това дава говорен дефект,дава детето-старец , в зрели години старецът-дете.като визия! 
Чела съм че деца със Сатурн в 1 дом имат трудно раждане или умират при раждането.(ако някой иска да критикува написаното мога да цитирам източника)
В детството не само говорни дефекти.Моя е в Дева 1 дом аз имах проблеми свързани с развитието на мозъка и нервната система.
Аз проблеми с развитието не съм имала. Научила съм се да чета на 3 години. Като дете не съм пълзяла, а дълго време не съм прохождала и после изведнъж съм станала и съм започнала направо да си ходя права.
дава детето-старец , в зрели години старецът-дете.като визия!
това за мене важи с пълна сила.Имам позната със Сатурн на асц тя е на 60 год ама смята че е на 15 държи се като такава облича се като хлапе ,ходи по купони и кара мотори и т.н.и тепърва е започнала да учи право.Сега било вемето......Потвърждава теорията стареца дете...
Браво на бабата!

Ей това се казва дух и желание за живот. Вместо да се натъжава и да чака пенсия, тя се забавлява и живее на пълни обороти. Мога да я поздравя!

И аз бях детето-старец, защото макар да си играех с другите деца, все пак бях умствено винаги много зряла за годините си и разсъждавах като възрастен и вземах предвид всички последствия от действията, които планирам да извърша още откакто се помня. Не съм действала емоционално или по детски.
Това продължи докато станах на 15 години. Тогава започнах да се променям и да се вдетинявам. Като че ли, когато бях на 15 се чувствах по-зряла, отколкото сега - 10 години по-късно.

В момента се опитвам да преодолея това. А това, че младея доста на външен вид определено в момента не ми харесва.
Дано като стана на 60 и аз да имам такъв дух и желание за живот като бабата.

Макар че преди два дни сънувах, че една моя роднина, която има малко пророчески способности ми казва, че ще умра на 60 години.