Mayanna, всичко, което пишеш, се потвърждава от хорарната карта. Ти (Меркурий) не се чувстваш особено добре в сегашния ти дом (Стрелец). Квадратурата с Юпитер показва, че там наистина не е толково лесно, колкото изглежда отстрани. Ретроградността, според мен, в тази карта означава размисли, съжаление донякъде, че си заминала, носталгия по родния дом, желание да се върнеш. Това чувство се подчертава и от точния съвпад на Луната на Виа комбуста със Сатурн (У5). Трудно ти е да харесаш мястото, където си в момента, подтиска те. Утре Меркурий тръгва отново директен и ще апликира към Юпитер (квадратура). Може би ще имаш още нелеки моменти в скоро време. Казваш, че образованието ти те задържа там. Картата потвърждава това - У9 Венера апликира с тригон към Юпитер. Така че престоят ти там, макар и нелек и въпреки, че Венера е в заточение в Скорпион, си струва от гледна точка на придобитите знания. Може би тези знания ще ти помогнат да намериш работа там - Венера апликира с тригон към твоя У6. Мисля, че ще имаш възможност за смяна на обстановката. Новият дом е 4-ти от 4-ти дом, т.е. 7-ми дом (и в този случай го тълкувам в преносен смисъл, не просто смяна на къщата или апартамента, а на мястото, което наричаме наш дом, вкл. страната, в която живеем). В тази карта У7 е Нептун. На Меркурий и Луната им предстоят хармонични аспекти с него, докато на Венера й предстои квадратура с Нептун. Може би първо ще трябва да завършиш образованието си там и тогава да заминеш. Успех!