Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 857911 Прегледи
*

Lillie

• 30532
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2680 -: Август 14, 2010, 12:51:48 pm »
Ааа, аз не говоря за циркаджийски истории ;D

Аууу, сега се сетих.  ;D Най-голямата циркаджийска история навремето ми спретна едно Слънце в съвпад с Юпитер във Водолей и Марс в Телец (в квадратура). Имаше Луна в Дева и Венера в Козирог, в голям земен тригон с Марс. Така ме беше обсебил, искаше постоянно да съм до него, накрая имаше опити да ми попречи да се подготвя за кандидатстване в първия ВУЗ... Познайте защо?  ;D Искаше той да е целият ми свят, не искаше да си променя средата, да видя нещо по-различно. Всичко това ме накара да се отдръпна от него, накрая дойде да ми вдигне и панаир.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2681 -: Август 14, 2010, 01:08:38 pm »
Доста сексуално , действено и агресивно момиче. Вероятно е и доста потайна и крие истинските си чувства и намерения. Има огнено излъчване и обича да я харесват. :blink: Има ценичен подход към другия пол , нахакана е! Проектира семейния модел в/у партньорите си.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2682 -: Август 14, 2010, 02:57:56 pm »
Е кой ще си признае, че обича сцени на ревност?!  :rolleyes: На кого са присъщи?

На мен са ми присъщи. И ревнувам и съм ревнувана, винаги във всички връзки, които съм имала досега.
Не съм постоянно на тази вълна, но когато ми се случи да изревнувам, направо изтрещявам - стой, та гледай.
Някак си изпитвам облекчение, че съм изкарала дяволите от себе си и понеже все попадам на ревниви мъже, се получава нещо, като взаимно изкарване на бесовете и след като свършим със скандалите, всичко е пак по старому.

« Отговор #2683 -: Август 14, 2010, 03:49:34 pm »
Е кой ще си признае, че обича сцени на ревност?!  :rolleyes: На кого са присъщи?

На мен са ми присъщи. И ревнувам и съм ревнувана, винаги във всички връзки, които съм имала досега.
Не съм постоянно на тази вълна, но когато ми се случи да изревнувам, направо изтрещявам - стой, та гледай.
Някак си изпитвам облекчение, че съм изкарала дяволите от себе си и понеже все попадам на ревниви мъже, се получава нещо, като взаимно изкарване на бесовете и след като свършим със скандалите, всичко е пак по старому.

Ххаха,и аз ревнувам ужасно много,обаче ще трябва да спра.Имаше една фраза ''Няма смисъл от ревност!Ако е решил да изневерява,иди го спри!''  ;D ,та ще трябва да се лекувам  :rolleyes:

*

Nebesna

« Отговор #2684 -: Август 14, 2010, 03:52:47 pm »
По принцип синастричните съвпади и опозици Венера/Луна действат доста магнетично.

Това е пасивен аспект, асексуален, двамата търсят удобството и комфорта, имат еднакви вкусове и се разбират без думи, угаждат си. При опозицията е необходимо нагаждане спрямо вкусовите предпочитания на другия.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2685 -: Август 14, 2010, 04:11:31 pm »
Това е пасивен аспект, асексуален, двамата търсят удобството и комфорта, имат еднакви вкусове и се разбират без думи, угаждат си. При опозицията е необходимо нагаждане спрямо вкусовите предпочитания на другия.

Донякъде съм съгласна, но чак да е "асексуален" не бих казала. При все това, че Венера, Марс и Луна са сексуални планети.
И какво правят Венера и Луна като се съберат в синастричен съвпад или опозиция? Само се гледат, така ли?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2686 -: Август 14, 2010, 04:27:15 pm »

:blink:

Понякога плутоновата венера не си проявява ревността към партньора. Може да се прояви и като ревност към децата си, прилечивост, нежелание да им се даде самостоятелност. Въобще прилепчивост към нещо любимо или просто нежелание да се разделяш.
Информацията не е знание. Знанието не е мъдрост. Мъдростта не е истина.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2687 -: Август 14, 2010, 04:34:23 pm »
Понякога плутоновата венера не си проявява ревността към партньора. Може да се прояви и като ревност към децата си, прилечивост, нежелание да им се даде самостоятелност. Въобще прилепчивост към нещо любимо или просто нежелание да се разделяш.

Това важи и за напрегнатите аспекти между Луната и Сатурн. Познавам няколко такива случая и при всички без изключение е така.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2688 -: Август 14, 2010, 04:40:19 pm »

Това важи и за напрегнатите аспекти между Луната и Сатурн. Познавам няколко такива случая и при всички без изключение е така.

Разликата би трябвало да е в мотива. При Плутон е продиктувано от желание за власт, а при Сатурн от страх.

*

Asol

• 4140
« Отговор #2689 -: Август 14, 2010, 04:50:24 pm »
Съвпадът и опозициите при синастрията на двойка и са едни от най-свързващите аспекти, опозициите просто имат ефекта на допълване.

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2690 -: Август 14, 2010, 04:53:22 pm »

Разликата би трябвало да е в мотива. При Плутон е продиктувано от желание за власт, а при Сатурн от страх.

:72: :57:

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2691 -: Август 14, 2010, 04:58:34 pm »

При Сатурн също има силно изразени властнически тенденции, вкл. и манипулативни, но неговият стремеж към власт най-вероятно е продиктуван от страх да не го "детронират", т.е. да не го вземат насериозно.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2692 -: Август 14, 2010, 05:08:08 pm »

При Сатурн също има силно изразени властнически тенденции, вкл. и манипулативни, но неговият стремеж към власт най-вероятно е продиктуван от страх да не го "детронират", т.е. да не го вземат насериозно.

Не, Аурора много точно го е определила - страх.....страх за сигурността им, за живо та им - Сатурн. Поне при мен е така. Затова и не им гледам техните хороскопи. Не, че не ги знам наизуст и не следя аспектите. Но избягвам да гледам нещо за бъдещето им.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2693 -: Август 14, 2010, 05:11:40 pm »
Между другото, майката на бившия е със светила в Т-квадрат със Сатурн /на трон/. Много труден характер, но невероятно всеотдайна жена спрямо децата и семейството. Понякога имам чувството, че загрижеността й за тях е задушаваща и им пречи да станат самостоятелни (едното "дете" вече е на 27 години, а другото ще навърши скоро 24).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2694 -: Август 14, 2010, 05:19:05 pm »
Ако знаеш как мечтая да се откъснат от мен, да си поемат живота в ръцете....но не би. Жадувам да имам вече спокойствие. Дори опитвам със стимулиране чрез примамливи предложения и обещания. Мина и Сатурновото възвръщане....не мърдат с топ. Не ми се говори на тази тема.  :lol:

*

Nebesna

« Отговор #2695 -: Август 14, 2010, 05:19:46 pm »

Донякъде съм съгласна, но чак да е "асексуален" не бих казала. При все това, че Венера, Марс и Луна са сексуални планети.
И какво правят Венера и Луна като се съберат в синастричен съвпад или опозиция? Само се гледат, така ли?  :blink:

Е, аз разделям секса, който е по Марс / Плутон от Венера, която е еротиката. А Луната е емоционалния фон, върху който се случват нещата.

Силно сексуално привличане има Венера - Марс, Марс - Луна, Плутон- Луна, Плутон - Венера, но не и при Венера - Луна, където може да има харесване/ухажване, но не е достатъчно, за да се стигне до секс (а би могло да предпостави).

Имах съвпад негова Луна с моя Венера в Риби - разбирателство без думи; харесваше ми само да дишам въздуха, който и той диша. Квадратурата на марсовете беше разстройваща и сексът не бе от най-удовлетворителните.

Затова пък Плутон опозе Луна е "от вратата за краката".

Това са мои лични наблюдения и никого не ангажирам с тях.

*

Скарлет

• 2919
« Отговор #2696 -: Август 14, 2010, 05:23:58 pm »

И моите наблюдения са такива.  :rolleyes: Нали за синастрична опозиция говориш?

*

Nebesna

« Отговор #2697 -: Август 14, 2010, 05:27:53 pm »

И моите наблюдения са такива.  :rolleyes: Нали за синастрична опозиция говориш?

Да. привличането е фатално.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2698 -: Август 14, 2010, 05:30:42 pm »

И моите наблюдения са такива.  :rolleyes: Нали за синастрична опозиция говориш?

Навремето имах такова изживяване с мъж, чиято Венера беше в точен съвпад с моя Марс, а неговият Марс беше в опозиция към моята Луна. Направо като обсебване беше, но краткотрайно.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2699 -: Август 14, 2010, 06:23:09 pm »
Тук прехвърлих една питанка по повод на квадратиращи и опозицониращи марсове в синастрия http://astrosite.org/forum/index.php/topic,2257.1260.html  :rolleyes: