Здравей Гост

Съвпади към господарите на домовете

• 55 Отговора
  • 8213 Прегледи
*

Helo

Re:Съвпади към господарите на домовете
« Отговор #20 -: Юли 27, 2009, 04:08:02 pm »
Разбира се,че не ме затрудняваш. ;)
Уран ми управлява 5 дом и се намира във втори в знака Скорпион.При съвпад на юпитер с уран през 1994 година,спечелих пари от една игра за решаване на кръстословици.Дванадесет години по-късно,когато Юпитер пак беше там, през 2006г,баба ми и дядо ми прехвърлиха собствеността на един имот.

Ето това е един много показателен пример за аспекта Уран/Юпитер в действие. Това е "щастливият случай" в действие. Господарят на 5-ти дом във втори дом показва, че има шанс да печелиш от лотарии и всякакъв вид спекулации. Когато този господар е Уран има шанс това да става случайно и най-неочаквано. Когато Юпитер е направил съвпад с твоя Уран ти си спечелила от игра. Всякакви неочаквани приходи и печалби са по Уран във втори дом, но тази позиция също означава и нестабилно финансово положение.

И аз имам Уран във втори дом и той е неаспектиран. Четох, че единственият начин човек да има стабилни доходи при тази позиция било да се занимава с нещо, свързано с новите технологии и електрониката - областите, управлявани от Уран.

Вие какво мислите за това?

« Отговор #21 -: Юли 27, 2009, 04:30:26 pm »
    Небесна, интересна тема си подхванала, често съм се замисляла, как някои хора никога няма да преживеят съвпади на лични планети с трансатурновите транзити. И как това променя живота на хората, както и че всичко това ме навежда на мисълта, че съвпадите с тези планети, дали не е защото предварително сме си избрали по интензивно отработване на кармата....Всякакви такива мисли....
    В момента тр.Плутон е на 1гр. от нат.ретро Меркурий в VІІ дом - Козирог, управител на асцедента ми Близнаци. Предполагам, че поради този сходящ съвпад започнах по-свободно да изразявам писмено мисълта си. Понеже тече много бързо и доста често забравям откъде е тръгнала самата мисъл в мозъка ми, защото преди да я излея тя вече е изминала пътя си...Как да го обясня...Но влиянието на Плутон не се усеща поне съзнателно. Всичко става на вътрешно ниво. Вече не знам от кой транзит е, но последните 1-2 години все по-лесно ми се удава да не мисля....Да държиш главата си празна  ;D.
    Някъде Небесна беше писала: "Леле, такваз паяжина за сефте виждам. Доста се е постарало паячето? "  , предполагам че беше по отношение на моя карта дето я постнах във форума.  Та, на МС и СЛВ и Луната е в близост до тях, в момента са ми застанали Хирон, Нептун и Юпитер....Опитвам се да почувствам влиянията, по скоро да ги разгранича. Кое е по Хирон, кое е по Нептун и кое по Юпитер. За Нептун си мисля, че в момента живея в някаква заблуда /взех да я осъзнавам де/ и като му мине действието, ще се почувствам много гадно, защото години съм поддържала тази илюзия - нали е тежък транзит....Но карай, след това сигурно ще гледам с очите на новоизлюпено пиле. Или на някой опериран от катаракт -  ;D. Хирон - отваря някаква стара рана в душата, болно място, което трябва да бъде излекувано. Предполагам, семейното ми положение - вечната влюбена и вечната самотница....Надявам се скоро да подминат този връх там, за да си направя равносметка. Иначе не съм порастнала в кариерата си....в задънена улица съм....
    А за транзитите на Уран, когато засегне чувствителни точки в натала, съм забелязала тръгвам да пътувам зад граница - поне 1-2 години....отиване и връщане...
    Плутон, когато е задействал стелиума ми в Скорпион, където и Марс е там и е господар - изживях неща за цял един роман.....Живеех в един съвсем различен свят в душата си, а така набързо всичко ми се сервира, че нямаше време дори да го осмисля. Просто го изживях...
    Все се бъзикам, че като стана на 65 години ще напиша един роман, описващ живота ми...сега се сетих да погледна да видя кой транзит ще да е и интересно Плутон е в съвпад с Луната ми....Може и да стане ако доживея до тогава де... :)

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #22 -: Юли 27, 2009, 04:58:04 pm »
Ооо, що ли ми требваше да поглеждам.
 :(
Края на юни 1989
Транзитен Сатурн в съвпад с транзитен Нептун в точна опозиция с натален Марс в 8, владетел на асцендента, и в съвпад с натален Юпитер - владетел на ИЦ.
В допълнение транзитен Уран в точен съвпад с натално Слънце.
Един от най-драматичните моменти в живота ми, свързан със загубата на много духовно близък ми човек.  :'(
В резултат на което пълна духовна трансформация с обръщане на 180 градуса.

*

Helo

« Отговор #23 -: Юли 27, 2009, 05:27:31 pm »
    В момента тр.Плутон е на 1гр. от нат.ретро Меркурий в VІІ дом - Козирог, управител на асцедента ми Близнаци. Предполагам, че поради този сходящ съвпад започнах по-свободно да изразявам писмено мисълта си. Понеже тече много бързо и доста често забравям откъде е тръгнала самата мисъл в мозъка ми, защото преди да я излея тя вече е изминала пътя си...Как да го обясня...Но влиянието на Плутон не се усеща поне съзнателно. Всичко става на вътрешно ниво. Вече не знам от кой транзит е, но последните 1-2 години все по-лесно ми се удава да не мисля....Да държиш главата си празна  ;D.

На мен в момента Плутон ми е в тригон с Меркурий.

За тази позиция пише:
ПЛУТОН И МЕРКУРИЙ – при тригон, секстил - аналитичен ум, задълбочен, проницателен. Поемане и трансформиране на голяма по обем информация, учене, натоварване, интерес към криминалистика, сексология, занимания със секретна информация.

Мога да потвърдя, че в момента поемам всеки ден сравнително голям обем информация, ама на мен ми е тръгнало така от повече от една година, дори две години. Тази информация е свързана само и единствено с моите интереси в областа на митологията, древността, древни обичаи, ритуали и разни подобни работи. За аналичичния ум също потвърждавам - в момента непрекъснато откривам нова информация и я анализирам. Интереси към криминалистиката нямам. Секретна информация не, но може и да се направи сега такъв паралел.

Но Плутона ми в съвпад с Нептун в момента не го чувствам, защото нямам новоизявени ясновидски способности. Но нужда от премахване на ненужната емоционална нагласа определено има.  ;D

*

Nebesna

« Отговор #24 -: Юли 27, 2009, 05:46:01 pm »
Хело, тук не коментираме аспектите по принцип, а в контекста на управителите на домовете.
Кои дом ти управлява Меркурий и каква промяна усещаш във въпросните домове? В това е въпроса. А не просто да си кажем кой какви текущи аспекти има в картата си. Единственото сигурно нещо с Плутон е, че ще има задължителни трансформации и, че те ще бъдат бавни и продължителни, а резултатът става ясен едва накрая, когато приключи транзита. При мен Меркурий управлява 7-ми и 9-ти дом, а транзитен Плутон е в секстил с него. Очаквам трансформации в партньорството/брака, а може и да срещна някоя Плутонова личност от чуждестранен произход (Меркурий - управител на 9-ти дом показва вторият партньор)

*

Uran

• 6041
« Отговор #25 -: Юли 27, 2009, 06:37:16 pm »
Някой би и казал,когато сатурн съвпадне с господаря на 5 дом,какво може да се очаква,някой който гое изпитал ако може да сподели
Aз ще го преживея след няколко месеца- тр. Сатурн в съвпад с нат. Плутон в 3 дом(Плутон ми управлява 5 дом).
Засега освен, че се занимавам с бъдещ първокласник, друго не откривам. Другото е, че комуникациите с околните ме изморяват. Търся уединение, но явно не съвсем щом досаждам тук. :)
При съпруга ми е имало такъв съвпад преди 12 години. Тр. Стурн в съвпад с нат.Слънце. Слънцето е У5. Тогава работеше на 2 места (ограничи удоволствията) и за първи път заговорихме за деца. (Слънцето му е в 12 дом).
п.п.Не само заговорихме, но след дъъъълги преракания започнахме да действаме по въпроса. ;)
Мен по-скоро ме притеснява един друг транзит в неговата карта.
Тр. Уран в съвпад с Марс на трон в овен и това пак в 12 дом.
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 06:45:08 pm от Uran »

*

Helo

« Отговор #26 -: Юли 27, 2009, 06:41:46 pm »
Хело, тук не коментираме аспектите по принцип, а в контекста на управителите на домовете.
Кои дом ти управлява Меркурий и каква промяна усещаш във въпросните домове? В това е въпроса. А не просто да си кажем кой какви текущи аспекти има в картата си. Единственото сигурно нещо с Плутон е, че ще има задължителни трансформации и, че те ще бъдат бавни и продължителни, а резултатът става ясен едва накрая, когато приключи транзита. При мен Меркурий управлява 7-ми и 9-ти дом, а транзитен Плутон е в секстил с него. Очаквам трансформации в партньорството/брака, а може и да срещна някоя Плутонова личност от чуждестранен произход (Меркурий - управител на 9-ти дом показва вторият партньор)

Ами, Меркурий ми е разположен в 7-ми дом в Телец.

А знакът, който управяла - Близнаци е в 8-ми дом. Дева ми управлява 11-ти и малка част от 10-ти дом.

Каква трансформация усещам. В 11-ти дом в момента ми е Сатурн и вече разказах, че миналата година срещнах нови приятели, от които научих много и след това се разделих с тях. По 8-ми дом не усещам никаква промяна. Въпреки, че 8-ми дом се свързва с проучвания, а аз сега от известно време правя проучвания на древните митове и археологически открития, както вече споменах - ако това се брои.
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 07:02:07 pm от Helo »

*

Uran

• 6041
« Отговор #27 -: Юли 27, 2009, 07:00:34 pm »
При съвпад на тр.Уран с нат. Мерк в 7 дом, като Меркурий е У3 и втори управител на 11 дом- рязка положителна промяна в работата ми, но там имаше и други подкрепящи транзити (Сатурн в съвпад с МЦ в широк орбис и тр.Юпитер в 6 дом).

*

Nebesna

« Отговор #28 -: Юли 27, 2009, 07:04:54 pm »

По 8-ми дом не усещам никаква промяна. Въпреки, че 8-ми дом се свързва с проучвания, а аз сега от известно време правя проучвания на древните митове и археологически открития, както вече споменах - ако това се брои.

Що да не се брои - задълбочените проучвания са по осми дом. Трогонът на Плутон (сомволичен управител на 8-ми дом) с Меркурий (действителен управител на 8-ми дом) е много вероятно да се изрази в интерес към задълбочените проучвания.

*

123

« Отговор #29 -: Юли 27, 2009, 07:16:26 pm »
Някой би и казал,когато сатурн съвпадне с господаря на 5 дом,какво може да се очаква,някой който гое изпитал ако може да сподели

появата на сериозна връзка ::)
разбира се, зависи и от много други нюанси

« Отговор #30 -: Юли 27, 2009, 07:48:06 pm »
Небесна,
около Коледа беше първият точен съвпад на тр.Плутон с Меркурий
упр. на Асц. и МС, тогава ми се случиха две интересни събития- ден преди Коледа се наложи да сменим батерията на мивката в кухнята и новата, като я монтираха се оказа пукната и ме оставиха без вода/ защото е в гаранция и я смениха чак след 3 дни/ ,а аз бясна и сърдита
на целият свят и в този момент идват неочаквани гости, които много
обичам и ме изненадват с подарък цифров фото апарат, който ми бе мечта отдавна... :)

по натал Меркурий Козирог/4 дом в секстил Сатурн Водолей/6 дом,
нат.Плутон/Асц - упр.3 в съвпад с упр.на 8 дом и упр. на 6
сега ретро тр.Плутон пак отива към точен съвпад с Меркурий
« Последна редакция: Юли 27, 2009, 07:57:38 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Nebesna

« Отговор #31 -: Юли 27, 2009, 08:16:57 pm »
Небесна,
около Коледа беше първият точен съвпад на тр.Плутон с Меркурий
упр. на Асц. и МС, тогава ми се случиха две интересни събития- ден преди Коледа се наложи да сменим батерията на мивката в кухнята и новата, като я монтираха се оказа пукната и ме оставиха без вода/ защото е в гаранция и я смениха чак след 3 дни/ ,а аз бясна и сърдита
на целият свят и в този момент идват неочаквани гости, които много
обичам и ме изненадват с подарък цифров фото апарат, който ми бе мечта отдавна... :)

по натал Меркурий Козирог/4 дом в секстил Сатурн Водолей/6 дом,
нат.Плутон/Асц - упр.3 в съвпад с упр.на 8 дом и упр. на 6
сега ретро тр.Плутон пак отива към точен съвпад с Меркурий

Надявам се , че няма шанс отново да ти протече канализацията. Като чета твоите описания, ми се струва, че при теб Плутон се е проявил доста силно в 4-ти дом, където е самия съвпад, отколкото в домовете, управлявани от Меркурий.

*

Kaya

• 2893
« Отговор #32 -: Юли 28, 2009, 10:35:05 am »
 Имала съм съвпад на господаря на Ац с Ац, упр. на  4, 5  и минаване на ЮВ в/у него
при преминаванетона  Ац се случи значителна промяна в сосбтвения ми живот, която съвсем не беше по мое желание, но се води социално приемлива и психологически бях доста натоварене, което  беше за доста дълyг период от време;
със съвпада на упр на 4  се извършиха промени в семейтвото пак трудни;
съвпада с упр на 5 даде една доста дълга любовна история  и яко неспане и промяна на възприемането на света и себе си ( упр на 5 в натален 2) като в същото време и прогресивната луна е била в съвпад с господаря на 5
Надявам се вселената да помага и на моите другарчета. Ще ги чакам.

« Отговор #33 -: Юли 28, 2009, 11:37:21 am »
    Понеже не съм учила астрология и не съм чела систематично ми е пълна каша в главата, кой е господар, кой е управител, кой е диспозитор....Аз ще си споделя пък вие решавайте....значи съм с Асц.Близнаци, Меркурий ми е в VІІ дом в Козирог, но там е и Слънцето, значи то поема функциите по управлението, а Меркурий би трябвало да е съуправител   ??? В момента е стегнат от тр.Плутон в яка прегръдка, ще докладвам за всяка проява на трансформация, ако усетя естествено  ::)
   От няколко дена транзитната Венера се мота около асцедента ми, вече е разходящ съвпад и е в І дом.  Преди 9 години /вече не знам за кой път го пиша/ по същото това време потънах в очите на един младеж...Миналия ден /Венера както всяка година по това време минава през Асцедента ми/ му казах край, разбих тази връзка. Значи преди 9 години се влюбих и точно след толкова време сложих край. След поредното недоразумение....А в синастричните ни карти моята Венера е в точен съвпад с неговия Асцедент...Значи кво - транзитната Венерка в Близнаци не гарантира никаква стабилност.  Преди 22.07 - в ХІІ дом, на 24.07 - 0 гр. с Асцедента ми, а сега е на 5 гр. от Асц ми....Вие как ще го разтълкувате....

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #34 -: Юли 28, 2009, 03:34:24 pm »
плутон ми е в съвпад с к2.управител на к2 е сатурн , тук обаче във 2-ри се намира и съуправителя на скорпион марс , който екзалтира в козирог.асц ми е скорпион.какво да ви кажа?! , тотална промяна и трансформация по отношение на 2-ри.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

freebird

• *
  • 278
  • Requiem
« Отговор #35 -: Юли 28, 2009, 04:03:35 pm »
Господарят на АСЦ ми - Юпитер е на к.2 Дом, но от към 1-ви. Плутон го наближава...Какво да ви кажа, очаквам трансформации по отношение на 2-ри Дом  ;D
The Tea Party
Jeff Martin
"Колкото и силно да стискаш портокала, няма да получиш от него сливов сок. Не можеш да реагираш с омраза, ако в теб има само любов."

« Отговор #36 -: Юли 28, 2009, 07:20:24 pm »

Надявам се , че няма шанс отново да ти протече канализацията. Като чета твоите описания, ми се струва, че при теб Плутон се е проявил доста силно в 4-ти дом, където е самия съвпад, отколкото в домовете, управлявани от Меркурий.
и аз се надявах, но този път протече пералнята и я ъпгрейдвахме с нова, сега на ред е хладилника,искам да избягам далече,далече, аман от битовизми.....аман от течове, вместо почивка ,за тези промени по 4 дом си намерих двойно повече работа  за да се справя с разходите :-\

« Последна редакция: Юли 28, 2009, 07:31:25 pm от strelicka »
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

veshti4ka

« Отговор #37 -: Юли 29, 2009, 06:11:43 am »
при мен картинката е много интересна - управителите на ИЦ /Меркурий/ и МС /Юпитер/, които освен това са управители на ЮЛВ и СЛВ са ми в съвпад с Асцедента, а управителя на ДЦ е Слънцето и то се намира в 1 дом в интерсептираните Риби - абе с една дума шефовете на главните офиси са ми в 1 дом, а управителят на 1 дом е в 8 дом. в момента транзитиращата Света троица ми е на Ас-то, но освен това и дирекционната Лилит е там - върнах се към изначалните си първични мисли и принципи и вече почти съм наясно със себе си и това, което искам и чувствам. някак нещата при мен се случват на доста по-вътрешно ниво. когато някога съм била на 12-13 години Плутон ми е минал през управителя на АС-то Уран и единственото, което се сещам за него време, е че съм влязла в пубертата - точно като за съвпад на Уран и Плутон  ;D - хормони и лудост  ;D ;D ;D  и това е станало по времето малко след първата ми Сатурнова квадратура през живота та нямам някви по-особени спомени, освен че от бесотия си счупих ръката към 4-5 клас беше и нямам много добри спомени оттогава  :D  

това е за осите, за другите домове не зная нещо по-особено сякаш...

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #38 -: Юли 30, 2009, 12:17:24 am »
При транзит на Юпи през Венера-упр. на 5-ти натален изживях много романтична любовна историйка.Чуствах се много харесвана,желана и т.н.,въпреки 5-те кила отгоре.. ;DНевероятен период беше..
С темата ме провокирахте да си размърдам сивите клетки..Значи,Слънцето ми е упр. на 3-ти дом,а Нептун е съуправител на 9-ти.Понеже в 9-ти става съвпадът,вероятно се активира оста 3-9-ти.Никога преди не съм пътувала толкова често на близки разстояния,за далечните ключов фактор е наличието на море,река,езеро,водопад(все на вода ми върви)комуникацията е на свръхниво,благодарение на Глобул Смарт ;D и лаптопа(допреди две години беше абсурд да ме заинтригува висенето пред екрана и не смятах за нужно да имам компютър,ама сега откачам като се прецака нет-а),в този период се засили интересът към езотериката и астрологията,станах и леля(ако има връзка с трети,де :P)
Тежък в здравословно отношение бе съвпадът на тр.Плутон(упр. на 6-ти) с Нептун в самия 6-ти дом.
Остава ми да чакам Плутона да налегне Венерата... :PНа дърти години либоф ша върта... ;D
« Последна редакция: Юли 30, 2009, 01:49:02 pm от Mims »

*

Nebesna

« Отговор #39 -: Юли 30, 2009, 01:13:23 am »
Остава ми да чакам Плутона да налегне Венерата... :PНа дърти години либоф ша върта... ;D

Дано, дай Боже! Кно пък, да не ни е газил влак. И при мен се очаква подобна картинка - Венера управител на 5-ти дом и на МЦ е натално в Риби. Догодина Юпитер ще направи съвпад. Много хубаво го описваш това преживяване на усещането да си обичан. Транзитен Плутон пък е в сходящ секстил все още далеч от допустимата орбиса - това ми прилича на връзка с човек от скорпионски тип.