Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1162431 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:хорарен въпрос
« Отговор #1040 -: Януари 14, 2010, 06:28:15 pm »
Нека уточня, за да няма недоразумения.  :blink:
Съвпадът на Слънцето и Луната с възлите наистина се счита за неблагоприятен, но "страдат" светилата, не възлите.
Зависи на какво са сигнификатори в хорарната карта, Луната обикновено е косигнификатор на кверента.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Nebesna

« Отговор #1041 -: Януари 14, 2010, 06:36:56 pm »
Да, знам от коя книга.
Един астролог, ако е наясно с астрономическата дефиниция за възлите, няма да ги "гори".

Да, понеже те не са материално тяло.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1042 -: Януари 14, 2010, 06:37:10 pm »
Сега пък се замислих за хорара на Марая...
Ако приемем, че 6 дом представя котето ("домашни любимци"), тогава 12 дом като 7ми от 6ти представя лекуващия  ветеринарен лекар. Там ли се намираше ретро Марс или в 11ти? Мисля, че куспидата му беше в знака Лъв, т.е. Слънцето е сигнификатор на лекаря и има съвпад със СЛВ. Слънцето пък изгаря Венера, не помня на кои домове тя беше управител... Възможно ли е да не е попаднала на "подходящ" лекар, т.е. самият лекар да не е бил в състояние да постави правилна диагноза, да идентифицира проблема, огнището (ретрограден Меркурий)? Сещам се, че Меркурий управлява АС в хорара, но за котето това е 8 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1043 -: Януари 14, 2010, 07:05:20 pm »

Цитат
Един астролог, ако е наясно с астрономическата дефиниция за възлите, няма да ги "гори".

Да, понеже те не са материално тяло.

Не е само това причината.  :blink:
Астрономически лунните възли дефинират точката, в която лунната орбита пресича еклиптиката. И как точно "изгаря" тази пресечна точка?
А феноменът "изгаряне" се свързва с циклите на планетите и т.нар. хелиакални изгреви и залези.
Според някои школи изгарят само вътрешните планети Меркурий и Венера, те се движат по-бързо от Слънцето.
Има школи, които "изгарят" и останалите - Марс, Юпитер, Сатурн и т.н. За изгаряне на транссатурнова планета е трудно да се говори, тъй като те се намират много далеч в Слънчевата система. Изгорен Нептун ми звучи направо като да те залеят водите на Световния океан.  ;D Как изгаря едно кубче лед също трудно си представям, по-скоро Сатурн ще замрази или ще охлади леко ентусиазма на Слънцето, а и зависи дали се вижда преди изгрева на Слънцето или е невидим, което важи и за предхождащите го по-бързи планети. Изгорена Лилит и Селена изобщо не коментирам.  :-X

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1044 -: Януари 14, 2010, 07:06:48 pm »
здравейте ,ето едно хорарче http://prikachi.com/files/1285850r.gif Въпросчето е - ще направим ли бебето този месец?

За такива въпроси се построява фазов лунар, но трябват точните рождени данни.
Фазовият лунар не се влияе от затъмнение и прочие.....

Гледам,че се е разгорял интересен дебат.  ;D Но темата е за хорари,затова и не е станало на въпрос за фазов лунар.  ;)

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1045 -: Януари 14, 2010, 07:08:30 pm »
За котето - аз приех 7-ми дом за лекаря, незнам доколко е правилно и виждам, че Юпитер е на куспидата на 6-ти дом - животинчето. И сметнах, че това е хубав знак.

А Марс е в 11 дом.   
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #1046 -: Януари 14, 2010, 07:12:21 pm »
Добре, че не е в 12-ти, защото е ретрограден, а пък 12ти дом е 7ми за котето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1047 -: Януари 14, 2010, 07:15:23 pm »
По производната карта, която си направила - Фортуна идва в осми дом на котето, дано е на добре. Венера управлява негов 4-ти и съуправлява първи.  

Поправих се, че с тия завъртания на карти ми се завива свят.  ;D

Някъде попаднах преди време на информация, че Фортуна в 8-ми принципно не е добър фактор в хорарната?
« Последна редакция: Януари 14, 2010, 07:19:29 pm от sunrain »

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #1048 -: Януари 14, 2010, 07:17:04 pm »
12 дом е в Лъв и Слънцето е в точен секстил с Уран - управител на 6 и сигнификатор на котето. Ще се опраи,споко.  ;) Парс Фортуна е в неговия 7 дом и в 1 дом на картата - добър доктор ще го оправи. Мама Марая ще го подсигури.

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #1049 -: Януари 14, 2010, 07:56:42 pm »
И в книгата на Ц.Борисова има писано за възлите и затъмненията .

" Съществува мнение според което,ако някой от Главните сигнификатори ,Луната или Асцендента се намират на същия градус на който и Лунните възли,то събитията имат предопределен ход- позитивен или негативени той не може да бъде променен т.е присъства някакъв фатализъм."

"Всички събития и свързани с дома на ,знака,планетите попаднали в зоната на Затъмнението придобиват  негативен ,злотворен и разрушителен характер."

По въпроса на Лули - би трябвало последното да указва отр.отговор.

И ако някой може да каже как се тълкува ,че сигнификатора на въпроса и  Асц са в случая в 7 дом?

Възможно ли е да стоят нещата така ,че ако има бебе ще има и по-сериозно обвързване ?

*

nerealna

« Отговор #1050 -: Януари 14, 2010, 10:15:02 pm »
Мисля, че не  е правилно да се казва на хората кога да си задват въпросите. Въпросите се задават когато възникват спонтанно в ума на човека и това не подлжи на съзнателен избор. Въпросът не трябва да е отлежал във времето. Няма нищо случайно.
"Въпросът ми изникна в съзнанеито, но ще го задам в сряда, защото тогава звздите ще са по благосклонни " ... как ви звучи за хорарна астрология ...
Мисля че един добър астролог намира отговора във всеки хорар.

Хората не са длъжни да разбират и да се интерсуват от астрономия и астрология преди да отидат при астролог.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1051 -: Януари 14, 2010, 11:16:47 pm »
Нереална, ти си напълно права.  :blink:
Аз просто предупредих, че има вероятност отговорите да са грешни, а и защото ми се иска да няма разочаровани, а и тук повечето влизащи все пак се интересуват поне малко от астрология, не е съвсем да не са запознати с материята.
Иначе абсолютно те подкрепям за думите ти и понякога, ако въпроса дойде в неподходящ момент, просто така е трябвало.     

*

*Lina*

• *
  • 456
« Отговор #1052 -: Януари 15, 2010, 10:34:49 am »
А пък - да  - ако има бебе , по естествен път нещата ще станат възможно най обвързани.

Лули ,аз имах предвид дали бебето означава по-скоро,че ще има   брак ,не знам дали си ме разбрала правилно ,защото едно дете така или иначе обвързва майката и бащата .Или пък да не е брак ,но да кажем съжителство тип брак ,промяна в статуса на връзката - нещо такова,което е свързано с въпроса ти след като е акцентиран 7 дом  :-\

И ти пожелавам скоро да се сбъдне желанието ти  :blink:

*

Nebesna

« Отговор #1053 -: Януари 15, 2010, 12:48:56 pm »
Ще успее ли приятелят на дъщеря ми да си продължи следването или ще трябва да прекъсне годината?
13,34 часа, Варна.

Не му заверил книжката единият от асистентите. Момчето хем работи, хем учи, пропуснал някакво упражнение и сега търсим начини да го измъкнем от така създалата се ситуация.

Само да поясня - тя живее с него, но нямат брак.

*

Nebesna

« Отговор #1054 -: Януари 15, 2010, 12:52:33 pm »
Абе какво ми става? Притеснена съм. Въпросът е зададен в 13,34.

« Отговор #1055 -: Януари 15, 2010, 12:54:44 pm »
Небесна, понеже сте притеснена и може да не забележите, си позволявам да Ви помоля да си погледнете личните, изпратила съм Ви съобщение в тази връзка!
"Любовта винаги е търпелива и добра. Никога не е ревнива. Любовта никога не е надута, нито суетна. Не е груба, нито егоистична. Не е обидена, нито сърдита. Любовта не се радва на прегрешенията на другите, но се радва много на истината. Винаги е готова да прости, да се довери, да се надява..."

*

Nebesna

« Отговор #1056 -: Януари 15, 2010, 12:56:31 pm »
Слагам картата.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1057 -: Януари 15, 2010, 01:01:08 pm »
Тъкмо бях въвела данните и я разглеждах.  :blink:  В тая карта направо бяха добре нещата, но ....

Сега, аз мисля, че сигнификаторите са - за партньора на детето ти - 11 дом или 7-ми от 5-ти. Незнам, може и да е 5-ти от 5-ти.
Ако е 7-ми - гледаме Юпитер - няма аспекти с Луната.
В случая Юпитер управлява и негов 9-ти дом - висшето.
В 11 дом се намира и Уран, дори и на него да хвърлим поглед, пак същата работа. В дома има втори знак - Марс, няма аспекти нито с Луната, нито с Юпитер.
Единствената надежда е предстоящия тригон на Луната със Сатурн, който управлява втория знак на 9-ти дом, но и това не е малко, предвид това, че Луната няма други зли аспекти и въобще. И има едно обаче май - този аспект ще се случи, след като Луната вече е излязла от Козирог, нали?      
От друга страна, ако съдим за самия финал на нещата по картата на момчето, мисля, че този аспект все пак ще помогне да се уредят нещата, вероятно това ще стане с помощта на някакъв авторитет или преподавател, дано! Успех.
« Последна редакция: Януари 15, 2010, 01:17:28 pm от sunrain »

*

Hanna

« Отговор #1058 -: Януари 15, 2010, 01:13:44 pm »
Небесна, защо не използва служебна заверка  :blink: Знам, че не е много по темата, но...
Късмет!

*

Nebesna

« Отговор #1059 -: Януари 15, 2010, 01:28:54 pm »
Небесна, защо не използва служебна заверка  :blink: Знам, че не е много по темата, но...
Късмет!

Споменаха нещо такова, но май в новия правилник няма такава възможност...сега търси "извинителни" бележки.  :( :-[