Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 85002 Прегледи
*

Ivanco

• *
  • 148
Re:Сатурн
« Отговор #20 -: Юли 25, 2009, 01:36:28 pm »
Виж си на ЛС приятелко ga31!

Ако съм те изкарал от равновесие, съжалявам. Аз обикновено така и изкарвам хората от нерви - леко, неусетно, с финес, но винаги неволно.

Хайде, бъди здрава ;)

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #21 -: Юли 25, 2009, 01:52:07 pm »
А сега за Сатурн:

Моя е в Близнета в 12 дом, в опозиция със Сатурн, тригон с Лилитката и секстил със Слънцето.
Нормално е - преживяхме сериозна катастрофа при кратко пътуване /градско/ - заради 3 дом на Меркурий и имам слабо гърло и сливици да  :(  Затова внимавам със студеното и особено газирано почти не пия.
Понякога, но рядко съм подтиснат и леко меланхоличен с или без причина.

Това за мен  :)

И моя  Сатурн е в Близнаци в 12 Дом, но е в поцти точен съвпад (1 градус)с Асц. Много ми дава, но и много взима. Образува ми голям въздушен тригон с Уран  в 5 ти дом и МЦ във Водолей. Най-неприятният му и тежък аспект  за мен е квадратурата му с Луна в Дева ( препратка към меланхолиите и подтиснатостта).
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

Nebesna

« Отговор #22 -: Юли 25, 2009, 02:46:34 pm »

А сега за Сатурн:

Моя е в Близнета в 12 дом, в опозиция със Сатурн, тригон с Лилитката и секстил със Слънцето.

Може ли и аз да попитам нещо. Как така Сатурн е в опозиция със самия себе си?

*

ga3l

« Отговор #23 -: Юли 25, 2009, 03:13:47 pm »
Виж си на ЛС приятелко ga31!

Ако съм те изкарал от равновесие, съжалявам. Аз обикновено така и изкарвам хората от нерви - леко, неусетно, с финес, но винаги неволно.

Хайде, бъди здрава ;)

Така., доколкото успях да се ориентирам Меркурий в Лъв, в опозиция с Марс., за има - няма 5 минути ми вдига адреналина до безкрайност ..  :P   Благодаря Ivanco, покрай теб научих нещо ново за себе си.   :)

*

Helo

« Отговор #24 -: Юли 25, 2009, 04:17:39 pm »
А сега за Сатурн:

Нормално е - преживяхме сериозна катастрофа при кратко пътуване /градско/ - заради 3 дом на Меркурий и имам слабо гърло и сливици да  :(  Затова внимавам със студеното и особено газирано почти не пия.

И моя  Сатурн е в Близнаци в 12 Дом, но е в поцти точен съвпад (1 градус)с Асц. Много ми дава, но и много взима. Образува ми голям въздушен тригон с Уран  в 5 ти дом и МЦ във Водолей. Най-неприятният му и тежък аспект  за мен е квадратурата му с Луна в Дева ( препратка към меланхолиите и подтиснатостта).

Би ли разказала как ти влияе Сатурн в съвпад с асцендента?  :)

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Юли 25, 2009, 04:18:14 pm »
Моят Сатурн е в 10, което е ОК, но в овен, кето не е толкова ОК.
Имах мераци за научна кариера (това си е от Сатурна) и вероятно щях да имам такава ако не бяха промените.
Слабо е аспектиран.
На него (според мен) дължа "лошото" първо впечатление, което създавам- на високомерен  (тук и асц. лъв си казва думата) и хладен човек, което е мноооого далеч от истината.
Предпочитам по-зрели партньори- Saturn секстил със Слънце в 7 дом.
Имам и доста здрава психика, трудно мога да бъда шокирана и изненадана Сатурн тригон с Луна. Този аспект според мен и донякъде намалява приятелствата ми като бройка.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #26 -: Юли 25, 2009, 05:01:25 pm »
Разбира се Небесна - ще ти отговоря. Естествено, че не е със себе си в опозиция  ??? - с Юпитер е, просто съм недогледал какво пиша. И не съм го прочел после. Съжалявам за недоразумението.

А и картата ми я има тук, във Форума, поместена още преди няколко месеца. Който го интересува нека я разгледа.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #27 -: Юли 25, 2009, 05:13:43 pm »
Здравей ga3l отново :)

Та напарво на въпроса: С какво толкова успях да ти вдигна адреналина за 5 минути - с опозицията между Меркурий и Марс ли или с нещо друго съм те засегнал?

И ще споделиш ли все пак каков ново научи за себеси благодарение на моя милост? Защото аз съм в пълно неведение. Или съм оглупял от жегата, или говорим на различни езици. Но да не се отплесвам повече от темата, просто ме предизвивка.

*

ga3l

« Отговор #28 -: Юли 25, 2009, 06:30:37 pm »
Здравей ga3l отново :)

Та напарво на въпроса: С какво толкова успях да ти вдигна адреналина за 5 минути - с опозицията между Меркурий и Марс ли или с нещо друго съм те засегнал?

По-скоро с позицията на Меркурий в Лъв ..  :P   А адреналина ми щеше да се вдигне дори да бях само страничен наблюдател.

Цитат
И ще споделиш ли все пак каков ново научи за себеси благодарение на моя милост? Защото аз съм в пълно неведение. Или съм оглупял от жегата, или говорим на различни езици. Но да не се отплесвам повече от темата, просто ме предизвивка.

Какво научих за себе си?!  :) Ами нали се сещаш, че хората осъждат най-остро тези черти от характера на околните, които не понасят в себе си. Надявам се сега да е станало по-ясно. 

И с това не съм искала да те засегна по някакъв начин, просто наистина ми стана свръхинтересно ..  Надявам се да не те оставям с лоши чувства..  :)

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #29 -: Юли 25, 2009, 07:00:08 pm »
Ами какво и е на тая пуста опозиция - вечно неспокоен, търсещ нещо, с будно въображение. Какво можеш да очакваш от Меркурий в огнен знак.

А ти как се чувстваш с такова разположение? Само не ми казвай, че не си заядливка понякога, защото няма да ти повярвам - аз съм същия. Но се старая да се дърлям поне с основание. И кое осъждаш в мен така и не разбрах - просто кажи нещата такива каквито са 1:1.

И разбира се, че не си ме засегнала. Не ме оставяш с лоши чувства, но с противоречиви....

Хайде стига сега, че много адреналин стана май :-[

*

ga3l

« Отговор #30 -: Юли 25, 2009, 08:44:05 pm »
И кое осъждаш в мен така и не разбрах - просто кажи нещата такива каквито са 1:1.

Oo, не бих могла да си позволя това, та аз чета асрология едва от 2 месеца ..  :-[   Но, може да прегледаш тази информация - до голяма степен се припокрива и с моите усещания.     

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #31 -: Юли 25, 2009, 09:24:17 pm »
А сега за Сатурн:

Би ли разказала как ти влияе Сатурн в съвпад с асцендента?  :)

Като малка бях доста затворено дете, но после....ела да видиш!Взимам всичко и всички насериозно. Изобщо в живота ми няма нищо, което да приемам на шега. Свръх упорита съм и трудолюбива . Ако се налага мога да работя и по 12 часа. Изобщо се чувствам добре, когато работя, но това е просто защото много обичам това,което правя.  А и не мога да се занимавам с нещо, дори и за повече пари, което не ми доставя  удоволствие. Странна работа ...
Със Сатурн на асц.ми прикрива известно количество години- хората казват,че изглеждам по-млада.   ::)

*

Mia21

• 2502
« Отговор #32 -: Юли 25, 2009, 09:56:03 pm »

edit: Но поне за Сатурн в 12 дом научихме, че дава проблеми със сливиците  :P

Сливиците се управляват от Телец и Венера.

Скарлет,абсолютно си права!Като малка,заради тази моя Венера в Телец и заради някои други положения свързани с нея,си патих,с години от сливици.Вечно болна.Без да ми ги вадят,въпреки,че на моменти доста им се искаше на лекарите и на родителите ми,изведнъж проблема ми изчезна.

*

Ivanco

• *
  • 148
« Отговор #33 -: Юли 25, 2009, 10:51:48 pm »
Благодаря ga3l за полезния линк. Трогнат съм  ;)

Определено има полезни интерпретации там. Но утре ако остане време ще споделя кои чувствам валидни за мен, защото тая вечер не съм в състояние.

Прятна вечер  :)

*

aiia

« Отговор #34 -: Юли 26, 2009, 12:59:55 am »
торони написа:

Като малка бях доста затворено дете, но после....ела да видиш!Взимам всичко и всички насериозно. Изобщо в живота ми няма нищо, което да приемам на шега. Свръх упорита съм и трудолюбива . Ако се налага мога да работя и по 12 часа. Изобщо се чувствам добре, когато работя, но това е просто защото много обичам това,което правя.  А и не мога да се занимавам с нещо, дори и за повече пари, което не ми доставя  удоволствие. Странна работа ...
Със Сатурн на асц.ми прикрива известно количество години- хората казват,че изглеждам по-млада. 

Потвърждавам. Точно е! Особено това, за упоритостта и трудолюбието, и че изглеждаме по-млади. Дават ми 18 години, а съм на 30.

*

Helo

« Отговор #35 -: Юли 26, 2009, 01:09:21 am »
торони написа:

Като малка бях доста затворено дете, но после....ела да видиш!Взимам всичко и всички насериозно. Изобщо в живота ми няма нищо, което да приемам на шега. Свръх упорита съм и трудолюбива . Ако се налага мога да работя и по 12 часа. Изобщо се чувствам добре, когато работя, но това е просто защото много обичам това,което правя.  А и не мога да се занимавам с нещо, дори и за повече пари, което не ми доставя  удоволствие. Странна работа ...
Със Сатурн на асц.ми прикрива известно количество години- хората казват,че изглеждам по-млада.  

Потвърждавам. Точно е! Особено това, за упоритостта и трудолюбието, и че изглеждаме по-млади. Дават ми 18 години, а съм на 30.

Моят Сатурн не е в съвпад с асцендента, но е в 1-ви дом и на мен също всички ми казват, че изглеждам на 18, а съм на 25. А така се надявах в скоро време да изглеждам вече на възрастта си, ама твоите думи не ми дават много надежда.  ;)  ;D

Но защо аз не съм толкова трудолюбива като вас, както би трябвало да се очаква?  ??? Занимавам се с това, което ме влече като хоби, а задълженията ги върша между другото. Иначе в следването на хобито си съм много упорита.  ;D
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 01:18:40 am от Helo »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #36 -: Юли 26, 2009, 07:49:10 am »
Забравих да добавя и това за по-възрастните партноьри. Има и такова нещо. Но като че ли залагам повече не толкова на голямата разлика в годините, колкото на положение в обществото.
С по-млад от мен или набор никога не съм била. Някакси ми е неестествено, ако става дума за любов.

Иска ми се да споделя някои неща относно транзита на Сатурн през моя 12 дом.
Ами много страхове и блокажи:
1. Страх от тъмното
2. Страх за утрешния ден
3. Все негативни мисли в главата ми
4. Безпричинно безпокойство и кофти състояния. Всичко ми е у ред, тип топ, а всъщност ми беше черен света. Интересна работа.
5. Страх да съм сама и т.н. и т.н. много бяха страховете ми, да не ги изброявам всички.
Даже транзита на Юпитер върху Луната ми в моя 5 дом не помогна този период да стане по-оптимистичен. Сатурн направо помрачи всички по-хубави аспекти.
Сега вече отминава  и усещам как всички тези страхове се изпаряват. Изчезват. Интересно, нали?
Веднъж да дойде септември и КРАЙ!  :-[

В момента моят Сатурн транзитира през 5 ти дом и понеже в картата ми 5 ти дом е доста широк (знак и половина), Сатурн ще остане там до септември 2012г. Надявам се да посрещна характерните му предизвикателства там достойно.
Относно външността -  на 37 г. съм , но хората ми дават максимум 30, а и не им се вярва, че имам две деца.

*

Helo

« Отговор #37 -: Юли 26, 2009, 09:29:00 am »
Забравих да добавя и това за по-възрастните партноьри. Има и такова нещо. Но като че ли залагам повече не толкова на голямата разлика в годините, колкото на положение в обществото.
С по-млад от мен или набор никога не съм била. Някакси ми е неестествено, ако става дума за любов.

Иска ми се да споделя някои неща относно транзита на Сатурн през моя 12 дом.
Ами много страхове и блокажи:
1. Страх от тъмното
2. Страх за утрешния ден
3. Все негативни мисли в главата ми
4. Безпричинно безпокойство и кофти състояния. Всичко ми е у ред, тип топ, а всъщност ми беше черен света. Интересна работа.
5. Страх да съм сама и т.н. и т.н. много бяха страховете ми, да не ги изброявам всички.
Даже транзита на Юпитер върху Луната ми в моя 5 дом не помогна този период да стане по-оптимистичен. Сатурн направо помрачи всички по-хубави аспекти.
Сега вече отминава  и усещам как всички тези страхове се изпаряват. Изчезват. Интересно, нали?
Веднъж да дойде септември и КРАЙ!  :-[

Е па я съм супер в момента със Сатурн в 11-ти дом.  :P Настроението ми е супер. И съвпада му с транзитната Луна хич не ми повлия тегаво.  ;)  ;D То е въпрос на вътрешна настройка. Аз например отдавна отказвам да се чувствам зле. Винаги има и такива моменти, ама на мен бързо ми минава. Може би е въпрос на психическа настройка.  ;)

Я да те питам как може със Сатурн в съвпад с асцендента да те е страх да си сама?  ??? Все пак Сатурн в 1-ви дом дава самоизолация.

*

Nebesna

« Отговор #38 -: Юли 26, 2009, 10:08:45 am »
Относно външността -  на 37 г. съм , но хората ми дават максимум 30, а и не им се вярва, че имам две деца.

Да, така пише из дебелите книжки, че Сатурн консервира външния вид, когато се намира на Асцендента. Аз съм с Асцендент Стрелец, а Юпитер е в тригон със Сатурн и трябва да ви кажа, че ефектът е същия. Хората са ми казвали, че изглеждам много по-млада за възрастта си.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #39 -: Юли 26, 2009, 10:23:25 am »
При мен Транзитния Сатурн ми доближава Имум Цели,а Уран на Медиум Цели. ;)Някаква пресичка ли ми правят,кой ги знае. ;D Някой има ли информация как се проявява в 4-ти,с господар Меркурий в 11-ти?