Всички сме различни и като еволюирали същества, трябва да приемаме различията си по един по-спокоен начин. Аз лично не пуша, пробвала съм преди много години, но не ми хареса. Не можеш да кажеш на един пушач, йок, няма да пушиш или да превръщаш един непушач, в пасивен. Това трябва да е въпрос на личен избор и елементарни човешки права. Не натрапвам мнението си на околните, но така заварените закони имат нужда от преработка.
Хубаво ще бъде да се направи малко място в обществените места за непушачите. Да се зачетат техните права, и Асан човек и той ляб яде... Тези на пушачите никой не ги оспорва и ако трябва да сме честни, от край време се погазват именно правата на непушачите. Не трябва да се стига до крайности в изказванията, защото е най-малкото невъзпитано...
Мисля, че най-добре ще бъде разделението на заведенията за пушачи и непушачи, когато са с по-малки размери и когато са по-големи на зали за пушене и такива с чист въздух. А за нощните барове, нека оставят пушенето. Ноща се използува или за сън или за пороци...
Излишно се притесняват търговците, че оборота щял да падне, няма такова нещо. Със сигурност има много такива като мен, които, цяла зима не влизат в заведение, именно заради пушека.