За пари. Тя е ко-наследница на човек, който ми дължи пари. Той беше приятел на баща ми, но почина. Имам си договор. Делото се мота 3 години докато си разделят имуществото...
Да, точно това ми хрумна, в предния пост изложих моята гледна точка.
Обаче по въпроса за евентуалния подкуп не знам какво да кажа, не стигнахме до единно становище къде да го търсим адвоката.
Ако приемем, че адвокатът като твой представител е по Юпитер, опозицията му с ретро Сатурн в 10 дом наистина се свърза с това, което казваш за делото, че се е проточило във времето, не е успял да отсъди дължимото в твоя полза и сега отново предстои този въпрос да се преразгледа в съда. Иначе Юпитер е в силна позиция /есенциално/, т.е. не ти е калпав адвокатът

.
Това го казвам с уговорката, ако от началото на процеса не си наемала друг адвокат, ако е останал същият.
Дори съдът като инстанция да не е по 10ти, а по 9ти дом, обективния резултат го търсим по 10 дом. И ретроградният Сатурн го показва, при това има връзка с втори дом - спорът е имуществен и в него участват повече от две страни /Козирог е интерсептиран, доколкото виждам/.
Венера, ако представя опонентката ти, няма разходящи аспекти с Юпитер, което би трябвало да посочи, че или не е правила опити, или не е успяла. Квадратът й с Юпитер е сходящ, което пък дава отрицателен отговор. Тоест не, няма да успее.
Има обаче един разходящ секстил с Луна в 4 дом, управляваща 8ми /имуществени въпроси, наследство/. Ако се разглежда така, по-скоро би трябвало да се е опитала да се споразумее с друг човек, ако има и дурги останали наследници /Луната управлява интерсептиран в 8 дом знак/. А ти споменаваш, че починалият е имал дъщеря. Но пък оставам с впечатлението, че и с нея не са успяли да се споразумеят. Голяма каша...
Всичко това не го възпоизвеждам от книжките, в тази насока малко съм чела... В такива случаи разчитам не само на интуиция, а и на логическо мислене.
ПП. Леле, сега пък разбирам, че има двама адвокати и двамата трябва да ги дирим в картата, не само единия.