В друга тема със Сънрейн се закачихме за Плутона пак. Аз в момента имам все още тр. Плутон в/у Слънце. Не ми е лесно, но жива съм. Човек трябва да приеме, че всичко, което има начало, има и край... А на празното идва ново. Понякога по-добро. Само смъртта приемаме за край, но пак не е сигурно. Има различни възгледи и тук...

от: АСТРОЛОГИЯ, КАРМА И ТРАНСФОРМАЦИЯ
от Стивън Аройо
Транзити на Плутон:
Тези транзити могат да бъдат удивително мощни, дори и когато аспектът може да на 5^ и нещо от точния. В някои отношения аз предполагам, че на Плутон, независимо от малките му физически размери, трябва да се дава по-голяма “орбиса на влияние”, отколкото на всяка друга транзитираща планета, с изключение на Юпитер и Сатурн. Тъй като точните аспекти на транзитиращия Плутон към радикални планети обикновено съответствуват на важни промени, които се забелязват от повечето индивиди с изключително мощните си ефекти, изглежда в много случаи са очевидни някъде около една година преди да се образува точният аспект, когато Плутон може да е отдалечен на 5^ от точния аспект. Като че ли Плутон подготвя личността за едромащабни, дълбоки промени, които ще станат по-късно, като разрушат някои от основите на жизнения стил на личността преди времето, когато ще станат очевидни основните потенциали на възраждането. Хората са склонни да бъдат по-открити към новото, когато са в състояние на дезориентация; и точните транзити на Плутон често са предшествувани от умора, скука, търсене и емоционална болка, които засягат човек достатъчно дълбоко, за да предизвикат общо състояние на психична дезориентация. Въпреки че понякога е болезнено и объркващо, това може, разбира се, да бъде много плодотворно изпитание. Въпреки, че голяма част от нашето образование и културни предубеждения ни правят склонни да преживяваме абсолютен ужас от мисълта за хаоса, ценни уроци могат да бъдат усвоени, когато се приспособяваме към ситуациите, възникващи по време на тези периоди. Както пише Карл Пейн Тоби в своята книга “Астрология на вътрешния космос”:
Никога не се страхувайте от хаоса, защото от хаоса винаги се ражда нещо. Вмес-
то да се безпокоя от хаотичната ситуация, аз очаквам раждане. Когато вашият или
моят разум става хаотичен, това е заради невъзможността да се види цялото.
от: АСТРОЛОГИЯ, КАРМА И ТРАНСФОРМАЦИЯ
от Стивън Аройо