Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169355 Прегледи
*

vanilla

• **
  • 1578
Re:хорарен въпрос
« Отговор #3900 -: Юни 16, 2010, 07:36:16 pm »
Според мен въпросът трябва да се преформулира, защото смятам, че ти питаш за чувства, а не толкова за "мисли".

ами смесено е май....хем за мисли, хем за чувства.. :(

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3901 -: Юни 17, 2010, 08:45:48 am »
Хорарната астрология не е ли по-обобщаваща от наталната?
Защо трябва да търсим неговите мисли в отделен дом? Нали той е представен от седми дом.
Ако ще търсим мисли или чувства в друг дом, тогава в седми дом кое е? Физическото му тяло?

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3902 -: Юни 17, 2010, 08:57:57 am »
Ако ще търсим мисли или чувства в друг дом, тогава в седми дом кое е? Физическото му тяло?

;D Туше!

И аз си мисля, че във всички тези "Х. обича ли ме, лъже ли ме, мисли ли ме, мрази ли ме, и т.н." трябва да се гледат статусът и отношенията на У1 и У7. Но е полезно да се изясни все пак кверентът какъв отговор предпочита или смята за положително развитие на въпроса си, за да знаем как да тълкуваме положителните или отрицателните аспекти. Щото понякога на въпрос Лъже ли ме Х. предпочитаме да ни се каже, да, лъже ви. И на въпрос Мисли ли за мен Х, може да ни се иска Х. съвсем да ни е забравил, та да ни остави на мира и повече да не ни се бърка в живота. А това променя тълкуването.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Nebesna

« Отговор #3903 -: Юни 17, 2010, 09:03:18 am »

;D Туше!

И аз си мисля, че във всички тези "Х. обича ли ме, лъже ли ме, мисли ли ме, мрази ли ме, и т.н." трябва да се гледат статусът и отношенията на У1 и У7. Но е полезно да се изясни все пак кверентът какъв отговор предпочита или смята за положително развитие на въпроса си, за да знаем как да тълкуваме положителните или отрицателните аспекти. Щото понякога на въпрос Лъже ли ме Х. предпочитаме да ни се каже, да, лъже ви. И на въпрос Мисли ли за мен Х, може да ни се иска Х. съвсем да ни е забравил, та да ни остави на мира и повече да не ни се бърка в живота. А това променя тълкуването.

Напълно съм съгласна, че се гледа домът, който символизира отношенията между двамата. Ако са в романтична връзка - 5-ти дом, ако са любовници - 8-ми дом, ако са партньори или съпрузи или живеят на семейни начала - 7-ми дом, ако са приятели - 11-ти дом.

На мен лично ми е проблем обаче кой дом да гледам, ако става дума за бивша връзка.

Диана, аз смятам, че очакванията на питащата не би трябвало да влияят на изхода от въпроса.

*

Diyana

• 2705
« Отговор #3904 -: Юни 17, 2010, 09:17:29 am »
Диана, аз смятам, че очакванията на питащата не би трябвало да влияят на изхода от въпроса.

Тоест, според теб отрицателните аспекти дават просто отговор "Не", а не "развитие на въпроса, което е негативно и нежелано за кверента"?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3905 -: Юни 17, 2010, 09:27:48 am »
Вчера точно се замислих над задаването на въпросите от вида на истина - лъжа /щото набързо си направих един хорар/.
Не е правилно да се пита - лъже ли ме, по правилно е да се пита - казва ли ми истината. Защото на - лъже ли ме - малко се оплита кое в случая ще се сметне за положителен отговор на отрицателен въпрос /то и в тарото не се пита по този начин :blink:/
В случая на Ванила, предполагам че няма връзка. Но като чета Небесна си мисля, че може и да иде реч за бивша такава  :-\
Според мене са достатъчни У1 и У7 /независимо има - няма нещо, бившо или настоящо/, иначе става съвсем оплетено....
Лошото е че няма как да се получи обратна връзка  ;D

*

missKapriz

« Отговор #3906 -: Юни 17, 2010, 09:31:50 am »

Тоест, според теб отрицателните аспекти дават просто отговор "Не", а не "развитие на въпроса, което е негативно и нежелано за кверента"?

Аз също съм повдигала този въпрос и Небесна е изразявала несъгласие,с което ме е провокирала да обръщам особено внимание на това и продължавам да си мисля,че има значение желанието на кверента.Примерно при един въпрос "Бременна ли съм?"-има змачение дали е желана или не тази бременност.

*

missKapriz

« Отговор #3907 -: Юни 17, 2010, 09:37:04 am »
Ясмина,аз не приемам понятието правилен и неправилен въпрос-все пак кверента не винаги има астрологични понятия и не знае правилата.Когато изяснявате въпроса със задаващия го може леко да го перифразираш,както ще ти е по-лесно за тълкуването-аз използвам понякога тази шашмичка ;D
А за бившата връзка също много съм мислила-никъде в литературата, която имам не пише за такава.Посочено е,че ако квезита не ни е роднина,любовник или приятел го отнасяме към 7 дом-там са всички,с колито имаме нерегламентирани,временни или епизодични отношения

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3908 -: Юни 17, 2010, 09:41:36 am »
получих много добър и точен отговор и описание на ситуацията и въпроса "Еди кой си мисли за мен?" от Lina
аз й благодарих вече, но пак мерси...*Lina*
аз съм на мнение, че хорарите понакога показват повече отношението на питащия към ситуацията...освен отговора...

*

missKapriz

« Отговор #3909 -: Юни 17, 2010, 09:46:06 am »
Браво ,Лина :wub:

*

Yasmin

• *
  • 103
« Отговор #3910 -: Юни 17, 2010, 10:05:43 am »
Аз не намирам отговора на Лина /може би е на лични/, а много ми се иска да го прочета  :-[

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3911 -: Юни 17, 2010, 10:18:44 am »
Аз не намирам отговора на Лина /може би е на лични/, а много ми се иска да го прочета  :-[

на лични е....искам да я питам първо дали тя е съгласна.... :blink:

« Отговор #3912 -: Юни 17, 2010, 10:22:44 am »
Здравейте, имам лично мой въпрос. Тъй като ще ни продават фирмата, а се шашкаме дали новите собственици няма да ни пратят по направление вкъщи, въпросът ми е "Ще сменя ли работата за по-добре платена скоро?"

*

vanilla

• **
  • 1578
« Отговор #3913 -: Юни 17, 2010, 10:57:51 am »
АЦ ти е късен...май  :-[

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #3914 -: Юни 17, 2010, 10:59:01 am »
Ясмина,аз не приемам понятието правилен и неправилен въпрос-все пак кверента не винаги има астрологични понятия и не знае правилата.Когато изяснявате въпроса със задаващия го може леко да го перифразираш,както ще ти е по-лесно за тълкуването-аз използвам понякога тази шашмичка ;D
А за бившата връзка също много съм мислила-никъде в литературата, която имам не пише за такава.Посочено е,че ако квезита не ни е роднина,любовник или приятел го отнасяме към 7 дом-там са всички,с колито имаме нерегламентирани,временни или епизодични отношения
Добре де,по тази логика ако става въпрос примерно за хорар,касаещ сдобряване на роднини,гледаме У1 и У4,за гаджета-У1 и У5,за приятели-У1 и У11,за любовници-У1 и У8 ли? :o

*

missKapriz

« Отговор #3915 -: Юни 17, 2010, 11:02:44 am »
А защо У4-гледаме дома,който описва вида роднинство-3-братя сестри,браточведи,3 от 4-лели и чичовци по майчина линия,4 от 10-свекървата и т.н. с производните домове .За любовници,ако е паралелна връзка,в смисъл за семеен човек аз лично гледам 11 дом

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #3916 -: Юни 17, 2010, 11:20:19 am »
Ясно,аз досега всичко карах по 1 -ви и  7-ми,не отчитах нюансите във взаимоотношенията.. :rolleyes:

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #3917 -: Юни 17, 2010, 11:43:40 am »
4 от 10-свекървата и т.н. с производните домове

При положение, че партньора е в 7 дом, майка му /т.е. свекървата/ е в 10 дом, като 4 от 7. 

*

missKapriz

« Отговор #3918 -: Юни 17, 2010, 11:51:01 am »
Верно,сгрешила съм-исках просто да и покажа принципа. :25:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #3919 -: Юни 17, 2010, 12:17:08 pm »
и продължавам да си мисля,че има значение желанието на кверента.Примерно при един въпрос "Бременна ли съм?"-има змачение дали е желана или не тази бременност.

Съгласна съм, че има. Желанията, намеренията на питащия са в основата на задаването на кой да е въпрос...всъщност какво да се коментира, то това вече беше установено при много от случаите. Дияна е права, че е хубаво да се вметва или това да се уточнява впоследствие какво всъщност се очаква "не" или "да".

И също така не смятам, че на Ванила въпроса не е правилен или все неща от сорта и тя много добре е усетила нещата, че въпросите възникват първо в мислите ни, това е енергията, която влагаме в тях, няма нужда да казва М или Ч, като е същото с Еди кой си. И щом се пита за нещо между двама се търсят сигнификаторите между първи и седми дом, евентуално и друго, което отговарящия намери за необходимо.
  В твоя случай Ванила няма връзка между теб и този, за който питаш, но не съм имала време да разгледам в подробности картата, както стана ясно обаче някой вече го е направил и съм сигурна, че си получила отговора, който ти е нужен.  :blink:   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.