И аз не съм експерт. Относно картата по въпроса на dokomentalist. И аз като Шрея мисля, че екзалтиран Сатурн за неин управител би трябвало да е добър знак. Поне показва, че тя е почтена, искрена спрямо теб (поне така би трябвало да бъде). Друго тълкувание на екзалтирана планате може да бъде, че човекът си знае цената и е възможно да се прави на важен, недостъпен.
Наскоро тълкувах карта със същия въпрос и същите У1 и У7 в друг форум и тотално обърках. В онази карта не видях човекът, за който си пита (квезитът), да обича онзи, който задава въпроса (кверента). Но отговорът беше положителен. Само че в онази карта между Луната (управител на кверента) и Сатурн (управител на квезита) имаше сходящ хармоничен аспект (секстил), така че имаше възможност двамата да изгладят взаимоотношенията си. В тази карта няма такава връзка между Луната и Сатурн, което на този етап говори за застой, липса на развитие на въпроса.
Луната е много близо до фаза новолуние, а според класическата хорарна астрология това време не е благоприятно за тълкуване на карти. Фазата на Луната по-скоро говори за приключване на нещо.
По картата на Таня. Отговорът ми по-скоро клони към отрицателен, но засега. Дано греша. Ще се аргументирам. Лицето X се управлява от Марс, който се намира в 5-тия си дом (действително се вълнува от любовни въпроси), но в знака на падение на управителя на кверента Венера. Между Марс и Венера, както и между неговия У5 Меркурий и Венера не е имало аспект в рамките на настоящите им знаци. Вярно, че неговият управител Марс не е регрограден, но неговият У5 и Юпитер в 1-вия му дом са такива. Възможно е той да не е наясно с чувствата си към дадения момент. Твоят управител Венера много скоро сменя знака - от Стрелец преминава в Козирог (знака на екзалтация на Марс). Имам чувството, че ти се влюбваш все тепърва или още повече в него (поне залитваш по него, започваш да му се възхищаваш), докато той не отвръща със същото в момента. Но въпреки нереципрочната рецепция между двете планети, между тях ще се осъществи благоприятен аспект - тригон в 12-тия градус на Дева/Козирог (на 5-ти декември). Освен това Луната има сходящ съвпад с неговия У5. Мисля, че тези взаимоотношения ще претърпят положително развитие. Луната идва от фаза новолуние - нещата тепърва се развиват помежду ви. Предолагам, че нямате връзка в момента, че тепърва започвате да формирате взаимоотношенията си (или ги започвате на чисто, така да се каже).
Наложи се да поправя нещо в този пост. Извинявам се за грешката.