Аз бих опитала с класическите ви управители. Ти се управляваш от Слънцето, той - от Сатурн. Слънцето се намира в знака на Сатурн, където няма отличителни есенциални достойнства (по знак), докато Сатурн е екзалтиран в знака на падение на Слънцето. Сега ситуацията ми изглежда по-различна от предния ти хорар. От предния останах с впечатлението, че ти си тази, която иска да прекъсне въпросната връзка и да търси нови приключения. Сега ми изглежда, че ти проявяваш по-силно желание да останеш с него (Слънцето в знак на Сатурн), докато той може да се справи добре и сам (Сатурн е добре поставен - екзалтиран в знак, където Слънцето не се чувства добре). Между управителите ви предстои дисхармоничен аспект - квадратура. Предстоящ аспект говори за развитие на въпроса, но тъй като е дисхармоничен, не ми изглежда като положително развитие.
Преди да продължа, добавям много важен фактор - Луната е без курс*. Винаги гледай Луната в рамките на знака, в който се намира - основно правило. Но ако е в последните 1-2 градуса, можеш да я прехвърлиш мислено в следващия, за да видиш как се променят обстоятелствата, в полза на кой (Луна в края на знака може да се тълкува като смяна на обстоятелствата). В твоя хорар тя не е такава, само е "без курс", т.е. нищо повече не се случва в момента. Нещата засега остават такива, каквито са. Ако вече сте скъсали, трудно ще ви е да се съберете (сходящ квадрат между У1 и У7). Ако още не сте се разделили, засега оставате заедно, но неразбирателството помежду ви може да се задълбочи.
Да, това с комуникацията и аз го виждам като теб. Освен това Марс (негов У3) е в знака на падение на твоя У3 Венера. Ако ти проявяваш някаква инициатива да оправиш нещата (твой У3 Венера в негов 1-ви дом), той може да не реагира ентусиазирано, да не отвърне на жеста, както очакваш.
Венера и Нептун на Десцендента описват неговото моментно състояние. Можеш да тълкуваш според природата на планетите, напр. комбинацията от Венера и Нептун дава влюбчивост, романтика, ранимост. Може би той в момента мечтае за любов. Друго тълкуване на Нептун в дома на квезита е прикриване, неискреност, но също би могло да бъде обърканост, неяснота по въпроса, колебание.
*Ако решаваш да отчиташ квинкокса, тогава Луната не е "без курс", предстои й квинкокс със Сатурн (негов управител). Така че налице е още една напрегната връзка между управителите ви (можем да разглеждаме Луната като втори твой управител). Този квадрат в комбинация с квинкокса ми изглежда като отдалечаване един от друг, задълбочаване на проблемите ви. И Луната, и Сатурн са екзалтирани в знак на Венера - възможно е и двамата да желаете едно и също нещо (любов), но да я разбирате по различен начин, да не намирате общ език (предстоящ квинкокс)... Но повечето астролози не разглеждат квинкокса. За да бъде по-простичко и по-ясно, оставам на мнението си в италик малко по-горе.