Лозето е на майка ми, всъщност и въпроса е от нея.
Ванила, защо гледаш 2-3 дом, предвид че има сигнификатор за недвижими имоти
По втори дом мисля, че може да се види дали евентуална сделка би била успешна.
Щом въпросът е зададен директно от майка ти, няма да разглеждаме производни домове, а се гледа директно 4 дом - нейното лозе. Негови сигнификатори са Слънцето и Марс.
Седми дом също е от значение, за да има купувач, т.е. заинтересовано в придобиването на имота лице, и в крайна сметка сключена сделка. 11ти дом има връзка с реализацията на нашите желания.
Луна във 2ри дом говори за очаквания на питащата да се извлекат пари от този имот, да бъде продаден.
Меркурий в разходящ квадрат с Марс загатва за някакво минало препятствие, несъгласие. Ако е имало преговори с евентуален купувач, може не всичко да е минало гладко.
Но Марс управлява интерсептиран в 11 дом знак и се намира в 4 дом - имотът. Майка ти е единствен собственик на този имот, така ли да го разбирам?
Управителят на 7 дом пък се намира в 11 дом, но в интерсептиран знак. На мен това ми прилича на разнопосочни интереси, ако в предлагането на имота е замесен и друг човек или посредник, или ако купувачите са двама и не могат да се спогодят помежду си. Луната е в разходящ квадрат с Юпитер, управляващ 7ми и 11ти дом, от които домове в крайна сметка зависи и положителният изход, продажбата на имота. Ако е имало запитване от страна на евентуален купувач, може да не го е устроила цената.
Преди задаване на въпроса Луната е била в съвпад с Кету, което може да говори за някакво объркване или, да речем, че информацията не е била представена достатъчно убедително от заинтересованото лице, ако това е била майка ти и е водила някакъв разговор по повод имота. За това загатва и разходящата квадратура на Меркурий /сигнификатор на питащата/ с Марс в 4 дом /имота/.
Последният аспект на Луната преди да напусне знака е съвпад с Венера, така че може и да има надежда лозето да се продаде, но може би след като се редуцира малко цената - предпоследният аспект на Луната е секстил със Сатурн, а 5ти дом е 2ри от 4ти.
Това са само предположения, нямам голям опит в хорарите. :blink: