Здравей Гост

хорарен въпрос

• 8786 Отговора
  • 1166111 Прегледи
*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
Re:хорарен въпрос
« Отговор #1940 -: Април 07, 2010, 04:32:46 pm »
Относно картата на Сънрейн, къде видяхте, че луната е без курс?! Първо, пети дом е 11 ( 5 от 7), защото сънрейн подчерта, че е дала името на приятелката си, нещо като  "Бременна ли е Марчето?", така че си е 7 дом.

Аз не съм прочела, че е назована по име,а че е нейна приятелка. И по 7 дом да го погледнеш, пак 11 е неин 5 от 7. Се тая.

*

Aniri

• *
  • 256
  • Where the land meets the sea
« Отговор #1941 -: Април 07, 2010, 04:37:12 pm »
sunrain, мне, не съм била аз. Това ми е първо вписване в тази тема. Както и да е, благодаря ти все пак  :blink:

abroad, Иван ми се пада просто познат в случая.

Значи ти си АС и Луна, Иван може да го отнесем към 11 дом, а Петър 11 от 11, т.е. 9.
Не съм изобщо сигурна, само опити за разсъждение ;D

Точно опити за разсъждение се търси в задачката, щото то ясно, че написано правило явно няма  :blink: Та, благодаря, ще го пробвам така, пък да видим  :blink:.
It takes two to speak the truth: one to speak, and another to hear.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1942 -: Април 07, 2010, 04:39:24 pm »
И още нещо, видях-дори и да се гледа 7 дом за назованата по име, 2 дом е нейният 8 дом и се управлява от Марс в Лъв в тригон със Слънцето - управител на нейния 5 дом / т.е. 11/ . А взаимната рецепция дава силно положително влияние, когато планетите са в достойнство по знак и дом.

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1943 -: Април 07, 2010, 04:40:33 pm »
Това, че аспектът е разходящ, независимо от рецепцията не е ли от значение?
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

kabala

• **
  • 1291
    • страницата на Кабала
« Отговор #1944 -: Април 07, 2010, 04:41:47 pm »
За мен, бременността ще се даде от предходния аспект на луната,но... все пак твърдя, че има нещо, което ме притеснява и че картата не е радикална. Трябва да се пита отново.
Ако човек не знае към какво пристанище да държи курс,за него нито един вятър няма да бъде попътен! , Сенека

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1945 -: Април 07, 2010, 04:43:42 pm »
Никога не съм виждала точен аспект до секундата, затова и няколко си там минути изобщо не го броя за разходящ аспект. Искам да попитам това дете първо или второ е? Много е възможно да е момче. Първо, че Слънцето управлява 11 дом /т.е. 5/ и е в мъжки знак. Второ, че и Марс е диспозитор на Слънцето, който също е в мъжки знак и не на последно място Луната е в мъжки знак.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1946 -: Април 07, 2010, 04:47:36 pm »

Въпросът е: "Бременна ли е приятелката ми.../назована по име/?"

Писала съм.  :blink:  
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1947 -: Април 07, 2010, 04:49:53 pm »
Искам да попитам това дете първо или второ е?

Ако допуснем бременност - първа.
Тя и в натала си май има предпоставки за момче.  :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1948 -: Април 07, 2010, 04:52:06 pm »

Аз не съм прочела, че е назована по име,

Аз просто не съм прочела. Пак да се повторя. Не съм казала,че не е написано. И пак казвам, че както и да се завърти картата, сигнификаторите са едни и същи - Слънцето и Марс. Та, картата е много ясна. Друг е въпроса ние дали сме я разчели вярно.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1949 -: Април 07, 2010, 04:53:19 pm »
Аз залагам и на точната опозиция на Слънцето и Сатурн (който управлява и 4 дом).

Този 4-ти дом не е нейния край. Нейният е в Рак, 4 от 7-ми, ако броим от там, тъй като в случая се пита по име.

Допускам, че може и 11 да проговаря в тия случаи, но понеже беше зададен така и аз също си съставих съответния извод по тези сигнификатори - управителите на 7 и 11 /неин 5-ти/.    

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1950 -: Април 07, 2010, 04:54:26 pm »

Аз не съм прочела, че е назована по име,

Аз просто не съм прочела. Пак да се повторя. Не съм казала,че не е написано.

Знам Скарлет, не се сърди. Цитирам го, за да се види по-ясно щом се налага и не само от теб, а и от други евентуално.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1951 -: Април 07, 2010, 05:02:59 pm »
Сатурн е в нейния 6 дом/ретрограден/ и има разходящ квадрат с Плутон - упр. на нейния 8 дом и разходяща опозиция със Слънцето - упр. на нейния 5 дом. Възможно ли е да е имала затруднения по отношение на забременяване като напр. възпаление на яйчници, запушване на тръби... и от там да се чудим какви са тези квадратури и опозиции. А Луната управлява нейния 4 дом - края на нещата, а тя има разходящ тригон със Сатурн около 21 градуса. Да е правила лечение относно забременяването? Меркурий управлява нейния 6 дом и е отминал съвпада със Слънцето.

*

missKapriz

« Отговор #1952 -: Април 07, 2010, 07:39:15 pm »
Съни,а твоята приятелка семейна ли е?Ако да-партньора и иска ли да си родят дете или има разногласия?
По-скоро клоня към отговор НЕ,не е бременна

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1953 -: Април 07, 2010, 07:49:06 pm »
Семейна е, нямат такива разногласия, даже напротив. Интересно и Кабала ме попита дали е омъжена.  :rolleyes:
Защо мислиш тези неща МисКаприз?

*

missKapriz

« Отговор #1954 -: Април 07, 2010, 07:58:07 pm »
Заради опозицията Сатурн/У10/ и Слънце/У5/ предположих,че една евентуална бременност и дете би и създало проблеми от социален характер или притеснения заради мнението на обществото/някакви предразсъдъци евентуално/А може би има някаква кариера,която ще трябва да прекъсне ,ако ще става майка?!

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1955 -: Април 07, 2010, 08:08:13 pm »
Да, за кариерата е вярно.

*

missKapriz

« Отговор #1956 -: Април 07, 2010, 08:09:13 pm »
Кога да очакваме отговора :blink:

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1957 -: Април 07, 2010, 08:52:26 pm »
Затова пуснах хорара, щото си е клопка направо.  :unsure: Самата аз, когато реших да видя отговора се чудих какво не е наред, че е такава картата. За мен по нея имаше бременност, но нещо ме притесни.
 Добре, че интуицията ми подсказа да не прибързвам с някакво предположение пред приятелката ми, която дни преди това се чудеше дали е забременяла. От известно време правят опити и бебето е желано. Та отговора е "да". Забременяла е и вече е била бременна към момента на задаване на въпроса, но ...ето какво не е било наред. Днес се наложи да прави аборт, тъй като плода се е развил до един момент и после е загинал.

Тук според мен предстоящия аспект на Луната с Уран показва, че нещо ще стане с бременноста, но дявол го взел как точно това да си направиш като извод.  :-\
 Аз също отсъдих по почти точния, но разпадащ се аспект на Марс и Слънце, че тя е бременна, а и рецепцията, както споменахте. Ама другите неща ме озадачиха.
 Според Кабала такава карта не е радикална, защото е нито да, нито не, но аз нали съм си малко говедо и смятам, че може да се разгледа.  ;) Разбира се тя е права, че ако се очаква категоричен отговор, няма как да отговориш така убедено щом картата е противоречива. В случая аз го зададох с надежда да е "да" и да мога да я зарадвам, но после се въздържах да й казвам, каквото и да е. 

И поздравления на тези, които допуснаха, че бременност има, защото това е верния отговор все пак.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #1958 -: Април 07, 2010, 08:59:25 pm »
Според мен не точно квадрата на Луната към Уран, а предстоящата опозиция на Марс/съуправител на 8 дом и управител на майката/ към Нептун и квадрата на Сатурн към Плутон /управител на 8 дом/ са причината за загубата на детето. Но не смеех да кажа нищо, докато ти не дадеш отговора. Все пак въпросът не беше ще роди ли, а дали е бременна? Жалко за бебето, но по-нататък пак ще опитат, предполагам.  :-X

*

sunrain

• 6710
« Отговор #1959 -: Април 07, 2010, 09:02:03 pm »
Да, права си, въпроса е "бременна ли е" и тя е била към този момент, аз така разсъждавам.
 Но дадох примера, щото наистина ме усъмни тая карта и се притесних да й кажа каквото и да е. Полезна е за упражнение.
« Последна редакция: Април 07, 2010, 09:08:55 pm от sunrain »