Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1165594 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #2660 -: Май 10, 2010, 09:59:39 pm »
Съда по 10 дом, да, състава, институцията.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2661 -: Май 10, 2010, 10:01:01 pm »
А спорът какъв е, имуществен или друг?
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2662 -: Май 10, 2010, 10:01:29 pm »
А защо по сходящите аспекти на Луната гледаме какви действия евентуално ще предприеме опонентът?
Луната не представя ли кверента и неговите намерения?

Да, Луната е Аурора и въпроса, за който пита.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2663 -: Май 10, 2010, 10:02:09 pm »
Ааа, утре ще го мисля, на свежа глава. Сега ви казвам лека нощ
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #2664 -: Май 10, 2010, 10:04:56 pm »
момичета, какви ги приказвате? По 9-ти дом е съда.

« Отговор #2665 -: Май 10, 2010, 10:06:19 pm »
А спорът какъв е, имуществен или друг?

За пари. Тя е ко-наследница на човек, който ми дължи пари. Той беше приятел на баща ми, но почина. Имам си договор. Делото се мота 3 години докато си разделят имуществото заедно с другата, която я съдя /дъщерята на починалия/.

Но въпроса ми е дали го е подкупила.

Лека, Диана.  :blink:
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2666 -: Май 10, 2010, 10:06:51 pm »
Ако Марс е Аурора, Венера е колежката, не може ли примерно адвокатът да е Юпитер - естествен сигнификатор?

Ако Аурора е по Марс, позицията му в 9 дом ни насочва към съдебен процес, ако е имало такъв или предстои.
Обаче пък Венера, като сигнификатор на опонентката, е в раходящ секстил с Марс, сигнификатора на кверента. Това не би ли трябвало да посочва, че може да са постигнали някакво споразумение? А доколкото разбирам, има разногласия, т.е. спорът остава висящ, не е решен.
Ако 10 дом представя съдебната институция, позицията на ретро Сатурн там предполага някакво забавяне или повторен процес, преразглеждане, за което загатва и ретроградният управител на МС /Меркурий/.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #2667 -: Май 10, 2010, 10:06:59 pm »
Тя е противниковата страна. Не сме свържани роднински или служебно.

Чела съм, че когато не може да се отговори на някакъв въпрос се гледа МС  :-\

Мисля, че и двамата са по 7-ми  :-\

----------------------------

Луната не представя ли кверента и неговите намерения?

и е косигнификатор на въпроса

Аурора, ти си представена от Асцендента, а противниковият адвокат от 7-ми дом. Въпросът касае противниковия адвокат, следователно 7-ми дом става първи. Тогава кой е неговият противник? Естествено 7-ми от 7-ми дом, т.е. отново първи.

*

Nebesna

« Отговор #2668 -: Май 10, 2010, 10:08:14 pm »
търсим връзка между сигнификаторите на първи и на седми дом. Също така, ако имаш предвид, че му е дала пари, трябва да има връзка между вторите домове и на двамата.

« Отговор #2669 -: Май 10, 2010, 10:09:21 pm »
Аурора, ти си представена от Асцендента, а противниковият адвокат от 7-ми дом. Въпросът касае противниковия адвокат, следователно 7-ми дом става първи. Тогава кой е неговият противник? Естествено 7-ми от 7-ми дом, т.е. отново първи.

не не не  ;D Въпросът касае моят адвокат

И така - първи съм аз и адвокатът ми едновременно ли? Това си го мислих... :-\ И е логично, защото знака има двама управителя  :rolleyes: - т.е. казва ни, че има двама човека представени тук.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2670 -: Май 10, 2010, 10:10:57 pm »
Пита се за нейния адвокат, а К. е противниковата страна. И това е вариант седми - тя, адвоката ти - първи, мислих го, ама нищо засега не мисля по въпроса, освен това, дето написах.  :blink: Дори да има връзка с паричните домове, трябва да се обмисли сериозно, за да сме сигурни. 
Мисля, че делото ще бъде отложено и за в бъдещ период може да е благоприятно за твоето финансово положение /това, за което се съдите/, но не сега.   

*

Nebesna

« Отговор #2671 -: Май 10, 2010, 10:14:04 pm »
Слушайте внимателно! Няма да поФтарям.

Противниковият адвокат е представен от 7-ми дом. неговият противник е 7-ми от 7-ми.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2672 -: Май 10, 2010, 10:15:25 pm »

не не не  ;D Въпросът касае моят адвокат

;D Айй, май е време за сън наистина.

« Отговор #2673 -: Май 10, 2010, 10:19:49 pm »
Слушайте внимателно! Няма да поФтарям.

Противниковият адвокат е представен от 7-ми дом. неговият противник е 7-ми от 7-ми.

ДА, ясно  ;D Но К. не е противниковия адвокат, а тази, която съдя. Тя и нейния адвокат са по 7ми. Това го знам от теб. ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2674 -: Май 10, 2010, 10:24:38 pm »
За пари. Тя е ко-наследница на човек, който ми дължи пари. Той беше приятел на баща ми, но почина. Имам си договор. Делото се мота 3 години докато си разделят имуществото...

Да, точно това ми хрумна, в предния пост изложих моята гледна точка.
Обаче по въпроса за евентуалния подкуп не знам какво да кажа, не стигнахме до единно становище къде да го търсим адвоката.
Ако приемем, че адвокатът като твой представител е по Юпитер, опозицията му с ретро Сатурн в 10 дом наистина се свърза с това, което казваш за делото, че се е проточило във времето, не е успял да отсъди дължимото в твоя полза и сега отново предстои този въпрос да се преразгледа в съда. Иначе Юпитер е в силна позиция /есенциално/, т.е. не ти е калпав адвокатът  ;D.
Това го казвам с уговорката, ако от началото на процеса не си наемала друг адвокат, ако е останал същият.

Дори съдът като инстанция да не е по 10ти, а по 9ти дом, обективния резултат го търсим по 10 дом. И ретроградният Сатурн го показва, при това има връзка с втори дом - спорът е имуществен и в него участват повече от две страни /Козирог е интерсептиран, доколкото виждам/.

Венера, ако представя опонентката ти, няма разходящи аспекти с Юпитер, което би трябвало да посочи, че или не е правила опити, или не е успяла. Квадратът й с Юпитер е сходящ, което пък дава отрицателен отговор. Тоест не, няма да успее.
Има обаче един разходящ секстил с Луна в 4 дом, управляваща 8ми /имуществени въпроси, наследство/. Ако се разглежда така, по-скоро би трябвало да се е опитала да се споразумее с друг човек, ако има и дурги останали наследници /Луната управлява интерсептиран в 8 дом знак/. А ти споменаваш, че починалият е имал дъщеря. Но пък оставам с впечатлението, че и с нея не са успяли да се споразумеят. Голяма каша...

Всичко това не го възпоизвеждам от книжките, в тази насока малко съм чела... В такива случаи разчитам не само на интуиция, а и на логическо мислене.

ПП. Леле, сега пък разбирам, че има двама адвокати и двамата трябва да ги дирим в картата, не само единия.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2675 -: Май 10, 2010, 10:26:34 pm »
Лили, няма друг адвокат, Небесна не разбра. Пита се за адвоката на Аурора и К., която не е к..чка, а опонента.  ;D ;D ;D 

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2676 -: Май 10, 2010, 10:30:06 pm »
Въпросът е: Подкупила ли е г-жа/г-ца Х. адвоката на Аурора?

Тогава логично е да потърсим първо въпросната К. в хорара, а не нейния адвокат. Защото въпросът е зададен изрично за нея, не се пита дали ще го направи чрез друг човек, т.е. чрез адвоката си /ако има такъв/.
Освен ако двамата адвокати не играят в комбина.  :P Тогава вече ще трябва да се експериментира с производни домове.
И стана едно мазалоооо...  :57:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2677 -: Май 10, 2010, 10:33:24 pm »
Разбирам, Съни. В книжките може да има и посочени правила с примери, но античният астролог Уилям Лилли /така недолюбван от някои/ хубаво е казал: "Важно е да се мисли”.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #2678 -: Май 10, 2010, 10:34:48 pm »
Разбирам, Съни. В книжките може да има и посочени правила с примери, но античният астролог Уилям Лилли /така недолюбван от някои/ хубаво е казал: "Важно е да се мисли”.  :blink:

напоследък те избива на ГРАНДОМАНИЯ.

« Отговор #2679 -: Май 10, 2010, 10:35:15 pm »
Лили, няма друг адвокат, Небесна не разбра. Пита се за адвоката на Аурора и К., която не е к..чка, а опонента.  ;D ;D ;D 

тва много ме развесели  ;D

Мерси на всички, че се включвате, межу другото  ;)

античният астролог Уилям Лилли /така недолюбван от някои/ хубаво е казал: "Важно е да се мисли”.  :blink:

Надо думать, надо читать  ;D казва един мой колега :P