Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861713 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2100 -: Юни 24, 2010, 01:31:31 pm »
Мерсаж. А дано, бая неща съм му замислила да му влязат в главата  :97: дано да има къде да се намърда инфото  ;)

*

Divna

« Отговор #2101 -: Юни 24, 2010, 01:40:06 pm »
Днес обядвах с една колежка и тя ми спомена, че преди 10 години си е правила хороскоп.
Нещото, което ме слиса е, че астроложката й е казала (писала), че никога няма да се задоми.

Жената има нужда да бъде ухажвана, но не точно от конвенционални отношения. Какво значи да се задоми?! Незнаем астроложката какви методи е ползвала, за да се изкаже така категорично, но това не означава, че тя няма да има партньори. Напротив.

Тя е много свободолюбива, горда и самостоятелна точно в контактите и интимната сфера. Незнаем също така защо партньора си е тръгнал...но тя вероятно и сега не се чувства сама.

Далеч съм от твърдението, че тя няма никакво желание за сериозна връзка, но тя обича мисълта за нея повече, отколкото реда и коловоза. Сигурно сърцето й копнее, но това, от което има нужда се надявам да го срещне.

В най-общи линии това, което се набива на очи по партньорствата сигурно вече е посочено.

За мен то е - управителя на 7 дом Уран в Лъв, а неговия диспозитор Слънцето е във въздушен знак, във въздушен дом. Луната й също не е от най-прилепчивите, а има нужда от сфера и хора, с които да общува и да се чувства добре в тяхната компания, да споделят отношения на базата на вкус, ценности, изкуство. Такъв би желала да бъде и партньора й като видим, че прави и тригон със Слънцето.
 Марс в Телец вече вероятно си казва думата за необходимостта от стабилност и някаква сигурност, рамо, на което да се опре. Но той е в 10 дом и в аспект с Нептун, тя наистина има много изисквания към човека и красива представа за него, която, ако не се оправдае, може да се почувства наранена и да се отдръпва в свой собствен свят, тъй като мечтата/илюзията за него не отговаря на очакванията й. Да включим и Сатурн, който е част от таоквадрата, ретрограден е, а и е класическия управител на 7 дом в случая. Той затвърждава картината и казаното за рамките, които слага тя като очаквания за човека до нея.  

И въпреки това в тази карта не виждам нещо кой знае какво да подсказва за драматични и проблематични отношения, по-скоро някаква лекота, дистанция, неангажираност и колкото и да не ни се вярва това е по нейно желание, дори да не изглежда така.

Незнам кога се е случила раздялата, за която говориш като дата и какви са планетните влияния към този момент.
 Срещала съм една статия за транзитите на Сатурн, Уран и Плутон май беше, отдавна съм я чела.
 Та, там едно нещо ми направи впечатление и никога няма да го забравя.
 Уран понякога ни освобождава дори насила от нещо, защото не ни е потребно. Тоест, ако ние сами не осъзнаем нуждите си, той ще сложи съдбата в ръцете на друг да го стори. Звучи ужасно, но е вярно.        
Благодаря, Съни!

Не познавам картата му, знам само, че е Слънце в стрелец.
Колежката ми е крайна. Търпелива е, но вземе ли веднъж решение то е завинаги. Не иска дори да остават приятели. Явно много е наранена.
За Уран си права. Същото важи и за Сатурн и Плутон. Толкова са кармични и трите планети ...

*

tanina80

« Отговор #2102 -: Юни 24, 2010, 02:38:48 pm »
Предполагам, че тук е мястото, където трябва да си пусна наталната карта за обсъждане ...

Не мога да си обясня значението, на това че, У5 е Слънце, У6 - Меркурий и У8 - Марс и имам съответните планети управители в съответните домове. (Слънце в Пети, Меркурий в Шести и Марс в Осми).
« Последна редакция: Юни 24, 2010, 02:51:23 pm от tanina80 »

« Отговор #2103 -: Юни 24, 2010, 02:53:30 pm »
Аз не разбрах, защо Марс е У8. Иначе - не трон са ти, ще ти усилят характеристиките на знаците в съответните сфери на домовете  ;)

*

Uran

• 6041
« Отговор #2104 -: Юни 24, 2010, 03:01:48 pm »
Слънце, Меркурий и Марс са на трон по ДОМ като мунданни управители на съответните домове.

« Отговор #2105 -: Юни 24, 2010, 03:03:08 pm »
Но Марс е съуправител, пак ли се счита за управител, след като не е основен? Аз го разглждам като субсидиарен  ;D

*

Divna

« Отговор #2106 -: Юни 24, 2010, 03:28:27 pm »
Слагам една карта, за да се изяснят визуално нещата.
Вижда се, че Марс е управител на 1 дом (У1 Марс). Мунданно Марс е в собствен дом (защото първи дом като цяло в астрологията се управлява от Марс), но в случая Марс не е на трон, защото се намира в знака Телец. Така, че Марс е в собствения си дом и е силен по дом, но не и по знак.
В случая той е в изгнание по знак.

*

tanina80

« Отговор #2107 -: Юни 24, 2010, 03:38:40 pm »
От това, което прочетох хубавата новина според мен е, че Слънцето и Меркурий са вътрешни планети, и Марс почти (той май се води за външна, но поне не е толкова лош според мен колкото Сатурн, Уран, Плутон...), така че това, че са управители по дом, май не е нищо лошо.

Друг въпрос ми изникна? Прочетох преди малко в една тема, че за това дали ще се случи нещо или не, голямо влияние оказва и това, как са аспектирани нещата от АЗ-а, т.е. от АСЦ или управителят на Асцендента. И въпроса ми съответно е:
- Как се тълкува този "тау квадрат" (в ЗЕТ не ми го отчита като такъв) между Мерк съвпад с Венера - в опозиция на - Луна съвпад с Нептун - в квадратури със Сатурн (Управителят на АСЦ ми, значи АЗ-а  :rolleyes:) По това както аз го чувствам като го гледам - все едно този лош Сатурн им опъва юздите на всичките -  и на Луната, и на Нептун, и на Мерк и на Венера. И на Луната ми какво и остава освен да се съюзи с Нептун и да изпадне във вечни мечти, опиянения (не съм се пропила още съвсем  :blink:) и така натътък, а Меркурий винаги докладва как се чувства Венерата ми ( в повечето пъти зле).
Това май ще иде в темата "Бисери", но много по-лесно ми е да разбера нещо, когато знам какво е чувството, отколкото само като гледам някакви домове, знаци ... и такива неща.
- Втори въпрос - Това, че АЗ-ът Сатурн е в тригон с У1 АСЦ Козирог хубаво ли е? Аз го чувствам като хубаво.

*

Divna

« Отговор #2108 -: Юни 24, 2010, 03:40:40 pm »
Следната информация е доста полезна.

Слънце в Лъв е на трон, в Овен е в екзалтация (това означава, че се чувства добре там и че е силен също), във Водолей е в изгнание, а във Везни е в падение. Изгнанието и падението означава, че в тези знаци планетата не се чувства добре.
Луна - в Рак е на трон, в Телец е в екзалтация, в Козирог е в изгнание и в Скорпион е в падение.
Меркурий - в Близнаци и в Дева е на трон (в Дева е също в еьзалтация), в Стрелец и в Риби е в изгнание (в Риби е също в падение)
Венера е на трон в Телец и Везни, в екзалтация е в Риби, в изгнание е в Скорпион и Овен и в падение е в Дева.
Марс в Овен е на трон, в екзалтация е в Козирог, в изгнание е във Везни и Телец и в падение е в Рак.
.....

*

tanina80

« Отговор #2109 -: Юни 24, 2010, 03:45:43 pm »
... Марс не е на трон, защото се намира в знака Телец. Така, че Марс е в собствения си дом и е силен по дом, но не и по знак.
Аз си мислех, че изгнание е примерно, ако този Марс беше в Рак. Имам познат Слънце-Овен, Марс-Рак и някъде бях прочела, че това е все едно - не буен като овен, ами кротък като овца  ;D и имаше нещо вярно. А за марс в първи дом, в Скорпион? Струва ми се, че е силен, въпреки, че не е в овен, защото марс управлява/съуправлява и осми дом - на Скорпиона. Така ли е? Това пак ми е малко сложно, защото никъде не пише примерно, че знаците Овен и Скорпион имат нещо общо - единия е огън-кардинален, другия вода-неподвижен ...

*

holanda

« Отговор #2110 -: Юни 24, 2010, 03:49:05 pm »
марс външна планета?

като ти гледам картата,Танина,имам чувството,че доста се контролираш,може би имаш и някакви сексуални задръжки /или пък по-нетрадиционлни апетити  :rolleyes:/...

а относно втория ти въпрос-да,на хубаво е  :P

*

Divna

« Отговор #2111 -: Юни 24, 2010, 03:52:22 pm »
... Марс не е на трон, защото се намира в знака Телец. Така, че Марс е в собствения си дом и е силен по дом, но не и по знак.
Аз си мислех, че изгнание е примерно, ако този Марс беше в Рак. Имам познат Слънце-Овен, Марс-Рак и някъде бях прочела, че това е все едно - не буен като овен, ами кротък като овца  ;D и имаше нещо вярно. А за марс в първи дом, в Скорпион? Струва ми се, че е силен, въпреки, че не е в овен, защото марс управлява/съуправлява и осми дом - на Скорпиона. Така ли е? Това пак ми е малко сложно, защото никъде не пише примерно, че знаците Овен и Скорпион имат нещо общо - единия е огън-кардинален, другия вода-неподвижен ...
Марс в Рак е в падение (слаб по знак).
По-горе (в един от предишните ми постове) съм описала силата на Марс по знак.

*

Uran

• 6041
« Отговор #2112 -: Юни 24, 2010, 03:58:53 pm »
Tanina, с какво се занимаваш?

*

tanina80

« Отговор #2113 -: Юни 24, 2010, 04:00:22 pm »
Сатурн при теб играе ролята на спирачка. Не ти позволява да изпадаш в крайни състояния, в заблуди и илюзии. По скоро бих те нарекла реалист със склоност към песимизъм. Не знам в кои знаци и домове в въпросния т-квадрат. Но като цяло си една отговорна жена, щом АС ти е Козирог и Сатурн е връх на т-квадрат...
Абе всичко написано е вярно  ;D. Въпросния тау-квадрат е 6-11-връх 8дом. При транзитен Сатурн, в съвпад с натален, започнах сегашната си работа, в която поемам много отговорности. Сама си ги натрисам, но не мога иначе. На първо място ми е да си свърша добре работата, след което ставам като изцеден лимон и не мога да се отпусна, да се повеселя, и се въртя в един омагьосан кръг. Не мога и да се зарадвам като хората. Винаги, сама си подтискам хубавите емоции.

марс външна планета?
като ти гледам картата,Танина,имам чувството,че доста се контролираш,може би имаш и някакви сексуални задръжки /или пък по-нетрадиционлни апетити  :rolleyes:/...
Ами Марс нали се пада след Земята - затова май някъде четох, че се води външна планета. Че се контролирам, вярно е, и направо незнам, може би ще се побъркам накрая от толкова контролиране, както написах и по-горе, то не може да се отпусне човек като хората. Най-добре се отпускам със секс  ;D, където не мисля, че имам някакви задръжки  ;D :-[, освен задръжките да не изневерявам  ;), но пък и винаги ми се струва малко ....  :-[ Това децата да не го четат  :-[

*

tanina80

« Отговор #2114 -: Юни 24, 2010, 04:08:51 pm »
Tanina, с какво се занимаваш?

С това  :blink:. Сама си го избрах, сама си научих програмите ... и така. Проектиране на мебели. Но за разлика от някои хора, които само с това си изкарват парите - да правят красиви картинки и да взимат пари за проектите само, аз се самонабутах и реших, че трябва да знам всичко и в момента съм проектант, визуализатор, взем размери, правя разкрои, договори и разговори с клиенти, водя сметките ... всичко с една дума. Още не съм почнала само да завинтвам винтовете и да режа на циркуляра  ;D, то това дано и да не стане, че съвсем ще стана за резил. Пари не изкарвам много, колкото за обикновенна продавачка, шефа ми е идиот  ;D и използвач (има слънце в съвпад с лилит, незнам дали е от това), а аз съм идиота, който си троши нервите и здравето, за да му угоди, работя някой път и до осем, и в събота и в неделя понякога ... Общо взето, върша всичко, а насреща само нерви, разправии и малко пари.

Танина, сега погледнах картата ти, по горе е поставена.
Мисля, че имаш потенциал да управляваш и да бъдеш лидер може би в твоя дом или колектив.  ;)
И на мен така ми се иска, но не ми стиска  ;D. Иска ми се да си направя собствена фирма, даже и хората, които ще работят там съм си харесала - само мъже  са ;D, с жени наистина не се разбирам. И вкъщи постоянно мрънкат, че шефствам. И на работа много се карам, абе едва ли не се държа като шеф  :-[, даже шефа скоро ми каза "да ти оставям магазина, и сама да се оправяш" Нооо... няма ми го огъня ли, желанието за рискуване ли ... незнам. Дано някой ден си направя моя фирма.

*

tanina80

« Отговор #2115 -: Юни 24, 2010, 04:16:31 pm »
 ;D И с кинтите си стипца.
Вярно  :-[. Лошо, но факт. И да имам пари, няма да си купя това, което искам, ако смятам, че не си заслужава. А то повечето материални неща, според мен не си заслужават. Че го прехвърлям и вкъщи това, все караме с толкова, колкото да не умрем  :-\ и "подчинените" протестират  :-[

*

Uran

• 6041
« Отговор #2116 -: Юни 24, 2010, 04:21:02 pm »
Знаех си, че е нещо по Меркурий и Венера, но не го свързах с обзавеждане.

*

tanina80

« Отговор #2117 -: Юни 24, 2010, 04:23:28 pm »
Ами то всичко тръгна от правенето на красиви (венера) картинки  на компютъра (уран)

*

holanda

« Отговор #2118 -: Юни 24, 2010, 04:33:57 pm »
Уран,добра ли си в тълкуването на професионалните заложби/малко тъп въпрос,ама.. :-[/

Искаш ли да погледнеш моите?

*

Uran

• 6041
« Отговор #2119 -: Юни 24, 2010, 04:48:06 pm »
Уран,добра ли си в тълкуването на професионалните заложби/малко тъп въпрос,ама.. :-[/

Искаш ли да погледнеш моите?

Не съм. Ама давай! ;D