Периодът, в който тя казва, че са започнали нещата, съвпада горе-долу с преминаването на Марс в Лъв от ретроградна в директна фаза.
При движението си той е задействал наталната тао-квадратура от Слънце, Луна, Уран. Като се има предвид и в кои домове са разположени са засегнали нея, емоционалното й състояние. През изминалите месеци е взела решение и да напусне работното си място по своя воля, тъй като усеща, че я натоварва допълнително психически.
Това беше едно от нещата, които забелязвам като евентуална причина.
Другото, което вече по-не ми харесва, но се надявам да не действа само в тази посока е съвпад на дирекционен Меркурий върху опозицията й Юпитер/Нептун по остта 8/2 дом. От друга страна пък прави тригон към Луната в 4 дом, не би трябвало толкова да й опъва нервите това положение, но пък тук по рождение имаме също аспект между Луна и Меркурий и той е квадрат.
Познавам други личности с такъв аспект, които са оставили в мен впечатление за доста нестабилна нервна система.
Разсъждавам си, но нямам никакъв опит с търсенето на подобни проблеми, така че, просто за някаква насока, не стреляйте по мен.