Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1167391 Прегледи
*

Mims

• **
  • 772
Re:хорарен въпрос
« Отговор #3840 -: Юни 14, 2010, 10:20:50 pm »
И аз се чудех за 3-ти дом.. :-\Или за 9-ти от 3-ти..
Въпросът е :"Ще получа ли виза ?",като се има предвид,че още нямам и насрочена дата за интервю .:PПоканата е налице,днес трябваше да е изпратена ,но не би,и ще чака за следващия познат, прибиращ се насам.
Ето и картата,говори сама за какво иде реч с тоя асцендент .

http://prikachi.com/images.php?images/792/2225792j.gif
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 10:44:43 am от Mims »

*

missKapriz

« Отговор #3841 -: Юни 15, 2010, 09:32:25 am »
Mims,ще получиш виза-отговора ми е ДА  :blink:До месец ще имаш интервю,визата малко след това,може би седмица-не знам точно процедурата,но според картата нещо такова излиза.Късмет! :wub:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #3842 -: Юни 15, 2010, 10:12:22 am »
Mims,ще получиш виза-отговора ми е ДА  :blink:До месец ще имаш интервю,визата малко след това,може би седмица-не знам точно процедурата,но според картата нещо такова излиза.Късмет! :wub:

Ако направиш картата по Кох, в 3 и 9 дом има интерсептирани знаци, което ще даде забавяне на нещата.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #3843 -: Юни 15, 2010, 10:44:07 am »
Благодаря за помощта.  :blink:
Забавянето е факт от самото начало,ама така е като си имаш работа с Уран на асцендента-'Не оставяй днешната работа за утре,като може да я свършиш и вдругиден" ;D
Не ми е голям зор,ако стане,стане,като не -здраве да е.

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3844 -: Юни 15, 2010, 12:39:49 pm »
http://prikachi.com/images.php?images/768/2226768X.jpg
Момичета, това е картата, а въпроса е - ще се продаде ли лозето?
Като начало - незнам дали изобщо да разглеждам картата, предвид че единствения аспект на луната е опозиция с плутон с голям орбис, при това аспекта е разходящ.
Ако не вземам това впредвид и разглеждам другите аспекти /за упражнение/  - тогава
 :mer: /У1/  :sec: :jup: /У7/ :ura:  което го приемам за ДА

От аспектите на слънцето /като У4 - сигнификатор на имота/ имам предвид само предстоящия тригон с нептун, което пак тълкувам като ДА.
В крайна сметка не мога да преценя какъв е отговора :-\ Незнам да взимам ли впредвид вече наличните аспекти, които указват отрицателен отговор?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3845 -: Юни 15, 2010, 01:08:47 pm »
по 2 или 3-ти дом е търговията....? :-\

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3846 -: Юни 15, 2010, 01:09:39 pm »
то в случая май няма значение, защото Луната е У на 2,3..... :unsure:
ама Слунцето си прави тригон с Нептун....

доста объркващо....моето предположение е НЕ ....но може да съм в грешка, да изпускам нещо важно... :-\ :unsure:
« Последна редакция: Юни 15, 2010, 01:14:18 pm от vanilla »

*

missKapriz

« Отговор #3847 -: Юни 15, 2010, 01:16:04 pm »
http://prikachi.com/images.php?images/768/2226768X.jpg
Момичета, това е картата, а въпроса е - ще се продаде ли лозето?
Като начало - незнам дали изобщо да разглеждам картата, предвид че единствения аспект на луната е опозиция с плутон с голям орбис, при това аспекта е разходящ.
Ако не вземам това впредвид и разглеждам другите аспекти /за упражнение/  - тогава
 :mer: /У1/  :sec: :jup: /У7/ :ura:  което го приемам за ДА

От аспектите на слънцето /като У4 - сигнификатор на имота/ имам предвид само предстоящия тригон с нептун, което пак тълкувам като ДА.
В крайна сметка не мога да преценя какъв е отговора :-\ Незнам да взимам ли впредвид вече наличните аспекти, които указват отрицателен отговор?

На луната и предстоят аспекти със Слънцето,Венера и Сатурн
А чия собственост е лозето?

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3848 -: Юни 15, 2010, 01:35:19 pm »
Лозето е на майка ми, всъщност и въпроса е от нея.
Ванила, защо гледаш 2-3 дом, предвид че има сигнификатор за недвижими имоти :-\ По втори дом мисля, че може да се види дали евентуална сделка би била успешна.
Мис Каприз, тези аспекти, които ти гледаш не са ли твърде далечни :-\
Мен малко ме объркват многото аспекти, а и когато едните дават положителен отговор, а другите не - какво се прави в случая? Брои се кои са повече ли?
Ако разсъждавам без хорар, мисля че сделка скоро няма да има, но все пак....

*

missKapriz

« Отговор #3849 -: Юни 15, 2010, 03:01:17 pm »
Ванила, защо гледаш 2-3 дом, предвид че има сигнификатор за недвижими имоти :-\ По втори дом мисля, че може да се види дали евентуална сделка би била успешна.
Мис Каприз, тези аспекти, които ти гледаш не са ли твърде далечни :-\
Мен малко ме объркват многото аспекти, а и когато едните дават положителен отговор, а другите не - какво се прави в случая? Брои се кои са повече ли?
Ако разсъждавам без хорар, мисля че сделка скоро няма да има, но все пак....
Ясмин,не знам какво имаш предвид с "далечни аспекти",но и според мен няма да има сделка.Имало ли е скоро разговор с евентуални купувачи?Ако гледам отминаващия секстил Меркурий/Юпитер ми се струва,че е имало евентуални кандидати,но разпадналия се квадрат между У7 и У2,У8 и У2,както и опозицията между У7 и У8 показва липса на финансово споразумение.Слънцето,У4 върви към квадрат с У7-още едно НЕ

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3850 -: Юни 15, 2010, 03:20:28 pm »
Мис Каприз, като те чета си намирам грешка  :-[ Напр секстила между юпитер и меркурий, аз го разглеждам като предстоящ /така ми се е искало ;D/, защото правя сметка, че юпитер ще отиде до 6 градуса, а не че мерка ще се придвиди по-бързо към квадрат
Всъщност при отчитането на аспектите се има предвид коя планета се движи по-бързо или нещо друго?
А иначе разговори за продажба има, но само толкова :blink:

*

missKapriz

« Отговор #3851 -: Юни 15, 2010, 03:27:57 pm »
Да,важно е коя планета е по-бърза и в действителност тя се приближава към по-бавната.Ако по-бързата е в по-малък градус от по-бавната,то аспекта е апликиращ,т.е предстоящ и показва бъдещо събитие.Разходящите аспекти описват минали събития.
Нужно е да се отчита и ретгоградието-понякога при горните условия,ако по-бавната планета е ретро,то аспекта може да не  се състои.
Друго за което се сещам свързано с аспектите е,че те се отчитат в хорарната карта само ,ако се случат в рамките на знака,в който са планетите,за целта е нужно да се гледат ефемеридите понякога

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3852 -: Юни 15, 2010, 04:49:54 pm »

ами знам ли все пак става въпрос за търговия/продажба....за това мисля, че има общо....освен Слънцето като сигнификатор...

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3853 -: Юни 15, 2010, 06:38:56 pm »

Щом въпросът е зададен директно от майка ти, няма да разглеждаме производни домове, а се гледа директно 4 дом - нейното лозе. Негови сигнификатори са Слънцето и Марс.
Седми дом също е от значение, за да има купувач, т.е. заинтересовано в придобиването на имота лице, и в крайна сметка сключена сделка. 11ти дом има връзка с реализацията на нашите желания.
Луна във 2ри дом говори за очаквания на питащата да се извлекат пари от този имот, да бъде продаден.
Меркурий в разходящ квадрат с Марс загатва за някакво минало препятствие, несъгласие. Ако е имало преговори с евентуален купувач, може не всичко да е минало гладко.
Но Марс управлява интерсептиран в 11 дом знак и се намира в 4 дом - имотът. Майка ти е единствен собственик на този имот, така ли да го разбирам?
Управителят на 7 дом пък се намира в 11 дом, но в интерсептиран знак. На мен това ми прилича на разнопосочни интереси, ако в предлагането на имота е замесен и друг човек или посредник, или ако купувачите са двама и не могат да се спогодят помежду си. Луната е в разходящ квадрат с Юпитер, управляващ 7ми и 11ти дом, от които домове в крайна сметка зависи и положителният изход, продажбата на имота. Ако е имало запитване от страна на евентуален купувач, може да не го е устроила цената.
Преди задаване на въпроса Луната е била в съвпад с Кету, което може да говори за някакво объркване или, да речем, че информацията не е била представена достатъчно убедително от заинтересованото лице, ако това е била майка ти и е водила някакъв разговор по повод имота. За това загатва и разходящата квадратура на Меркурий /сигнификатор на питащата/ с Марс в 4 дом /имота/.
Последният аспект на Луната преди да напусне знака е съвпад с Венера, така че може и да има надежда лозето да се продаде, но може би след като се редуцира малко цената - предпоследният аспект на Луната е секстил със Сатурн, а 5ти дом е 2ри от 4ти.
Това са само предположения, нямам голям опит в хорарите.  :blink:

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3854 -: Юни 15, 2010, 06:49:02 pm »
Обаче сега прочетох какво е писала МисКаприз и се замислих.
Докато Луната в картата представя питащата и нейните евентуални действия и очаквания, Слънцето представя самия имот. Луната ще направи два аспекта - със Сатурн и Венера, т.е. питащата е с нагласа да предприеме конкретни действия, за да бъде продаден имотът. Но самият имот /Слънцето/ е в сходяща квадратура със Сатурн, управляващ 8 дом, така че наистина може да възникне несъгласие относно финансовата част на сделката, евентуалният купувач да не разполага с толкова пари и да иска намаляване на цената, или просто да си е поставил за цел да мине тънкажно.  ;D

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #3855 -: Юни 15, 2010, 06:56:39 pm »
И още нещо си мисля...
Ако вече е имало кандидат-купувач, да не се е оказало, че е разполагал със заемни средства? Или евентуалният бъдещ такъв да се окаже с пари от кредит...
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #3856 -: Юни 15, 2010, 07:00:12 pm »

Я си припомни отново правилата....гледат се всички предстоящи аспекти на Луната до момента, в който не премине в друг знак. Луната е на 14 Рак. Имаш Сатурн на 28 Дева (секстил) и Венера на 29 Рак (съвпад).

*

Helo

« Отговор #3857 -: Юни 15, 2010, 11:43:59 pm »
Имам хорарен въпрос. Харесва ли ме Еди Кой си?

*

Helo

« Отговор #3858 -: Юни 16, 2010, 12:44:00 am »
Айде оставете поне за малко сексуалните теми и минете поне за малко на тема астрология. Кажете отговорът на въпорса ми Да ли е или Не?

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3859 -: Юни 16, 2010, 06:51:14 am »
...мисля, че тук трябва да се обърне внимание на Сатурн в 7-ми ...

"As already noted, "Saturn in the seventh either corrupts the judgment of the Astrologer, or is a Sign the matter propounded will come from one misfortune to another." Thus spake Lilly. "

http://mithras93.tripod.com/lessons/lesson1/lesson1.html