Това е пасивен аспект, асексуален, двамата търсят удобството и комфорта, имат еднакви вкусове и се разбират без думи, угаждат си. При опозицията е необходимо нагаждане спрямо вкусовите предпочитания на другия.
Донякъде съм съгласна, но чак да е "асексуален" не бих казала. При все това, че Венера, Марс и Луна са сексуални планети.
И какво правят Венера и Луна като се съберат в синастричен съвпад или опозиция? Само се гледат, така ли? :blink:
Е, аз разделям секса, който е по Марс / Плутон от Венера, която е еротиката. А Луната е емоционалния фон, върху който се случват нещата.
Силно сексуално привличане има Венера - Марс, Марс - Луна, Плутон- Луна, Плутон - Венера, но не и при Венера - Луна, където може да има харесване/ухажване, но не е достатъчно, за да се стигне до секс (а би могло да предпостави).
Имах съвпад негова Луна с моя Венера в Риби - разбирателство без думи; харесваше ми само да дишам въздуха, който и той диша. Квадратурата на марсовете беше разстройваща и сексът не бе от най-удовлетворителните.
Затова пък Плутон опозе Луна е "от вратата за краката".
Това са мои лични наблюдения и никого не ангажирам с тях.