Здравей Гост

Дата за сватба

• 218 Отговора
  • 31475 Прегледи
*

aiia

Дата за сватба
« -: Юли 15, 2009, 08:49:20 pm »
Казвам да поговорим малко и да се поупражним при избора на дата.

Току-що ми беше на гости един приятел, който на 25 юли 2009 в 15 ч ще сключва брак.
Картата на мен не ми харесва, а на вас?

АСЦ е Скорпион, управителите на АСЦ и ДЕСЦ са в опозиция.
Венера е в Близнаци - връх на т-квадрат с Луна/Сатурн и Уран.
Луна и Сатурн в съвпад - Дева.
Юпитер ретрограден и т.н.
Ето я картата:

*

Lillie

• 30532
Re:Дата за сватба
« Отговор #1 -: Юли 15, 2009, 09:09:10 pm »
Определено не е най-добрата дата, която може да се случи.
- Марс в 7 дом
- Венера в 8 дом, в квадрат с Луната и Уран
- Луна в опозиция с Уран (съвпадът със Сатурн е разходящ)

Но зависи и от наталните карти на двамата младоженци и тяхната динамика.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #2 -: Юли 15, 2009, 09:15:13 pm »
Лили, какво по-конкретно трябва да се погледне в индивидуалните карти на младоженците?
Транзитите към кои планети да гледаме?
Предполагам Слънце и Марс в женската карта и Луна и Венера в мъжката ли?
 :-[

« Отговор #3 -: Юли 15, 2009, 09:22:59 pm »
И денят е събота - ден, в който обикновено почитаме паметта на починалите... :-\
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

aiia

« Отговор #4 -: Юли 15, 2009, 09:28:08 pm »
Точно това му казах и аз.
Ама той каза, че събота било по-добре, понеже сватбата е вечерна и на другия ден хората не са на работа. Заради това.
На мен не ми харесва положението в небето нито това че е събота. Ама тяхна работа.

Сега гледам транзитите при младоженеца:
Тр. Юпитер /управител на АСЦ-а му/  съвпад натална Луна. Луната упр. на ДЕСЦ и 8 дом.
Тр. Венера / управител на МЦ/ съвпад натален Марс /управител на ИЦ/.
Интересна работа. А решението да се жени го е взел преди 1 месец.

Наталната му Венера е на 8 градуса в Дева - оженихме още един момък с Венера в Дева.  ;D

*

aiia

« Отговор #5 -: Юли 15, 2009, 09:35:16 pm »
В картата на булката:

Тр. Сатурн /управител на АСЦ/  точен квадрат натална Луна в 11 дом. А Луната управлява ДЕСЦ.
Тоест управителите на АСЦ и ДЕСЦ са в точен квадрат.

Тр. Юпитер секстил с натална Луна.
Тр. Марс опозиция натална Венера. Венера упр. ИЦ и 9 дом.
Тр. Венера опозиция натална Луна.
Тр. Плутон /упр. на МЦ/ секстил с натално Слънце /упр. 7 и 8 дом/

*

Skarlet

« Отговор #6 -: Юли 15, 2009, 09:53:13 pm »
Малееее,картата е ужас! Слънцето в картата представя мъжа,а Луната-жената.Двете светила са в полуквадрат.На Луната първия аспект,кото й предстои е квадрат с Венера-управител на десцендента.След това прави опозиция с Уран.Изгряващия знак е фиксиран-това не дава по принцип краткотраен брак.И с тази Венера в 8 дом-упр. на 7 дом......а Уран-упр. на 4 дом и в 4 дом в Риби???? Вторият управител на 4 дом-Сатурн също прави аспект полуквадрат със Слънцето/мъжа/.Имум Цели е в критичен градус.Тук не ми мирише на развод.Asla,виж им наталните карти.Макар че,каквото и да видим,няма кой да ни чуе.

*

aiia

« Отговор #7 -: Юли 15, 2009, 09:55:20 pm »
Те са от 14 години заедно.
А като не е развод, на какво ви мирише??

Какво по-точно да погледна в картите ми? Кажете  и ще го опиша.

Сега като завъртях датите, ами то нито един ден не ми хареса в 3-та декада от месец юли.
Ама гледам нали във времето за бракосъчетание от 10 сутринта до към 15 ч.
Асц Дева /подвижен знак / също не е добре, че и Луната съвпад Сатурн в 12 дом в квадрат с Марс ужас. Изобщо Венера в Близнаци мама си джейси.
 ;D

През ноща не става.  ;)
« Последна редакция: Юли 15, 2009, 10:01:54 pm от Asla »

*

Skarlet

« Отговор #8 -: Юли 15, 2009, 10:01:51 pm »

Какво по-точно да погледна в картите ми? Кажете  и ще го опиша.

Това дето мисля,че ми мирише,може и да не е така.По-важни са наталните карти.Виж им първо знаците на асц. и десц,техните управители какви аспекти правят?Виж имат ли неблагоприятни аспекти към упр. На 7 дом,на Венера при мъжа,на Марс при жената.Дали някой от двамата имат управител на 7 дом-в 8? Имат ли планети в 7 дом и какви аспекти правят?Това е най-общо.Ама и да ни кажеш,аз лично не мога да давам мнение без да съм видяла карта.Както и да е.Те вече са го решили.И да им кажеш нещо,най-много да ти теглят една м.....

*

aiia

« Отговор #9 -: Юли 15, 2009, 10:08:27 pm »

Какво по-точно да погледна в картите ми? Кажете  и ще го опиша.

Това дето мисля,че ми мирише,може и да не е така.По-важни са наталните карти.Виж им първо знаците на асц. и десц,техните управители какви аспекти правят?Виж имат ли неблагоприятни аспекти към упр. На 7 дом,на Венера при мъжа,на Марс при жената.Дали някой от двамата имат управител на 7 дом-в 8? Имат ли планети в 7 дом и какви аспекти правят?Това е най-общо.Ама и да ни кажеш,аз лично не мога да давам мнение без да съм видяла карта.Както и да е.Те вече са го решили.И да им кажеш нещо,най-много да ти теглят една м.....

Карта на Младоженеца:
Асц Стрелец - Десц Близнаци.
В деня на сватбата имаме тр. Марс тригон натален Меркурий на МЦ-то е.
Аспект на тр. Марс квадрат натална Венера в Дева е.
Управителят на ДЕСЦ Меркурий се намира на МЦ-то откъм 9 дом.
Аз и не давам мнение, изобщо няма да му кажа нищо по картата. Да не вземе да си втълпи нещо. В момента просто разсъждаваме на глас  ;D Упражняваме се , както се казва :-)))
Дай Боже всеки от нас да избира дата за сватба. Това да е!!! :-)))

Тр. Юпитер в 2 дом съвпад натална Луна.

*

aiia

« Отговор #10 -: Юли 15, 2009, 10:14:06 pm »
Интересно е, че в наталната карта на булката светилата са в полуквадрат.

АСЦ - Козирог , ДЕСЦ - Рак.
Наталната й Луна в Стрелец на 18 гр. в 11 дом.
Натален Сатурн е в 7 дом в квадрат с натален Марс.

В деня на сватбата имаме съвпад транзитни Луна и Сатурн в Дева, който съвпад прави квадрат с наталната й Луна. Нали това гледаме, аспекти към управител на ДЕСЦ.

Няма аспекти към натален Марс в деня на сватбата. Той се намира на 12 гр. в Скорпион.

*

aiia

« Отговор #11 -: Юли 15, 2009, 10:23:09 pm »
Аз това което знам при избор на дата за сватба:
1. Управителите на АСЦ и ДЕСЦ да са в хармоничен аспект.
АСЦ и ДЕСЦ да не са в подвижни знаци.
2. Хармоничен аспект между светилата. Добре е Луната да е в Рак, Везни, Лъв или Телец.
Да не бъде в Скорпион, Козирог и Овен. Както трябва да съобразим и домовете. Да се избягва положението на Луната в 4,8 и 12 дом. Хубаво е да е в 1,3,5,7,9,10 и 11 д.
3. Хармонични аспекти към Венера. Хубаво е да е Телец, Лъв, Везни, Стрелец. В никакъв случей ретроградна. Както и Меркурий и Юпитер трябва да са директни.
Това е на прима виста. Има още един куп добри показатели, но това се сещам сега.

*

Skarlet

« Отговор #12 -: Юли 15, 2009, 10:33:13 pm »
Не те питах за транзитите към талните планети,а само за наталните в хороскопите им.Те са най-важни.Но и да ни ги обясниш,като не знаем в какви знаци и домове са,какви аспекти правят в натала,дали са в достойнство или в падение,никакво упражнение не можем да направим за съжаление.Пък и както сама казваш-няма никой нито да ни повярва,нито да ни чуе.За неразбиращите сме направо луди. ;D

*

aiia

« Отговор #13 -: Юли 15, 2009, 10:38:57 pm »
Права си.  ;D За неразбиращите направо сме луди.
Мен така ме обидиха когато казах нещо което видях. Минаха 6 месеца и стана точно така както казах. И тези, които ме обидиха ми се обадиха да ме питат за нещо друго. Аз им казах, че съм луда и да не ме питат . ;D Става дума за вуйна ми и вуйчо ми.

*

aiia

« Отговор #14 -: Юли 15, 2009, 11:12:49 pm »
Добреее
В наталната карта на Булката:
Управителите на АСЦ /Козирог/  и ДЕСЦ  /Рак/ са в тригионална връзка.,
т.е. Сатурн в Лъв 7 дом в тригон с Луна в Стрелец в 11 дом.
Луна и Нептун са в съвпад.

Сатурн в сходящ квадрат с Марс в Скорион.
Марс и Уран са в съвпад.

Ама голяма китка е картата й. Ще я сложа.
http://img32.imageshack.us/img32/7840/256h.gif

Това е картата на младоженеца:

http://img20.imageshack.us/img20/6425/18275509.gif

*

Nebesna

« Отговор #15 -: Юли 16, 2009, 01:36:53 am »
Понеже става дума за избор на дата, би трябвало да разглеждаме картата като елективна.

1. Луната е растяща, което е добре
2. Фиксираните знаци на върха на 1-ви и 7-ми е най-добрия избор за един дълготраен брак, но няма аспект между Господарите на асц. и десц.
3. Няма аспект между Слънцето и Луната- младоженеца и булката.
4. Луната е много лошо поставена - в съвпад със Сатурн и с множество негативни аспекти.
5. Сатурн може да даде ограничения и забавяне и поради това не бива да бъде поставен в ъгловите домове.
6. Марс в ъглов дом също не е добра позиция.
7. Уран също е в ъглов дом.

Въобще, зловредните планети трябва да се държат далеч от ъглите. Най-доброто положение за тях е в падащи домове.Хубаво е, че повечето планети са над хоризонта, но едва ли това ще спаси положението.

Трябвало е поне да изберат следващия ден, когато Луната е във Везни и сключва къде-къде по-добри аспекти, в това число и с Юпитер. Луна във Везни е хубава позиция за брак, който почива върху баланса и хармонията. Щом са заедно от толкова години, да си изберат един по-подходящ ден - все пак това е събитие, което ще им се случи веднъж в живота.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #16 -: Юли 16, 2009, 08:44:48 am »
 Разбира се, че датата има значение, но  ако те нямат  достатъчно основания в междуличностните си хороскопи за добра "спойка" датата за сватба няма да ги оправи:)
така, че понякога  на тази дата  и се придава прекалено значение
 от картата ми се струва,че имат условия за развод след дълъг брак  ( надявам се да не съм права)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Skarlet

« Отговор #17 -: Юли 16, 2009, 09:53:17 am »
Asla,дай да не я нищим тази тема.Не ми харесват хороскопите и на двамата.Нека всеки си следва предначертания път в живота.
В картата на жената Сатурн е в заточение в 7 дом,Слънцето-диспозитор на Сатурн и управител на 8 дом е в падение и в съвпад с Марс и Уран.Те са и в квадратура със Сатурн.
При мъжа имаме отново Сатурн в заточение в 8 дом и в квадрат с Уран.Слънцето и тук е диспозитор на Сатурн-а и отново е в падение.Управителят на асц. и 12 дом в Стрелец е Юпитер/диспозитор на Нептун в 12 д./,който е в опозиция с Меркурий/упр. на 6 дом,диспозитор на Марс-а и е в съвпад с Плутон/.Марс му управлява 4 дом-дом на края и е на 29-я градус в Близнаци в съвпад с бетелгейзе.Луната-упр. на 8 дом е в опозиция с Венера в падение. Да оставим хората да се обичат и оженят,да си изживеят своя живот.Това е моето мнение.

*

aiia

« Отговор #18 -: Юли 16, 2009, 03:33:43 pm »
Не знам за вас, но за мен е от особено значение разположението на планетите в деня когато предприемаме нещо важно в живота.
Сега се сещам за нещо, което ще споделя с вас.

Двойка, мъж и жена са заедно 22 години - португалци. Познават се от гимназията, след това са колеги в университета. Колеги в службата след това. Даже и в командировките са заедно. Пътуват по света изключително по работа. Той е прокурор, тя е юрист. С положение в обществото са.
На 39 години жената забременява. Той й предлага брак. Женят се, тя на 39, той е на 41 г.. Приятелка на булката я съветва да се допитат до астролог за деня на сватбата. Те яростно отхвърлят астрологията и изобщо хороскопи като цяло. Женят се на неподходяща дата с оглед разположението на планетите. Ражда се дъщеричка. И на 3-ия месец след раждането господина подава молба за развод. Той среща голямата си любов, разбирате ли. Развеждат се. Той се жени не след дълго за новата изгора. Понастоящем живее с любовта на живота си, както казва той,  от която има още 2 деца.
Дните в които той се виждаше с дъщеря си, ние я водихме или все намирахме начин някой да я заведе. След 23 годишна връзка, те даже не искаха да се виждат.
 :-\

*

Skarlet

« Отговор #19 -: Юли 16, 2009, 06:10:47 pm »
Е...си м....та.  :o Еми,това е.Като не вярват, да си трошат главите.Отивам да приготвям мамбото за "казармата".  ;D