Ти се управляваш от ретрограден Меркурий, а човекът от Нептун - няма връзка помежду ви и скоро няма да се осъществи среща. Той е представен още от Уран и Юпитер в 7-ми дом, които са в знак, квадратиращ знака, в който се намира Меркурий, а това означава "не". Но на Меркурий му предстои да смени знака и тогава ще направи положителен аспект - секстил с управителя на 7-ми дом (назования по име). След поредица от спънки, препятствия и недоразумения, аз мисля, че се срещнете. Луната е в твоя 8-ми дом и също ще направи секстил с Нептун, което е още едно "да", понеже тя съ-управлява въпроса.
Благодаря, Стела! :kissd:
Как се изчисляваше, за да се определи времето, т.е. след колко дни може да има евентуална среща? Спомням си, че се четяха градусите които остават на Луната, докато стигне точния градус, за да направи точен аспект с планетата сигнификатор на другия. Бъркам ли?
Да, Дивна, но Луната е спомагателен фактор и ако самата тя не е основен сигнификатор на питащата или на квезита, нейните аспекти се класират на 2-ро място, след тези на основните сигнификатори. Обаче в хорарите позицията на Луната е много показателна за твоето емоционално състояние в момента на задаване на въпроса и издава много информация, например каква е твоята нагласа към този човек. Луна в 8-ми дом говори за сексуално привличане, а Луна в Овен, за това че ти си по-нетърпеливата. Даже и основният ти сигнификатор - също е в кардинален знак-Меркурий в 5-ти дом търси романтични отношения и също показва, че искаш непосредствен резултат.
Нептун - управителят на квезита е във фиксиран знак, което означава, че нещата са в твоите ръце -ти ще бъдеш инициативната страна. Недей да броиш градуси - твоят сигнификатор е ретрограден и само по себе си показва забавяне, което може да се дължи на куп неща и само по себе си осуетява всякакво броене - Меркурий 2 пъти ще смени посоката и ти два пъти трябва да преброиш напред-назад докато стигнеш точния аспект, разбираш ли? Най-добре да изчакаш да минат празниците и тогава "Нова година-нов късмет!" -Меркурий обръща посоката. Честити му на човека, попитай го как е изкарал празниците и ето ти промяна в обстоятелствата. Тогава отново можеш да си зададеш въпроса.
ПП. независимо, че Луната има опозиция със Сатурн (което показва някакви задръжки от твоя страна), последният аспект е благоприятен - секстил с Нептун У7.