Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 856042 Прегледи
*

holanda

Re:Натални карти - практикум
« Отговор #2500 -: Юли 24, 2010, 01:56:45 pm »
аз напуснах страната при транзитен Сатурн в съвпад с Луна в 11 дом /Луна У9/.

По време на така наречения Саде Сати значи.  :blink:

точно! Още съм в него  ;D,а остава наи-трудното-преминаването на Сатурн над стелиума от ли4ни планети в 12 дом

но стига за мен-тази карта ми е интересна и следя коментарите ви с интерес.

*

Марая

• 28287
  • Който каквото ми мисли двойно да му се връща!
« Отговор #2501 -: Юли 24, 2010, 01:59:37 pm »
За Лилавката съм останала с впечатления за доста будно момиче, че едва ли й е проблем :P

аз също , понякога е нужна провокация! ;) ;D

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

*

Скарлет

• 2919
  • "Късият ум е с дълъг език". Аристофан
« Отговор #2502 -: Юли 24, 2010, 06:49:04 pm »
Ето една карта , която е на близък приятел , който има желание да излиза в чужбина , но аз блокирам от управителя на 9 дом разположен в 12 и не мога да му дам адекватен съвет .

Аз също се връщам на тази карта, интересна ми е. Човекът наистина е блокиран финансово от Уран и Плутон към Меркурий - управителя на 2 дом. Обаче, като каза Док, че е женен се замислих и за партньорството му. Няма да навлизам в подробности, но ще спомена само, че тези евентуални съдебни проблеми, които виждам, биха могли в даден момент да бъдат със съпругата. Марс съуправлява 7 дом и е диспозитор на Луната и Сатурн...като успоредно с това е в опозиция с тях. Венера е в съвпад с Юпитер - упр. на 8 дом /нейният 2 дом/, но е в квадрат със съуправителя на 7 дом - Марс.  :-X  И сигурно няма да му е лесно, ако се наложи да избира мужду брака и работата в чужбина.  :-\

*

Asol

• 4140
« Отговор #2503 -: Юли 24, 2010, 07:37:52 pm »
Напрегнатите аспекти си мисля не възпрепятстват нищо, може би нещата не стават толкова лесно.

Вторият му дом и шестия се "държи" от Близнаци и Везни, чийто диспозитор е Луната, която е в съвпад с управителят на 9. Интересно северният му възел, който е в 12 дом е на мидпойнта Слънце/Луна . Управителят на първи и шести, също и диспозитор на СЛВ  в 12 е Венера, която е в съвпад с Юпитер. Слънцето като управител на четвърти сключва секстил с управителя на 9 - Сатурн...

*

Марая

• 28287
« Отговор #2504 -: Юли 24, 2010, 09:39:11 pm »
 [ link=topic=3576.msg137139#msg137139 date=1279993072]
Напрегнатите аспекти си мисля не възпрепятстват нищо, може би нещата не стават толкова лесно.
[/quote]
 :clap:
Нещо повече , те са есенцията на живота , катализаторите на промените!

[ link=topic=3576.msg137139#msg137139 date=1279993072]
Вторият му дом и шестия се "държи" от Близнаци и Везни, чийто диспозитор е Луната, която е в съвпад с управителят на 9. Интересно северният му възел, който е в 12 дом е на мидпойнта Слънце/Луна . Управителят на първи и шести, също и диспозитор на СЛВ  в 12 е Венера, която е в съвпад с Юпитер. Слънцето като управител на четвърти сключва секстил с управителя на 9 - Сатурн...
[/quote]
красноречиво доказателство за успех в чужбина според мен.

Пътувайки към себе си..пътувам към теб и Вселената в която ти се съдържаш! :-)))останете с чисто сърце и ще видите знаците

« Отговор #2505 -: Юли 24, 2010, 11:49:59 pm »
предварително се извинявам,че ви моля за помощ,но вече нацяло се обърках.опитвам се да се справя с моята натална карта,но за жалост познанията ми са почти нулеви.тъкмо си помислих че с помоща на гугъл съм успяла що годе да разбера нещо,но след всичко което прочетох направо ми стана пълна каша.и като капак писанията за лилит и хирон ме объркаха нацяло.всичко друго което прочетох се отнасяше на 100% за мен,но тези двете/двамата изобщо не отговарят за мен.явно чета прекалено буквално и не успявам да съпоставя нещата едно с друго.ако рашите да отделите време благодаря предварително
Не подценявай себе си и не надценявай другите. Така ще се предпазиш от разочарования и ще запазиш своята обективност и критично мислене.

*

Марая

• 28287
« Отговор #2506 -: Юли 25, 2010, 12:21:35 am »
Добре дошла на още една метална змия ;D!
от мен утре, доста съм уморена! ;) :blink:
няма страшно , ще я погледнеме...

*

Divna

« Отговор #2507 -: Юли 26, 2010, 03:09:13 am »
По картата на Зъболекар.
Виждам, че У9 (Сатурн) е в 12 дом. Според мен това е един силен показател за живеене в чужбина и то в далечната (зад океана). У4 (Слънце) е в 1ви дом и прави точен секстил с У9 (Сатурн). Това ясно показва, че мъжа ще се чувства добре (като у дома си) зад граница. Не може да се отрече, че Сатурн е слаб (той все пак се намира в падение по знак), но пък е в тригон с Юпитер (монданния управител на 9ти дом), а нат. Юпитер е на ИЦ.
Знаем, че в живота често взимаме кардинални решения, когато сме изправени пред трудности и се чувстваме в безисходица. Според мен таоквадратурата (Сатурн/Юпитер, Уран) е задействала силно идеята за коренна промяна. Натална Луна (монд. управител на 4ти дом) в случая е доста притисната от тежките планети.
Смятам, че притежателя на радикса ще се чувства добре в чужбина. Може да не стане богат, но ще има достатъчно (У2 меркурий във втори дом).
Пожелавам му успех!

« Отговор #2508 -: Юли 26, 2010, 06:02:29 am »
Така, така .........
За въпросната карта и нейния собственик мога да споделя , че наистина има проблеми с жената .
Има желание да работи в Англия , макар да не ми го побира главата какво ще търси там .
Професията му е инж . по електроника но се е занимавал с газопроводи .

*

Diyana

• 2705
« Отговор #2509 -: Юли 26, 2010, 04:49:47 pm »
Да ви кажа, от трите въздушни знака най-близки са ми Водолеите и най-добре се разбирам тях, Везните са ми най-далечни и не усещам никакъв резонанс с тях, напълно са извън полезрението ми.

Въх, сърцето ми разбихте  :03: Альооо, кво тук сте ръфали безнаказано везнишки стелиуми с квадратни заточено-паднали сатурни и марсове :29:. ПИрфектни сме си, кво ни й.

По въпроса за чужбинстването, само да вметна, че не винаги натруфен 12 дом дава непременно живот в друга държава. Понякога човек е толкова привързан към родния си дом, че дори самото преместване, отделяне от рожденото семейство, се схваща като скъсване и изгнание. Преселването от малък провинциален град в областния център или в столицата също някои изживяват като далечна "чужбина".

Аз имам Сатурн (У7, У8 и традиционен управител на 9-ти, Водолей) в 12-ти и ЮЛВ. Уран съответно е в пети дом, съвпад с У4. Пътуванията ми зад граница никога не са били мъчителни, принудителни или стресиращи. Пътувам много, и по работа, и за кеф. Чувствала съм се добре отвън, независимо колко отдалечена е била дестинацията. Засега съм нямала престой от над шест месеца, за да ме тръшка носталгията нещо, но и никога не съм смятала емиграцията като сериозна опция за бъдещо развитие. Все пак и Сатурн, и ЮЛВ са в Рак, Слънцето ми е в четвърти дом, Луната ми е фиксирана вода. Родното място, семейството и родовите връзки са важни за мен.
Obscenis, peream, Priape, si non
uti me pudet improbisque verbis
sed cum tu posito deus pudore
ostendas mihi coleos patentes
cum cunno mihi mentula est vocanda

*

Синухе

• 4978
  • Chance favors the prepared mind
« Отговор #2510 -: Юли 30, 2010, 12:28:25 am »
Тука се вижда,че нито Девата,нито Везната са помогнали-това е то Нептун да ти управлява АСЦ и да аспектира всички вътрешни планети,направо жабясала работа  ;D

Леле дори Сатурн тука дето е на трон,не е успял да се справи с Нептуна  :o

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2511 -: Юли 30, 2010, 01:06:35 am »
Ето го г-н Парцала  ;D

Венера във Везни - на трон по знак и дом и три планети в Дева?
Абе колеги, какво е туй нещо, астрологията НЕ работи!?  :rolf:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2512 -: Юли 30, 2010, 01:08:27 am »
Юпитер и Венера са в изключително силна позиция - и есенциално, и акцидентално.  ;D Туй просто не е истина, ви казвам!

направо жабясала работа  ;D

:72:

Ама за какво му е да се променя, Нухе? Това е г-н Пирфектния, вижда се и от картата!
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Рая

• **
  • 1094
« Отговор #2513 -: Юли 30, 2010, 01:17:52 am »
ааааааа, не закачай ретро Нептуна :P

*

Uran

• 6041
« Отговор #2514 -: Юли 30, 2010, 08:15:27 am »
В какъв смисъл е глуповат Крис? На мен ми изглежда като да се взема доста на сериозно.То вярно, че няма знак за равенство м/у самооценка и реалност, но...
« Последна редакция: Юли 30, 2010, 12:54:51 pm от Uran »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #2515 -: Юли 30, 2010, 12:26:05 pm »
Венерата на трон му се усеща, но я няма в реално проявление и е мноооооооого самовлюбен  ;D

Това намекнах и снощи като изтъкнах, че Венера и Юпитер са в най-силна позиция. А също и Сатурн.
Обикновено такива хора са си доста самовлюбени и не смятат, че има нужда нещо да променят в себе си. Новолунието в картата му също допринася за неговата самодостатъчност, в съчетание с останалите аспекти.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #2516 -: Август 01, 2010, 10:52:21 pm »
Какво мислите за тази карта? Картата е на дете на 10 г. (моя братовчедка). Има трудно детство. Според вас за вбъдеще в кои области ще се справи добре? Музикална е.

Предварително благодаря!
« Последна редакция: Август 01, 2010, 11:11:54 pm от romantica »

*

Марая

• 28287
« Отговор #2517 -: Август 01, 2010, 11:03:28 pm »
Какво мислите за тази карта? Картата е на дете на 10 г. (моя братовчедка). Има трудно детство. Според вас за вбъдеще в кои области ще се справи добре? Музикална е.

Предварително благодаря!

а дали е точен часа на раждане? много анаретни са осите на картата!

« Отговор #2518 -: Август 01, 2010, 11:13:46 pm »
Ох, много се извинявам - допуснах грешка. Редактирах картата, сега е точна със сигурност!

Благодаря, Марая!

*

Марая

• 28287
« Отговор #2519 -: Август 01, 2010, 11:15:57 pm »
Ох, много се извинявам - допуснах грешка. Редактирах картата, сега е точна със сигурност!

Благодаря, Марая!

за нищо! ;) :blink:
по-късно ще я погледна картата...., на прима виста само ще кажа , че е много чувствително и умно дете!