Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166323 Прегледи
*

sunrain

• 6710
Re:хорарен въпрос
« Отговор #940 -: Януари 08, 2010, 11:05:24 am »
Кунконса знам, че има спор дали е минорен или мажорен, аз също бях се допитала до мнението ви ... независимо от това принципно аз му хвърлям поглед в хорарната карта, щото е интересен.
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #941 -: Януари 08, 2010, 01:34:35 pm »
Кунконса знам, че има спор дали е минорен или мажорен, аз също бях се допитала до мнението ви ... независимо от това принципно аз му хвърлям поглед в хорарната карта, щото е интересен.
За хорар незнам, но в натала е много хлъзгав. Дават го "+" аспект, ама сигурно имат впредвид, че става такъв, след като 100 пъти си счупиш главата в една и съща стена. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #942 -: Януари 08, 2010, 01:35:31 pm »
О, да, май хич не е плюс. Още съм под въздействието на Плутон куинконс Луна.   :-\

*

sunrain

• 6710
« Отговор #943 -: Януари 08, 2010, 01:57:39 pm »

А, определянето на сигнификаторите ми е голяма мъка понякога. Сега тествам една хитрина, която не знам къде съм прочела - ако нещо не знаеш по кой дом е и сигнификаторът му не е очевиден - бухаш го в 10-ти. Може да работи, може и да не - още не знам.
Моля хораруващите да си споделят методата, тъй отгоре-отгоре, за сверка кое-как се потребява. :wink2:

Сигнификаторите са най-големият проблем за мен все още. То всъщност това е основата на една хорарна карта. Ако успееш да намериш планетите, които ти трябват, си свършил по-голямата част от работата.

Като за начало поглеждам къде е Луната, за да видя дали е в дома от естеството на въпроса.

Търся планетите-герои и използвам като експеримент и транссатурновите. Забелязах обаче, че те разбира се потвърждават картинката, няма как да е другояче. Но пък с тях получавам и допълнителна информация, примерно Нептун е важно да му се обърне внимание. Възлите също, но аз засега трудно ги използвам поради липсата си на достатъчно опит.
В една голяма дилема съм например за Луната и нейните аспекти. Става дума за силата на първия и последния аспект. На различните места се отдава различно значение по отношение на тежестта им. Счита се, че последният аспект е най-важен, а други смятат, че ако преди това има лош, той разваля всичко и отговора обикновено е "не". Леко съм объркана, но и това го проверявам, за да разбера кое всъщност е вярното.

Сигурно някой би ме упрекнал, но аз се отнасям към хорара като една цялост и не търся само отговора да или не, гледам го като частица от цял един живот /макар Марая да каза, че му липсва душа  ;)/, защото преди да бъде зададен въпроса той се е загнездил дълбоко в съзнанието и сърцето на питащия, уважавам този факт, затова почти не бих се наела да се занимавам с шеговити/несериозни въпроси. Та, затова, ако познавам натала, го налагам да видя къде и какви съвпадения има по осите. Интересно е.  :blink:  И засега това е от моята скромна практика.  :blink:      

*

nerealna

« Отговор #944 -: Януари 08, 2010, 02:12:39 pm »
А аз забелязах, че за естеството на въпроса показва и парс фортуна в дома, в който се намира и когато тя си е на мястото в повечето случаи отговора е положителен ...разбира се ако и сигнификаторите го показват. просто парс ф. я използвам за едно допълнително "да" .

бях чела 1 статия за хирон в хорарната астрология и имаше мн. верни неща. ако я намеря пак, ще дам линк.

на мен най ми е трудно да отговарям на въпроси, в които главните сигнификатори нямат аспект. забелязах, че това не винаги значи, че нищо няма да се случи, както бях чела някъде.  

когато нептун е в дома на въпроса дори и отговора да е положителен има някакво разочарование за питащия и нещата не стават точно така както си ги е представял /и това ми е от личен опит/

*

nerealna

« Отговор #945 -: Януари 08, 2010, 02:34:09 pm »
сега погледнах картата на последния въпрос тук /на хело/ - вижте парс фортуна е в 10 ти дом - точно дома който най- мн я интересува от въпроса ..за славата. мн. е точна парс фортуна в този случай ..дори по точна от луната мисля...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #946 -: Януари 10, 2010, 09:48:12 pm »
Хора,помагайте! :(
От месец ми се възроди старо заболяване,дето след 100 лечения уж се повлия от хомеопатията.Все пак не мога вечно да смуча гранулки и около два месеца след спирането им,се почна наново.Почнала съм някакви алтернативни лечения тук,да видим до къде ще я докарам.
Асцендентът правилно показва,че заболяването има козметичен характер,свързано е с красотата и самочуствието.
Луната във 2-ри нищо не ми говори,гледам 6-ти и Нептун като негов управител като дом на здравето,Сатурна на асцендента е много показателен,иска се търпение и методичност за подобряване на състоянието(това последното ми хрумна просто :-[)
Та ,формулиран,въпросът е:"Ще се стабилизира ли състоянието ми скоро?"

http://prikachi.com/images.php?files/1279100t.gif

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #947 -: Януари 10, 2010, 09:55:09 pm »
Хора,помагайте! :(
От месец ми се възроди старо заболяване,дето след 100 лечения уж се повлия от хомеопатията.Все пак не мога вечно да смуча гранулки и около два месеца след спирането им,се почна наново.Почнала съм някакви алтернативни лечения тук,да видим до къде ще я докарам.
Асцендентът правилно показва,че заболяването има козметичен характер,свързано е с красотата и самочуствието.
Луната във 2-ри нищо не ми говори,гледам 6-ти и Нептун като негов управител като дом на здравето,Сатурна на асцендента е много показателен,иска се търпение и методичност за подобряване на състоянието(това последното ми хрумна просто :-[)
Та ,формулиран,въпросът е:"Ще се стабилизира ли състоянието ми скоро?"

http://prikachi.com/images.php?files/1279100t.gif

аз не разбирам от хорар :( ,ама да питам заболяването с нептун ли е свързано? :lol:
нептун в 6-ти??нептун носи обриви ,екземи .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #948 -: Януари 10, 2010, 09:58:52 pm »
абе да питам аз: Кога ще свърши ПМС-то на Хело, че да се кротне малко?  дата и час от форума, а мястото го знаете  :P

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #949 -: Януари 10, 2010, 10:04:37 pm »
Не е псориазис.Обрив.
Точно с Нептун е свързано,резултат на неправилно предписани и/или дозирани лекарства(все пак имам натално Нептун в 6-ти и вече се пазя от лекари като дявол от тамян. ;D)

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #950 -: Януари 10, 2010, 10:14:35 pm »
Не е псориазис.Обрив.
Точно с Нептун е свързано,резултат на неправилно предписани и/или дозирани лекарства(все пак имам натално Нептун в 6-ти и вече се пазя от лекари като дявол от тамян. ;D)

права си ? дай един натал да погледна ,да му фърла едно оче ;D ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #951 -: Януари 10, 2010, 10:35:10 pm »
За това говори,Вижън,ама много ми е трудно да си внушавам някои определени работи.. ;D
Виж,друг мога да накарам да признае,че черното е бяло,но аз трудно лъжа мен си.. :P
Гневът и агресията,предизвикани от случайни хора,ги стоварвам върху мен и най-близките ми.. :angry:
Марая,картата ми я има в "Соларен хороскоп",преди малко я качих.

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #952 -: Януари 10, 2010, 10:59:07 pm »
Да,надявам се на "звездна " помощ.. ;DКато се махне Плутона от шести,току виж станало чудо,че то с него почна всичко.
Ще видим за психото,не ми се ще да се разбулвам пред непознат.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #953 -: Януари 11, 2010, 09:13:27 am »
Мимс, заболяването възможно ли е да е наследствено?
По аспектите на Луната и Венера /ти/ имаш подкрепящи тригон и секстил съответно с Уран, който е в 6. Вероятно става дума за известно подобрение, но сигурно временно, защото все пак това е Уран, незнам. Върха на 6 дом е Нептун, който след аспекта с Уран, прави квадрат с Луната, не е много благоприятно. А после предстои и квадрат с Юпитер.
Венера /ти/ няма аспект с Нептун, който в случая гледаме за твоето здраве.

И не съм сигурна, но хомеопатията май е по Нептун - не се отказвай от нея, защото лечението продължава с месеци, а понякога с години, но в крайна сметка е успешно. Казвам ти го от личен опит.
Желая ти да се възстановиш бързо.  :blink:   

*

Diyana

• 2705
« Отговор #954 -: Януари 11, 2010, 10:35:08 am »
Хронично заболяване не търсим ли по 12-ти дом? Тоест сигнификатор - Меркурий?! Венера е комбуста, макар и да има достойнства. Меркурий - знаете си - ретрограден, бавен, в лъчите на Слънцето, и т.н., в знака на Сатурн - 12 дом, единственият му хубав аспект е с Уран, след като стане директен има и куинконкс с Марс. Луната е в падение, в знак на Марс/Плутон, предстои й хубав аспект с Уран, но следват квадратурите с Юпитер, Нептун и Хирон.  Четвърти дом, който обикновено дава информация за крайния изход на въпроса, е Козирог - с екзалтирал Сатурн в 12-ти.
Надявам се знаещите да ме коригират. Моето тълкуване е, че заболяването хронифицира, в настоящата ситуация временно подобрение могат да дадат процедури по Уран - в 6-ти, с него са единствените хубави аспекти на основните сигнификатори - тоест предполагам лазерна терапия или друг тип иновативна медицинска терапия. Както и стриктна диета - по Дева - Риби - 12-6 дом.

П.С. За n-ти път казвам, че съм лаик и да провериш при кадърен астролог всичко, което си прочела тук  :25:
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #955 -: Януари 11, 2010, 10:20:04 pm »
Да,заболяването е наследствено.
Подобрение имаше при съвпад тр.*питер/нат. Слънце,това ме обнадежди много .. :(
Ама,както казват-"говежди надежди".
Продължавам с нептуновите методи,ще се пробвам и с урановите.. :blink:
Благодаря на вкл*чилите се.. :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #956 -: Януари 12, 2010, 09:45:59 am »
За упражнение, който има желание да се включи.  :)
Въпросът е: "Момче ли ще е бебето на приятелката ми М.?"
3.01.10, 16.05 часа, Варна.

Принципно ще знам отговора до дни, но ми е любопитно дали се вижда в картата.  :) Тя ми е близка приятелка - по 11 дом ли я разглеждам и за бебето 5-ти от 11-ти, нали така?

Бебето ще е момченце.  :blink:

« Отговор #957 -: Януари 12, 2010, 10:01:18 am »

Бебето ще е момченце.  :blink:

Естествено,че ще е момче с Марс в Лъв. ;)

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #958 -: Януари 12, 2010, 10:13:52 am »
Sunrain, благодаря за информацията, от снощи си мисля да те питам.
Да е живо и здраво детенцето.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #959 -: Януари 12, 2010, 10:28:14 am »
Явно се е получила телепатията, щото аз още предните дни трябваше да звънна, но забравих и днес тя ми се обади и специално я попитах.  :blink: