Здравей Гост

Сатурн

• 507 Отговора
  • 84808 Прегледи
*

Helo

Re:Сатурн
« Отговор #40 -: Юли 26, 2009, 10:33:32 am »
Относно външността -  на 37 г. съм , но хората ми дават максимум 30, а и не им се вярва, че имам две деца.

Да, така пише из дебелите книжки, че Сатурн консервира външния вид, когато се намира на Асцендента. Аз съм с Асцендент Стрелец, а Юпитер е в тригон със Сатурн и трябва да ви кажа, че ефектът е същия. Хората са ми казвали, че изглеждам много по-млада за възрастта си.

Добре, но когато Сатурн, макар и в 1-ви дом е в опозиция на планетата, която управлява асцендента, не трябва ли да се очаква обратното? Например, при асцендент Везни, но Сатурн в опозиция с Венера не трябва ли да се получи обратното? Или аз нещо не съм разбрала. ::)

« Отговор #41 -: Юли 26, 2009, 10:39:20 am »
А бе с АС в Козирог и Сатурн в 1-ви какви челюсти и кокали съм виждала....и това е по-често срещаното явление. Не искам с това да се обиждат колегите с подобни постановки в хороскопа. ТОва не е към тях конкретно, както и АС везни не дава така често, както на някои им се иска, хубавци.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #42 -: Юли 26, 2009, 12:15:38 pm »
При мен Транзитния Сатурн ми доближава Имум Цели,а Уран на Медиум Цели. ;)Някаква пресичка ли ми правят,кой ги знае. ;D Някой има ли информация как се проявява в 4-ти,с господар Меркурий в 11-ти?
Миа, при мен е същото положение, като добавим и плутон в/у слънце. Доколкото четох, ще активира делата по 4-ти. Мен наистина ме чака преместване в нов дом. А уран горе сътресения в работата, не обезателно лоши.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Kaya

• 2893
« Отговор #43 -: Юли 26, 2009, 01:10:56 pm »
А бе с АС в Козирог и Сатурн в 1-ви какви челюсти и кокали съм виждала....
да особено съм го виждала много силно израземо в челюстта и зъбките:) дама вискоа  154 см, дребничка, но с едри зъби :) Вярно е, че сатурн дава младолико излъчване, но за козирог  бих казала,че такива хора изглеждат по- възрастни от деца и по-късно просто не променят визията си ( конзервират се)
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #44 -: Юли 26, 2009, 01:31:00 pm »
Asla, много страхове изброяваш.
Винаги съм се чудела как ли се чувства човек с натоварен 12 дом, по принцип за това рядко се споделя...
При мен много неприятен бе транзитът на Сатурн през 8 дом и нат. Луна в Рак. Но страхове като твоите никога не съм имала. Изживях го като едно чистилище, бавно и мъчително. Попадах в колективи и сред хора, у които без да искам провокирах най-лошото, т.е. всички неприемливи за мен черти. Сблъсках се с всевъзможни нисши човешки прояви, които не приемах вътрешно у себе си. Чак по време и след сатурново завръщане успях да се отърся от тази кал... Успях да простя, с течение на времето дори погнусата изчезна. Научих се да приемам нещата по-дистанцирано и философски, не толкова лично.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #45 -: Юли 26, 2009, 01:53:09 pm »
Сатурна през 12 дом при мен не беше свързан със страхове,колкото с нежелание да се занимавам с никакви външни структури,само с вътрешни.2 години предимно си живях в себе си,релакс и оставяне на вселенският поток.Нямах грам енергия за материални дейности и малкото задачи които си поставях,ги постигах след много време докато ми дойде вдъхновение за това-в смисъл да се захвана с тях. Първоначално като влезе в 12 дом имах усещане за загуба на посока,но само по отношение навън-нищо не ме вълнуваше,но после взех да се чувствам все по-добре в "нищото".Сатурна вече ми е в 1 дом и единствената промяна която усещам за сега е само вътрешна-няма го това усещане за блуждаене като преди,нещо сякаш ми се отлепи и сега се чувствам по-комфортно,не в такава степен разплут.Нещо в мен определено умря,нещо което съм носил от миналото или по-скоро самото минало умря...

*

Helo

« Отговор #46 -: Юли 26, 2009, 02:16:18 pm »
На мен сега Сатурн ми е в 11-ти дом - Дома на приятелите. И макар, че се чувствам много добре, имам една голяма мъка сега, а тя е, че се разделих с приятелите си.  :( С кого се скарахме, с кого пък друго нещо, ама изглежда, че нищо не може да се направи.  :(

А през октомври ме чака двойна ужасия - хем Сатурн ще започне да излиза от 11-ти дом и да влиза в 12-ти  >:(, хем ще ми направи квадратура с Луната, което според мен никак не е честно.  ;D  ;)  :P

Е пък не ща да се чувствам сама, тъжна и изолирана.  >:( Ще гледам да му противостоя, ако мога.  ;)

*

Kaya

• 2893
« Отговор #47 -: Юли 26, 2009, 02:20:20 pm »
интересна тема :) и мен лично ме вълнува, тъй като  ми предстои този транзит
Lillie,  и при мен сатурновото възвръщане отпуши доста неща (включителни последвалото го транз сатурн съвпад венера), но и аз бих казала,че  мнаването му през 8  беше мн. кофти  не знам дали точната дума беше предадена или друга, включваща сама;
Синухе, имаш ли планети в 12? това което описваш твърде много напомня настоящото ми състояние, но то е от квадратите на транз плутон;

Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #48 -: Юли 26, 2009, 02:49:27 pm »
На мен сега Сатурн ми е в 11-ти дом - Дома на приятелите. И макар, че се чувствам много добре, имам една голяма мъка сега, а тя е, че се разделих с приятелите си.  :( С кого се скарахме, с кого пък друго нещо, ама изглежда, че нищо не може да се направи.  :(

А през октомври ме чака двойна ужасия - хем Сатурн ще започне да излиза от 11-ти дом и да влиза в 12-ти  >:(, хем ще ми направи квадратура с Луната, което според мен никак не е честно.  ;D  ;)  :P

Е пък не ща да се чувствам сама, тъжна и изолирана.  >:( Ще гледам да му противостоя, ако мога.  ;)

сатурн в 11-ти може да донесе и по-мъдър , стабилен приятел,протектор.
принципно сатурн отстранява ненужните приятелства , тези ,които не действат градивно и конструктивно.
транзита през 12-ти е възможно да извади на яве стари тайни , а така също и саморазрушително поведение.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Helo

« Отговор #49 -: Юли 26, 2009, 03:00:14 pm »
сатурн в 11-ти може да донесе и по-мъдър , стабилен приятел,протектор.
принципно сатурн отстранява ненужните приятелства , тези ,които не действат градивно и конструктивно.
транзита през 12-ти е възможно да извади на яве стари тайни , а така също и саморазрушително поведение.
Да, сега погледнах и видях, че Сатурн ми стои в 11-ти дом от месеци - още откакто срещнах тези приятели, с които сега се разделих без да искам. И наистина те са доста мъдри и стабилни и по-възрастни от мен.  ;) Научих страшно много от тях и чрез приятелството ни. Докато заедно се забавлявахме, мога да кажа, че израстнах много в някои отношения. Беше ми много добре с тях. Ама сега по-малко от една година по-късно се разделихме и ми е много мъчно. Аз си мисля, че наистина научих много от тях, но може би сега ще науча повече, ако съм сама. Сега вече приятелството ни може да не ми носи толкова полза, колкото, ако сама продължа. Иначе на мен пак ми е мъчно, че се разделихме. Мога да кажа, че Сатурн ме събра с тях за добро, а после ни раздели.
Но, явно Сатурн и съдбата си знаят работата.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #50 -: Юли 26, 2009, 03:09:43 pm »
сатурн е най-мъдрият учител и инкасатор на съдбата , той дава точно толкова , колкото сме заслужили и точно толкова време ,колкото ни е нужен за един урок.без значение какъв е урока по приятелство , по бизнес по съдружие :),важно е усвоената мъдрост да бъде запазена в съзнанието.урока да е научен и да не допускаме грешките по отношение на дома ,в които е станало случващото се.а това , че ти е мъчно със сигурност е така , защото всичко по сатурн е ценно , тъй като той не обича вятърничавите неща.чакай аспект на венера или сатурн към венера,може и да се върне някое от тези приятелства... :)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #51 -: Юли 26, 2009, 03:26:13 pm »
С натален Плутон в 11 дом никога не съм се карала с приятели/приятелки, в повечето случаи те сами си "отиват", малцина успяват да издържат теста на времето, а и теста за лоялност също... При мен приятелствата някак си по естествен начин възникват и по същия начин си отиват, след като не ни свързва вече нищо и сме се дистанцирали един от друг. Същото важи и за връзките... Ще видим предстоящият транзит на Сатурн през господаря на Асцендента в тау-квадрат със светилата какви ще ги натвори...  :-\
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Helo

« Отговор #52 -: Юли 26, 2009, 04:00:10 pm »
Ще ми бъде интересно, ако някой, който е имал Сатурн в съвпад, опозиция или квадратура с Марс, разкаже как се е чувствал по това време и дали му се е налагало да работи много, да бъде дисциплиниран и т. н.

И даже ще копирам една информация по въпроса от тук:  ;D

http://www.astroto.com/sarticle.php?id=48

5. Сатурн в съвпад, опозиция и квадратура с Марс. Характеризират се с тежка работа, слаби импулси за действие и сподавени гняв и недоволство. Особено при съвпад настъпва време за тежка работа и отговорности, което от своя страна изисква равномерни и организирани действия. При организация и дисциплина действията дават конкретни резултати. засилва се честолюбието в съчетание с нежелание да се съобразяваш с околните. Трудности и конфликти с работодатели и при съвпад, квадрат и опозиция. Двете планети имат отношение към тежката промишленост, машиностроенето, инженерните науки, военните. Могат да доведат до разочарование, неосъществени амбиции. Човек става много твърд, жесток и безмилостен към себе си и към другите. Тежки отговорности в работата, свързани с много усилия. Липсата на равномерен ритъм в работата води до пренапрежение, умора, травми и производствени опасности. Възпаление на кожата, синини, удари, травми на кости и сухожилия, проблеми със зъбите обикновено се случват при такъв транзит.

« Отговор #53 -: Юли 26, 2009, 04:06:05 pm »
Ще ми бъде интересно, ако някой, който е имал Сатурн в съвпад, опозиция или квадратура с Марс, разкаже как се е чувствал по това време и дали му се е налагало да работи много, да бъде дисциплиниран и т. н.
Аз имам ретро МАрс в Телец, в 9-ти в секстил с натален Сатурн. Този транзит премина мина много конструктивно, направих положителна промяна в работата си, като на предишната имха ужасни отношения с шефя ми. Буквално ми се повръщаше от него.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

holanda

« Отговор #54 -: Юли 26, 2009, 04:09:41 pm »

И даже ще копирам една информация по въпроса от тук:  ;D

http://www.astroto.com/sarticle.php?id=48

5. Сатурн в съвпад, опозиция и квадратура с Марс. Характеризират се с тежка работа, слаби импулси за действие и сподавени гняв и недоволство. Особено при съвпад настъпва време за тежка работа и отговорности, което от своя страна изисква равномерни и организирани действия. При организация и дисциплина действията дават конкретни резултати. засилва се честолюбието в съчетание с нежелание да се съобразяваш с околните. Трудности и конфликти с работодатели и при съвпад, квадрат и опозиция. Двете планети имат отношение към тежката промишленост, машиностроенето, инженерните науки, военните. Могат да доведат до разочарование, неосъществени амбиции. Човек става много твърд, жесток и безмилостен към себе си и към другите. Тежки отговорности в работата, свързани с много усилия. Липсата на равномерен ритъм в работата води до пренапрежение, умора, травми и производствени опасности. Възпаление на кожата, синини, удари, травми на кости и сухожилия, проблеми със зъбите обикновено се случват при такъв транзит.
ми де да знам :) Сатyрн ми е в квадрат с Марс по натал дори и сигурно затова никoй не ми отговаря на въпросите :P ::)  

*

ga3l

« Отговор #55 -: Юли 26, 2009, 04:39:15 pm »

Цитат
5. Сатурн в съвпад, опозиция и квадратура с Марс. Могат да доведат до разочарование, неосъществени амбиции. Човек става много твърд, жесток и безмилостен към себе си и към другите.  Възпаление на кожата, синини, удари, травми на кости и сухожилия, проблеми със зъбите обикновено се случват при такъв транзит.

Както казах вече в другата тема, при опозицията на Сатурн към Марс /в Риби/ при мен се появиха автоимунни заболявания. Едното от тях беше свързано с кожата и заради него напуснах работа, просто беше ужасно да се появявам пред хора в такъв вид.  :-X   Това доведе до трайното ми застояване у дома и интереса към астрологията.  :P
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 06:39:46 pm от ga3l »

*

toroni

• **
  • 561
« Отговор #56 -: Юли 26, 2009, 04:43:16 pm »
Asla, много страхове изброяваш.
Винаги съм се чудела как ли се чувства човек с натоварен 12 дом, по принцип за това рядко се споделя...
При мен много неприятен бе транзитът на Сатурн през 8 дом и нат. Луна в Рак. Но страхове като твоите никога не съм имала. Изживях го като едно чистилище, бавно и мъчително. Попадах в колективи и сред хора, у които без да искам провокирах най-лошото, т.е. всички неприемливи за мен черти. Сблъсках се с всевъзможни нисши човешки прояви, които не приемах вътрешно у себе си. Чак по време и след сатурново завръщане успях да се отърся от тази кал... Успях да простя, с течение на времето дори погнусата изчезна. Научих се да приемам нещата по-дистанцирано и философски, не толкова лично.

Бих искала да споделя нещо , във връзка със Сатурн,което съм преживяла лично. Преди  години срещнах човек, на който Сатурн съвпадаше с моя ЮЛВ. Бях привлечена необяснимо и безпаметно , без той да си има и идея от това. В продължение на 2 години , в които съм го виждала сигурно 4-5 пъти, не спирах да мисля за него и не можех да се оттърся от чувството, че трябва да разговарям с него, без да съм наясно точно за какво и че нещо му дължа. А най-интересното е, че тази моя фикс идея се осъществи точно в деня, когато транзитния Сатурн попадна в съвпад с горната наша конфигурация. Едва тогава се изчистих.
Слънце ,Венера, Сатурн и Асц. в Близнаци,Луна в Дева, Меркурий и Марс в Рак

*

aiia

« Отговор #57 -: Юли 26, 2009, 05:30:23 pm »
Лили, тези страхове, които съм изброила мисля, че са характерни за транзита на Сатурн през 12 дом. При мен е засилено, понеже както знаеш, имам натален стелиум в този дом, предполагам само. Не си внушавам нищо. Стрховете се появиха преди да започна да чета за Сатурн. Интересно, че през този период на Сатурн през моя 12 дом, съм изчела толкова неща, колкото през цялото следване не съм. Химикалка не съм хващала , само четене.
А преди това имах мазоли по пръстите от химикалки и писане, вкл. с химикалка в едната ръка съм обядвала, а в другата държах вилицата.
И още веднъж казвам на тези които очакват този транзит, изострят се сетивата, появяват се необясними страхове, но те изчезват с приближаването на Сатурн към АСЦ.

За Хело - Сатурн съвпад АСЦ откъм 12 дом е.
Еми аз затова сметнах за добре да споделя тези неща, за да може повече хора да знаят какви са евентуалните проявления на този транзит и да не се шашкат. Да знаят, че това е нещо временно и че ще отмине.
« Последна редакция: Юли 26, 2009, 05:45:19 pm от Asla »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #58 -: Юли 26, 2009, 05:51:18 pm »
Ми да видим тогава, заинтригува ме... Ще чакам навлизането на Сатурн в Скорпион значи, да видя как ще ми се отрази минаването му през 12 дом. А като ми мине през Урана там... хм, кой знае, може и да пАдлудея...  ;D
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Mia21

• 2502
« Отговор #59 -: Юли 26, 2009, 06:10:00 pm »
В една друга тема бях писала за транзита на Сатурн през AC-та.Беше доста тежичък.По рождение имам съвпад на Сатурн с Марс на асцендента,които ми квадратират Уран.Какво да ви кажа-"море и мъка".Един от най-тежките ми моменти в живота.