Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858608 Прегледи
Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2480 -: Юли 24, 2010, 04:17:33 am »
Човека е семеен .
В последно време покрай големите съкращения е изпаднал във финансови проблеми и поглежда с надежда за работа зад граница .
Жена му от своя страна няма желание да се мести в чужбина , но не го и пуща .
Помоли ме да му дам съвет , но като мернах сатурн в 12 дом в опозиция на Марса в шести и квадратурата на меркурий от втори дом към сатурн се отрязах . Нищо повече не бях в състояние да видя .

« Отговор #2481 -: Юли 24, 2010, 06:49:35 am »

:93: Що се отнася до Марс в Близнаци, него го бива в приказките, туй е прелюдията за него.  ;D Но ако има твърд аспект със Сатурн, може да се пристъпи и директно към действие, без излишни словоизлияния.

а в асп. с нептун, може и да ти премине, докато започне
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #2482 -: Юли 24, 2010, 06:51:39 am »
За Венера в Близнаци не бих казала, че е фригидна. В съвпад или квадрат с Марс си е доста шавлива даже, дори ако участва и Сатурн.  ;D

предпочитат агнешко, прясна стока
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2483 -: Юли 24, 2010, 10:00:02 am »
да и аз съм чела и чувала, че доста жени страдат от този симптом.всъщност той се дължи на хормонален дисбаланс. мисля, че в повечето случаи се изписват противозачатъни , но при по-младите жени се предпочита и операция.

Моля те, каква операция...в никакъв случай да не се съгласява на такова нещо. Наистина се среща при много жени и дори не е гаранция, че всеки месец ще се прояви, минава време и нещата се регулират. Премахването на киста по оперативен път е наложително само в изключителни случаи, когато тя се изследва и се установи, че расте и не само това, но поликистозата не е диагноза, която изисква подобна манипулация. Ако има хормонален дисбаланс, той трябва да се лекува и вероятно има емоционални проблеми момичето. Ще се справи, преодолимо е.     
Изгрява само онзи ден, за който сме се пробудили.

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2484 -: Юли 24, 2010, 10:04:11 am »
Тук същото при мен с малка разлика, че диспозитора Слънцето е в 9 дом. Е още не съм тръгнала за чужбина и все се питам защо не се проявява по този начин.

За да проработи формулата за емиграция, трябва да участват и други домове, като особено внимание се обръщана 4ти.

Е, да. 4 дом - Нептун в Стрелец - пак такива неща загатва, нищо, че е в 1 дом. Вече диспозитора му и класически управител на дома Юпитер е в 8 дом. Дали това не е причината? Не, че съм тръгнала да драпам към чужбина, но се чудя защо при мен не отговарят нещата астрологично. Търся обяснение. Но аз все си мисля, че може да стане изненадващо след време, някак ми се струва, че не може да не се прояви тази тенденция, щото е доста застъпена в картата ми сякаш, а може и да греша.     

*

sunrain

• 6710
« Отговор #2485 -: Юли 24, 2010, 10:14:00 am »
ти сериозно ли? :-\ за марса в близнаци?
аз все си мисля , че мерка е по приказки , а марса по опипването с пръсчета :-[ ;D

;D Можеш да интервюираш Марса ми, да дам материал в интерес на науката.  :P Палав, игрив, обича да е в движение/на път, закачките, танците, но е и дистанциран, само изглежда, че се дава лесно. Харесва динамичните мъже, които умеят да внасят разнообразие, да забавляват, да говорят, но не прекалено /това вече е индивидуален момент/, да се шегуват, да владеят комуникацията, защото Марс в Близнаци се вълнува от такива неща.  ;D И отиде темата у ряката...Обаче много са специфични нещата при всеки, комплексни, хич не се връзват повечето общи описания, дето си ги споделяме тук. Нали тази планета си има аспекти, взаимовръзки, веднага се оцветява в други тонове и съответно проявленията могат да са редица, а и има значение мъжка, женска карта, също има съществени разлики съм забелязала.   

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2486 -: Юли 24, 2010, 12:23:47 pm »
Съни ,мерси слънце! ;)
успокои ме! :blink: едната ми щерка има марс в близнаци на 21*46.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Марая

• 28287
« Отговор #2487 -: Юли 24, 2010, 12:44:37 pm »
Човека е семеен .
В последно време покрай големите съкращения е изпаднал във финансови проблеми и поглежда с надежда за работа зад граница .
Жена му от своя страна няма желание да се мести в чужбина , но не го и пуща .
Помоли ме да му дам съвет , но като мернах сатурн в 12 дом в опозиция на Марса в шести и квадратурата на меркурий от втори дом към сатурн се отрязах . Нищо повече не бях в състояние да видя .

Док Сатурн е в 12-ти в овен. според класическата астрология той е в падение тук. но като дом , казват ,че колкото е по-скрит -толкова по-добре.
Марс е във везни в 6-ти дом. според мен м/у Сатурн и марс има взаимна рецепция по екзалтация .защото марс е на трон в овен , а Сатурн екзалтира във везни.
мисля , че действа като съвпад .

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2488 -: Юли 24, 2010, 12:56:17 pm »

:93: Що се отнася до Марс в Близнаци, него го бива в приказките, туй е прелюдията за него.  ;D Но ако има твърд аспект със Сатурн, може да се пристъпи и директно към действие, без излишни словоизлияния.

а в асп. с нептун, може и да ти премине, докато започне

Ето един пример - Слънце в съвпад със Сатурн в Лъв в 7 дом, Марс, Луна и Юпитер в Близнаци, Марс в 5 дом в опозиция с Нептун.
На приказки е най-големият чукач, много говори за секс и за "бройки". Пада си по млади момиченца, с разлика във възрастта, чрез тях се доказва като Мъж.  ;D Не се чувства така уверен с връстниците си и с по-интелигентните жени.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2489 -: Юли 24, 2010, 01:11:05 pm »

Док, обикновено напрегнатите аспекти ни тласкат към действие, промяна или да поемем път към чужбина.
Не говоря за емиграция в случая, а за временен престой, щом се налага. И други съфорумки се изказаха, че го виждат на гурбет в чужбина.
Само че с чужбината вървят и други неща, така ми се вижда, дано да замине с половинката си.  :blink:

Има и карти на заминали в чужбина хора с хармонични аспекти, но обикновено тласъкът идва по време на някой не толкова хармоничен транзитен аспект. Да не говорим за това колко различни могат да бъдат причините за емиграция или престой в чужбина. Един човек може да замине, притиснат от обстоятелствата, от безизходно положение, а друг да пътува за кеф, да види света, да си продължи образованието, да се развива. Всеки според възможностите си. Затова и факторите в хороскопите им ще са различни, при втория тип ще действат и плавните аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2490 -: Юли 24, 2010, 01:12:13 pm »
Аз още разглеждам картата ;) :blink: , Док.
Диспозитора на слънцето в близнаци е меркурий , който от своя страна се намира в рак и то в първия декан -управляван от луната. имаме двойно подчертаване ,тъй като У-л на мерка е луна , а и декана в който попада мерка е във владението на луната. от своя страна мерка е във втори натален дом. колебания във финансийте ,както и липса на такива. това придава и друга форма на слънцето ,което без изявата на мерка трудно реализира потенциала на близнаци и първия дом в който попада. наред с това слънцето е у-л на ИЦ.
видно от дирекцийте /символични/, след околко 2 г., слънцето ще направи съвпад с нат.венера , диспозитор на марс във везни. а меркурий ще бъде налазен  ;D от СД- асц. тук ще има драстична промяна по отношение на ежедневие , работа ,дом , личност като цяло. мисля , че това ще бъде период в който човека ще поеме глътка въздух.
наред с това по транзити уран и юпитер ще съвпадат постепенно със сатурн, а сатурн с марс. невъзможно е при тези транзити да не настъпи събитие свързано с основните теми в натала , както и с домовете управлявани от транзитиращите и транзитирани планети.
Динамиката на натала показва ,че най-слабото място в картата е 12-ти и 9-ти дом.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2491 -: Юли 24, 2010, 01:16:13 pm »
Динамиката на натала показва ,че най-слабото място в картата е 12-ти и 9-ти дом.

А фокусът минава във втори, където е Меркурий, тъй като мунданният Т-квадрат го отключва сега. Отсреща е транзитният Плутон в 8 дом заедно, затова на преден план излизат финансовите теми. Допълнителен акцент поставя и преминаващата нодална ос. Опозицията на тр. Сатурн с нат. Луна също носи усещане за "недоимък", а в радикса той има съвпад между тези планети.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2492 -: Юли 24, 2010, 01:26:14 pm »

А фокусът минава във втори, където е Меркурий, тъй като мунданният Т-квадрат го отключва сега. Отсреща е транзитният Плутон в 8 дом заедно, затова на преден план излизат финансовите теми. Допълнителен акцент поставя и преминаващата нодална ос. Опозицията на тр. Сатурн с нат. Луна също носи усещане за "недоимък", а в радикса той има съвпад между тези планети.
абсолютно! мунданния тао-квадрат в момента диктува изявата на меркурий и сатурн/луна.
а луната е упр. на 3-ти дом, намира се в 11-ти ,почти на к12. този човек ще бъде принуден от обстоятелствата ,както и липсата на поддръжка от приятели ,протектори да предприеме крути мерки.

*

holanda

« Отговор #2493 -: Юли 24, 2010, 01:27:36 pm »

Ето един пример - Слънце в съвпад със Сатурн в Лъв в 7 дом, Марс, Луна и Юпитер в Близнаци, Марс в 5 дом в опозиция с Нептун.
На приказки е най-големият чукач, много говори за секс и за "бройки". Пада си по млади момиченца, с разлика във възрастта, чрез тях се доказва като Мъж.  ;D Не се чувства така уверен с връстниците си и с по-интелигентните жени.

Сатурн в 7 дом не беше ли индикация за по-възрастен съпруг/а? Или съвпада му със Слънцето изменя нещата  :-\

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2494 -: Юли 24, 2010, 01:32:10 pm »
Сатурн в 7 дом не беше ли индикация за по-възрастен съпруг/а?

Не е задължително въобще, това сме го коментирали вече.
Може да даде наистина разлика във възрастта, но съпругът да е по-млад. Може дори да е връстник, но да се окаже по-зрял в разсъжденията си, по-отговорен. А в някои случаи, при проблем с интеграцията на Сатурн в 7 дом, може да се сдобиеш и с инфантилен съпруг, който да ти тежи цял жвот като воденичен камък на врата, да се чувстваш отговорен за него. Или някой, който постоянонно да ти мели на главата. Както виждаш, варианти има много.  ;D
Познавам една двойка - и двамата са със Сатурн в 7 дом, връстници са.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2495 -: Юли 24, 2010, 01:34:37 pm »
Сатурн в 7-ми:
късен брак , по-възрастен партньор , по-мъдър, стабилен брак, сериозни партньори,ограничени или много точни.
астрологията се мисли лилавка ;D ;D. значенията на стурн + дома! ;) :blink:
слънцето в съвпад или казими Сатурн не променя нещата ,само ги фокусира още по-силно!

*

Asol

• 4140
« Отговор #2496 -: Юли 24, 2010, 01:45:40 pm »
Сатурн в 7 дом не беше ли индикация за по-възрастен съпруг/а?
Познавам една двойка - и двамата са със Сатурн в 7 дом, връстници са.
Същите наблюдения имам.

астрологията се мисли лилавка ;D ;D. значенията на стурн + дома! ;) :blink:
За Лилавката съм останала с впечатления за доста будно момиче, че едва ли й е проблем :P

*

holanda

« Отговор #2497 -: Юли 24, 2010, 01:48:21 pm »

при проблем с интеграцията на Сатурн в 7 дом варианти има много.  ;D

:blink:ОК
п.с. много ми харесват задълбо4ените ви коментари по картата,пусната от Зъболекар...
мунданния тао-квадрат в момента диктува изявата на меркурий и сатурн/луна.
а луната е упр. на 3-ти дом, намира се в 11-ти ,почти на к12. този човек ще бъде принуден от обстоятелствата ,както и липсата на поддръжка от приятели ,протектори да предприеме крути мерки.

аз напуснах страната при транзитен Сатурн в съвпад с Луна в 11 дом /Луна У9/.Не бе6е от недоимък,в радикса са добре аспектирани помежду си,но бе6е трудно и се депресирвах периоди4но.
А този 4овек има ли идея къде иска да ходи? В съседна страна?

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2498 -: Юли 24, 2010, 01:49:13 pm »
И да допълня.
Планета в 7 дом показва каква ще е атмосферата в брака (или в по-дълготрайните връзки, при съжителство) и какво е отношението на родения към брака и обвързването. Да, често се случва при половинката въпросната планета по някакъв начин да е акцентирана или знакът, с който мунданно се свързва планетата, но допълнителна информация за типа съпруг/а дават и планетите-сигнификатори - Венера и Луна в мъжка карта, Слънце и Марс в женска (дневно/нощно раждане).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2499 -: Юли 24, 2010, 01:50:42 pm »
аз напуснах страната при транзитен Сатурн в съвпад с Луна в 11 дом /Луна У9/.

По време на така наречения Саде Сати значи.  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.