Момичета, въпросът е много сериозен и знам, че е много отговорно да попитам за здраве, но най-добрата ми приятелка е много отчаяна и не мога да я гледам да плаче постоянно, откриха и нещо като туморно образувание в гръбначния стълб, това е първоначалната диагноза, тепърва ще посети доста кабинтеи и т.н, все пак искам да помоля, ако някой има време и желание, да погледне картата с транзитите и прогресиите, виждате ли нещо обезпокоително?
Разгледах картата на твоята приятелка и ще напиша накратко какво виждам, използвам Аюрведична система и разглеждам картата с отчетена прецесия.
Със Сатурн и Раху в знака на АС (сидерален Лъв) има вероятност костната система да е уязвима, а Раху по принцип дава предразположеност към автоимунни заболявания. Но нека първо се посъветва с повече независими специалисти, за да се избегнат евентуални неточности в диагнозата.
В момента тече планетният период на Раху/Марс - не се учудвам, че сега са й поставили тази диагноза.
Нека не изпада в паника и направи пълни изследвания, КТ/образна диагностика.
От астромедицинска глдна точка проблемът може да е свързан с функцията на путамена /базалните ганглии (там е разположена група неврони), което може да рефлектира върху състоянието на костната/двигателната и централната нервна система.
Би ли ми казала за твоята приятелка дали си забелязала при нея повишена нервност, тревожност, раздразнителност преди да се разбере за тази диагноза? По принцип каква е по темперамент?
Погледнах дирекциите, прогресиите и текущия солар... Има указания за откриване на здравословен проблем и притеснения в тази връзка, но като че ли операция в рамките на текущата година не виждам. По-голяма вероятност за това има в следващия солар, ако изобщо се стигне до това!
Като период на отслабена имунна система ми се вижда краят на текущата година. През м. октомври може да има тенденция към повишено безпокойство, раздразнителност, а след средата на м. ноември и през м. декември е препоръчително да си направи допълнителни изследвания и да следи за състоянието на имунната система.
В началото на 2012 година транзитният Марс се се обръща ретроградно в знака на Асцендента, така че тогава е вероятно да се обърне повишено внимание на здравословното състояние и тонуса на тялото.
В края на м. юни 2012 се сменя големият планетен период - минава от Раху към Юпитер. На границата между тези два периода е възможно вече да има окончателно заключение относно заболяването и мерките, които трябва да се вземат. Като период, в който е възможно да се вземат такива мерки, виждам интервала от м. май 2012 до м. февруари 2013. През месеците август и септември 2012 е възможно да положи по-сериозни грижи да здравето си.
В следващия солар има Юпитер в съвпад със Слънцето в 9 дом, затова се надявам всичко да й се размине благополучно и проблемът да се реши бързо и ефективно! :25: