Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 856279 Прегледи
*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #4780 -: Август 04, 2012, 07:41:45 pm »
Някой да има наблюдения в/у заключен дом в натала ?

*не видях подобна тема и реших да пиша тук .

Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4781 -: Август 04, 2012, 07:50:56 pm »
Някой да има наблюдения в/у заключен дом в натала ?

Сигурно имаш предвид заключен знак/планета?

От личен опит и наблюдения върху близки хора мога да споделя, че понякога се случва планета в заключен знак да се прояви във втората половина на живота, след като усвои определени уроци (според дома и аспектите).

Например, в моята карта имам интерсептиран ретро Сатурн в Лъв/9 дом. Сатурн е в тригон със Слънцето. И мога да кажа, че при мен има много трудна и късна реализация "по Слънце", преди това трябваше да усвои доста "сатурнови" уроци.

Виждала съм и случаи, когато интерсептирана лична планета много силно се проявява, но ако при това е ранена от малефици и се намира в ъглов дом, изявите й могат да носят проблеми за натива.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #4782 -: Август 04, 2012, 07:59:20 pm »

Сигурно имаш предвид заключен знак/планета?

От личен опит и наблюдения върху близки хора мога да споделя, че понякога се случва планета в заключен знак да се прояви във втората половина на живота, след като усвои определени уроци (според дома и аспектите).

Например, в моята карта имам интерсептиран ретро Сатурн в Лъв/9 дом. Сатурн е в тригон със Слънцето. И мога да кажа, че при мен има много трудна и късна реализация "по Слънце", преди това трябваше да усвои доста "сатурнови" уроци.

Виждала съм и случаи, когато интерсептирана лична планета много силно се проявява, но ако при това е ранена от малефици и се намира в ъглов дом, изявите й могат да носят проблеми за натива.

Именно за заключен дом в знак, при това с две планети в него  :blink: . Имам си го по натал и досега не бях обръщал внимание, че го има даже .

Планетите в този дом са наранени от бенефици .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4783 -: Август 04, 2012, 08:18:16 pm »
Бенефиците не нараняват, то и за малефиците тук неведнъж е имало дебати доколко са малефици.  :blink:
Но да се върнем на темата за интерсептираните знаци и планети.

В моя случай всъщност се получава обратното - има много ранна изява по Сатурн, поради което бе "ощетено" Слънцето /според аналогиите на знака и дома/. Прекалено рано ми се наложи да поема сатурнови отговорности и едва сега, след като минах третия юпитеров възврат, започнах да усещам как лека-полека сатурновата примка се разхлабва. През всичките тия години имах чувството, че Слънцето ми се изявява в "сянката" на Сатурн. Сатурн е в знака Лъв и има аспект със Слънцето, т.е. тук има двойно подчертаване. И основното при тази позиция е, че постоянно привличах като магнит хора, които се опитваха да подложат на съмнение слънчевите ми качества (креативност, индивидуализъм, творчески подход към ежедневна/рутинна работа). Признанието дойде години по-късно, след като приключи сатурновият възврат, преди това все критикари срещах. Нямам нищо против конструктивната критика, но само когато същата критичност (и изисквания) човек проявява и към самия себе си.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4784 -: Август 04, 2012, 08:21:38 pm »
И при мен като при Lillie - интерсептирани са Водолей в 1ви и Лъв в 7ми. Уран е в съвпад със Слънцето, но намерих сили да пусна духа от бутилката и да оставя тази енергия да ме води само преди няколко години, определено не в първа младост. Сатурн е в 7ми в Лъв и от известно време усещам как ме влече към партньори, които са не само по-зрели, но и имат нещо Лъвско и нещо земно - последният е много преуспял в професията си, мното публичен, асц е земен. И не е само той. И самото естество на връзките, които искам се промени, защото търся съчетанието земя и огън в смисъл стабилност, но и много страст.

*

elodiq

• **
  • 903
« Отговор #4785 -: Август 04, 2012, 08:25:19 pm »
Здравеите имам въпросче ако може днес след доста дълго четене из форомът пък и на други места останових,че май съм във период на  Саде Сати ако естествено правилно съм си растълкувала картата и ми е интересно да чуя ващто мение по въпроса и ако може да ми кажете със какво се характеризира като цяло той . Какво мога да очаквам във този период

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4786 -: Август 04, 2012, 08:27:26 pm »
MayFlower , не съм задълбавала, но с Нептун на Дсц е нормално да има вариации в сексуалността/привличането. Това само се допълва от Слънце/Плутон и Луна (и стелиум) в Скорпион. Аз мога да се идентифицирам с това. Ние искаме да опитаме от всичко, и от болката, и от всичко в секса, и от самотата, и от отчаянието, и дори когато си мислим, че искаме нещо друго пак натам вървим... После пак ще гледам картата, но за мен тази жена е на силните усещания, подплатени с Нептунова магия, а това е далеч от ежедневните контакти обикновено.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4787 -: Август 04, 2012, 08:36:48 pm »
Между другото, много интересна космограма има - всички планети са във втори квадрант, може би това определя силната й обвързаност със семейната среда. Преобладва влиянието на Везни/Скорпион и в съчетание с Нептун на ДС има тенденция да е по-податлива към външни влияния - тя има нужда от хора, които да са й като "огледало на душата", било то близки, партньори или просто другарчета...

Нептун не само е на ъгъл, а и стои най-високо в картата, всички останали планети са под хоризонта.
Всички планети са й заключени между двата лунни възела, като веригата се "затваря" от Венера и Нептун.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4788 -: Август 04, 2012, 08:56:50 pm »
MayFlower, твоята приятелка в каква сфера би искала да се развива професионално, има ли някакви идеи и по-специални очаквания?

Според това, което виждам в картата й, бих препоръчала следната професианална насоченост:
фармацевтика, биотехнологии, екология или някакъв вид социална работа.

Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4789 -: Август 04, 2012, 09:19:24 pm »
Повярвай ми, в туризма няма хляб вече, и аз от там идвам (първата ми специалност). И все ще си обслужващ персонал, освен ако не ти харесва изключително много да работиш и общуваш с различни хора.

Може би в нейния случай Маркетинг ще е добра алтернатива, не би трябвало да й липсват аналитични способности и умения за стратегическо планиране, просто трябва да я мотивира нещо.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4790 -: Август 04, 2012, 09:25:26 pm »
Да си допиша. Уран в екзалтация е луд, това от личен опит го казвам, а и мини изследване си правя за него. В съвпад с лична планета е просто ракета. Стелиум в Скорпион (или лични планети) иска пълно отдаване и притежаване, отвъд ежедневните задължения на една двойка, а Уран го отблъсква това, защото не понася зависимостите. Това е дрога - искаш и двете, ане можеш да ги намериш и не спираш да търсиш, не можеш да спреш. Дсц в Стрелец, а Чпитер само дава рамо на Уран. Нептун на Дсц е на собственото си МЦ, най-връхната си точка... Или се приемаш такъв, или се депресираш. И аз го вървя тоя път и изборът е да вземеш това, което искаш (примерно, аз намерих начин да имам дете) с ясното съзнание, че ще ти омръзват хората, и при мен това е факт. Нищо, че съм имала и съжителства, и брак. На първата година отегчението е вече факт. Уран не мирясва.  :-[

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4791 -: Август 04, 2012, 09:41:05 pm »
Ако толкова държи да е в обслужващата сфера, защо не изкара някакъв курс, да речем козметика или някакъв вид алтернативна терапия, и да пробва да потърси работа в някой от така популярните сега СПА и балнеокомплекси?  :blink:
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Grace

• 2257
« Отговор #4792 -: Август 04, 2012, 10:01:28 pm »
забелязала съм, че Везните не са особено работливи / освен ако нямат силна Дева някъде в картата си /. А на твоята приятелка, семейството и осигурява достатъчен комфорт, за да може да си позволи на 30 г да се чуди в каква професионална посока да поеме.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4793 -: Август 04, 2012, 10:03:01 pm »
Ronia, няма укротяване Уран! Аз съм споделяла тук, че именно Уран е планетата която много ме плаши и не мога по никакъв начин  да усвоя правилно енергията му. Инстинктивно го чувствам като най-големия малефик в картата ми, още повече че е в 1-в дом и ми опозира Слънцето в Телец. Сега след твоето описание си представям колко по-осезателно и с какъв заряд действа Уран в карта ти и в тази на приятелката ми. Не зная дали има начин поне малко да се укроти или задържи тази енергия, защото очевидно в повечето случаи се изявява  много деконструктивно.

Тя има силата да го приеме, не е дадено това, което човек не може да поеме. Има и много конструктивна сила в това. Уран дава изначалното разбиране за живота като път, а не като гара и Скорпион го подплътява с трансформация и умението да я владее (ако иска). Няма много шанс за традиционно щастие с две липи отпред, но дава криле. Малко е страшно, но и вълнуващо. Като онези влакчета нагоре-надолу.  ;) Тя може да го приеме и оползотвори, защото й е дадено всичко, за да го направи, но трябва да забрави традиционните приказки, поне от мои наблюдения, така мисля. Има щастие за този Уран, но е предимно в промяната и научаването да се освобождаваме, което е много скорпионско и че всичко е мимолетно, колкото и да боли понякога. Тя е който трябва да бъде. Ще гледам пак картата да видя нещо друго. 

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #4794 -: Август 04, 2012, 10:07:15 pm »
Бенефиците не нараняват, то и за малефиците тук неведнъж е имало дебати доколко са малефици.  :blink:
Но да се върнем на темата за интерсептираните знаци и планети.

В моя случай всъщност се получава обратното - има много ранна изява по Сатурн, поради което бе "ощетено" Слънцето /според аналогиите на знака и дома/. Прекалено рано ми се наложи да поема сатурнови отговорности и едва сега, след като минах третия юпитеров възврат, започнах да усещам как лека-полека сатурновата примка се разхлабва. През всичките тия години имах чувството, че Слънцето ми се изявява в "сянката" на Сатурн. Сатурн е в знака Лъв и има аспект със Слънцето, т.е. тук има двойно подчертаване. И основното при тази позиция е, че постоянно привличах като магнит хора, които се опитваха да подложат на съмнение слънчевите ми качества (креативност, индивидуализъм, творчески подход към ежедневна/рутинна работа). Признанието дойде години по-късно, след като приключи сатурновият възврат, преди това все критикари срещах. Нямам нищо против конструктивната критика, но само когато същата критичност (и изисквания) човек проявява и към самия себе си.

Глупости говоря и аз, бенефик да наранява  ;D .

Мисля, че схванах идеята в случая - при мен Мерк и Марс са заключени в 5 дом и се упр. от Луната при това са в аспект с нея т.е пак двойно подчертаване - до преди години тези планети ги чувствах като нефункционални по темите с 5 дом, няма да изпадам в подробности в какво се изразява това, но беше налице ефектът, за който става въпрос .

И при мен като при Lillie - интерсептирани са Водолей в 1ви и Лъв в 7ми. Уран е в съвпад със Слънцето, но намерих сили да пусна духа от бутилката и да оставя тази енергия да ме води само преди няколко години, определено не в първа младост. Сатурн е в 7ми в Лъв и от известно време усещам как ме влече към партньори, които са не само по-зрели, но и имат нещо Лъвско и нещо земно - последният е много преуспял в професията си, мното публичен, асц е земен. И не е само той. И самото естество на връзките, които искам се промени, защото търся съчетанието земя и огън в смисъл стабилност, но и много страст.

И аз имам интерсептирани Риби-Дева в 1-7 дом и почти във всички случай жените с които съм бил за имали нещо в Дева/Везни, но го е имало типичното Лъвско изтъкване /7-я ми дом включва Лъв,Дева,Везни/ .

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4795 -: Август 04, 2012, 10:14:41 pm »
Виж как при те Лъвът се проявява, а при мен Рак - никак (това е първият знак на К7). Не ги понасям Раците мъже и изобщо рачешкото звучене, даже синът ми (асц Рак) като ми замрънка по рачешки отнася теслата.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #4796 -: Август 04, 2012, 10:27:33 pm »
Да де, но Уран е въздух. Напротив, на нея и следвало да й импонира тази енергия, още повече че и Нептун е в огън. Има много вода в нея, но точно Уран като въздушна енергия може да го приеме и възпроизведе. Водата просто ще й го носи в емоционалнта сфера. Лесно не е, но за нея и следвало да е една идея по-лесно. Струва ми се, че тя се опитва да върви по традиционен път, да се съобразява, но това не е нейният път.

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4797 -: Август 04, 2012, 10:39:18 pm »
Това което е най-лошо, е че проявява интерес да започне някаква промяна, но само след миг всичко се оказва заблуда, нещата не са  вече същите и мнението и съвсем се е променило. Така много вреди на себе си.

Досега ако сатурновият транзит през Слънце/Плутон не е свършил тая работа, може Сатурн в транзит през нат. Луна да я изкара от летаргията и да се наложи да направи преоценка на "удобния" модел. (това го казвам с добри чувства)
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
« Отговор #4798 -: Август 04, 2012, 11:45:42 pm »
Виж как при те Лъвът се проявява, а при мен Рак - никак (това е първият знак на К7). Не ги понасям Раците мъже и изобщо рачешкото звучене, даже синът ми (асц Рак) като ми замрънка по рачешки отнася теслата.

Лъвовете не мога да ги понасям/има сблъсък на его/ - показността им и парадацията им ми идват в повече, още повече че често е без покритие .

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4799 -: Август 05, 2012, 09:04:14 am »
Лъвовете не мога да ги понасям/има сблъсък на его/ - показността им и парадацията им ми идват в повече, още повече че често е без покритие .

Сигурно защото не си виждал прикрити Лъвове - те са много по-опасни, особено когато прикритостта е съчетана с нереализирана амбиция.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.