Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1168453 Прегледи
*

Stella

• 7765
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7660 -: Май 07, 2011, 01:22:08 am »
общо взето това наблюдавам доста често- всеки иска да се слее с някого напълно, да изпита екстаза от пълното отдаване и т.н., но като се стигне до пране, чистене и готвене, ако може всяка коза за свой крак..а то с меда трябва да се понесе и жилото.. :blink:

Аз дъщеря си съм "отбила" вече. Това не значи, че не я обичам. Но да насърчаваш личностното развитие на другия е на едно много по-високо ниво. Животът не е само ядене и купуване на обзавеждане...Но какво се чудя, 90 % си остават на това ниво. Животът е пирамида, а материалното е в основата.

Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #7661 -: Май 07, 2011, 02:22:31 am »

Аз дъщеря си съм "отбила" вече. Това не значи, че не я обичам. Но да насърчаваш личностното развитие на другия е на едно много по-високо ниво. Животът не е само ядене и купуване на обзавеждане...Но какво се чудя, 90 % си остават на това ниво. Животът е пирамида, а материалното е в основата.

............и са големи смешници тези, които се опитват да строят пирамида без основи..после като рухне, седят от страни и се почесват по....кой по каквото има.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #7662 -: Май 07, 2011, 02:25:55 am »

............и са големи смешници тези, които се опитват да строят пирамида без основи..после като рухне, седят от страни и се почесват по....кой по каквото има.. ;)

Разбирам те. На мен СЛВ ми е в Телец.
Ами, вместо да го нахраниш...научи го да си строи сам основите. Или обменът на опит и знания не е ценност? Стига да има насреща кой да оцени, разбира се! Малко са обаче...повечето си търсят бецален.
« Последна редакция: Май 07, 2011, 02:36:52 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Vision

• 3523
« Отговор #7663 -: Май 07, 2011, 03:06:53 am »

Ами, вместо да го нахраниш...научи го да си строи сам основите. Или обменът на опит и знания не е ценност? Стига да има насреща кой да оцени, разбира се! Малко са обаче...повечето си търсят бецален.

..сега остава да осъзнаеш и какво в думите ми те ядосва толкова.. ;)

Не се излагай!! Провери си правописа!! Точно ТУК!!
''Не знам'' се пише отделно /за разлика от ''Неграмотен''/..

*

Stella

• 7765
« Отговор #7664 -: Май 07, 2011, 03:11:54 am »

..сега остава да осъзнаеш и какво в думите ми те ядосва толкова.. ;)

О, не грешиш. не ми остава да осъзная. Това, за което говориш е минало. т.е. научен урок. Имала съм всичките битовизми в един перфектен по твоите критерии брак, за които ти твърдиш, че са доказателство за любов. Като принцеса са ме гледали..пак по твоите критерии...  И аз съм работила и съм давала своя дял. Но не всичко се свежда до битовизмите. Нека да видим първо дали с този мъж ще можем да бъдем приятели, дали ще имаме общи стремежи и интереси (извън материалните), пък тогава да видим дали можем да прекараме живота си с него...
« Последна редакция: Май 07, 2011, 03:16:01 am от Stella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7665 -: Май 07, 2011, 03:15:58 am »
Всеки разглежда брака, съжителството и присъщите им битовизми през призмата на наталната си Луна.  :blink:
Това, което кара рачешка или телешка Луна да изпадне в тих екстаз, на водолейска или стрелешка ще й се стори твърде постно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7666 -: Май 07, 2011, 03:18:46 am »
Всеки разглежда брака, съжителството и присъщите им битовизми през призмата на наталната си Луна.  :blink:
Това, което кара рачешка или телешка Луна да изпадне в тих екстаз, на водолейска или стрелешка ще й се стори твърде постно.

И аз това се опитвам да и обясня. Имам СЛВ в Телец и мога да разбера Луната и. Но тя няма нищо във Водолей и няма да приеме това, което и казвам....освен да ме обяви за "ядосана", каквато всъщност не съм.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7667 -: Май 07, 2011, 03:20:01 am »
Но тя няма нищо във Водолей и няма да приеме това, което и казвам....освен да ме обяви за "ядосана", каквато всъщност не съм.

И как да няма, има Марс във Водолей.  :P
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7668 -: Май 07, 2011, 03:21:34 am »
Нека всеки да си намери това, което търси. Това казвам аз. С приятеля ми имаме Луни в овен и водолей. Никой от нас не изпада в екстаз от битовизмите. Виж, мъжът ми беше друга бира - той се неговата Луна в Рак докато не изчисти с прахосмукачката 5-те стаи, не излизаше в неделя.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7669 -: Май 07, 2011, 03:23:34 am »
Но тя няма нищо във Водолей и няма да приеме това, което и казвам....освен да ме обяви за "ядосана", каквато всъщност не съм.

И как да няма, има Марс във Водолей.  :P

Ясно, затова мисли, че ме ядосва....аз само си говоря ;D

« Отговор #7670 -: Май 07, 2011, 03:25:05 am »
Значи за моята стрелешка Луна в съвпад с Уран, която не умира да чисти и готви, ще взема да си потърся мъж с Луна в Рак (тъкмо да ми е в съвпад със СЛВ), та да чисти и готви той. ;D... Шегичка!

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7671 -: Май 07, 2011, 03:26:00 am »
Мен с моята Луна в Рак хич не я търси за битовизми, освен да готвя и експериментирам в кухнята. Надявам се и бъдещият ми благоверен да няма маниакално-обсесивна психоза на битова тема.  ;D

Цитат
Виж, мъжът ми беше друга бира - той се неговата Луна в Рак докато не изчисти с прахосмукачката 5-те стаи, не излизаше в неделя.

Оооо, мъж-мечта за някоя по-мързелива домакиня.  :P :97:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7672 -: Май 07, 2011, 03:26:58 am »
Значи за моята стрелешка Луна в съвпад с Уран, която не умира да чисти и готви, ще взема да си потърся мъж с Луна в Рак (тъкмо да ми е в съвпад със СЛВ), та да чисти и готви той. ;D... Шегичка!

Ужас! Ще ти намира кусури. Недей, дъщеря ми има Луна в Стрелец в съвпад с Уран. Не се спогаждаше с баща си. Оня беше маняк на тема чистота, изпадаше в истерия, ако не е изчистено и прибрано...А имай на предвид, че дъщеря ми е Дева...Представи си, да накараш една Дева да намрази битовизмите и идеалната чистота...

« Отговор #7673 -: Май 07, 2011, 03:31:20 am »
Много неприятно наистина. :(... Добре, че моят баща е с Луна в Риби - разхвърля навсякъде.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7674 -: Май 07, 2011, 03:36:09 am »
Мен с моята Луна в Рак хич не я търси за битовизми, освен да готвя и експериментирам в кухнята. Надявам се и бъдещият ми благоверен да няма маниакално-обсесивна психоза на битова тема.  ;D

Цитат
Виж, мъжът ми беше друга бира - той се неговата Луна в Рак докато не изчисти с прахосмукачката 5-те стаи, не излизаше в неделя.

Оооо, мъж-мечта за някоя по-мързелива домакиня. :P :97:

О, не при него беше болестно състояние. Не го пожелавам и на най-големия си враг. Урокът по битовизми, който аз съм преминала, никой тук не го преминал, сигурна съм. Всяка вечер сготвено 1,2,3-то. , неумита чиния не трябваше да пренощува в мивката. Ако закъснея с яденето - скандали. Ако не съм му изгладила ризата - фасони. Като изчистя секциите, връща се от работа и започва да амери с педи разстоянието между чашките да се отдалечава и да ги съзерцава с часове. А ние стоим и го чакаме да седне с нас на масата. Учех, готвех, работех, дете гледах и се справях и с домакинската работа, а оня се разхождаше като ОТК. Разговорите се свеждаха до това какво ще се сложи на масата на следващия ден и какво ще купуваме за в къщи. Който иска такъв живот - подарявам му бившия - свободен е и е зодия Риби. :yahoo:

*

abroad

• 2187
« Отговор #7675 -: Май 07, 2011, 03:37:34 am »
не се сещам за някоя Луна в Рак, дето да обича чистенето (в минал живот може да сме били чистачки, кой знае), но ац и много не познавам, освен себе си и майка ми
но онзи мит за девите и чистенето ми е любимият, като тук смея да отстоявам познаването на много от последните ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #7676 -: Май 07, 2011, 03:39:05 am »
И аз съм с Луна, Венера и асц Дева, ама баща ми Рак с неговата чистофайност ми идва в повече. Вярно само намира кусури на чистенето и подреждането. Пък аз съм си доста разхвърляна въпреки девата :rolleyes:

А, сетне Девата била перфекционист. Луна в Рак омърмаросва орталъка...(Лили не се сърди, не става дума за теб. Духовното ниво не се вижда в картата, така че е възможно да има различия в проявлението).

*

Lillie

• 30532
« Отговор #7677 -: Май 07, 2011, 03:47:27 am »
Стела, същият е и мъжът на моята приятелка, за която неведнъж съм споменавала тук (домашният тиранин), с който живеят без брак и с бебе на около годинка. Той е с Луна в последния градус на Рак (партилен тригон с Уран  :o) и Слънце в първия градус на Водолей. Интересуват го само битовизми, икономии и как са наредени чиниите в кухнята, всичко се прави под негов надзор. Когато чистят банята, кара я да изхвърля с черпак водата от тоалетната чиния и след това да бърка там и да чисти с препарати. Тъй че не само твоят бивш съпруг е патологичен случай, има и други като него. И аз не бих изтърпяла такъв, а и по принцип съм много хаотичен и неподреден в бита и ежедневието човек, на мен ми трябва някой непукист, който да не се хваща за дреболии (иначе ще му се стъжни животът /или моят  ;D).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #7678 -: Май 07, 2011, 03:48:40 am »
Ооо и аз обичам да ям навсякъде. Клавиатурата на предишния ми компютър редовно ставаше на... да не казвам какво, докато гледах поредния епизод на някой любим сериал и хрупках нещо. ;D

*

Stella

• 7765
« Отговор #7679 -: Май 07, 2011, 03:50:09 am »
Явно при мен това за перфекционизма не работи и разхвърляните Везни взимат превес (при това какъв). Помня, че като малка баща ми не ми даваше да ям другаде освен в кухнята и много мрънкаше, но аз тайно си взимах чинията в леглото. С брат ми даже се прикривахме ;D Правила съм големи свинщини, като изпусна нещо на неподходящото място, ама бях много добра в заличаването на следите :mellow: Та никой не разбра как цялото легло беше в манджа ;D
Не ща такъв контрол пак, обичам да ям навсякъде и да правя каквото си искам.

Мъжът ми ме е вдигал от леглото нощем, когато съм заспала, за да измета едни малки листчета паднали от икебаната му със сухи цветя в хола и да изчистя масичката, където детето е оставило малки пръсчета, когато е минавало оттам и се е подпряло без да забележа. За него мебелите бяха по-важни от хората. Ако го питаш сега, още продължава да твърди, че ме е обичал. Благодаря не желая такава любов - да му готвя за гъза и да му чистя мебелите и къщите.

ПП. Аз обичам да готвя. Посрещала съм 20 човека приятели и съм приготвяла цялата трапеза сам самичка. Това беше традиция при нас по празници да си събираме приятелите.