Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166683 Прегледи
*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
Re:хорарен въпрос
« Отговор #6180 -: Ноември 15, 2010, 01:12:54 am »
Ще ми бъде много интересно как се тълкува мунданен въпрос
с хорарна карта   :-\

Маря в 1- дом/Питащия  и някъде световните валутни пазари   ;D

Може би Марая има " пръст " в промените на курса на долара   :P   :-[

Въпроса е хорарен...и с нищо не е по-различен от останалите от типа...
Ще ме или не ще , ще се видим ли или не...?
Просто питам за нещо което е интересно от гледна точка на астрология и икономика.... ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6181 -: Ноември 15, 2010, 01:47:10 am »
Асцендентът е Рак, а Ракът е знака на Америка, Луната е в 9-ти дом - чужденците. Картата е радикална.
И аз не знам по кой дом е доларът. Да пробваме с 2-ри от 9-ти, т.е. 10-ти.
На К10 са Риби - мутабелен знак, ще има раздвижване в икономиката на Америка. Локус Фортуна попада в този дом - раздвижването ще е към добро. У10 са Юпитер и Нептун - добре поставени като цяло. На Юпитер му предстои съвпад с Уран - У9 (Америка в тази карта) и тригон със Слънцето (У6 на Америка - услуги в обществения сектор, вкл. здравеопазване) - може да е знак, че тези в тези сектори ще има напредък. Но пък на Нептун след това му предстои квадрат със Слънцето, така че не е еднозначно. Нептун ще направи тригон с Венера, която в тази карта е У11, т.е. 3-ти от 9-ти - търговията. Би трябвало да се раздвижи търговията в Америка. Да видим какво ще ни каже Луната. Тя току-що е сменила знака, от фиксиран е приминала в мутабелен - още един знак за раздвижване на курса на долара. Предстоят й квадратури с Меркурий и Марс - и двете в 9-ти дом от 9-ти, едната е управител на този дом - може би външни за страната пречки спъват курса на долара от покачване. Меркурий е управител на 8-ми от 9-ти - американските борси и 4-ти от 9-ти, така че спънките са и в икономиката на самата страна. Последните аспекти на Луната са положителни - тригон със Слънцето и съвпади с Юпитер и Уран. Така че аз отговарям с "Да".

Но ако отчитаме и минорните аспректи, то последният аспект, който Луната ще направи до напускане на знака, е квинкоск с Венера (У3 и интерсептирен У8 на Америка) - проблеми с търговията и борсите. Така че отговорът може да е "Не".

Единият управител на 10-ти дом е ретро, другият - не е. Не мога да си обесня как да тълкувам това. Като забавяне все пак или не? Или да гледам само традиционните планети в хорарите?

P.S. Беше ми приятно да се занимая с нещо, от което нищо не разбирам. ;D
« Последна редакция: Ноември 15, 2010, 04:56:15 pm от Mirabella »

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #6182 -: Ноември 15, 2010, 01:58:08 am »
Благодаря Мирабела... :wub: :blink:, дано още някой се включи по темата...

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #6183 -: Ноември 15, 2010, 02:37:46 am »
Момичета, искам да попитам, дали е възможно в хорарната астрология съвпадът на Луна(сигнификатор на питащия) с Нептун да доведе до заблуда по отношение на задалия въпроса?
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Stella

• 7765
« Отговор #6184 -: Ноември 15, 2010, 02:43:04 am »
Момичета, искам да попитам, дали е възможно в хорарната астрология съвпадът на Луна(сигнификатор на питащия) с Нептун да доведе до заблуда по отношение на задалия въпроса?

Ако сама си гледаш, може но не е задължително. Важни са отношенията между сигнификаторите.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

« Отговор #6185 -: Ноември 15, 2010, 02:45:45 am »
да, мой хорар си гледам и въпреки всички положителни неща, които казаха момичетата, аз не спирам да се тревожа и реших, че тези страхове и дай Боже заблуди да са отразени в този аспект
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #6186 -: Ноември 15, 2010, 03:58:59 pm »
Моя приятелка има съмнения за произхода си. Тя е жена на възраст и родителите й вече не са между живите, но иска за себе си да знае и ми зададе въпроса:"Аз извънбрачно дете ли съм?" Съмненията са за бащата, разбира се. Не позволява да давам данните й и затова не съм я пуснала в друга тема. Тъй като аз нямам кой знае какви познания, реших да ви пусна картата да каже нещо някой,който иска. Кой дом се разглежда в хорар за бащата? Като в рождена карта ли??2  :unsure:

P.S. Локус Фортуна е на 23 градуса в 3 дом в Овен.

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6187 -: Ноември 15, 2010, 04:36:46 pm »
Много интересен въпрос. Според някои автори в картите 4-ти дом представлява майката, а 10-ти бащата, други са на противоположното мнение. Аз съм приела и ползвам първия вариант, но също смятам, че в зависимост от ситуацията това може да се променя.
По хорара: Скорпион управлява 10-ти дом, Плутон е в съвпад с Асц и СЛВ, това е много показателна позиция за близка връзка. Смятам, че това е биологичния баща. Може в очите на питащата да е изглеждал манипулативен, хаплив.
Перла, от къде идва твоята приятелка? Сатурн, управителят на Асц. е в 9-ти дом, заключен във Везни, много интересна е позицията му. Възможно е родният й дом да е далече от мястото, където живее в момента, сякаш има нещо с което й е трудно да приключи.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Stella

• 7765
« Отговор #6188 -: Ноември 15, 2010, 07:27:24 pm »
Много интересен въпрос. Според някои автори в картите 4-ти дом представлява майката, а 10-ти бащата, други са на противоположното мнение. Аз съм приела и ползвам първия вариант, но също смятам, че в зависимост от ситуацията това може да се променя.
По хорара: Скорпион управлява 10-ти дом, Плутон е в съвпад с Асц и СЛВ, това е много показателна позиция за близка връзка. Смятам, че това е биологичния баща. Може в очите на питащата да е изглеждал манипулативен, хаплив.
Перла, от къде идва твоята приятелка? Сатурн, управителят на Асц. е в 9-ти дом, заключен във Везни, много интересна е позицията му. Възможно е родният й дом да е далече от мястото, където живее в момента, сякаш има нещо с което й е трудно да приключи.

Смятам, че трябва да се преномерират домовете, понеже въпроса задава нейна приятелка и тогава 11-ти дом става първи, а 10-ти дом вече не е Скорпион. Трябва да се гледа 10-ти от 11-ти. Лично аз не се наемам да тълкувам тази карта.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6189 -: Ноември 15, 2010, 07:41:34 pm »
"Аз извънбрачно дете ли съм?"

Въпросът е зададен от приятелката, затова първи дом и Асц. описват кверента.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #6190 -: Ноември 15, 2010, 07:51:20 pm »

Много благодаря, Кали.  :blink: Да,така както го е задала, така и го направих - от нейно име. Не аз задавам въпроса.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #6191 -: Ноември 15, 2010, 07:57:40 pm »

Питах я, но тя не знае да има близки и роднини от далече, нито извън страната. Живее в същия град, където са живяли родителите й и близо до тях. А Марс като втори управител на Скорпион дали не би трябвало да има значение също?  :-[ Поне това знам от проченото до сега за знаците. Но не знам в хорарите дали се тълкува така?

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #6192 -: Ноември 15, 2010, 08:42:12 pm »
Перла, в хорарната астрология правилата не са строги. Някои астролози ползват само планетите до септенера при разглеждане на хорари, а други обръщат внимание на всички известни в момента управители. Ако се върнеш назад в темата ще видиш, че дори потребителите тук във форума имат различен подход, често разглеждат различни домове и като цяло сякаш вървят по различни пътечки, но обикновено стигат до еднакъв отговор.
По въпроса за Марс-това е личен избор, но като цяло да, анализът ще бъде по подробен ако го включим.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #6193 -: Ноември 15, 2010, 11:58:00 pm »
Моя приятелка има съмнения за произхода си. Тя е жена на възраст и родителите й вече не са между живите, но иска за себе си да знае и ми зададе въпроса:"Аз извънбрачно дете ли съм?" Съмненията са за бащата, разбира се. Не позволява да давам данните й и затова не съм я пуснала в друга тема. Тъй като аз нямам кой знае какви познания, реших да ви пусна картата да каже нещо някой,който иска. Кой дом се разглежда в хорар за бащата? Като в рождена карта ли??2  :unsure:

Като гледам картата....има основания за това съмнение. В 4 дом са корените на човека и неговия произход. Венера в 9 дом управлява корените, на трон е по знак, ретро е и прави тригон с Нептун. Освен това Венера е диспозитор и на Сатурн в 9 дом във Везни, сигнификатор на питащата. За мен Венера /освен Луната/ като У4 дом представя майка й и тази ретро Венера в хорара може да означава, че има тайна. Вероятно е имала тайна любов и този човек да е бил чужденец или просто да е живял далече от нея. Марс няма начин да не се разглежда - той съуправлява МЦ - авторитета, т.е. бащата. Марс е в 12 дом в Стрелец, в съвпад с управителя на 9 дом Меркурий и  в секстил със Сатурн - сигнификатор на питащата. 12 дом се свързва с тайните също. Луната - сигнификатор по принцип на майката е в знака Риби - също намеква за тайни. Слънцето - сигнификатор на мъжа и бащата е в 11 дом - дома на Уран....в Скорпион и в тригон с Уран - планетата, управляваща мунданно 11 дом, свързваща се и с извънбрачните връзки и отношения.
 3 дом представя братята и сестрите, а там има ретроградни Юпитер /у3 д./ и Уран в Риби.....все тия потайни Риби.  :-\  Да, това дава според мен забавяне на получаване на информацията за това, в което се съмнява.....както и за доведени или заварени братя или сестри. Локус Фортуна и тя в 3 дом.....Не зная колегите какво мислят, но аз мисля, че има основания да се съмнява за произхода си. Но дори и да е така....няма кой да й го потвърди вече, щом родителите са починали. По-добре не й казвай това, perla, за да не си тормози психиката. Въпреки, че като гледам добре поставения Сатурн във Везни и с добрите аспекти към него.....сигурно е подготвена психически да го приеме спокойно, по интелигентен начин....пък и има ли друга алтернатива?  :mellow:

*

Stella

• 7765
« Отговор #6194 -: Ноември 16, 2010, 12:23:56 am »

добре, съгласявам се.

*

perla

• *
  • 73
« Отговор #6195 -: Ноември 16, 2010, 12:50:40 am »

Като гледам картата....има основания за това съмнение. В 4 дом са корените на човека и неговия произход. Венера в 9 дом управлява корените, на трон е по знак, ретро е и прави тригон с Нептун. Освен това Венера е диспозитор и на Сатурн в 9 дом във Везни, сигнификатор на питащата. За мен Венера /освен Луната/ като У4 дом представя майка й и тази ретро Венера в хорара може да означава, че има тайна. Вероятно е имала тайна любов и този човек да е бил чужденец или просто да е живял далече от нея. Марс няма начин да не се разглежда - той съуправлява МЦ - авторитета, т.е. бащата. Марс е в 12 дом в Стрелец, в съвпад с управителя на 9 дом Меркурий и  в секстил със Сатурн - сигнификатор на питащата. 12 дом се свързва с тайните също. Луната - сигнификатор по принцип на майката е в знака Риби - също намеква за тайни. Слънцето - сигнификатор на мъжа и бащата е в 11 дом - дома на Уран....в Скорпион и в тригон с Уран - планетата, управляваща мунданно 11 дом, свързваща се и с извънбрачните връзки и отношения.
 3 дом представя братята и сестрите, а там има ретроградни Юпитер /у3 д./ и Уран в Риби.....все тия потайни Риби.  :-\  Да, това дава според мен забавяне на получаване на информацията за това, в което се съмнява.....както и за доведени или заварени братя или сестри. Локус Фортуна и тя в 3 дом.....Не зная колегите какво мислят, но аз мисля, че има основания да се съмнява за произхода си. Но дори и да е така....няма кой да й го потвърди вече, щом родителите са починали. По-добре не й казвай това, perla, за да не си тормози психиката. Въпреки, че като гледам добре поставения Сатурн във Везни и с добрите аспекти към него.....сигурно е подготвена психически да го приеме спокойно, по интелигентен начин....пък и има ли друга алтернатива?  :mellow:

Благодаря, Скарлет за изчерпателния отговор. Разбира се,че няма да й кажа за това. Ще кажа,че няма повод за съмнения и да си живее спокойно остатъка от живота. Но въпросът е много интересен от гледна точка на хорарната астрология. Не съм срещала подобен хорар никъде.  :58:

*

Feia

« Отговор #6196 -: Ноември 17, 2010, 11:28:04 pm »
Имам хорарен въпрос. Подходящо ли е за мен в близките 6 месеца да се подложа на хипноза?

Целта ми е да работя с психиката, с цел психоанализа и освобождаване от някои вредни психични програми и подобни неща.

*

Uran

• 6041
« Отговор #6197 -: Ноември 17, 2010, 11:38:55 pm »
Малко противоречив е хорарът.
Ако хипнозата я разглеждаме по 8 дом то сигнификаторът и и Ти сте в секстил. Хипнозата обаче е в твой 6 дом и тук опираме до здравето ти и като как ще му повлияе.
Луна е опозиция на "хипноза" и ще направи 135* с теб-Меркурий.
Та..не си застрашавай психическото здраве заради единия експеримент. Нали знаеш: "Любопитството погуби котката".

*

Feia

« Отговор #6198 -: Ноември 17, 2010, 11:40:38 pm »
Малко противоречив е хорарът.
Ако хипнозата я разглеждаме по 8 дом то сигнификаторът и и Ти сте в секстил. Хипнозата обаче е в твой 6 дом и тук опираме до здравето ти и като как ще му повлияе.
Луна е опозиция на "хипноза" и ще направи 135* с теб-Меркурий.
Та..не си застрашавай психическото здраве заради единия експеримент. Нали знаеш: "Любопитството погуби котката".

Хипнозата по Плутон ли е или по Нептун? И на мен не ми изглежда читава работата по хорара, ама пък и не разбирам от хорари, така че ще чакам мнения.

;D

*

Feia

« Отговор #6199 -: Ноември 17, 2010, 11:41:50 pm »

Успех в търсенията, и аз имам разни подобни, но съм по-наред от теб с материала по задълбаването в тях, а и с възрастта ;)

Оххх смяххххххх!!!

Благодаря за искрената загриженост, но самият факт, че ми предлагаш да търся заместители, с които временно, а не от корен да реша някои проблеми, показва, че хич не си напреднала с материала, особено пък в сравнение с мен.

;) ;D