Здравей Гост

Съвпади към господарите на домовете

• 55 Отговора
  • 8198 Прегледи
*

aiia

Re:Съвпади към господарите на домовете
« Отговор #40 -: Юли 30, 2009, 05:05:44 am »
Ха добро утро! Вече на крак с чаша кафе в ръка съм :-)))

Астрологията ми действа като сутрешен душ , ха-ха.
И аз рекох да си размърдам мозъчните клетки.
Та при мен за щастие или не, транссатурновите планети няма да докоснат в съвпад управителя на АСЦ ми, нито която и да е планета, освен Луната.   Затова не взех отношение досега по темата.

Прочетох последния пост на Мимс и се загледах в моите транзити през 2004 г. когато тр. Юпитер е бил в съвпад с Венера и Сатурн /упр. на 5 дом/.
Еми, да! Започнах връзка на август 2004 с един прекрасен мъж. Любов от пръв поглед. Чувствах се желана и много красива. Всичко си харесвах тогава.  Празнувахме само двамата рождения ми ден.  Страхотно романтично увлечение. Но аз прекъснах връзката преди Коледата.
По същото време тр. Плутон е бил в съвпад с Нептун /упр. на 7 дом/, а тр. Уран опозиция на Меркурий.
Тоест всичко продължи  4 месеца. Причината беше друго мое увлечение по обвързан мъж / случката е в 12 дом все пак/ .
Получи се нещо като ''оставих питомото , а гоних дивото''.
 :-[

Всичко ми е ясно, само едно обаче остава във въздуха не изяснено.
Защо не усещам по никакъв начин транзита на Юпитер през Луната ми.
Как да го опиша усещането. НЕ се чувствам по-различно. Нито напълнявам, нито отслабвам. Нито се чувствам красива, нито грозна. Нито нервна, нито спокойна. Нито щастлива, нито нещастна. Да речем - нещо по средата  - както казват турците ''орта будала''. Притаила дъх сякаш, изпълнена съм с надежда, че промяна предстои, за добро или лошо, не знам. От време на време я губя, все пак съм имунизирана против прекален оптимизъм  ;D ...  :-[ Дали това е по Юпитер?
Небесна, Дейзи и Мия също имат водолейски Луни, но май и при тях е такава ситуацията.
« Последна редакция: Август 01, 2009, 01:04:26 pm от Asla »

*

Mia21

• 2502
« Отговор #41 -: Юли 30, 2009, 07:57:23 am »
Небесна, Дейзи и Мия също имат водолейски Луни, но май и при тях е такава ситуацията.

Асла,моята Луна е в Риби.Не ми е във Водолей.Имам доста планети в 11ти и може заради тях да изглеждам малко по водолейски. :)

« Отговор #42 -: Юли 30, 2009, 08:30:02 am »
    Вървя си и си мисля, защо не мога да усетя влиянието на Юпитер когато транзитира през нат.Луна. Казах го вече единственото, което съм усетила е внезапното напълняване - общо 4 кг в рамките на 1 седмица и то стабилен целулит по цялото тяло.... Асла правилно го е казала, усещането е - все едно те чака нещо хубаво, но то все не се случва....В тази връзка си мисля, след като Нептун е по-тежък транзит, то някак си поема енергията на Юпитер, абсорбира я и я излъчва /говоря за това, нали в момента са в съвпад/ по този начин Юпитер губи своето влияние...А Нептун, ако мечтите, надеждите са реални и съвместими с настоящето, то би трябвало този транзит и обединение, да ги подтикне към осъществяване. Един вид сбъдване на желания....НО само ако почиват на реални основи, а не на празни и нереалистични надежди. А всичко останало го размива, като то губи формата си, като цел и желание, и човек се чувства загубен. /Това май без да искам анализирах собственото си състояние/. Съвпада е особено гаден, защото съвпада с кармичните ми задачи, които имам да изпълнявам в този си живот, с върха който гоня в живота си - МС. А на моменти всичко престава да има смисъл и просто не ми се живее...По този начин осъзнавам, че любовта ми е била измамна, връзката безнадеждна, работата ми хубава /в смисъл мързелива/, но ниско платена, синът ми изтърван.....животът ми е в задънена улица...
    Трябва да се отдам на размисъл, да си пожелая много силно нещо, но реално изпълнимо и да оставя тази троица от Нептун, Хирон и Юпитер - да ми фулфилират дриймовете.... :). Отчаян оптимист съм, но и чисто по Сатурнски всеки път си казвам : " И това ще мине"...."а и животът също ще мине"...

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #43 -: Юли 30, 2009, 12:25:45 pm »
  ....В тази връзка си мисля, след като Нептун е по-тежък транзит, то някак си поема енергията на Юпитер, абсорбира я и я излъчва /говоря за това, нали в момента са в съвпад/ по този начин Юпитер губи своето влияние...

Караш ме да се замисля-интересно наистина,има логика-когато две или повече планети транзитно са в съвпад и аспектират нещо,не би трябвало да им е толкова чисто проявлението,по-скоро нещо смесено.Това добре би обяснило положението.А с намесен Нептун,тя енергията може и да се засмучи кой знае накъде или просто да се разсее ...  ???,абе не че не влияят,ама как влияят явно трябва да се разграничи точно при такива небесни съешавания (за капак са тройка на разсъмване с Хирон-като нищо енергията им отива в други измерения ха ха)  ;D

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #44 -: Юли 31, 2009, 03:06:43 am »
Толкова съм си гледала картата и транзитите, но едва във връзка с темата виждам, че транзитен юпитер в/у натална луна имам в деня на брака си. Луната ми управлява асц., юпитер - 6-ти. При юпитеров възврат съм родила сина си. Юпитер е в 1-ви дом, в рецепция със Слънце в моя натал, ако това е важно. Тез неща са отдавна. От две години обаче тр. Плутон (упр. 5-ти) ми е кацнал на слънцето и ги свърших едни... Разведох се, което чакаше ред отдавна, после се влюбих, както не знаех, че може и не е било. (Аз съм оная с Венера в Козирог! Аз не се влюбвам. ???) Продавах жилище, купувах друго и във всеки смисъл ОЖИВЯХ. И много си промених начина на живот. Сега пък тр. уран ми е на МЦ и сатурна, а пък тр. сатурн на ИЦ и плутона и уран. Веселба. Още съм жива, ей на прописах във форума, който чета отдавна. Впрочем този плутонов транзит предизвика и астрологичните ми пориви. В гадни моменти много сте ми помагали, без да знаете, за което използвам случая да Благодаря.
Rem tene, verba sequentur! Cato Uticensis

*

Синухе

• 4978
« Отговор #45 -: Юли 31, 2009, 03:05:37 pm »
От две години обаче тр. Плутон (упр. 5-ти) ми е кацнал на слънцето и ги свърших едни... Разведох се, което чакаше ред отдавна, после се влюбих, както не знаех, че може и не е било. (Аз съм оная с Венера в Козирог! Аз не се влюбвам. ???)

Интересно наистина и добре че не си изразила енергията на Плутон само в рушене,а и във вътрешна и външна трансформация. :)
Имам натален твърд аспект Слънце/Плутон и разбирам за какво говориш-няма друго такова влияние просто!Циклична трансформация му е цаката,самообновяване,освобождение на всички равнища(не като Уран там е слаба ракията  ;D и по-скоро е обръщане и преобръщане),не на донорството или вампиризма,твърдо нйее  ;D
На мен пък Плутон се е запътил към Венерата и усещам,че тогава ще са ми най-големите филми.Тогава може и да и сменя визитната и картичка на Венерата ми  ::)

« Отговор #46 -: Юли 31, 2009, 03:16:27 pm »
Плутон  ми отмина наталната Венера ( 27* Стрелец) и да ви кажа, нищо страшно не се случи, никакви промени на физическо ниво. Имаше задълбочаване и осмисляне на отношението към другия пол, но на едно фино духовно ниво. Никакви нови прояви, а разделите вече бяха факт. При плутон не е наложително да има събития на физически план, той може да работи в дълбоките нива на подсъзнанието. А при мен и без това си е в съвпад с ИЦ.

*

Синухе

• 4978
« Отговор #47 -: Юли 31, 2009, 03:33:33 pm »
Аз имам натален квинтил Плутон и Венера и съм видял,че промените които предизвиквам и изживявам във връзките си са на много финни нива и по-скоро определят духовни отколкото физически изменения.Но Венера в натала ми е в земен знак и упр и земен дом,така че при транзита мога и да очаквам и материални изменения.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #48 -: Юли 31, 2009, 03:55:33 pm »
Плутон  ми отмина наталната Венера ( 27* Стрелец) и да ви кажа, нищо страшно не се случи, никакви промени на физическо ниво. Имаше задълбочаване и осмисляне на отношението към другия пол, но на едно фино духовно ниво. Никакви нови прояви, а разделите вече бяха факт. При плутон не е наложително да има събития на физически план, той може да работи в дълбоките нива на подсъзнанието. А при мен и без това си е в съвпад с ИЦ.

Пу, пу .. чакам го и аз след време да направи опозиция към моята Венера, отгоре на всичкото тя в 8 дом. Дано така да минат нещата, бих била изключително доволна от подобна трансформация, но като го знам този Плутонец какво чудо е, признавам си, че малко ме е страх. 
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Nebesna

« Отговор #49 -: Юли 31, 2009, 08:03:03 pm »
пък тр. уран ми е на МЦ и сатурна, а пък тр. сатурн на ИЦ и плутона и уран. Веселба.

С тебе май сме акрани. Щото и аз имам таз "веселба", ама по оста 3-9: уранова опозиция, съчетана със сатурнова, а и натален Плутон, и той в кюпа. Тази опозиция, която описваш Уран/Плутон в Дева и Сатурн в Риби при мен е единствената опозиция в картата, поради което е изключителна важна. Тя е част от конфигурация "хвърчило" в хороскопа ми и когато се задвижи научавам важни уроци. Това го осъзнах едва сега, когато двете планети (Уран и Сатурн) си размениха местата. Много е гадно...значи всеки порив на Уран към разнообразие, неординарност и разчупване на рутината почти веднага се заменя с консерватизъм, самоналожени ограничения и предпазливост (Сатурн). В крайна сметка се установява баланс между двете, но процесът прилича на теглене на въже в противоположни посоки. Все едно си окачен за балон, пълен с хелий и........ ахааа да литнеш, обаче някаква тежест ти виси на краката и те тегли надолу. След като си напуснах работата при първия подтик на Урановата опозиция, а после съжалих и се върнах обратно (с много нерви), сега си седя на дупето и съм по-ниска от тревата. Просто наблюдавам емоциите които протичат в мене и си казвам..... абе ще му дойде времето на това, което си си намислила, просто не е сега момента....А за какво може да си мисли един Водолей с Уран в 9-ти дом и сатурн в 3-ти...?  За пътешествия, разбира се! ;D ;D ;D ;D
« Последна редакция: Юли 31, 2009, 10:38:32 pm от Небесна »

*

Синухе

• 4978
« Отговор #50 -: Юли 31, 2009, 08:31:46 pm »
А за какво може да си мисли един Водолей с Уран в 9-ти дом и сатурн в 3-ти...?  За пътешествия, разбира се! ;D ;D ;D ;D

И да не забравяме писането и публикациите по духовни и научни теми!  ;)

*

Nebesna

« Отговор #51 -: Юли 31, 2009, 11:02:23 pm »
А за какво може да си мисли един Водолей с Уран в 9-ти дом и сатурн в 3-ти...?  За пътешествия, разбира се! ;D ;D ;D ;D

И да не забравяме писането и публикациите по духовни и научни теми!  ;)

На научни теми, но по-скоро екологични. Родените с Уран в Дева са по душа еколози, а аз и на практика, и по професия. А другите публикации са по-скоро философски и са тясно свързани с астрологията като хоби.....Обаче аз от 10 години съм практикуващ еколог, от 8 години се занимавам с астрология. И сега си мисля.....време е вече да тръгна по широкия свят, ей така просто за удоволствие. Последните няколко години ми се удава да пътувам само по работа. Това ми е тънката мисъл.  ;) А за да стане това трябва да преодолея страха си за утрешния ден и да започна да харча за ексурзии, т.е. да инвестирам в спомени и впечатления, в опознаването на други култури, но без да се чувствам виновна. (Уран и Сатурн съуправители на 2-ри дом).
« Последна редакция: Август 01, 2009, 12:34:14 am от Небесна »

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #52 -: Август 04, 2009, 10:34:33 pm »
От две години обаче тр. Плутон (упр. 5-ти) ми е кацнал на слънцето и ги свърших едни... Разведох се, което чакаше ред отдавна, после се влюбих, както не знаех, че може и не е било. (Аз съм оная с Венера в Козирог! Аз не се влюбвам. ???)

Интересно наистина и добре че не си изразила енергията на Плутон само в рушене,а и във вътрешна и външна трансформация. :)
Имам натален твърд аспект Слънце/Плутон и разбирам за какво говориш-няма друго такова влияние просто!Циклична трансформация му е цаката,самообновяване,освобождение на всички равнища(не като Уран там е слаба ракията  ;D и по-скоро е обръщане и преобръщане),не на донорството или вампиризма,твърдо нйее  ;D
На мен пък Плутон се е запътил към Венерата и усещам,че тогава ще са ми най-големите филми.Тогава може и да и сменя визитната и картичка на Венерата ми  ::)
Бях на море няколко дни! УРА! Да спомена, че човекът в когото се влюбих има съвпад слънце/плутон в натала...И мен ме чака плутон в/у венера (Неам нерви вече...Аман от филми, ма нали затуй живеем). Мъж с Венера в козирог трябва да е много величествено като държание. Стил, обноски, вкус! Изживей си транзита пълноценно! Аз също ще опитам  :-[.

*

Revati

• *
  • 310
« Отговор #53 -: Август 04, 2009, 10:50:11 pm »
пък тр. уран ми е на МЦ и сатурна, а пък тр. сатурн на ИЦ и плутона и уран. Веселба.

С тебе май сме акрани. Щото и аз имам таз "веселба", ама по оста 3-9: А за какво може да си мисли един Водолей с Уран в 9-ти дом и сатурн в 3-ти...?  За пътешествия, разбира се! ;D ;D ;D ;D
Май сме почти връстнички. Това, което си написала важи в пълна сила и за мен. Този транзит при мен "отключи" възможност за многократни, чести, кратки пътувания.(Свързано е с влюбването  :P) Никога преди не съм имала такъв шанс. И при мен е по  оста 3-9 ти, ама наопаки и в съвпад с осите. Дано не свърши с транзита...При мен е тау-квадрат със слънце в 6-ти. Пожелавам и на теб пътешествия, близки и далечни.  :)

*

Nebesna

« Отговор #54 -: Август 05, 2009, 12:05:05 am »
Дано, дай Боже! Мисля, че ще стане, когато Сатурн влезе във Везни и направи тригон към светилата откъм 9-ти дом. Погледнах си предишни години - тогава съм пътувала....Много се радвам за теб! Това са прекрасни емоции. :-* :-* :-*

*

Синухе

• 4978
« Отговор #55 -: Август 05, 2009, 02:12:36 am »
Мъж с Венера в козирог трябва да е много величествено като държание. Стил, обноски, вкус! Изживей си транзита пълноценно! Аз също ще опитам  :-[.

Мерси  :-[ Трябва само да има какво да ми импонира на толкоз величественото  :P Да се надяваме,че Плутон си знае работата  ;D

О давай-живей!  :) И не пести лента за филмите  ;)