Здравей Гост

Пушите ли?

• 331 Отговора
  • 53114 Прегледи
*

Nebesna

Re:Пушите ли?
« Отговор #160 -: Март 03, 2010, 11:24:59 pm »
Браво, Дивна!

Всеки месец на 15-то число отбелязвам една малка победа над себе си!
Така вече 4-ти месец. Имам чувството, че никога не съм пушила.
Това е постоянен повод да се гордееш със себе си.

*

Divna

« Отговор #161 -: Март 03, 2010, 11:28:23 pm »
Браво, Дивна!

Така е, права си.
Няма невъзможни неща. Трябва просто да го поискаме наистина. Всичко е в "главите" ни.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #162 -: Март 04, 2010, 09:25:41 am »
Всеки изминал ден без тях даже е голяма победа, щото тия цигари са ужасно коварен навик.

Поздравления, Дивна! Успех в борбата.  :blink:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #163 -: Март 04, 2010, 10:39:04 am »
Браво, Дивна!

Аз пък си празнувам на 3 число.  ;D Понякога дори се чудя как стана това. Чак не ми се вЕрва.  :rolleyes:

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #164 -: Март 04, 2010, 11:32:32 am »
Аз пък не съм противник на самото пушене ами се чудя как може да пушат тия масовите боклуци, некви смешни цигари за сравнително доста  пари у нас дето така гадно смърдят. Аз никога не съм пушил тия масовите боклуци.запалвам съм някоя друга екзотична цигара наргиле или пура много рядко.И се чудя как е възможно да си зависим от некви цигарки, та аз от цигари ако съм зависим то какво остава за по важните неща в живота. А и се чудя на тия пушачи не съзнават ли че тровят околните хора.Не може ти да даваш  по 200-300 кинта на месец за цигарите на жена си и твоите  ,при положение че едва ти стигат парите.За мен са прости хора тия зависимите !

Евалата!
супер коментар!
И за мене хората, които пушат цигари са абослютни неудачници, висши ЕГОИСТИ - защото те не се спират от ниюо от тоя вреден навик - пушат и тровят собствените си деца!
Освен това смърдят ужасно устите, дрехите и ръцете им!!!
И пожълтяват ноктите им...абе ужас!!
Масови самоубийци и убийци на околните!   :-X

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
    • Уникални подаръци за любими хора
« Отговор #165 -: Март 04, 2010, 11:38:28 am »

Евалата!
супер коментар!
И за мене хората, които пушат цигари са абослютни неудачници, висши ЕГОИСТИ - защото те не се спират от ниюо от тоя вреден навик - пушат и тровят собствените си деца!

позволи на другите да съществуват, за да ти бъде позволено и на теб!

- Бабо, да си барала хапчетата ми, с надпис "LSD" ?
 - Майната им на хапчетата. Иди да видиш к'ви дракони има в кухнята!

http://podaraciunikati.alle.bg/  http://darovenaprirodata.alle.bg/

*

Malta

• *
  • 81
« Отговор #166 -: Март 04, 2010, 12:07:01 pm »

Евалата!
супер коментар!

Отиям задимено заведение, всички пушат около мен - те позволяват ли ми да съществувам по този начин?
Мисля, че не ние непушачите пречим на другите да съществуват, а вие, които пушите и налагате вредния си навик на всички останали!!!

Колко време крадете от рабония ден, за да смучитр цигари?
Спирате ли се да пушите епред децата си?

Абе нямам думи!
Да влиза в сила вече новият закон за забрана на пушенето на обществени места, че да мога и аз да излзиам по заведения без да ме тровят!!!!

*

Uran

• 6041
« Отговор #167 -: Март 04, 2010, 12:11:42 pm »

Евалата!
супер коментар!

Съществувай, но не ми трови въздуха! :blink:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #168 -: Март 04, 2010, 12:13:09 pm »
Аз пък не съм противник на самото пушене ами се чудя как може да пушат тия масовите боклуци, некви смешни цигари за сравнително доста  пари у нас дето така гадно смърдят. Аз никога не съм пушил тия масовите боклуци.запалвам съм някоя друга екзотична цигара наргиле или пура много рядко.И се чудя как е възможно да си зависим от некви цигарки, та аз от цигари ако съм зависим то какво остава за по важните неща в живота. А и се чудя на тия пушачи не съзнават ли че тровят околните хора.Не може ти да даваш  по 200-300 кинта на месец за цигарите на жена си и твоите  ,при положение че едва ти стигат парите.За мен са прости хора тия зависимите !

Евалата!
супер коментар!

Това коментар на бъдеща астроложка ли е?   :o  :angry: На такова крайно отричане и обиди над личността ли те учат в астрологичната школа?  :o   :o  :o

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #169 -: Март 04, 2010, 12:18:49 pm »

Отиям задимено заведение, всички пушат около мен - те позволяват ли ми да съществувам по този начин?
Мисля, че не ние непушачите пречим на другите да съществуват, а вие, които пушите и налагате вредния си навик на всички останали!!!

Колко време крадете от рабония ден, за да смучитр цигари?
Спирате ли се да пушите епред децата си?

Абе нямам думи!
Да влиза в сила вече новият закон за забрана на пушенето на обществени места, че да мога и аз да излзиам по заведения без да ме тровят!!!!

ти да не би да завиждаш, че другите че си крадат от работния ден за да пушат  :o  това си е тяхно право! кради си и ти за да пиеш бял горещ шоколад например - къв ти е проблема?!?!?!
ако смяташ себе си за робот, който е длъжен да прави квото трябва и на работа и със себе си - това си е лично твой проблем. като не искаш да ти пушат не ходи в заведения в които се пуши!!!  имало е заведения в които ми е харесвало да бъда, но като не се пуши вътре оставам по малко там и не се сърдя, че не се пуши! собственика на заведението си решава какво да прави и това не е твой проблем скъпа!

това което струи от постовете ти е непоносимост, нетолерантност, неприемливост! много ще те облъска живота за да те научи, че е необходимо и главно условие за живот в тази реалност е ДА ДОПУСКАШ ВСЕКИ ДА БЪДЕ СЕБЕ СИ!!!  ако не се научиш, ще има да учиш много още и да изтърпиш... всеки човек има право да бъде такъв какъвто е! у вас си забранявай колкото си искаш, но улицата е на всички, а и заведенията не са твои затова мила моя лично ТИ нямаш право да давах наклон на уя на собственик на заведение - кат не ти харесва не ходи!  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #170 -: Март 04, 2010, 12:20:23 pm »

въздухът е на всички и същевременно е на никой! по същата логика аз мога да ти забраня да пърдиш щото тровиш и моя въздух  ;)

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #171 -: Март 04, 2010, 12:21:53 pm »

Това коментар на бъдеща астроложка ли е?   :o  :angry: На такова крайно отричане и обиди над личността ли те учат в астрологичната школа?  :o   :o  :o

душата, остави я  ;)  хора които не осъзнават елементарните Вселенски закони, няма как да стане астролог от тях  :29:

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #172 -: Март 04, 2010, 12:29:02 pm »

душата, остави я  ;)  хора които не осъзнават елементарните Вселенски закони, няма как да стане астролог от тях  :29:

Аз не искам нищо, а и не ме вълнува кой какъв астролог ще бъде. Важното е да не забравяме кои сме и че всички сме смъртни, т.е. не сме богини. Но и транзита на Марс в квадрат с натално Слънце и Плутон не са лесни за проработка.  ;) Че тогава човек става непримирим с чуждите недостатъци. А е хубаво по-често да се вглеждаме в себе си.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #173 -: Март 04, 2010, 12:40:25 pm »
Ай, и на школи ли вече взехте да се обиждате.  :rolleyes:
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

Uran

• 6041
« Отговор #174 -: Март 04, 2010, 12:43:50 pm »

въздухът е на всички и същевременно е на никой! по същата логика аз мога да ти забраня да пърдиш щото тровиш и моя въздух  ;)
Ами аз се въздържам да го правя на места различни от "светая светих" по горните причини и най- важното- работата на отделителната ми с-ма няма защо да става достояние на околните. ;D ;D ;)

*

Nebesna

« Отговор #175 -: Март 04, 2010, 01:01:36 pm »
Пушенето е вреден навик. И пушачите го осъзнават даже, но нямат желание да се отказват и затова си търсят куп оправдания в стил "личен избор" и "ограничаване на собствената свобода". Даже и да желаеш да се откажеш не е достатъчно, трябва да си препрограмираш мисленето и да изхвърлиш всички наслоени мисловни модели в полза на тютюнопушенето. мисленето трябва да се преобърне на 180 градуса, да се извърши "революционен" обрат.

« Отговор #176 -: Март 04, 2010, 01:15:42 pm »
Malta, прочети началото на темата. Вече веднъж се изпокарахме по този въпрос - кой пушел, кой пърдял, кой не се къпел и т.н и т.н.

ти да не би да завиждаш, че другите че си крадат от работния ден за да пушат  :o  това си е тяхно право! кради си и ти за да пиеш бял горещ шоколад например - къв ти е проблема?!?!?!

Всеки път в работата, когато някой се опита да ми философства за работното време моят аргумент е - виж пушачите и измери тяхното хехехе! Винаги минава  :P
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

elfidka

• 3129
« Отговор #177 -: Март 04, 2010, 01:18:42 pm »
Всички сме различни и като еволюирали същества, трябва да приемаме различията си по един по-спокоен начин. Аз лично не пуша, пробвала съм преди много години, но не ми хареса. Не можеш да кажеш на един пушач, йок, няма да пушиш или да превръщаш един непушач, в пасивен. Това трябва да е въпрос на личен избор и елементарни човешки права. Не натрапвам мнението си на околните, но така заварените закони имат нужда от преработка.
Хубаво ще бъде да се направи малко място в обществените места за непушачите. Да се зачетат техните права, и Асан човек и той ляб яде... Тези на пушачите никой не ги оспорва и ако трябва да сме честни, от край време се погазват именно правата на непушачите. Не трябва да се стига до крайности в изказванията, защото е най-малкото невъзпитано...
Мисля, че най-добре ще бъде разделението на заведенията за пушачи и непушачи, когато са с по-малки размери и когато са по-големи на зали за пушене и такива с чист въздух. А за нощните барове, нека оставят пушенето. Ноща се използува или за сън или за пороци...
Излишно се притесняват търговците, че оборота щял да падне, няма такова нещо. Със сигурност има много такива като мен, които, цяла зима не влизат в заведение, именно заради пушека.
Слънце - Везни
Луна – Близнаци
Асц. - Лъв
Венера – Лъв
Марс - Дева

Животът не е поемал към нас задължение да осъществява мечтите ни. Трябва да вземем каквото ни предлага и да сме благодарни, защото и по-лошо би могло да бъде !!!

*

Вещичка

• 5943
  • Виждам те!
« Отговор #178 -: Март 04, 2010, 01:19:24 pm »
Небесна, това не са оправдания, а си е истина!

всеки човек си идва на тая планета с правото си на избор, а то е свещено!

в момента, в който човек се роди се започва с налагането на правила и простотии от околните - вкарването в общата рамка: щом аз правя това, значи и ти ще го правиш! това е абсурдно и глупаво! това е лицемерие маскирано под думата "етика" или "морал" - лично за мен са пълни хуйни!!!

като искам да пуша - аз ще пуша и никой не може да ме спре или обиди, защото това е личният ми избор и вие драги ми съфорумци нямате никакво право да ми се мешате, както аз не го правя спрямо вас! пушенето е личен избор за определен момент при всеки човек.

днес ми се пуши, а утре не - туй то - правя каквото си искам в даденият момент. аз не ви се мешам кво вие да правите нали! на работа се съобразявам с местата за пушене и това е. като не искате да ви се дими не ходете на местата за пушене!

и за Богаааа спрете да лицемерите - я погледнете заводите дето са отровили въздуха, водата и почвата! погледнете химията дето я ядете! погледнете генномодифицираните манджи в чиниите ви! погледнете се, че ядете МЪРША /месо/ и тука ми се правите на прецъцнати девици... погледнете, че пиете алкохол, а той още повече сговнясва тялото!....

яжте, пийте, дишайте и правете каквото си искате - това е ваше рождено право и аз не желая да ви го отнема, както не желая да отнемате моето рождено право да правя каквото аз намеря за добре!

*

Nebesna

« Отговор #179 -: Март 04, 2010, 01:22:16 pm »
Небесна, това не са оправдания, а си е истина!

всеки човек си идва на тая планета с правото си на избор, а то е свещено!

Не ми обяснявай била съм и от двете страни.
1/ преди изобщо да пропуша;
2/ докато пушех
3/ след като отказах цигарите.

Като откажеш цигарите, пак ще си говорим.