Моят натален Уран е в 5 ти дом. Прави точен тригон с Асц. и квадратура с Мерк. във 2 ри дом. Но сега транзитно ми е застанал в 11 дом и прави точна квадратура със Слънце и Венера в 1 дом. .. Какво да кажа- изживявам тежко любовна драма..., а много ми се иска да зарежа всичко и да започна отначало 
Квадратът, опозицията и съвпадът на Уран с Венера, според Каръл Ръшман възпрепятства обвързването. В този период колкото и да ви се иска не можете да си завържете трайна връзка, всичко се разпада.Тя визира прогресивната карта, но аз съм забелязала, че и наталните и транзитните аспекти действат по подобен начин. Доколкото разбирам ти си пред прага на уранова опозиция (пр. Уран в 5-ти дом в опозиция на транзитен в 11-ти), ако не и действаща. Аз сърбам същата попара, но при мен се проявява в други домове....А и Сатурн в Дева сигурно ти опонира на рождения в Риби. Да стискаме зъби, докато Сатурн влезе във Везни, което ще стане в края на октомври 2009 г. А Уран има още да ни мъчи, заради ретроградния си ход - ха напред, ха назад. На мен опозицията ми става отново точна на 20.10.2009г., после тр. Уран отминава рождения и тръгва директно. На 20.01.2010г. отново точна опозиция - последната. Три месеца трябва да бъда по-ниска от тревата. Погледни си картата, това не е дълъг срок, дано и при теб да не продължи повече.
В момента тр.Уран ми е в точна квадратура с Венера,а наталния е в 14 градуса във Везни и опозицията тепърва я чакам на 04.Май 2014 г. И аз тогава ще снижавам положението. А интересното е , че всъщност на този етап ми се иска сериозна връзка с определен човек, но не ми се получават нещата, защото имахме връзка, но аз реших,че не е достоен за мен и се разделих с него.Сатурн ми е в Близнаци и слава Богу квадратурата на Сатурн ми премина.Чакам го с нетърпение да влезе във Везни и да ми направи тригон с рожденния на 04 Август 2011- точно след 2 години
не само при тригони има възможност за щастливи връзки.К В А Д Р А Т У Р А Т А е един от най-важните аспекти след съвпада.точно при квадратури се случват и доста трайни връзки.иска се действие ,което не е присъщо за тригона.
в момента ми предстой тригон на транзитния сатурн към дсц и нат. венера , както и към символичното и прогресивно слънце

.ми какво да ви кажа , нова личност на хоризонта няма , а моя катиларов прави опити за някакво връщане.
п.п. тук или в някоя от темите дискутирани през последните 24 часа четох , че аспекта уран -юпитер следва да е положителен ,за да се говори за късмет. ВЪОБЩЕ НЕ СЪМ СЪГЛАСНА!НЕ САМО ПРИ ПОЛОЖИТЕЛНИ АСПЕКТИ М/У ДВЕТЕ ПЛАНЕТИ ИМА КЪСМЕТ.това се случва и при отрицателни ,като квадратура.от опит го казвам.запомнете го!