Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169477 Прегледи
Re:хорарен въпрос
« Отговор #7840 -: Юни 02, 2011, 03:20:19 am »
Първо ще кажа нещо без да съм гледала картата.
Не, Хони, не си сбъркала. Щом в прав текст те е попитала дали знаеш нещо, е трябвало да кажеш истината. Иначе би било лъжа. Въпреки последствията, които в момента ти се виждат чисто негативни за теб, не бива да се кориш за стореното. Аз бих направила същото като теб и също бих съжалявала сигурно. Наскоро попаднах в подобна ситуация.

Сега по хорара. Картата е новолунна, а казват, че такива не бивало да се тълкуват. Може би картата говори за завършък на нещо, твоите съмнения относно действията ти и ситуацията, например, защото Слънцето е управител на 12-тия дом - загубите. Изгорената Луна говори за негативно стечение на обстоятелствата. Луната идва от секстил с Уран и квадрат с Нептун. Секстилът с Уран не е лош аспект (затова в този контекст ми е трудно да го изтълкувам), докато квадратът с Нептун може да се тълкува като заблуда, разочарование, лековерност. Но пък светилата са под управлението на Меркурий (У1), така че е в твои ръце да поемеш инициативата и да продължиш напред въпреки разочарованието. В рамките на знака Луната ще направи тригон със Сатурн във 2-ри дом и секстил с Юпитер близо до К9. Мисля, че скоро ще си поставиш нови цели, свързани с образованието ти и няма да съжаляваш.

Малко се колебая кои домове и планети да гледам, но клоня към управителите на 1-ви (квезита) и 3-ти дом (действията и думите му). Управителят на 3-тия ти дом е Марс в заточение по знак - явно в момента нямаш и не си имала голямо поле за действия. Но пък Марс е в един и същи знак с твоя управител Меркурий, т.е. няма негативни разходящи аспекти с него. От тази гледна точка не изглежда да си си навредила сама чрез действията си. Меркурий и Марс екзалтират Луната, управител на 11-тия ти дом, който може да се разглежда и като дома на колегите от университета, т.е. от картата се вижда, че действията ти са били в полза на колежката. Последните мажорни аспекти на Марс са били хармонични, с Венера и Плутон. Венера е управител на 2-ри и 9-ти дом, Плутон е близо до върха на 5-ти дом. Изглежда ми, че действията ти в крайна сметка са се отразили положително на образованието и целите ти. Пропуснах да отчета квинкокса на Меркурий и Марс със Сатурн във 2-ри дом, а по 2-ри дом са интересите на индивида (дано не греша). Но Марс не е имал негативен аспект с Венера (У2), напротив, той е в нейния знак, т.е. действията ти би трябвало да са в твой интерес. Моят отговор е "НЕ, не си постъпила погрешно". Ще излезе за добро. Меркурий много скоро сменя знака и влиза в своя обител. Вярно, че ще бъде под лъчите на Слънцето (У12) и след това изгорен от него. Но като цяло ми се струва, че нещата при теб ще потръгнат към добро, въпреки че спомена за тази загуба ще те преследва още известно време.

Успех и не съжалявай за нищо, Хони! Не можем да променим миналото. Гледай смело напред! :wub: :wub: :wub:

*

Stella

• 7765
« Отговор #7841 -: Юни 02, 2011, 04:22:05 am »
Тъй като ме посъветваха да пусна хорара тук, ще попитам все пак.
Сбърках ли, като казах на колежката ми (в университета) за стипендията, след като взеха нея, не мен? Ако не и бях казала, щеше ли да е по-добре за мен?
Благодаря на всички, които ще пробват :blink: Не знам как може да се разглежда такъв хорар :blink:

Очевидно си сбъркала, Хони, след като са взели нея, вместо теб. И аз искам да задам един въпрос: "Дали ако Хони не беше казала на колежката си за стипендията, тя нямаше да научи от друго място?"

Хони, станало е това, което е трябвало да стане.

Вашите сигнификатори са под управлението на Венера - което определя еднаквите ви интереси.
« Последна редакция: Юни 02, 2011, 04:26:13 am от Stella »
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #7842 -: Юни 02, 2011, 04:35:15 am »

Пак ви благодаря на всички, ще гледам да спра да ви занимавам с тези стипендии, току-виж някой друг взел идея да кандидатства и той  ;) (шегичка). :-[

:rolf:
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #7843 -: Юни 09, 2011, 03:43:08 am »
Май 9 месеца траеше, доколкото си спомням. :rolleyes:

« Отговор #7844 -: Юни 09, 2011, 03:44:37 am »
Това наталната ти карта ли е или хорарна?

*

Stella

• 7765
« Отговор #7845 -: Юни 09, 2011, 03:44:57 am »
Хело откъде измъкна тази архаична карта с Юпитер в Козирог и т.н.?

*

Stella

• 7765
« Отговор #7846 -: Юни 09, 2011, 03:45:38 am »
Това наталната ти карта ли е или хорарна?

Не е наталната и карта.

Много сладко котенце имаш на аватара.  :wub:

« Отговор #7847 -: Юни 09, 2011, 03:47:21 am »

не бе. Хорара.  ;D
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Stella

• 7765
« Отговор #7848 -: Юни 09, 2011, 03:48:14 am »

не бе. Хорара.  ;D

Габаркам се де, ти пък!  ;D

« Отговор #7849 -: Юни 09, 2011, 03:51:04 am »
Благодаря ти, Стела. Тук има още сладки неща - http://indigota.com/jslibs/smiles/imgs/big/a/. :wub:
Най-вероятно картата е измъкната от 83-та.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #7850 -: Юни 09, 2011, 04:05:28 am »
Няма да забременееш тази година....Споко! ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #7851 -: Юни 09, 2011, 04:11:02 am »
Няма да забременееш тази година....Споко! ;)

Това пише ли го в картата?  :rolleyes:

И в двете... :blink:

И в натала и в хорара...

Хорар без натал за мен е нещо от тира"Мижи да те лажем!" ;) :blink:

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #7852 -: Юни 09, 2011, 04:15:37 am »
Нали квадратурата според класиката е негативен отговор. А за този въпрос негативният отговор е желаният отговор.

Луната (У8 - гинекологичните неща) идва от положителен аспект с твоя управител и няма да направи дисхармоничен аспект с Венера (У5 - бременността и У6 - здравето ти). Венера е силно поставена по знак. Луната има тригон с Марс в 5-тия ти дом. Може пък и с цезарово сечение да родиш един ден.

*

Марая

• 28287
« Отговор #7853 -: Юни 09, 2011, 04:18:28 am »
Нали квадратурата според класиката е негативен отговор. А за този въпрос негативният отговор е желаният отговор.

Луната (У8 - гинекологичните неща) идва от положителен аспект с твоя управител и няма да направи дисхармоничен аспект с Венера (У5 - бременността и У6 - здравето ти). Венера е силно поставена по знак. Луната има тригон с Марс в 5-тия ти дом. Може пък и с цезарово сечение да родиш един ден.

Дай аргументи от тази карта за този си извод Мирабела...! ;) Доколкото знам , ти не получаваш факсове...,така , че ...слушаме те...

« Отговор #7854 -: Юни 09, 2011, 04:27:55 am »
Марс често се свързва с оперативна намеса. Положението му в 5-ти дом може да означава оперативна намеса свързана с бременност - зачеване, раждане. Луната е У8, а 8-мият дом се свързва и с операциите. На Луната й предстои тригон с Марс. От това предположих, че за нея може да е добър този избор или че тя ще хареса идеята за оперативна намеса. Луната е в Дева - знак, който се свързва с болничните заведения, стерилна обстановка.

Луната няма да направи аспек с Венера. На път е да я тригонира, но Венера ще смени знака преди точният аспект да се осъществи. Така че раждането не би трябвало да навреди на здравето ти.

Да, Нептун е по инфекците. Предстои му секстил с Юпитер (твоят управител). За да се осъществи квадратът на Венера с Нептун, първата трябва да смени знака, т.е. да се променят обстоятелствата, предполагам нещо със здравето ти да се промени, за да станеш податлива на инфекции. По този хорар здравето ти изглежда перфектно.

Хм, като гледам Юпитер в 4-тия ти дом и Марс (У4) в 5-ти - може би искаш да родиш в домашна обстановка? Но пък тази девишка Луна противоречи на това.
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 04:34:47 am от Mirabella »

*

Марая

• 28287
« Отговор #7855 -: Юни 09, 2011, 04:33:06 am »
Марс често се свързва с оперативна намеса. Положението му в 5-ти дом може да означава оперативна намеса свързана с бременност - зачеване, раждане. Луната е У8, а 8-мият дом се свързва и с операциите. На Луната й предстои тригон с Марс. От това предположих, че за нея може да е добър този избор или че тя ще хареса идеята за оперативна намеса. Луната е в Дева - знак, който се свързва с болничните заведения, стерилна обстановка.

Идеята е , че хорарната карта не е карта която говори за "някога" нали така.... :blink:
Тя има параметри все пак...И като всичко в астрологията има своето развитие и шанс...
Все пак хорар означава- време...ние сме ограничени с параметри и време...,без избор...тук отговаряме само с ДА и НЕ...
МОЖЕ БИ -не съществува....

*

sunrain

• 6710
« Отговор #7856 -: Юни 09, 2011, 04:53:13 am »
Що си мъчиш главата, Хело, с такива притеснения,
тялото на жената се подготвя за раждането по време на бременността, но дори да е налице съвсем естествения страх,
е приоритет мисълта за бебето, така че всяка жена, която го иска минава или ще мине по този път и
това са нормалните емоции, но първо ще дойде решението или това желание, а готовността няма как да я има за всяко нещо.

И след лиричното отклонение - не трае само или точно 6 месеца хорара, зависи си от въпроса.
Отговора ми: Не мисля, че имаш основания за безпокойство относно това, което питаш.

Ти си го обмисляла, премисляла, но определено не си на етап, в който истински да се стремиш към това,
а един вид го приемаш като отговорност, която ще трябва да поемеш и
смяташ, че по този начин личността ти може да съзрее и натрупа нова опитност,
 още си по-далеч от майчинското чувство и потребност да създадеш и продължиш част от себе си.
Тази промяна в нагласата ти във времето показва, че ще зависи от партньора до теб, а заради предстоящият напрегнат
аспект на Луна със Слънце (и не само заради него) изглежда като да не е този човека (или да липсва),
с който ти би се втурнала в подобно преживяване.

В крайна сметка последната връзка между планетите е добра,
а по-важното е, че ти си съвсем в началото на тази идея,
тоест има време да го мислиш; твой сигнификатор прави първи стъпки в знак, но вече си го има наум,
4 дом гледам за майчинството, 8-ми за раждането, а положителните аспекти за мен показват добрият изход,
и не само от това си вадя изводите - диспозиторите също и тяхната позиция,
 както и други неща, много се разписах, стига ми. ;)

Струва ми се, че в момента не можеш да прецениш напълно адекватно нещата,
а и скоро някаква промяна да предстои относно твоите намерения, така че поеми засега дъх,
ще дойде мига, в който ти ще огледаш възможните варианти за раждане и ще избереш правилния.        
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

« Отговор #7857 -: Юни 09, 2011, 06:43:15 pm »
...

Да, след проучванията, които направих, намерението ми е хич да не мисля да раждам в близко време.

В хорара вижда ли се някаква промяна на моите намерения?

Това, което виждам в хорара относно намеренията ти, хич не се съгласува с това, което казваш. Значи явно греша някъде. Намеренията ти се управляват от Юпитер, който наскоро е сменил знака. Значи change of plans. Обаче промяната по картата изглежда точно обратната на това, което пишеш. Юпитер премина от знак на Марс в знак на Венера, където Луната (въпроса, майчинстното) е в екзалтация. Освен това Луната и Юпитер се в разходящ тригон. Ако гледам майчинстното по петия ти дом, то се управлява от Венера, в чийто знак си ти. Венера е на трон по знак. До тук изглежда, че имаш голямо желание да станеш майка.

Освен ако майчинстовото не е по 5-тия дом (да кажем по 5-тия дом са вече родените деца), а е по 4-ти, както спомена Съни. Тогава Юпитер преминавайки от знак на Марс (У4) в знак, където Марс е заточен, говори за промяна на намеренията ти в посоката, за която ти споменаваш - никакво желание за забременяване. Юпитер ще прекара доста време в Телец. Явно намеренията ти скоро няма да се променят. Макар че от време на време може и да си мечтаеш по въпроса (Юпитер има апликиращ секстил с Нептун). Намеренията ти засега изглежда да са свързани с лична реализиция (Юпитер в знак на Венера, управител на 10-ти дом, в апликиращ тригон с Плутон в 1-ви дом). Сатурн на МС също се свързва с желание да постигнеш успех в кариерата.
Положението на Юпитер по знак се засича и с факта, който споменаваш, че не изпитваш специални чувства към чуждите деца, които са по 11-ти дом и също под управлението на Марс в картата.

« Отговор #7858 -: Юни 09, 2011, 07:03:31 pm »
Имам въпрос:Това ли е краят на връзката ни с Х(името му)?Качвам картата по Кох,и ще се радвам да чуя мнението ви  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #7859 -: Юни 09, 2011, 08:17:40 pm »
Имам въпрос:Това ли е краят на връзката ни с Х(името му)?Качвам картата по Кох,и ще се радвам да чуя мнението ви  :blink:

категорично ДА. Сигнификаторите ви са разходящи. Макар той да е в твоите ръце - слаби есенциални достойнства, но силен по дом.. Светилата правят квадрат, което ме навежда на мислъта, че връзката няма перспектива да прерастне в нещо по-сериозно, като семейство, например. Но ти не искаш край, макар нещата да зависят от теб и може да направиш завойче към него- Луната сключва тригон с Марс, преди да напусне знака.
« Последна редакция: Юни 09, 2011, 08:24:09 pm от Stella »