А, определянето на сигнификаторите ми е голяма мъка понякога. Сега тествам една хитрина, която не знам къде съм прочела - ако нещо не знаеш по кой дом е и сигнификаторът му не е очевиден - бухаш го в 10-ти. Може да работи, може и да не - още не знам.
Моля хораруващите да си споделят методата, тъй отгоре-отгоре, за сверка кое-как се потребява. :wink2:
Сигнификаторите са най-големият проблем за мен все още. То всъщност това е основата на една хорарна карта. Ако успееш да намериш планетите, които ти трябват, си свършил по-голямата част от работата.
Като за начало поглеждам къде е Луната, за да видя дали е в дома от естеството на въпроса.
Търся планетите-герои и използвам като експеримент и транссатурновите. Забелязах обаче, че те разбира се потвърждават картинката, няма как да е другояче. Но пък с тях получавам и допълнителна информация, примерно Нептун е важно да му се обърне внимание. Възлите също, но аз засега трудно ги използвам поради липсата си на достатъчно опит.
В една голяма дилема съм например за Луната и нейните аспекти. Става дума за силата на първия и последния аспект. На различните места се отдава различно значение по отношение на тежестта им. Счита се, че последният аспект е най-важен, а други смятат, че ако преди това има лош, той разваля всичко и отговора обикновено е "не". Леко съм объркана, но и това го проверявам, за да разбера кое всъщност е вярното.
Сигурно някой би ме упрекнал, но аз се отнасям към хорара като една цялост и не търся само отговора да или не, гледам го като частица от цял един живот /макар Марая да каза, че му липсва душа

/, защото преди да бъде зададен въпроса той се е загнездил дълбоко в съзнанието и сърцето на питащия, уважавам този факт, затова почти не бих се наела да се занимавам с шеговити/несериозни въпроси. Та, затова, ако познавам натала, го налагам да видя къде и какви съвпадения има по осите. Интересно е. :blink: И засега това е от моята скромна практика. :blink: