В търсене на истината за някои неща, попаднах на разни хора из Интернет, които и те търсили истината и дори я открили. И всеки вярва, че е открил единствената истина, която му дала духовно просветление, единственото истинно знание или пък спасение от цикъла на живота и смъртта. Не само си говорихме, ами и тези хора са си поставили за цел явно да "помагат" на другите и те да открият истината и те да се спасят.

На мен се опитваха да ми помагат да се развия духовно или да осъзная заблудите си и да се присъединя към еди кой си бог. Но не мисля, че става въпрос за сектанти.

... ъъъ не говоря за хората от този форум, някой да не си помисли пак нещо грешно. Уж си говорихме приятелски, а някои ги мислех наиситна за приятели, ама като изразявах несъгласието си или съмнението си с техните вярвания или директо ми затръшваха вратата или ме обявяваха за заблудена и се опитваха за ми "помогнат" да открия заблудите си или пък се озлобяваха срещу мен, особено, ако обидя любимия им бог или това, в което вярват. То не само с мен е така. Някои даже налитат на бой - заплашват по форумите някой, който видите ли не вярвал на техният Учител. Но мен не са ме заплашвали - била съм свидетел на това.
Е, писна ми! Не може ли просто да си говорим с някого и да си обсъждаме разни неща, защото сред тях има хора, които наистина знаят много и дълги години са проучвали древността, религиите, мистериите, древни обичаи и т. н. Не може ли просто да си говорим, без да се оптиват да ми помагат да се просветлявам духовно и без да се обиждат сериозно, когато кажа, че не приемам техните вярвания, че еди кой си бог бил единствения, който ще ми донесе спасение и ще се отърва от Самсара например и нямало вече да се прераждам и да страдам в тази лоша материя.
Оффф
Въпросът ми кам вас е срещали ли сте се и вие с подобни хора какво мислите за всичко това? Сред тези хора има и много умни, ама заблудени. От друга страна и те мислят, че съм заблудена.

Та, да обсъдим духовното развитие и единствената истина, която някои вярват, че са открили.