Въпросът е зададен преди 2 мес., но би трябвало да няма проблем, надявам се 
Има ли смисъл да търся връзка с Х. (назован по име)?
Шрея, въпросът е какъв смисъл влагаш ти в това като очакване на първо място. Но това ти за себе си ще си го изясниш.
Според мен тук някои ретроградни позиции предполагат "смисъл да търсиш връзка с него", дотолкова, доколкото е нужно изясняване и изчистване на част от минали ситуации. Това ти трябва.
Вероятно те (планетите в тази фаза) подсказват и вашият контакт от преди време, който сте имали като отношения,
незнам колко продължителни са били, но явно имате история, която стои недовършена.
Не само за теб тя е дълбоко емоционална и изстрадана ми се струва, свързана с цялостно отдаване и усещане за необятност, безкрайност, но може би в един момент гнева от натрупаното, поради неразбирателство са си казали думата, липсата на толеранс между вас.
Обаче картата е някак натрапчива и отчетлива с категорични знаци за силна и разтърсваща връзка, която едва ли ще забравиш лесно, може и да греша, но на мен това ми подсказва. Предизвикателства нови няма да липсват, поводи за реакции и емоции от твоя страна, но ти си права - негативните аспекти напред най-вече ни говорят, че всичко това няма да ти донесе удовлетворение по начина, по който ти го искаш.
И понеже ти пита и това:
При зададен въпрос, свързан с другиго, имаме апликиращ съвпад на У7 (Луна) с У1(Сатурн) - това че ще се срещнат ли означава?
До тук не сте имали контакт, среща, разговор, така ли? Може и да се случи такъв внезапен, моментен, или чрез някого да стигне до теб информация, но дали ще те остави с приятни чувства незнам,
много си насъбрала и преживяла, опитай да се оттърсиш от всичко това и ако виждаш нещо да се съживява тук трябва да е на чисто, тоест вътре в теб ти да си съумяла да го сториш...останалото времето ще го покаже.
И ако не съм ти наговорила много глупости и като сменя домовата система, ми направи още нещо впечатление, ще ти пиша.