Гали, ясно ми е, че е така и че има и други сдружения да ги нарека, че думата секти ми бърка някъде

но пък аз не съм привърженик на тези сдружения - винаги съм имала огромни резерви към тях, пък хеле откак гледах "езотерик адженда" сигурно ще бягам като дявол от тамян от тях
аз си имам лична философия откак съм се пръкнала на тоя свят

- всеки човек е СВОБОДЕН да прави каквото си иска и да избира каквото му харесва. възпитавам децата в свободата на мислите и словото, аз съм възпитавана така от един скорпион /татко/ и с несъгласието на мама /риба/

в мен е много дълбоко заложен усета за СВОБОДАТА - явно Ас-то ми си казва тежката дума - водолей. мои приятели и познати, които са се обърнали към мен за съвет или дискусия относно духовни неща, никога не съм насилвала да мислят като мен. например давам им набор от книги да четат, но те си избират какво ще четат и в какво да вярват, а после им разяснявам неща които не са разбрали, а аз съм наясно с тях. личната ми етика ми проповядва политика на ненасилие по всички фронтове на личния избор и личната вяра. всеки човек е различен и е роден свободен, а такива сдружения според мен поставят рамки на духовното и свободата. думата човек за мен е равна на уникалност и като дух, и като разбиране - Бог ни е създал такива и ние нямаме право да променяме това.
а духовните общества са затворени и са утежнени от канони, закони и тем подобни дивотии, които ама хич не са ми по вкуса. самата дума
духовност изразява духа, а духът няма рамки и бариери. в такъв случай кои сме ние да му слагаме такива

и ако един дух се развива в една посока, а друг дух се развива в друга посока, откъде да сме сигурни, че ако наложим рамки на даден човек не бихме пресекли пътя на този дух и то правилният му път...
аз съм твърдо ЗА дискутиране на тази тема, защото ми е интересна и една от любимите