Здравей Гост

Уран

• 65 Отговора
  • 16233 Прегледи
*

Helo

Уран
« -: Август 03, 2009, 11:07:15 am »
Да видим как планетата Уран влияе в живота ни, в зависимост от транзитите й и от мястото и в хороскопа. Споделете при какви транзити на Уран кое във вашия живот се е променило, имало ли е неочаквани промени. Споделете и дали местоположението му в хороскопа ви влияе така, както се очаква, че би трябвало да влияе.  ;D

На мен Уран ми е във 2-ри дом в Стрелец. Сключва тригон с Midheaven.

Заради мястото му във втори дом - дома на парите, доходите, досега не съм си намирала постоянна работа и често съм си сменяла работното място, но засега точно това ме удовлетворява. Но както ви казах, в моя живот често сменям не само работното място, вероятно заради Сатурн в 1-ви дом.  ;D От тото все още не съм печелила ... все още.  :P  ;D Като дете два пъти съм намирала сравнително големи суми пари. Това е засега.  ;D

В момента транзитният Уран ми е в 5-ти дом в секстил със Слънцето. Наистина сега имам интерес към приятната страна на живота.  ;D Сега очаквам да видя в коя област ще ме застигне неочакваното щастие.  ::)

Сега вие кажете за Уран при вас или ваши познати и как влияе.

Тук ще сложа статия за транзитите на Уран:

http://www.astroto.com/sarticle.php?id=47

« Последна редакция: Август 03, 2009, 12:57:06 pm от Helo »

*

Mari

• *
  • 494
Re:Уран
« Отговор #1 -: Август 03, 2009, 01:18:49 pm »
При мен Уран е в съвпад с Асцендента. В тригон с Венера, опозиция Меркурий, секстил Юпитер.

Неочакваните, внезапните промени досега все са били лоши, но съм имала имала необходимата сила и вяра, за да се справя.  Не съм сигурна дали виновен е Уран.
Като анализилам поведението си в опасни и критични ситуации , мисля че Уран ми помага много- винаги имам светкавична и вярна реакция в тези моменти.
 Този месец чакам точен съвпад на тр Уран със Слънце  в 6-ти дом. Като чета статиите за транзитите косата ми се изправя... ;D
 Ама като се има в предвид, че това е Уран ;) може да има хубава изненада, нещо ново и уникално. Какво мислите вие ?

*

Londa

• **
  • 561
« Отговор #2 -: Август 03, 2009, 01:37:12 pm »
Хм, Уран за мен е доста мистериозен,... а и доста ме провокирал към глупости, заради квадратурите с Марс И Юпитер.Лошото е ,че е в 7ми дом и ми прави много гадни номера.Изпитвам внезапни пориви за промяна и в такива моменти имам чувството,че ако не направя нищо, ще се побъркам.Реагирам на момента и после горчиво съжалявам, но е късно... :D

*

Uran

• 6041
« Отговор #3 -: Август 03, 2009, 01:38:54 pm »
При съвпад на тр. Уран (ретрограден) с нат. Слънце, а Уран е и управител на Слънцето ми, родих първото си дете.

« Отговор #4 -: Август 03, 2009, 02:58:00 pm »
 1989г. месец април - първата ми задгранична екскурзия - ДДР
- транзитен Уран мидпойнт на нат.Слънце и Меркурий

1989 г. - точно преди 20 години - 18 дена, голямата емиграция
  - транзитен Уран в точен съвпад с нат.Меркурий - 0 гр. - VІІ дом
  - транзитен Сатурн и Нептун в точен съвпад със нат. Слънце - VІІ - 0 гр.за Сатурн и 1.2 за Нептун
  - съвпад на транз СЛВ с нат. СЛВ - 1.8
  - съвпад на тр.СЛВ с нат.МС - 0.9

1994 - м.Х - сентагон Уран - Уран - едно 9-10-месечно пътуване из Европа - Хърватска, Словения, Унгария, Италия, Австрия /транзитен в VІІІ дом, а нат. в V/
  1995 -м.ХІ - бисептил Уран-Уран и секстил тр.Уран и нат.Юпитер - 0.6гр. и двата аспекта - раждането на сина ми
  1996 -м.ІІ - тр.Уран съвпад с върха на ІХ дом и със звездата Алтаир и точна опозиция с нат.Фортуна - 3-месечен курс по педиатрия /влезнах с бебето си, което имаше ринофарингит в болница и 3 месеца не можах да излезна/
  2001г. - м.VІ - тр. Уран в съвпад с Луна, точен съвпад с нат.СЛВ и МС - тръгнах да пътувам отново зад граница - първо Мармарис
  2002г. - отново Мармарис, после Бодрум, и когато ретро транз.Уран съвпадна точно с МС - тръгнах за Германия.

А сега напредва към сходяща опозиция с нат. Плутон, нямам идея кво да очаквам, а транз. Сатурн ще ми е в съвпад с Плутона /догодина де/, и картинката става много весела...аааа ??? и ще съм на 40 години...Който има опит с този последния описан аспект - нека сподели.  транз.Уран - опозиция Плутон - V дом по оста V - ХІ. Дали ще се омъжа най-накрая и ще замина далече-далече - хехехехе....Големия бариерен риф - мечтай си моме  ;D.

*

Nebesna

« Отговор #5 -: Август 03, 2009, 03:11:11 pm »
В момента транзитният Уран ми е в 5-ти дом в секстил със Слънцето. Наистина сега имам интерес към приятната страна на живота.  ;D Сега очаквам да видя в коя област ще ме застигне неочакваното щастие.  ::)

А къде си прочела, че Уран носи неочаквано щастие. Уран носи изненади, но дали са приятни или неприятни зависи от много други неща, както от аспектите му в наталната карта, така и от мунданните аспекти. Планетата Уран носи вълнение и промени, като сключовата дума тук е "революционни" промени, коренен обрат, безспокойство, разчупване на рутината, ала нищо трайно, освен ако не поддържа някаква позитивна връзка със Сатурн в твоя живот (докато единият -Уран променя, Сатурн да гради).

ПП. Аспектът за неочаквано щастие, както ти се изразяваш е положителен аспект между Юпитер и Уран в натала. Нарича се "щастливият шанс"...Но дали ще се възползваш от него зависи от много други фактори. Когато този аспект се повтори мунданно значението и силата му се удвояват.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #6 -: Август 03, 2009, 03:17:03 pm »

ПП. Аспектът за неочаквано щастие, както ти се изразяваш е положителен аспект между Юпитер и Уран в натала. Нарича се "щастливият шанс"...Но дали ще се възползваш от него зависи от много други фактори. Когато този аспект се повтори мунданно значението и силата му се удвояват.

Аз съм изживявал същият ефект и в транзит-внезапен късмет,щастие,придобивки,дарове  :) Без да го имам в натала.

*

Helo

« Отговор #7 -: Август 03, 2009, 03:21:15 pm »

А къде си прочела, че Уран носи неочаквано щастие. Уран носи изненади, но дали са приятни или неприятни зависи от много други неща, както от аспектите му в наталната карта, така и от мунданните аспекти.

Секстилът към наталното Слънце би трябвало да носи нещо положително. Или най-малкото, нищо лошо.

Тригон, секстил на Уран със Слънцето. Тези транзити се характеризират с оргиналност, творчество, неочаквано щастие. Експериментите са успешни. Добър период за започване на нови контакти, приятелства с интересни и нестандартни хора. Свободата води до разширяване на опита и възможностите на човека. Дават се възможности за вълнения и преживявания в областа на любовта. Могат да се получат необикновени възможности за реализиране на лични цели и планове. Добър период за самоусъвършенстване. Стимулират се интуицията, правилната преценка, бързата реакция и улавянето на добрия момент и шанс. Може да се развие интерес към астрология, окултизъм. Период на разкриване и изразяване на латентни качества

*

Mari

• *
  • 494
« Отговор #8 -: Август 03, 2009, 03:29:37 pm »
Секстил м/у Юпитер и  Уран ще има 08,2012г. 
 Може пък и да имаме късмет да оживеем-  ;)

*

Nebesna

« Отговор #9 -: Август 03, 2009, 03:46:28 pm »

Аз съм изживявал същият ефект и в транзит-внезапен късмет,щастие,придобивки,дарове  :) Без да го имам в натала.

Исках да кажа, че силата на мунданния аспект между Юпитер и Уран нараства особено, ако двете планети в натала са позитивно аспектирани помежду си.

Между другото това се отнася за всички мунданни аспекти.

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #10 -: Август 03, 2009, 04:11:22 pm »
За мунданните аспекти е така.Аз казах транзит т.е. аспект на Уран към Юпитер или обратно спрямо индивидуален натал. ;)

*

Nebesna

« Отговор #11 -: Август 03, 2009, 04:30:20 pm »

А къде си прочела, че Уран носи неочаквано щастие. Уран носи изненади, но дали са приятни или неприятни зависи от много други неща, както от аспектите му в наталната карта, така и от мунданните аспекти.

Секстилът към наталното Слънце би трябвало да носи нещо положително. Или най-малкото, нищо лошо.

Тригон, секстил на Уран със Слънцето. Тези транзити се характеризират с оргиналност, творчество, неочаквано щастие. Експериментите са успешни. Добър период за започване на нови контакти, приятелства с интересни и нестандартни хора. Свободата води до разширяване на опита и възможностите на човека. Дават се възможности за вълнения и преживявания в областа на любовта. Могат да се получат необикновени възможности за реализиране на лични цели и планове. Добър период за самоусъвършенстване. Стимулират се интуицията, правилната преценка, бързата реакция и улавянето на добрия момент и шанс. Може да се развие интерес към астрология, окултизъм. Период на разкриване и изразяване на латентни качества

Хело, на всичко написано в Астрото ли вярваш едно към едно. Техните прогнози са много фаталистични и доста хора са се наплашили. Ден през ден успокоявам някой наплашен.

Просто е. Помисли само кои са ключовите думи за Уран и Юпитер - "неочаквано" и "щастие" или "щастлива" "случайност".

А сега сложи ключовите думи за Слънце и Уран - "индивидуализиране" на "егото" / "съзнанието". Тук ефекта е повече независимост, разширяване на персоналната свобода, нестандартно лично творчество.

Докато при Юпитер нещата граничат и до късмета (Юпитер е "великият благодетел"), то при аспектите на Слънцето водещо е влагането на лична творческа енергия.

*

Nebesna

« Отговор #12 -: Август 03, 2009, 04:44:02 pm »
За мунданните аспекти е така.Аз казах транзит т.е. аспект на Уран към Юпитер или обратно спрямо индивидуален натал. ;)

Разбрах те. И това работи, но работи най-добре, когато двете планети са в положителен аспект в натала, т.е. човекът вече се е научил да разпознава щастливият случай и да го изпозва. Нали знаеш, че има хора, които няма да обърнат внимание, даже и птиченцето да им кацне рамото, ще се потъркат и ще го прогонят. ;D ;D ;D

*

Skarlet

« Отговор #13 -: Август 03, 2009, 04:48:53 pm »
И това работи, но работи най-добре, когато двете планети са в положителен аспект в натала, т.е. човекът вече се е научил да разпознава щастливият случай и да го изпозва. Нали знаеш, че има хора, които няма да обърнат внимание, даже и птиченцето да им кацне рамото, ще се потъркат и ще го прогонят. ;D ;D ;D

Малеее,като те прочетох и си припомних какъв страх изпитах преди време при едно предложение.Аз,с Луната в Овен,която взимам бързо решения,изведнъж се уплаших.Но страха ми трая само 1 ден.Реших,че такова предложение може и да не ми се предостави друг път.И се хвърлих с главата надолу.  ;D

*

kaily

• 5145
    • http://www.kaily.dir.bg
« Отговор #14 -: Август 03, 2009, 04:52:47 pm »
Пък наша милост е в кьолн за 3-4 дена на гости на сестра ми. Само да си кажа де.  8)
За да го вържа астрологически - вое пък да е от Уран в 4-и, идващ от 9 натален.  ;D

*

Kali

• **
  • 1411
« Отговор #15 -: Август 03, 2009, 05:00:13 pm »
Когато транзитният Уран направи секстил с наталните Слънце и Юпитер, започнах да изучавам 2 нови за мен науки и прочетох първите си езотерични книги. По това време и прогресивният ретрограден Меркурий е обърнал посоката си в директна, а това също се свързва с големи промени. Едната наука, която започнах да изучавам е астрология. Хората често започват да се интересуват от астрология, когато транзитният Уран аспектира лична планета, още повече Слънцето, това е почти класика. В натала Уран ми е в 9-ти дом, близо до МС.

После дойде ред на квадрат с Луната и тригон с Марс и Сатурн. По това време имах 2-3 емоционални изблика  в работата към една Водолейка, беше много напечено и продължава да е.
Ние можем да бъдем промяната, която искаме да видим в света.

*

Nebesna

« Отговор #16 -: Август 03, 2009, 05:16:36 pm »
Пък наша милост е в кьолн за 3-4 дена на гости на сестра ми. Само да си кажа де.  8)
За да го вържа астрологически - вое пък да е от Уран в 4-и, идващ от 9 натален.  ;D

Бравост!  ;) ;) ;)

*

Mims

• **
  • 772
« Отговор #17 -: Август 03, 2009, 06:24:00 pm »
Моят Уран е стационарен в пети дом,упр. на 9-ти.Има тригон с Луна и асц.,квадрат със Сатурн.
Действа с пълна сила.Винаги съм била върл противник на брака  и за съвместното съжителство.Доскоро и собствени деца не исках,а осиновени,ама ми дойде акъла.
Връзките ми са почвали странно- случайни запознанства в нета,оригинален или смахнат начин на запознанство чрез общи приятели  и т.н. Развитието им винаги е подвластно на мотото:'очаквай неочакваното'-често не знам какво искам и се извъртам на 180 градуса.Две от връзките ми са с полубългари,а всичките в графа 'бивши' са имали престой в чужбина по някакъв повод.
Брат ми има Уран на асцендента-обратите в живота му са достойни за дебел роман.

*

Helo

« Отговор #18 -: Август 03, 2009, 06:53:37 pm »
Моят Уран е стационарен в пети дом,упр. на 9-ти.Има тригон с Луна и асц.,квадрат със Сатурн.

А квадратурана на Уран със Сатурн как ти се отразява? Налагаш ли си сама ограничения или има ли нещо друго, свързано с тази позиция?

*

aiia

« Отговор #19 -: Август 03, 2009, 07:21:24 pm »
Заради мястото му във втори дом - дома на парите, доходите, досега не съм си намирала постоянна работа и често съм си сменяла работното място, но засега точно това ме удовлетворява.

И моя натален Уран е в 2 дом - екзалтация/ Скорпион. Връх/фокална точка на т-квадрат с Юпитер в 11 дом и Луна в 5 дом.
Аз също нямам постоянен доход. Но знам  2 и 200 лв. Няма проблем. Настроението ми не зависи от финансовото състояние. Просто хартийки. Не робувам на тези неща.

Определено се страхувам от предстоящата точна опозиция Сатурн - Уран през септември 2009. Ще съвпадне с осите ми АСЦ - ДЕСЦ.  >:( Не ми се мисли какво е... приятно или не, изненада ще е. А аз не обичам изненадите. А може би нищо няма да се случи ... :-\
« Последна редакция: Август 04, 2009, 07:39:59 am от Asla »