та въпроса ми е: някой от вас усеща ли я? а имате ли някакво обяснение относно това явление?
Аз не я усещам и не се будя със страх.
Боклуците, които летят около теб може да са хора боклуци от близкото ти обкръжение, предмети, лоша информация, която достига всеки ден до теб, лоши новини, четене на лоши неща за черни магии, дяволи и разни подобни неща.
Може би баща ти те предупреждава да не се излагаш навън на въздействието на разни боклуци, но кое е това, което представлява боклуците в реалния живот или в ума ти, ти трябва сама да си отговориш.
и още нещо - не е необходимо да ходите със свещи навсякъде - мисълта е всичко, което ви трябва
Да! Мисълта е всичко, което ни трябва. И чудовищата често са само в мисълта или подсъзнанието ни и показват някакъв наш личен проблем.
... и всъщност денем няма такива неща из къщи - появяват се само нощем... уфффф явно на мен ми е трудно да го обясня по-ясно...
Тези неясни страхове се явяват нощем. И болестите се обострят и често се появяват нощем.
Аз от 2-3 седмици имам подобен страх нощем, толкова много ме е страх че даже не ходя до тоалетната- стискам се до сутринта .. Но мислех, че е от конспирациите, които чета по цял ден ..
Хм, накара ме да се замисля по въпроса .. 
И аз като теб мисля, че е от конспирациите, за които четеш по цял ден. Ако спреш напълно не само да четеш, но и да мислиш за такива неща в продължение на няколко седмици, мисля, че ще се оправиш.
А тия ми ти работи със свещите и тамяна си е баш ритуална магия.., имам предвид примитивна магия .. Вещичка като може да работи на по-високо ниво какво и трябва да се занимава с тия примитивизми ..
Мисълта е в основата. Предметите и ритуалите само помагат за по-доброто насочване на мисълта. Човек сам си въздейства и самовнушава, за да си повярва повече.
ми че аз поп не викам вече бре
дори и рядко стъпвам и в църква
трябва да ти кажа, че колкото и грубо да звучи в църквите по празници, когато има много хора вътре - се натрупва толкова много негативна енергия, че после се чувствам подтисната цял ден. затова не ходя там вече, а и няма смисъл. връзката с Божественото я имам в сърцето си и главата си...
И аз не ходя в църкви, но когато съм влизала и аз усещам лоши работи. Там има лоши мисли за болести, за несполуки. Хората отиват там, за да се молят за подобряване на живота, на здравето си. Отиват там с много мъка на душата и негативната енергия от мислите им остава там. Може би после дядо поп я пречиства, ако има такива способности.
Иначе дядо поп може и да успее да помогне при освещаването на нещо и помагането на хората, защото той играе ролята на местната баячка, ако притежава такива способности.

И иконите може да помагат, ако са заредени с положителна енергия.