Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1169619 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re: хорарен въпрос
« Отговор #8580 -: Януари 03, 2012, 05:33:19 pm »
Луната е в сходящ тригон с упр на 3дом Слънце, тоест реализацията по проекта ми ще върви с лекота?  :unsure:
Да. Би следвало, особено от гледна точка на това, че ще е свързан с информационно разпространение. Вероятно ще получиш лиценза, но сега само маркирам по твоите щрихи, не съм гледала детайли, за да дам и своето тълкуване.     

Луната е в екзалтация и в знака на екзалтация на Юпитер (упр 10 дом), тоест възможно е да се тълкува като успех. Не знам разходящият им съвпад как се тълкува.

Юпитер е в знака на екзалтация на Луната. Разходящият съвпад е възможно да касае подкрепата, която ти си разбрала, че ще получиш. Луна в 11 дом, може би от приятелския ти кръг.   

Имам съмнения как да тълкувам опозицията на Луна с упр. на 7ми - Сатурн...
Няма такава. В хорарите обикновено следим аспектите в рамките на знака. Луната е в Телец. Опозицията със Сатурн се е състояла, когато тя е била в Овен. Абстрахирай се от аспектите, които ти сочи астро.ком.

Не ми харесва предстоящият квадрат на Луна с Венера, дали се тълкува като финансови затруднения?

И на мен. Възможно е.

Обаче Луната е без курс, тоест за сега няма да има развитие?

Луната има аспекти до края на знака. Не може едновременно да сме посочили по-горе предстоящите и да кажем, че е без курс. Без курс би била, ако до излизането си от Телец не си взаимодейства с никоя планета из картата. Последен е аспекта й с Марс, при условие, че не взимаме предвид планетите след Сатурн и ако не броим куинконса за мажорен. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8581 -: Януари 03, 2012, 09:24:33 pm »
Благодаря sunrain  :blink: (hug)

*

abroad

• 2187
« Отговор #8582 -: Януари 04, 2012, 05:21:47 pm »
Ще се оправя ли скоро?

« Отговор #8583 -: Януари 04, 2012, 06:06:37 pm »
Болничка ли си ни? Не виждам аспекти между основните играчи - Луната (ти), здравето и оздравяването (Юпитер). Обаче Луната има само хармонични сходящи аспекти. Плюс това е в знака на екзалтацията си, където е и Юпитер... Мисля, че в една интепретация на хорар по здравословен въпрос Диана гледаше оздравяването не по 9-ти дом, както аз правя, а по 10-ти. Тогава е налице положителна връзка между У1 и У10, което значи "да". Оправяй се бързичко!

*

abroad

• 2187
« Отговор #8584 -: Януари 04, 2012, 06:18:23 pm »
да и вместо да се подобрявам се влошавам, не мога да разбера какво става
и мигрената се стовари в тежката си форма
абе, тройно критичен ден ведно с други работи..
Благодаря :blink:

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8585 -: Януари 04, 2012, 07:11:04 pm »
Аз ще пробвам с нов хорар...
"Приключиха ли ми отношенията с Х.?"
става въпрос за лични отношения.

Моя упр. е в разходящ квадрат с неговия...това не знам как се тълкува. Нямат сходящ аспект.
Моя управител Слънце е екзалтиран в знака на неговия упр. - това дали се тълкува, че той ме оценява или има добро мнение за мен?
Управителите на 3тите ни домове са в сходящ квинукс, тоест комуникацията би била трудно осъществима.
Уран е в падение в знака на Луната, тоест аз не съм заинтересована от него? или може би това се тълкува така, че аз ще съм тази която иска да приключи с него?
Същевременно Луната е в тригон с Марс (упр. на негов 3 дом) Това може би потвърждава край на комуникацията? или обратното?  :unsure:
И едно въпросче, как се тълкува Венера на десцендента? А ако е на асцендента? Има ли някакво специфично значение? Предполагам зависи на какво е управител...
Като цяло, аз не виждам конкретен отговор по картата   :unsure:

Как се справих момичета?  :blink: улучих ли някъде и какво мислите вие?
« Последна редакция: Януари 04, 2012, 07:26:25 pm от Freya »

« Отговор #8586 -: Януари 04, 2012, 07:32:21 pm »
Аз бих опитала с класическите ви управители. Ти се управляваш от Слънцето, той - от Сатурн. Слънцето се намира в знака на Сатурн, където няма отличителни есенциални достойнства (по знак), докато Сатурн е екзалтиран в знака на падение на Слънцето. Сега ситуацията ми изглежда по-различна от предния ти хорар. От предния останах с впечатлението, че ти си тази, която иска да прекъсне въпросната връзка и да търси нови приключения. Сега ми изглежда, че ти проявяваш по-силно желание да останеш с него (Слънцето в знак на Сатурн), докато той може да се справи добре и сам (Сатурн е добре поставен - екзалтиран в знак, където Слънцето не се чувства добре). Между управителите ви предстои дисхармоничен аспект - квадратура. Предстоящ аспект говори за развитие на въпроса, но тъй като е дисхармоничен, не ми изглежда като положително развитие.

Преди да продължа, добавям много важен фактор - Луната е без курс*. Винаги гледай Луната в рамките на знака, в който се намира - основно правило. Но ако е в последните 1-2 градуса, можеш да я прехвърлиш мислено в следващия, за да видиш как се променят обстоятелствата, в полза на кой (Луна в края на знака може да се тълкува като смяна на обстоятелствата). В твоя хорар тя не е такава, само е "без курс", т.е. нищо повече не се случва в момента. Нещата засега остават такива, каквито са. Ако вече сте скъсали, трудно ще ви е да се съберете (сходящ квадрат между У1 и У7). Ако още не сте се разделили, засега оставате заедно, но неразбирателството помежду ви може да се задълбочи.

Да, това с комуникацията и аз го виждам като теб. Освен това Марс (негов У3) е в знака на падение на твоя У3 Венера. Ако ти проявяваш някаква инициатива да оправиш нещата (твой У3 Венера в негов 1-ви дом), той може да не реагира ентусиазирано, да не отвърне на жеста, както очакваш.

Венера и Нептун на Десцендента описват неговото моментно състояние. Можеш да тълкуваш според природата на планетите, напр. комбинацията от Венера и Нептун дава влюбчивост, романтика, ранимост. Може би той в момента мечтае за любов. Друго тълкуване на Нептун в дома на квезита е прикриване, неискреност, но също би могло да бъде обърканост, неяснота по въпроса, колебание.

*Ако решаваш да отчиташ квинкокса, тогава Луната не е "без курс", предстои й квинкокс със Сатурн (негов управител). Така че налице е още една напрегната връзка между управителите ви (можем да разглеждаме Луната като втори твой управител). Този квадрат в комбинация с квинкокса ми изглежда като отдалечаване един от друг, задълбочаване на проблемите ви. И Луната, и Сатурн са екзалтирани в знак на Венера - възможно е и двамата да желаете едно и също нещо (любов), но да я разбирате по различен начин, да не намирате общ език (предстоящ квинкокс)... Но повечето астролози не разглеждат квинкокса. За да бъде по-простичко и по-ясно, оставам на мнението си в италик малко по-горе.
« Последна редакция: Януари 04, 2012, 07:47:50 pm от Mirabella »

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8587 -: Януари 04, 2012, 07:57:45 pm »
Благодаря Мирабела, винаги си много точна с тълкуванията си! Въобще не се сетих за Сатурн като управител и сега като ми разясни нещата по картата, има доста по голяма логика и връзка с реалността. И в сравнение с моя опит за тълкуване..  :rolleyes:
Преди забелязах, че се изразяваш доста меко и тактично и си мислех, че може би си с Меркурий във Везни, а ти май всъщност си Везни?  :blink:
Като цяло доста полезна информация ми даваш. И правилно я разчиташ картата, въпреки несъответствията които забелязваш с предната. Това е така, защото става въпрос за друг човек  ;D
Добре е да знам, че няма голям резон от комуникация в случая, защото май имах някакво намерение... Сигурно затова упр. на 3тия ми дом е в негов първи  :blink:

*

Stella

• 7765
« Отговор #8588 -: Януари 04, 2012, 08:54:18 pm »
Аз ще пробвам с нов хорар...
"Приключиха ли ми отношенията с Х.?"
става въпрос за лични отношения.

От него зависи - твоят сигнификатор е под управлението на неговия. Т.е. ти си в неговата власт. неговият сигнификатор е силен в екзалтация във везни. Ако той е взел решението за края, ще си го отстоява. Ако сигнификаторите ви са в разходящ квадрат, това ми говори, че не е имало край, защото квадратът означава не.
Нито един от сигнификаторите не е в дом на края.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

Stella

• 7765
« Отговор #8589 -: Януари 04, 2012, 09:03:04 pm »
Ще ми помогне ли някой за разчитането на този хорар :blink:
Имам ли бъдеще с Х
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=scofileg8hadl-u1325707021&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=4&smon=1&syr=2012&hsy=1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&ast=

Рано е за сериозна връзка и за обвързване. Ако става дума за романтика -имаш я.
Възхищавам се на сърцето ми, защото дори да е ранено в приятелството или любовта, намира сили да победи, защото все още вярва в истинските стойности ♥ ♥ ♥

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #8590 -: Януари 04, 2012, 09:07:53 pm »
Имам ли бъдеще с Х
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=scofileg8hadl-u1325707021&lang=e&gm=a1&nhor=1&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=4&smon=1&syr=2012&hsy=1&zod=&orbp=&rs=0&add=18&ast=

Благодаря ти много за отговора Стела  :58: Аз като се пробвах сама да я разгадавам си помислих че няма шанс :blink:

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8591 -: Януари 04, 2012, 09:13:44 pm »
Ще се оправя ли скоро?

Предлагат ли ти да ти махат сливиците?
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Stella

• 7765
« Отговор #8592 -: Януари 04, 2012, 09:14:30 pm »
Имам ли бъдеще с Х

Благодаря ти много за отговора Стела  :58: Аз като се пробвах сама да я разгадавам си помислих че няма шанс :blink:

Няма шанс за сериозно обвързване, защото ти това питаш. сериозната връзка я търся по 7-ми дом. Освен това ти си го назовала по име и първата ми реакция е да го търся в 7-ми. Обаче, след като ти отговорих на въпроса, си позволих да погледна 5-ти дом и видях, че луната прави точен тригон с марс - сигнификатора на 5-ти дом. Ако погледнеш на тази връзка като на романтично увлечение, може и да се получат нещата съвсем скоро.

*

karita

• *
  • 231
« Отговор #8593 -: Януари 04, 2012, 09:24:11 pm »
Ние нямаме никакви отношения в момента ,имахме преди .Дано да е както казваш :blink:

*

abroad

• 2187
« Отговор #8594 -: Януари 04, 2012, 09:35:18 pm »
Ще се оправя ли скоро?

не, никой нищо не ми е предлагал, засега
но гърлото винаги ми е било слабо място, този път, обаче започна със силна кашлица и постоянна критична температура
кашлицата отмина, температурата остана и всичко около носа се запуши, а антибиотикът е силен - Клацид
пия го вече 5 ден и едни други за синусите, но болестта сякаш се задълбочава...
странно ми е защо

п.п. имам някое и друго непряко свързано обяснение, но ми звучи твърде несериозно...

*

Freya

• **
  • 1178
« Отговор #8595 -: Януари 04, 2012, 09:43:24 pm »
Цитат
п.п. имам някое и друго непряко свързано обяснение, но ми звучи твърде несериозно...
Хм, дали това предположение не е свързано с емоционално-психологическо състояние?
сори за офтопика  :-[

*

Diyana

• 2705
« Отговор #8596 -: Януари 04, 2012, 10:05:57 pm »
Ще се оправя ли скоро?

не, никой нищо не ми е предлагал, засега
но гърлото винаги ми е било слабо място, този път, обаче започна със силна кашлица и постоянна критична температура
кашлицата отмина, температурата остана и всичко около носа се запуши, а антибиотикът е силен - Клацид
пия го вече 5 ден и едни други за синусите, но болестта сякаш се задълбочава...
странно ми е защо

Хм, принципно Луна в екзалтация - не изглежда да си сериозно зле. Обаче може и да значи, че изглеждаш по-добре, отколкото си в действителност и затова да подценяват състоянието ти. Последният й аспект е квадрат с Венера в осми, Водолей. Едва ли е някакъв хормонален проблем. Може да си е проЗт вирус, грипна епидемия, но може и да е банално токсикиране от лекарства :-\. Лекарят ти е много добър, но не изглежда да те "вижда".  Лечението ти, настоящото, е по десети, а това е Марс. Пак не изглежда да е много подходящо за болестта ти. Това, което си правила, преди да предприемеш настоящото си лечение - течности, бабини магийки и чайчета, изглежда е имало повече файда. Треската/температурата да се надяваме, че ще отшумят след като премине тригонът с Марс. Обаче, какво собствено да й оправяш на екзалтирала Луна... Бих рекла да си пуснеш  АСТ тест заради хроничните сливици, за да не нацелят обичайното - ставите,бъбреците и сърцето. И е добре по-скоричко, докато болестта е в началото на "хроничния" Телец. 
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

abroad

• 2187
« Отговор #8597 -: Януари 04, 2012, 10:22:17 pm »
Благодаря, Дияна :blink:
От днес пак съм си вкъщи, днес едва изкарах.
Докторката препоръча да се изчака до 7 ден на антибиотика и едва тогава да се вземат други мерки, мигрената се яви в повече и може да е нереална тревожността, въпреки че остава, макар и да има съвсем натални предпоставки за това
не ми е характерно силни хапчета да не помагат, та така :-X

имам подозрения, че работната атмосфера и трайна неприязън там да спомага за неоправянето, но това е друга тема

*

Lillie

• 30532
« Отговор #8598 -: Януари 04, 2012, 11:39:17 pm »
имам подозрения, че работната атмосфера и трайна неприязън там да спомага за неоправянето, но това е друга тема

Да не кажат после, че само аз привличам негативни колеги и колективи.  :rolleyes:

Прощавай, че се шегувам за твоя сметка, но не се сдържах в името на обективността.  :P И да оздравяваш по-бързо, ейй!  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

abroad

• 2187
« Отговор #8599 -: Януари 04, 2012, 11:48:54 pm »
нямам предвид колектива и колегите, иначе харесвам шегата :blink:

ситуацията е проява на див капитализъм, с постъпателно изостряща се активност, която от дълго време едва удържам, но все още ми се налага :blink:
жалко само, че рефлектира на физическо ниво, което започва да ме притеснява