, ако са в съвпад си действат заедно. Неслучайно са се настанили там, за да използваш енергията съвместно в този дом.   :)   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

UnaDonna

« Отговор #571 -: Ноември 25, 2009, 10:03:51 am »
А как би трябвало да действат заедно две толкова различни планети ::)
Марая, Стрелец ми - втори, а Козирог - 3, ако това ме питаш.
Но май ще взема да си сложа наталната карта, защото се опитвам сама да я тълкувам, но взех да се обърквам нещо.

ПП: Направих си и натална карта в един друг сайт и там ми дава съвсем различно разположение от Астрото. На кой да вярвам, кой е по-точен.

*

Марая

• 28287
« Отговор #572 -: Ноември 25, 2009, 10:12:14 am »
А как би трябвало да действат заедно две толкова различни планети ::)
Марая, Стрелец ми - втори, а Козирог - 3, ако това ме питаш.
Но май ще взема да си сложа наталната карта, защото се опитвам сама да я тълкувам, но взех да се обърквам нещо.

ПП: Направих си и натална карта в един друг сайт и там ми дава съвсем различно разположение от Астрото. На кой да вярвам, кой е по-точен.

би било по-лесно да има някой ,който да помага, че иначе става каша. :) ;)

*

missKapriz

« Отговор #573 -: Април 05, 2010, 02:42:11 pm »
Първия символ е квадрат и половина,но втория не мога да го разчета
Ако нямаш инфо ще постна тук,само да видим какъв е другия символ

« Отговор #574 -: Април 05, 2010, 02:44:47 pm »
добре, благодаря  :blink:

А как се тълкува квадрат и 1/2, като обикновения, но с добавки ли?

*

missKapriz

« Отговор #575 -: Април 05, 2010, 02:47:37 pm »
Квадрат и половина или сески-каре
Квадрат и половина е напрегнат миньорен аспект, при който ъгълът между планетите е 135°. Орбисата е ± 1,5° ... +2°. Орбисата за Слънцето и Луната е ± 3°.
Съществува определена закономерност: колкото по-миньорна е планетата, толкова по-голяма е орбисата. Така, Луната е най-миньорната планета, затова има най-голяма орбиса (7°). Най-далечната планета – Прозерпина (цикълът й е 625 години) в съвпад с Плутон, има най-малката, чисто символична орбиса ± 0,5°.
Този аспект действа постоянно. Това е аспект на възвръщането на негативните ситуации. Такъв човек по време на сблъсък или разпра между хора е принуден да се намесва в ролята на посредник, т.е. той се въвлича в напрегнати ситуации, които не го касаят лично, но понякога му се отразяват твърде неприятно. Длъжни сме да върнем някакви дългове, да се разплатим за грешките си в младостта. На хората със силен Квадрат и половина някой от близкото обкръжение им “представя сметка”. Това могат да бъдат бивши съпрузи, бивши любовници, бивши служители. Въобще, хора, с които не са завършили някои неща. Квадратът и половина е “безпощаден” аспект. Често това е аспект на сплетни и слухове.   
Понякога Квадратът и половина показва дълговете от минали животи. Но, като правило, ние и в този живот правим толкова дългове, че у нас този аспект се “пренатоварва”.
П.Глоба

*

Lillie

• 30532
« Отговор #576 -: Април 05, 2010, 02:59:19 pm »
Вторият символ мисля, че е биквинтил, минорен аспект.
Някои астролози отчитат аспектите квадрат и половина /сескикаре/ и полуквадрат наред с мажорните, т.е. не ги приемат за мажорни, но носещи по-силен енергиен заряд от хармоничните аспекти /тригон, секстил/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #577 -: Април 05, 2010, 04:48:38 pm »
благодаря, Лили

*

ger4o

• *
  • 235
« Отговор #578 -: Април 05, 2010, 06:47:33 pm »
Привет, на най-точните...
Може ли да си сверя часовника....?
Как най-общо тълкувате в натална карта на мъж следния аспект-Венера в Лъв, близо до АсЦ, в квадратура с Нептун/ретро/ в Скорпион в четвърти дом?
Благодаря ви предварително :P

*

Марая

• 28287
« Отговор #579 -: Април 06, 2010, 01:31:00 pm »
Как най-общо тълкувате в натална карта на мъж следния аспект-Венера в Лъв, близо до АсЦ, в квадратура с Нептун/ретро/ в Скорпион в четвърти дом?
Благодаря ви предварително :P

ако е упр. на асц-то венера ,нещата са ясни. вероятно е красив ,има харизма и е харесван.
венера в първи дом ли е или в 12-ти?
асц-то е телец ,видно от квадратурата ,която си посочила. а телцовата венера е за предпочитане според мен....венера/нептун- непрестанно има емоционален конфликт на личността м/у личната/венера/и универсалната/нептун/ любов. трябва да се работи в/у егоистичната любов- характерна за телцовата венера.