Здравей Гост

Да поговорим за Венера

• 323 Отговора
  • 60546 Прегледи
*

Helo

Re:Да поговорим за Венера
« Отговор #40 -: Юли 17, 2009, 01:30:38 pm »
Хихихи,тука има,тука нема. ;D Така не мога да ти отговоря.За да се уточни асцендента е нужен поне приблизителен час,няколко важни събития в живота,според които да се ректифицира часът.Трябва да се провери всяко събитие с прогностичните методи.И не на последно място-снимка в цял ръст.

И какви събития се считат за важни, ако човекът няма деца и не е женен?

*

Mia21

• 2502
« Отговор #41 -: Юли 17, 2009, 01:34:56 pm »
Скарлет,на какво мислиш,че се дължи това при мен?Мисля,че не преувеличавам...Асцендентът ми е спорен- или е в Лъв или в Рак.Според мен си е в Лъв.Слънцето ми е в 11-ти. ???

Хихихи,тука има,тука нема. ;D Така не мога да ти отговоря.За да се уточни асцендента е нужен поне приблизителен час,няколко важни събития в живота,според които да се ректифицира часът.Трябва да се провери всяко събитие с прогностичните методи.И не на последно място-снимка в цял ръст.

Ама той часа уж е ясен-8 сутринта.Ама ако две минути е било по-рано раждането ми-веднага се премества в Рак.Та знам ли?!На майка ми съвсем не и е било до това да си гледа часовника. ;D ;D ;D

Helo,извинявай за спама!Ама тръгнахме от Венерата де!По нея се изказвах... ;D

*

Mia21

• 2502
« Отговор #42 -: Юли 17, 2009, 01:36:47 pm »

Охо...колко мога да изкарааам...Че само това ли са събитията в човешкия живот?!То в днешно време кой се жени?! ;D ;D ;D

*

Skarlet

« Отговор #43 -: Юли 17, 2009, 01:38:34 pm »

Сватбата и раждането не са единствените важни събития в живота на човек.Но тази тема е за Венера все пак.

« Отговор #44 -: Юли 17, 2009, 02:14:52 pm »
Марс се стреми да отработи своята равновесна точка в Дева и това катализира много енергия ,стреми се да компенсира липсващата част .
Запълването на липсващия елемент в хороскопа може да се  набави ,чрез хора ,които имат планети в тази срещуположна точка или със засилване на влиянието на Дева според дома в който се намира за да се постигне равновесие.

*

aiia

« Отговор #45 -: Юли 17, 2009, 03:12:54 pm »
Скарлет, на всички тук е ясно, че по една Венера не можем да правим генерални заключения , че Пенка е фатална жена или шматка и Пенчо е лош или добър любовчия. И че всичко много зависи от позицията в дом и аспектите, които получава Венера в индивидуалната карта. Но пак казвам, написах тези неща по мое усмотрение след като прегледах разположението на Венера само в ЗНАК в много карти на мои познати и приятели, които познавам добре. Може и да бъркам някъде.
Писах хубави и лоши неща. Моята Венера е в Дева, да не би да съм писала розови неща за Венера в Дева... А на моя любим Рак, Венерата му в Близнаци. И там май не съм писала цветущи неща. Искам да кажа, че не съм изходила от 1 карта. Например, погледнах в 5 карти видях Венера в Дева и 5 брака по сметка. Ето за това говоря.

Просто исках всеки да допълни каквото знае и каквото е усетил.  :-[
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 03:24:02 pm от Asla »

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #46 -: Юли 17, 2009, 03:52:55 pm »
Брей,тая студена и пресметлива козирожка Венера,разказахте й играта.. ;D
Не е съвсем така обаче.Такава Венера си пази 'реномето' с привидна студенина,иначе е способна на дълбоки чуства.
Моята е в съвпад с Меркурий в седми,следователно е частично близнашко-везнишка.Има два квадрата с Плутон и Юпитер и опозиция със Сатурн.
Добре,че ми е неемоционална Венерата,че сигурно щях да съм Ниагара от чуства с тоя асц. и Луна.Когато съм влюбена,вътре в мен ври и кипи,ама отвън е видимо обратното.В живота осъзнах,че човек няма изгода от разголване на душата си,поне докато не се убедиш дали си струва,и ми изнася да изглеждам хладна и дистанцирана..Много често мъже са ми споделяли,че са се плашели от тази гордост и непристъпност,от тона ми на баш даскалица,нетърпящ възражение. ;DМалко са тия,дето са ме виждали уязвима и в сълзливите ми моменти ,страх ме е да не се възползват от това..Театралната маска винаги ми е под ръка.И една хубава черта на Венера в Козирог-когато съм с един мъж,и дума не може да става за изневяра или дори заглеждане в други..Съществува само ТОЙ и толкова..
От всички без изключение имам признанието,че съм странна птица.. ;DТова ,като Водолей,много ме ласкае..
И всяка любов е завършила с добро приятелство..Тези хора са били важна част от живота ми в опр. период и това не мога да го пренебрегна или забравя..

*

Mia21

• 2502
« Отговор #47 -: Юли 17, 2009, 03:56:32 pm »
Венера в Телец - Чаровни дами, инатчийки са. Матералистки, но пък са миролюбиви. Направо сини каски. Дипломатични, уверени. С голямо самочувствие са. Егоистки на моменти. Постигат целта си с чар. Грациозни. Алчни са. Направо лакомници. Обичат изисканата храна. Ресторантите. Би си дала последните парички, за да хапне добре. Девиз ''Аз притежавам'' - боже ... ;D

Единственото нещо,с което не съм съгласна е,че съм алчна.Според мен ние не искаме да заграбим всичко и да имаме все повече и повече,а просто да си осигурим нормално човешко съществуване.Като тук движеща сила сме ние самите.На принципа сме-не ламтим за чуждото,но все пак е добре да го има... :)А и нашето си не даваме.
Нека и някой друг с това положение да се изкаже по въпроса. :)

*

aiia

« Отговор #48 -: Юли 17, 2009, 04:02:37 pm »
Брей,тая студена и пресметлива козирожка Венера,разказахте й играта.. ;D
Не е съвсем така обаче.Такава Венера си пази 'реномето' с привидна студенина,иначе е способна на дълбоки чуства.
Добре,че ми е неемоционална Венерата,че сигурно щях да съм Ниагара от чуства с тоя асц. и Луна. В живота осъзнах,че човек няма изгода от разголване на душата си,поне докато не се убедиш дали си струва,и ми изнася да изглеждам хладна и дистанцирана..Много често мъже са ми споделяли,че са се плашели от тази гордост и непристъпност,от тона ми на баш даскалица,нетърпящ възражение. ;D
От всички без изключение имам признанието,че съм странна птица.. ;DТова ,като Водолей,много ме ласкае..
И всяка любов е завършила с добро приятелство..Тези хора са били важна част от живота ми в опр. период и това не мога да го пренебрегна или забравя..

Ами вярни са ми впечетленията като цяло. При вас трудно се свалят звездите. Не вярвате на розови думички. Но веднъж повярвали в човекът, сте верни. Независимо дали е интимна, делова или лична връзка, стабилни сте.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #49 -: Юли 17, 2009, 04:13:13 pm »
Аз имам приятел с Венера в Козирог и е много сериозен в отношенията си.По мое мнение,те по скоро доказват любовта си с действия,отколкото с думи,което лично за мен е доста по-важно.А най-положителната им черта е,че са хора,на които винаги може да се разчита,моногамни са,а когато се посветят на някого то е за дълго.

*

aiia

« Отговор #50 -: Юли 17, 2009, 04:17:16 pm »
Аз имам приятел с Венера в Козирог и е много сериозен в отношенията си.По мое мнение,те по скоро доказват любовта си с действия,отколкото с думи,което лично за мен е доста по-важно.А най-положителната им черта е,че са хора,на които винаги може да се разчита,моногамни са,а когато се посветят на някого то е за дълго.
Мдааам , вярно...
Да поразсъждаваме, кога Венера в Козирог би се проявила наивна, вятърничева и лекомислена?! Ако получава аспект от кои планети и ако се намира в кой дом?
А да видим сега, аз нямам идея ама ще го измъдря след малко... ;D

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #51 -: Юли 17, 2009, 04:31:11 pm »
Прогресивната венера по знак влияе ли според теб? Не оцветява ли нещата по различен начин?
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

aiia

« Отговор #52 -: Юли 17, 2009, 04:42:45 pm »
Мила, говорим за натални карти :-)))

Така. Според мен, Козирожката Венера би се проявила ''нестандартно'' противоположно на характеристиките за Козирог:
Ако е в  съвпад с Юпитер в 5 дом , а Слънцето от Овен или Везни да я квадратира.
Или може би Венера съвпад Марс в 12 дом в квадрат с Юпитер в Овен.
Или Венера в 11 дом  в квадрат с Меркурий/Луна.
Ха-ха, не знам защо направих такива асоциации.
 ;D ;D ;D
Не се смейте, моля...

*

Skarlet

« Отговор #53 -: Юли 17, 2009, 04:44:28 pm »
Скарлет, на всички тук е ясно, че по една Венера не можем да правим генерални заключения , че Пенка е фатална жена или шматка и Пенчо е лош или добър любовчия. И че всичко много зависи от позицията в дом и аспектите, които получава Венера в индивидуалната карта. Но пак казвам, написах тези неща по мое усмотрение след като прегледах разположението на Венера само в ЗНАК в много карти на мои познати и приятели, които познавам добре. Може и да бъркам някъде.
Писах хубави и лоши неща. Моята Венера е в Дева, да не би да съм писала розови неща за Венера в Дева... А на моя любим Рак, Венерата му в Близнаци. И там май не съм писала цветущи неща. Искам да кажа, че не съм изходила от 1 карта. Например, погледнах в 5 карти видях Венера в Дева и 5 брака по сметка. Ето за това говоря.

Просто исках всеки да допълни каквото знае и каквото е усетил.  :-[

Ха,не разбрах само с какво пък теб разгневих,като си хортувах с Asol и Helo,та ми се караш едва ли не. Нищо против не съм имала темата ти. Просто си говорехме за Венера,10 дом и т.н. И ни в клин, ни в ръкав: " Скарлет!......"  ;D

*

aiia

« Отговор #54 -: Юли 17, 2009, 04:50:01 pm »
Не ти се карам. Не си ме разбрала правилно.
Мисля, че не влизам от вчера тук, досега с никого не съм се карала и нямам такива намерения. Уважавам всеки, който пише и е добронамерен.
Знам, че не си падаш по обобщените неща от типа хороскоп във вестник, и аз не си падам по такива. Но мисля, че в една тема за Венера бихме могли доста неща да напишем и да научим съответно. Все казваш , ''на парче'' ами да, на парче не става. Но понякога и на парче върши работа, поне за обща култура. Добиват се някакви познания и постепенно, с течение на времето пъзела се нарежда и човек започва сам да вижда и тълкува нещата. Но се почва от парчето. Та и аз като един новобранец, рекох да почна от там.
Предполагам, че повечето тук знаят, че не се тълкува на парче. И че трябва да се погледне цялата карта и да се анализира градус по градус, което отнема много много време/ часове.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #55 -: Юли 17, 2009, 04:52:11 pm »
Мдааам , вярно...
Да поразсъждаваме, кога Венера в Козирог би се проявила наивна, вятърничева и лекомислена?! Ако получава аспект от кои планети и ако се намира в кой дом?
А да видим сега, аз нямам идея ама ще го измъдря след малко... ;D

Имам познат с Венера в Козирог във втори дом - всичко се преценява
от материалната страна, особено приятелството - интереси  8)

" кога Венера в Козирог би се проявила наивна, вятърничева и лекомислена"
 ??? :-\ ::)  :o
Естествени минерали и амулети

*

Skarlet

« Отговор #56 -: Юли 17, 2009, 04:53:14 pm »
Ставаше въпрос за друго,но ти си се хванала за мойто "парче". Ако прочетеш назад всички мнения,ще разбереш какво съм имала предвид.Разбира се,че е хубаво да се разглеждат нещата и поединично,но аз нямах в конкретния случай това предвид.Както и да е. Няма да спорим за дреболии.

*

aiia

« Отговор #57 -: Юли 17, 2009, 04:54:18 pm »
Да, интересно ми е дали Венера в Козирог би се проявила отнесена - вятърничева, тип ''шматароче''?
А сега, де...

Моята интимна мисъл е:
Когато отворя картата на човекът ''Х'' да получа информация за характера му. С две думи да разбера що за китка е.
То бая сол трябва да изям, за да го постигна това с точност. Но поне трябва да почна от някъде.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #58 -: Юли 17, 2009, 05:02:14 pm »
Да, интересно ми е дали Венера в Козирог би се проявила отнесена - вятърничева, тип ''шматароче''?
А сега, де...

Предполагам, че едно от условията е да е " изгоряла" от Слънце в Стрелец  ;),
да има напрегнат аспект с Уран... ( за да " изгуби " Козирошкото си влияние)
Естествени минерали и амулети

*

Mia21

• 2502
« Отговор #59 -: Юли 17, 2009, 05:03:13 pm »
Имам познат с Венера в Козирог във втори дом - всичко се преценява
от материалната страна, особено приятелството - интереси  8)

Ами то и моя приятел не е по-различен.Ожени се за щерката на един от най-богатите хора в нашия регион.Така,че не си много далеч от истината. ;) :)