Здравей Гост

Да поговорим за Венера

• 323 Отговора
  • 60409 Прегледи
*

Mia21

• 2502
Re:Да поговорим за Венера
« Отговор #60 -: Юли 17, 2009, 05:06:13 pm »
На мен пък ми се иска повече да разбера за Венера в Дева,в 8-ми,съвпад с Меркурий,квадрат с Марс/Близнаци,5-ти/ и Нептун/Стрелец,11-ти/.Някой може ли да каже нещо по подробно?
« Последна редакция: Юли 17, 2009, 05:18:38 pm от Мia21 »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #61 -: Юли 17, 2009, 05:11:28 pm »
Да, интересно ми е дали Венера в Козирог би се проявила отнесена - вятърничева, тип ''шматароче''?
А сега, де...

Предполагам, че едно от условията е да е " изгоряла" от Слънце в Стрелец  ;),
да има напрегнат аспект с Уран... ( за да " изгуби " Козирошкото си влияние)
Извинете, сигурно сте обяснявали вече, но 10 градуса отстояние от слънце в Стрелец за венера в козирог счита ли се като " изгоряла"?
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Lillie

• 30532
« Отговор #62 -: Юли 17, 2009, 05:11:52 pm »
Според мен, Козирожката Венера би се проявила ''нестандартно'' противоположно на характеристиките за Козирог:
Ако е в  съвпад с Юпитер в 5 дом , а Слънцето от Овен или Везни да я квадратира.
Или Венера в 11 дом  в квадрат с Меркурий/Луна.

Нито Слънцето може да бъде в квадрат с Венера (и Меркурий), нито пък Венера с Меркурий.
Има понятие, наречено елонгация, т.е. максимално допустимо разстояние от Слънцето, измерено в еклиптична дължина.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #63 -: Юли 17, 2009, 05:12:39 pm »
Извинете, сигурно сте обяснявали вече, но 10 градуса отстояние от слънце в Стрелец за венера в козирог счита ли се като " изгоряла"?

Не е изгоряла.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #64 -: Юли 17, 2009, 05:14:03 pm »
Уффф добре Лили.
Едва ли ще го измъдря , според мен не е възможно Венера в Козирог да бъде лекомислена. :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #65 -: Юли 17, 2009, 05:17:25 pm »

Не е изгоряла.

....а е помъдряла  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #66 -: Юли 17, 2009, 05:19:42 pm »
Цитат
Елонгация като понятие в астрономията е ъгълът, заключен между Слънцето, Земята и друго тяло (планета или Луната), т.е., ъгълът Слънце-Земя-планета.

За вътрешните планети на Слънчевата система (Меркурий и Венера), елонгацията е ограничена. Максималната елонгация за Меркурий е между 18 и 28 градуса, а при Венера достига 45-47 градуса. Елонгация е възможна и за външните планети – при тях елонгация от 90 градуса се нарича квадратура, а 0 или 180 градуса се нарича опозиция.

Венера може да сключва със Слънцето полуквадрат, т.е. аспект 45*, който някои астролози отчитат като минорен. Това е максималното й разстояние от Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #67 -: Юли 17, 2009, 05:20:52 pm »

Не е изгоряла.

....а е помъдряла  ;D

Ех,тази Козирожка Венера,бре... ;D ;D ;D Споко,те действат бавно,но славно.Стига да имаш търпение.

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #68 -: Юли 17, 2009, 05:21:36 pm »
Уффф добре Лили.
Едва ли ще го измъдря , според мен не е възможно Венера в Козирог да бъде лекомислена. :-\

ами хайде поразсъждавай върху предложението:
"  изгоряла" от едно вятърничево Стрелешко Слънце,
с  напрегнат аспект от Уран... "

Как ще се прояви тази Козирожка Венера ...хммм ?
Естествени минерали и амулети

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #69 -: Юли 17, 2009, 05:21:59 pm »
Уффф добре Лили.
А при транзит на уран в/у такава венера или нептун? Което е било отдавна разбира се, вече няма шанс.  ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #70 -: Юли 17, 2009, 05:22:14 pm »
....а е помъдряла  ;D

Е, да, все пак говорим за Венера Вечерница и не къде да е, а в Козирог.  :)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #71 -: Юли 17, 2009, 05:24:58 pm »
Уффф добре Лили.

"  изгоряла" от Слънце в Стрелец,
с  напрегнат аспект от Уран... "

Как ще се прояви тази Козирожка Венера ...хммм ?

Може би, ще се прояви като спонтанна или нестандартна в мисли и идеи и отдаване на любов, ще се прави на клоун, но ще е сладка / щом е в съвпад със Слънце/  ;D???

*

Lillie

• 30532
« Отговор #72 -: Юли 17, 2009, 05:31:25 pm »

Хипотетично е възможно, ако например Слънцето е в последния градус на Стрелец, а Венера се намира в първите градуси на Козирог, в опозиция към Уран в Рак.
Проверих в ефемеридите и се оказа, че реално не е имало такава конфигурация.
Има една алтернативна дата (22.12.1950), но Венера е извън орбисата на изгаряне, намира се на 8* след Слънцето.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

aiia

« Отговор #73 -: Юли 17, 2009, 05:35:07 pm »

Хипотетично е възможно, ако например Слънцето е в последния градус на Стрелец, а Венера се намира в първите градуси на Козирог, в опозиция към Уран в Рак.
Има една алтернативна дата (22.12.1950), но Венера е извън орбисата на изгаряне, намира се на 8* след Слънцето.

С две думи след проведената провокация, май няма такова понятие като ''вятърничева Козирожка Венера''.
Ами ето за това, когато погледнем Венера в Козирог и правим извода, той/тя е стабиляга.
Няма изключения. Значи можело и на парче  ;D

Ако някой каже ''познавам човек с Венера в Козирог, който е абсолютен шемет и развейпрах, да каже. Ще я видим картата. Интересно би било според мен ... :-[

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #74 -: Юли 17, 2009, 05:36:39 pm »
Лили, благодаря за отговора. А позицията на диспозитора, в случая сатурн, по знак, дом, аспекти, доколко влияе в/у проявените от Венера в Козирог качества?

*

Moonlady

• **
  • 1112
« Отговор #75 -: Юли 17, 2009, 05:41:53 pm »

Лили, много си бърза в проверките   ;D

Намерих една Венера, дори и да не е изгоряла, картата е интересна:
Randy CASTILLO - born December 18, 1950
was best known as Ozzy Osbourne's drummer

Слънце в Стрелец в широк съвпад с Венера в Козирог - опозе на Уран  :)

http://www.astrotheme.com/portraits/596nnr76w26G.htm

Естествени минерали и амулети

*

aiia

« Отговор #76 -: Юли 17, 2009, 05:47:20 pm »
То хубаво, ама не го познаваме що за птица е.  ;D
Ако някой знае повече за него да сподели.
Наистина му е интересна картата.  ::)

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #77 -: Юли 17, 2009, 05:53:37 pm »

С две думи след проведената провокация, май няма такова понятие като ''вятърничева Козирожка Венера''.
Ами ето за това, когато погледнем Венера в Козирог и правим извода, той/тя е стабиляга.

Ако някой каже ''познавам човек с Венера в Козирог, който е абсолютен шемет и развейпрах, да каже. Ще я видим картата. Интересно би било според мен ... :-[
Много близка моя приятелка, с венера на 5 гр. в козирог, беше не развей прах, още по-лошо...не ми се говори. Но от три години се промени коренно, просто нов човек, вярна е на приятеля си и стана сериозна. Просто "нов" човек.  :o Сега е на 27 год. Та човек не статичен.

*

aiia

« Отговор #78 -: Юли 17, 2009, 05:57:31 pm »
Мия някъде питаше за Венера в Дева.
Ами, от моите скромни наблюдения това са хора, които не надуват балони ей така да се хабят. Не говорят празни приказки. Липсва им любов при всички положения. Всеки жест, всяка мимика на партньора ще бъде дълбоко анализирана, евентуално търсят под вола теле.
Задължително правят компромиси със себе си във връзката. Виждат онези дребни неща в партноьора /косури и хубави неща/, които никой друг не вижда. Практични са. Не са романтични. Не очаквай да ти подари цветя или билет за кино или картина. По скоро някой препарат за тоалетна, може и чифт чорапи или домакински ел. уред.
 ;)

*

Lillie

• 30532
« Отговор #79 -: Юли 17, 2009, 06:02:43 pm »

Абе не съвсем.
Сега се сетих за такава карта.
Жена с АС Везни и изгорена Венера в Козирог, Луна в Телец.
На пръв поглед би трябвало да е самата непревземаемост и стабилност.
Всъщност монетата има две страни, това е личност с две лица.
Много чаровна и контактна, с ексцентрично поведение (Уран в Скорпион в 1 дом, в опозиция към Луна и квадрат към Марс в Лъв).
Изглежда вятърничава и несериозна с мъжете, флиртува с всички наред, много често дори преиграва. На някой дори би му се е сторило, че само ги бройка.
Като казвам, че е ексцентрична и провокативна в поведението си спрямо мъжете, имам предвид, че трудно си удря спирачки и не усеща кога положението става напечено. Веднъж едва я отървах от групово изнасилване, измъкнах я на косъм от опасността.
Но в същността си е много прагматично настроена, пресметлива. Трудно допуска някой до душевния си свят, не споделя, не си отваря сърцето, дори пред най-близки приятелки.
Голямата й цел бе да намери заможен господин, който да я осигури материално доживот.
Прахосница, ако има да харчи чужди пари, използвачка, търси аванта навсякъде, където може. Има огромно разминаване между образа, който играе пред света, и истинската й същност. На пръв поглед изглежда "лесна", но в интимните отношения е много консервативна жена.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.