Здравей Гост

Въпрос относно венера и плутон

• 122 Отговора
  • 22592 Прегледи
Re: Въпрос относно венера и плутон
« Отговор #100 -: Октомври 12, 2013, 09:37:06 pm »
При мен ще са в каре - Натал Венера 15 гр.Овен/7 дом/ и Транзитен Плутон 10 гр.Козирог/4 дом/. По Натал са ми в точна опозиция 1-7 дом...
Любов ли ще е според вас...?Чувала съм и съм чела какво означава този аспект,но домовото разположение не ми е ясно ...Този 4 дом -какво може да означава???
Значи на 5 гр,вече трябва да се усеща аспекта...

А какво е "транзитна решетка"?

« Отговор #101 -: Октомври 13, 2013, 05:53:34 am »

Правят се три реда-на първия ред се пише транзитът,за който се прави решетката.Той в случая се явява причината за случващото се.На втория ред се пише дома,през който транзитира планетата-той се явява действието.А на третия ред се пише се пишат домовете,които управляват планетите,участващи в транзита-там ще са последствията.

« Последна редакция: Октомври 14, 2013, 03:56:49 pm от MoonLight »

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #102 -: Октомври 13, 2013, 07:52:08 am »
А домът, в който се намира наталната планета, обект на транзита не се ли включва?

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #103 -: Октомври 13, 2013, 09:41:28 am »

Правят се три реда-на първия ред се пише транзитът,за който се прави решетката.Той в случая се явява причината за случващото се.На втория ред се пише дома,през който транзитира планетата-той се явява действието.А на третия ред се пише се пишат домовете,които управляват планетите,участващи в транзита-там ще са последствията.

http://dox.bg/files/dw?a=5dac88b017

ето така изглежда...

:jup: :tri: :nep: - причина
8                     - действие
1     4
       - резултат

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #104 -: Октомври 13, 2013, 09:53:20 am »
Ето я моята транзитна решетка,как може да се разтълкува? Каква промяна при мен може да настъпи?    

Планети в Аспект                    Плутон         тригон                   Венера
1 Положение в наталния дом    3 дом                                  10 дом
2 Положение в транзитен дом        6 дом       

3 Натален дом управляван
от планетата                            5 дом                               4 и 11

*

Марая

• 28287
« Отговор #105 -: Октомври 13, 2013, 10:03:52 am »
ще поставя картинката и в двете теми.
И ще направя тълкуването по решетката... ;)

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #106 -: Октомври 13, 2013, 11:11:24 am »
ще поставя картинката и в двете теми.
И ще направя тълкуването по решетката... ;)

TРАНЗИТЕН Сатурн секстил натален Марс.
В натала Сатурн се намира в 3-ти дом , а Марс във 2-ри. Горния ред на транзитната решетка.
Транзита на Сатурн е през 12-ти дом.Средния ред на решетката.
Сатурн управлява 2-ри , Марс управлява 5-ти и съуправлява 12-ти. Долния ред на решетката.

Секстила дава възможности за реализация. Аспект свързан със свободния избор .
В наталната карта м/у 2-те планети , аспекта също е секстил.

Въпроси свързани с брат, книжна работа, съседи , близки, договори. Събитията ще се случат благодарение на позиция или отношение към физическата, умствена или духовна сигурност  . Пари сигурност, ще са акцента към нова посока.
Работа с големи компании или системи за обществена сигурност ..както и тайни са характерни за реализирането на транзита.
Изходът ще бъде положителен и в резултат на събитията ще се реализира късмет/5-ти дом/ по отношение на собствените средства /2-ри дом/.
Периода на реализация на този аспект е средата на ноември ..началото на декември 2013-та.

« Отговор #107 -: Октомври 13, 2013, 12:56:13 pm »
Милки, а транзитът на Плутон върху натален Юпитер как работи според теб?

Транзитна планета в 6-ти дом (Плутон) в хармоничен аспект с планета в 10-ти (Венера), която е тясно свързана със сферата, в която работиш. Нещо в службата не се ли очертава възможност за растене нагоре, повишаване на статуса, заплащането? Ако ще работиш по израстване, няма да мине без hard work към момента поради опозицията на транзитен Сатурн (в натала У6) с Венера. Или няма да изпитваш удовлетворение от резултатите, докато Сатурн е в опозиция с Венера.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #108 -: Октомври 13, 2013, 01:00:08 pm »

Транзитна планета в 6-ти дом (Плутон) в хармоничен аспект с планета в 10-ти (Венера), която е тясно свързана със сферата, в която работиш. Нещо в службата не се ли очертава възможност за растене нагоре, повишаване на статуса, заплащането? Ако ще работиш по израстване, няма да мине без hard work към момента поради опозицията на транзитен Сатурн (в натала У6) с Венера. Или няма да изпитваш удовлетворение от резултатите, докато Сатурн е в опозиция с Венера.

Транзитът на плутон върху юпитер не  знам как се прояви,нямам идея...мога само да предполагам.
Всичко в личиният ми живот е разруха.
В работата ми върви,но какво от това като нямам гръб,утеха,семейство.

*

Марая

• 28287
« Отговор #109 -: Октомври 13, 2013, 01:05:12 pm »
Ето я моята транзитна решетка,как може да се разтълкува? Каква промяна при мен може да настъпи?    

Планети в Аспект                    Плутон         тригон                   Венера
1 Положение в наталния дом    3 дом                                  10 дом
2 Положение в транзитен дом        6 дом       

3 Натален дом управляван
от планетата                            5 дом                               4 и 11

Ще имаш късмет по отношение на нещата свързани с дома...с детето ти и групата.
Ще срещнеш помощ в работния колектив.

« Отговор #110 -: Октомври 13, 2013, 01:28:30 pm »

Транзитът на плутон върху юпитер не  знам как се прояви,нямам идея...мога само да предполагам.

Благодаря ти за отговора.
Сатурн в 4-ти в опозиция с Венера мисля, че може да се свърже с описаното от теб за личния живот. Той има още колко (година?) да ти се размотава из 4-ти дом, но се надявам, че като се разпадне опозицията с Венера и след като прогресивна Луна премине в Стрелец, ситуацията и оттам настроението ти да се подобрят!

Работата ти може да бъде твоят успешна терапия - мястото, където за малко забравяш останалия свят и проблемите, свързани с него. И се връзва с Плутон в 6-ти (терапия, здраве, проблеми, лекуване) в тригон с Венера (работа).
« Последна редакция: Октомври 13, 2013, 01:35:32 pm от Mirabella »

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #111 -: Октомври 13, 2013, 03:03:03 pm »

Благодаря ти за отговора.
Сатурн в 4-ти в опозиция с Венера мисля, че може да се свърже с описаното от теб за личния живот. Той има още колко (година?) да ти се размотава из 4-ти дом, но се надявам, че като се разпадне опозицията с Венера и след като прогресивна Луна премине в Стрелец, ситуацията и оттам настроението ти да се подобрят!

Работата ти може да бъде твоят успешна терапия - мястото, където за малко забравяш останалия свят и проблемите, свързани с него. И се връзва с Плутон в 6-ти (терапия, здраве, проблеми, лекуване) в тригон с Венера (работа).
Благодаря ви Марая, Мирабела!!

Относно транзитите да споделя просто картината.
Значи,тепърва навлизам в точна опозиция на тр сатурн с венера.Тя ще е началото на ноември и явно ще приключи/заедно с ретроградието/,другата година може би лятото или септември.
До края на този месец,прогресивната луна застава на к5 но все още в скорпион.
Сатурн още дълго ще стои в 4тия ми дом,няма как -трябва да го търпя.
Иначе Мирабела,съм потресена от твоята точност/интуиция ли,ясновидство ли :blink:/ по отношение на работата.
Ако искате вярвайте,но и аз така усещам живота си, от както съм почнала тази работа.Там се разтоварвам и лекувам.И понеже я върша с голяма любов,може би затова ме лекува престоя в работата.
Не че там няма проблеми и хора,които искат да ме спъват,но има нещо явно което ме защитава/някаква висша сила ли....не знам/ и аз скромно и с любов си я върша.Не гоня кариера и пари,защото нямам тази сила.Може би щях да ги гоня,ако всичко в семейството ми беше наред/мъж който да ме подкрепя,гръб,рамо,спокойствие,щастие/,а аз тези неща ги нямам.
Отивам със щастие на работа.И когато някой там се опита ,чрез интриги да наруши това нещо,вземам нещата в свои ръце и се боря,за да си запазя поне щастието там.ПРосто тези хора ги премахвам от мен.Слава Богу,че имам директорка която е много свестен човек/водолей/,тя сякаш ме закриля.
Наистина работата я чувствам като терапия.
Но,въпреки всичко,нали след това си отивам вкъщи ,в ада.
При детето аутист и при мъжа......за който няма да говоря.
А тези неща не могат да се изтрият от съзнанието ми,дори когато съм и на работа.Тя болката си е в мен,тя е неизтриваема.
Детето може да напредва в детската градина,но вкъщи-атмосферата,навиците,взаимоотношенията майка-баща,развалят всичко.
И лошото е,че то/детето/ просто няма да се оправи.С такива хора,няма как.Няма късмет,родило се е така.С голямата грешка,дадена от съдбата аз и този човек да го създадем.
Та, за няколко часа чрез работата забрвям това,но като се върна.....душата ми,психиката и нервите.....се рушат наново.А така...просто си летят годините.

Иначе,нали всички говорят за аспекта плутон-венера,среща на нов човек.
Аз изобщо да се надявам ли на това?

*

Asol

• 4140
« Отговор #112 -: Октомври 13, 2013, 03:10:40 pm »
Milkyway, възможно е да става въпрос за ново начало в интимните ти партньорства - в т.число и раздяла със сегашния ти мъж.

*

Марая

• 28287
« Отговор #113 -: Октомври 13, 2013, 04:19:23 pm »
Милки,
За да има любов трябва да има аспект към куспидата на 5-ти дом или към управителя на 5-ти дом.
Първо дирекцията на и/или/към 5-ти го показва.
После прогресията на Венера също индикира събития свързани с любовта. Виж какъв е статуса на Венера по прогресия има ли аспект с прогресивна,натална планета..какъв е аспекта...
Транзита е тригер. Ако нещо не е заложено в натала и динамиката ...няма как да се случи.
С това въобще не искам да ти кажа , че няма да срещнеш любов. За всичко има време...както и в библията е написано.
Просто при теб все още не е дошло.
От мен да знаеш Прогресия на Слънце/Венера и обратното...винаги носи нова любов!

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #114 -: Октомври 13, 2013, 04:46:40 pm »
Милки,
За да има любов трябва да има аспект към куспидата на 5-ти дом или към управителя на 5-ти дом.
Първо дирекцията на и/или/към 5-ти го показва.
После прогресията на Венера също индикира събития свързани с любовта. Виж какъв е статуса на Венера по прогресия има ли аспект с прогресивна,натална планета..какъв е аспекта...
Транзита е тригер. Ако нещо не е заложено в натала и динамиката ...няма как да се случи.
С това въобще не искам да ти кажа , че няма да срещнеш любов. За всичко има време...както и в библията е написано.
Просто при теб все още не е дошло.
От мен да знаеш Прогресия на Слънце/Венера и обратното...винаги носи нова любов!
Така е Марая,благодаря ти.
Прогресията слънце върху венера ,ще ми е след 3 години.Т.е. точния съвпад.
Прогресивната ми венера не прави никакви специални аспекти.Беше направила тригон с уран У7 когато срещнах този, с който съм.Сега вече нищо не прави прогресивната венера.
Имам дир уран на К5.
Прогресивна луна на к5.Прогр вертекс на к7.

*

sladurkata

• **
  • 1504
  • Риба въдичар
« Отговор #115 -: Октомври 13, 2013, 05:57:38 pm »
Т. е. почти по едно и също време ще имаш и прогресия на венера и тр. плутон тригон венера, нали?

А транзит на бавна планета към слънцето или марс? Сещам се за квадратура на тр. сатурн към слънцето ти? Защото на мен ми се струва, че няма как значим мъж да се появи в живота на една жена ако няма транзит на тежкар към сигнификаторите - слънце или марс.
Вие как мислите - може ли само транзит и прогресия към венера да даде сериозна връзка ако няма тегък транзит към слънцето?

*

Марая

• 28287
« Отговор #116 -: Октомври 13, 2013, 06:17:54 pm »
Т. е. почти по едно и също време ще имаш и прогресия на венера и тр. плутон тригон венера, нали?

А транзит на бавна планета към слънцето или марс? Сещам се за квадратура на тр. сатурн към слънцето ти? Защото на мен ми се струва, че няма как значим мъж да се появи в живота на една жена ако няма транзит на тежкар към сигнификаторите - слънце или марс.
Вие как мислите - може ли само транзит и прогресия към венера да даде сериозна връзка ако няма тегък транзит към слънцето?

При мен си беше буквализъм... :blink:
Връзката ми започна в края на септември 2010-та. От интернет и астрологичен сайт.
Живеем заедно от близо 2г.
По това време Сатурн е в каре към нат.Марс и секстил към нат.Слънце.
Сатурн е в опозиция на 5-ти дом...,на К11 е.
Уран е в секстил с ДСЦ и тригон към АСЦ.

При него има доста аспекти също и индикации както към нат.Луна и Венера така към К5.

« Отговор #117 -: Октомври 13, 2013, 07:27:45 pm »
 :blink:Благодаря Ви за чудесните обяснения ,но бих искала да се пробвам с анализ на моята ситуация,за да видя дали съм разбрала правилно всичко...и ще Ви помоля за помощ ,ако греша някъде да ме поправите...

Тр.Плутон -каре-Нат.Венера

1дом - 7дом

4дом

2дом-1 и 7 дом

Каре=Действие

В натала Плутон е във 1дом-Венера във 7дом/опозиция
Транз.Плутон преминава през 4 дом
Плутон Управлява 2натал дом - а Венера 1 и 7 натален дом

Според мен акцента е върху - взаимоотношенията-7дом,/дома,родно място,промени???/-4 дом,/лични финанси/ценности-2дом-промяна във финансовото състояние благодарение на външна намеса-партньорства,както и в ценностната система,заедно с лична трансформация-1 дом.
Така ли е ?

Сетих се още нещо...ако трябва да е любов -трябва да гледам къде е У5...в Натала 5 дом е във Водолей,и ако гледам Сатурн -като Управител...то той транзитира през 2 дом Скорпион и е почти в точен съвпад с Натален Уран/съуправител на 5 дом.Отделно Транзитен Уран е почти в съвпад с Наталната Венера... :-\
« Последна редакция: Октомври 13, 2013, 07:34:09 pm от venera1978 »

« Отговор #118 -: Октомври 13, 2013, 07:51:22 pm »
 :blink:Само да отбележа информативно -относно любовта и 5 дом,че докато транзитен Нептун ми минаваше през 5 дом...имах връзки с най-неподходящите мъже-крадец,мошеник,алкохолик...и др.подобни боклуци,ама имах "розови очила"...и много илюзии.Нептун е коварен.

*

Milkyway

• 3770
« Отговор #119 -: Октомври 13, 2013, 08:10:52 pm »
:blink:Само да отбележа информативно -относно любовта и 5 дом,че докато транзитен Нептун ми минаваше през 5 дом...имах връзки с най-неподходящите мъже-крадец,мошеник,алкохолик...и др.подобни боклуци,ама имах "розови очила"...и много илюзии.Нептун е коварен.
Аз съм с натален нетпун в 5ти,ретрограден.Никога не съм имала връзки с такива мъже. :-\Алкохолици,изпаднали,т.е такива,че да ги спасявам.