Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 861308 Прегледи
*

г-н Santi

• *
  • 407
  • Ten Percent Luck
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #4800 -: Август 05, 2012, 10:12:31 am »
Лъвовете не мога да ги понасям/има сблъсък на его/ - показността им и парадацията им ми идват в повече, още повече че често е без покритие .

Сигурно защото не си виждал прикрити Лъвове - те са много по-опасни, особено когато прикритостта е съчетана с нереализирана амбиция.

Това е още пo-лош вариант и се радвам, че не съм го виждал  :blink: .
« Последна редакция: Август 05, 2012, 10:24:47 am от г-н Santi »
Sun: Близнаци
Asc: Водолей
Moon: Овен

*

Uran

• 6041
« Отговор #4801 -: Август 05, 2012, 03:59:00 pm »
Лъвовете не мога да ги понасям/има сблъсък на его/ - показността им и парадацията им ми идват в повече, още повече че често е без покритие .

Сигурно защото не си виждал прикрити Лъвове - те са много по-опасни, особено когато прикритостта е съчетана с нереализирана амбиция.

Лили, кои са прикритите лъвове? Асценденти и Луни? ;D

*

Lillie

• 30532
« Отговор #4802 -: Август 05, 2012, 04:12:51 pm »
За пример мога да дам лъвски стелиум с АС Стрелец, Слънце в съвпад с Юпитер... да не повярва човек.  ;D
Но в случая има силно плутоново влияние - Плутон в съвпад с МС и квадрат към Луна в Козирог/1 дом, стелиум от няколко планети (вкл. Слънцето и упр. на АС) в 8 дом.
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

« Отговор #4803 -: Август 06, 2012, 02:47:23 pm »
добър ден,поствам една карта на приятел...много ми е странен...живее на ръба,доста интелигетен е,и привлекателен но връзка не може да задържи,все говори аз,аз,аз.....много е настъпателен....така се и запознахме-дойде при мен и ми каза искам да ти взема координатите,казах не става,и човека си тръгна,след месец пак дойде-и пак така,докато не успя-не спря...откъде това упорство в него.Страшно контактен,и в същото време не му пречи и да е сам..любопитно ми  какво ще кажете по картата му,днес и РД има,и се сетих за него.Познавам само един лъв-майка ми ,но тя е вечно недoволна,властна и на моменти зла,ако не и се угажда-този и е противоположност-вечното дете-отворен и позитивен
Човек наднича в бездната....но и бездната наднича в човека

*

Anabell

• 2022
  • Dreams are today's answers to tomorrow's questions
« Отговор #4804 -: Август 06, 2012, 02:51:53 pm »
добър ден,поствам една карта на приятел...много ми е странен...живее на ръба,доста интелигетен е,и привлекателен но връзка не може да задържи,все говори аз,аз,аз.....много е настъпателен....така се и запознахме-дойде при мен и ми каза искам да ти взема координатите,казах не става,и човека си тръгна,след месец пак дойде-и пак така,докато не успя-не спря...откъде това упорство в него.Страшно контактен,и в същото време не му пречи и да е сам..любопитно ми  какво ще кажете по картата му,днес и РД има,и се сетих за него.Познавам само един лъв-майка ми ,но тя е вечно недoволна,властна и на моменти зла,ако не и се угажда-този и е противоположност-вечното дете-отворен и позитивен

айде пробвай ти малко да анализираш - какво казва асц, Слънцето, Луната, кое полукълбо е засегнато има ли стелиуми... и ще видиш, че картинката се нарежда и то доста добре.
When One Door Closes Another Door Opens

« Отговор #4805 -: Август 06, 2012, 03:12:21 pm »
С Марс на трон и в дом на радост няма как да не е настъпателен, бори се до последно. Освен това с високо издигнато лъвско Слънце би трябвало и да е много горд.
Мутабелна опозиция на Венера със Сатурн/Уран - хем има нужда от високи дози любов, хем се страхува от пълно отдаване. У7 Марс е в квадратура с Нептун - нестабилни връзки. Мисля, че му липсва постоянство. Желание и сили за борба има в изобилие, но лесно се отклонява от целта.
« Последна редакция: Август 06, 2012, 03:42:30 pm от Mirabella »

« Отговор #4806 -: Август 06, 2012, 03:33:49 pm »
гледайки опозициите на Венра и аз си помислих това-,че той има нужда от адреналинна любов,големи дози и много като интензитет,но бързо пали-бързо гасне,бързо се засища и минава към следващото ниво,а дълбоко в себе си иска стабилна връзка-реших обаче ,че го виждам понеже го познавам.Има хипер енергия,разпиляна в десетки посоки....ще го гледам по обстойно тази вечер,след работа.да видим ще измъдря ли нещо смислено
Човек наднича в бездната....но и бездната наднича в човека

« Отговор #4807 -: Август 11, 2012, 03:38:55 pm »

Това е моята натална карта.
След една година астро- самообразование, ако мога така да се изразя, достигнах до няколко от следните положения.
 Изключително принципен, строг, /само/критичен, упорит- това според мен идва от планетите в знак козирог и до известна степен от Сатурн в Скорпион.

Сетивен, интуитивен, чувствителен дори, ако мога така да кажа - прекалено. Това го отдавам на асцендента си Рак и на другите водни знаци.

Със козирогът проблем не съм имал, винаги съм си усещал интуитивно и водната природа. Но забелязвах, че когато реагирам инстиктивно, в определени моменти се проявява нещо непознато за мен. Сега разбирам, че е заради луната в Стрелец. Честно казано това ми дойде в повече.

Основни проблеми при мен са, че съм на моменти. Освен влиянието на Рака и смяната на настроението заради този знак. Понякога съм чувствен и загрижен като Рак, понякога съм студен, строг и справедлив като Козирог и понякога подивявам и щурея като Стрелец. Едва скоро осъзнах, че няма проблем тези три индивидуалностти на съжителстват в един човек, но ми е трудно да намеря сполучливата формула. Подтисна ли една от тях рано или късно избива и стават бели. Потърся ли някакъв баланс все едно се сливат, енергията на всяка една стихия се неутрализира и аз ... застивам. Като в пашкул, какавида, все едно съм едно спокойно езеро. Не знам дали е плюс или минус това в развитието ми.

Имам още какво да пиша на база наталната си карта, но ще помоля вас да продължите.

Друго за мен... учил съм в Икономическа гимназия - супер скучно ми беше. Сменил съм  откакто работя, за 6-7 години около 10 работи, 5-6 квартири. Рисувам, пиша , с каквото се захвана от раз минавам средното ниво, но бързо ми писва.
В момента съм студент - Връзки с обществеността.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4808 -: Август 11, 2012, 03:53:52 pm »
Ето това се казва изпълнителен съфорумник - по Стелиум в Козирог и позитивната, ученолюбива Луна в Стрелец!  ;) :P

Айде аз поемам:

Всичко което си написал е правилно.

Стелиум в Козирог, лични планети в съвпад в Риби (от тук нуждата от творчество), Сатурн + Плутон в Скорпион и Луна в съвпад с Уран (нищо от големия орбис, в случая, ще се усеща влиянието, Луната е като попивателна). Козирог, Риби, Скорпион, Стрелец, всички планети са ти в Западното полу-кълбо, и нямаш нищо във въздух.

Съвпадът на Венера и Марс е особен аспект, в Средновековието дори са имали име за този съвпад. Имаш много планети в променливи и кардинални знаци - нормално е административните професии, професии в които има разработени практики и са спокойни, да не са ти интересни за дълъг период от време. Имаш силен 9 дом и Луна в Стрелец, имаш склонност да търсиш начини за разширяване на съзнанието си, образование, пътувания, комуникация с чужденци, всичко, което ще те обогати образователно.

Бих ти препоръчала професия, в която има високо ниво на напрежение (Козирог, Рак - кардиналните знаци обичат кризите, защото това ги мобилизира) и постоянно ще изникват казуси, за които трябва да се търсят нови решения. Може би връзки с обществеността ще се окаже подходяща за теб - имаш силен 7 дом, и като цяло западно-полукълбо - обичаш да работиш в екип и си склонен да приемаш другите.  ;) Освен това ако си в щаба на някоя политическа партия, постоянно ще трябва да се измислят (творчески) някакви решения, как да се представи на публиката поредното ГЕНИАЛНО решение, или умопомрачителна издънка на някое от ЛИЦАТА на партията. Така е и ако работиш за някое министерство, община... там е пълно с УНИКАЛНИ гафове.... ;D ;)
« Последна редакция: Август 11, 2012, 04:00:12 pm от Anabell »

« Отговор #4809 -: Август 11, 2012, 04:13:50 pm »
"Сатурн + Плутон в Скорпион и Луна в съвпад с Уран (нищо от големия орбис, в случая, ще се усеща влиянието, Луната е като попивателна)"

това не го разбрах.

искам да попитам и друго- влече ме астрологията, но не съм сигурен защо. Заради водните знаци и интуицията, зароди скования Козирог, за когото това е да кажем - най- леката и обяснима сред... мистичните науки или заради Уран в Стрелец- просто едно от многото неща, които ме запленяват мисля си, че умея много и ми писват. Важно ми е да си отговоря на този въпрос, за да знам докъде да продължавам с увлечението си по астрологията.

И друго... изненадвам хората, често пъти неприятно. Тактичен, тих, загрижен съм при първо впечатление и често се случва хората да ме усетят - наивен, балък, шматка и да се опитват да си разиграват коня, да ми се качват на главата, аз в повечето пъти продължавам да съм тактичен и не се връзвам, гледам сеира често. Но когато прекалят, меко казано - играта загрубява. Избухвам и ме гледат с един страх в техните очи и се чете нещо като упрек- ти не беше такъв,...

Аз си го обясних с положението на Марс в Риби като индикатор на поведението ми, говоренето. Мекотата, чувствеността, такта.

И се чудя как да им индикирам, че не съм толкова наивен още в началото, за да не ги изненадвам неприятно. И трябва ли да индикирам. Не знам.
« Последна редакция: Август 11, 2012, 04:18:50 pm от riosmile »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4810 -: Август 11, 2012, 04:27:08 pm »
"Сатурн + Плутон в Скорпион и Луна в съвпад с Уран (нищо от големия орбис, в случая, ще се усеща влиянието, Луната е като попивателна)"

това не го разбрах.

Имаш акцент на знака Скорпион и Стрелец и, че Луната ти въпреки широкия орбис е в съвпад с Уран.

Козирогът според езотеричната астрология е най-духовната зодия. Изобщо не си мисли, че астрологията е лека, чакай малко да понапреднеш и ще видиш какви казуси ще изскочат и е изкуство, защото ТЪЛКУВАШ, не е наука. Наричат го алфата и омегата на божието творение. :P Интуиция имат земните зодии (зная какво ще стане), водните са чувствителни - усещат другите хора.

При Луна в съвпад с Уран - продължи заниманията си с астрология.

Хората, колкто и да е удивително, винаги се изненадват, когато не стане на тяхното. А тяхното според астрологията е менталната им проекция на реалния свят - по Луна, трябва доста на напреднат, за да почнат да живеят на ниво, асцендент...  ;)

« Отговор #4811 -: Август 11, 2012, 04:27:39 pm »
Съгласна съм с Анабел. Там, където се търси (интуитивно) разбиране на околните, добри психологически умения, работа с хора, там би трябвало да се справяш отлично - управителят на 10-тия дом Нептун е в съвпад с Меркурий и заедно с в секстил с Плутон. Четеш ли хората и желанията им като отворени книги? Управителят на 3-тия дом Слънце е в съвпад с Юпитер в 7-ми. Мисля, че обичаш да си обраден от хора, да комуникираш с тях активно, да им угаждаш. Лесно те приемат в колектив. Възможно е да излъчваш сексапил и то не от онзи ненатрапчивия, а по-скоро от предизвикателния - съвпадът Венера/Марс е квадратиран от Уран.
За творчество си личи, че имаш талант - отново съвпадът Меркурий/Нептун плюс Луна в 5-ти дом.

Позволявам си да ти задам един въпрос. Транзитен Сатурн се е запътил към съвпада ти Слънце/Юпитер в 7-ми дом. В същото време транзитен Уран в 10-ти и транзитен Плутон в 6-ти доскоро са били в точни аспекти (съответно, квадратура и съвпад) с Нептун/Меркурий в 6-ти дом. Въпросът ми е - кое е приоритет към момента за теб, кое е на фокус - личните взаимоотношения или професионалното израстване, кариера? А може би и двете едновременно?

Много хора са използвачи, не мисли, че проблемът е в твоя телевизор (карта). С Луна в Стрелец и Слънце в съвпад с Юпитер си добродушен, незлоблив и може би заради това изглеждаш наивен в очите на хората. Аз съм с Луна в Стрелец, в същия градус като твоята и мен също ме взимат за балък. ;D
« Последна редакция: Август 11, 2012, 04:31:44 pm от Mirabella »

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4812 -: Август 11, 2012, 04:32:09 pm »
Мирабела, супер, че се включи, тъкмо си мислих, че вие двамата с този младеж имате Луни в Стрелец.  ;) :P Така, де добър диалог ще стане - има какво да се обмени  ;D.

И ако можеш, моля те, виж ми въпроса в хорарни - казус е, не е тълкуване.  ;D Имам нужда от опитно мнение. Благодаря!

« Отговор #4813 -: Август 11, 2012, 04:38:07 pm »
Здравей, Мирабела! Ще ти отговоря на въпросите.

Четеш ли хората и желанията им като отворени книги? - нужно ми е само да го видя... дори и да не го видя, да го усетя. Страх ме е да се изразявам в момента крайно, но... освен че чета хората в момента, често усещам и какво ще им се случи, какво ще "излезе" от тях. Не се е случвало май да бъркам в преценката си.

Управителят на 3-тия дом Слънце е в съвпад с Юпитер в 7-ми. Мисля, че обичаш да си обраден от хора, да комуникираш с тях активно, да им угаждаш. Лесно те приемат в колектив. - тук зависи доста. Да- получава ми се. Но често се отдръпвам аз самият.
 Възможно е да излъчваш сексапил и то не от онзи ненатрапчивия, а по-скоро от предизвикателния - съвпадът Венера/Марс е квадратиран от Уран.- пак ще прозвучи пресилено може би, дори комично, но- нищо да не правя в стая с хора, да се изкашлям и жените се наежват. Непознато ми беше преди време, от няколко години го улавям.

Относно "личния въпрос", преди време,в последните месеци се колебаех - връзка или кариерно развитие. Ту така ту така. Сега мисля да пробвам паралелно. Пък и се получава и така че човекът до мен споделя интересите ми, професионални.

« Отговор #4814 -: Август 11, 2012, 04:44:33 pm »
riosmile - непостоянството ти според мен идва от Уранът в Стрелец.
Луна секстил Юпитер, разбирам, защо обичам да пишеш, много благоприятен аспект за писатели. Луна в 5-ти дом - силни емоции.

Сменяйки 10 работи, в различни сфери ли бяха те ? Няма ли някаква тенденция в професионалните ти интереси ?

« Отговор #4815 -: Август 11, 2012, 04:46:37 pm »
Браво, Риосмайл (имам предвид четенето на хората). Затова казвам, че всичко, свързано с психология, ще ти се отдава великолепно.

Човек с аспект Венера/Марс плюс ъглово Слънце няма нужда нищо да прави, представителите на противоположния пол сами му налитат. Трудно е да останеш незабелязан с такива конфигурации. Огромен плюс е за професионалното поприще, за което се подготвяш в момента. Талант плюс ум и като добавим сексапил - идеално за работа с хора, PR, реклама и т.н.

« Отговор #4816 -: Август 11, 2012, 04:48:43 pm »
riosmile - непостоянството ти според мен идва от Уранът в Стрелец.
Луна секстил Юпитер, разбирам, защо обичам да пишеш, много благоприятен аспект за писатели. Луна в 5-ти дом - силни емоции.

Сменяйки 10 работи, в различни сфери ли бяха те ? Няма ли някаква тенденция в професионалните ти интереси ?

Складов работник бях. Охранител. После няколко път пак в склад. Баничар бях. Водопроводчик.
Общо взето търсех не особено ангажиращи длъжности - нещо да се работи, избирах ги по заплащането.

*

Anabell

• 2022
« Отговор #4817 -: Август 11, 2012, 04:59:28 pm »
интелектът и самоувереността ти идват от Луна в Стрелец - мъжки, огнен знак, в съвременния свят трудно нещо ще ти се опре, но наистина имаш нужда от предизвикателства, интелектуална среда (говоря за наистина умни хора), огънят си има търсения.  ;)

« Отговор #4818 -: Август 11, 2012, 05:16:37 pm »
интелектът и самоувереността ти идват от Луна в Стрелец - мъжки, огнен знак, в съвременния свят трудно нещо ще ти се опре, но наистина имаш нужда от предизвикателства, интелектуална среда (говоря за наистина умни хора), огънят си има търсения.  ;)

Кажете ми, ако прекалявам с постовете си, не съм запознат с нерегламентираните правила във форума- грубо- по колко се пише, по колко въпроса се задават и тн.

На база поста ти , Анабел... хм... общувал съм с доста по - зрели хора от мен, привличали са ме познанията им, опита, уменията и... получи си преди две години нещо, което преживях тежко. Хора, които преди бяха за мене нещо като учители... израснах ги, погледнах ги от друг ъгъл. Стигна се до моменти, че мога да си разговарям косвено и да ми е приятно май май само с утвърдени имена в литературата чрез текстовете им, книгите. Бях изпаднал в доста краен вариант.

Постянно си и измислям разни схеми, устройства, планове, идеи развити като бизнес планове, но често остават само на хартия и минавам към следваща идея. По скоро съм по идеята не по изпълнението.

И след всичко изброено се стига до едно отчаяние и сломяване на духа- няма с кого да две думи да си кажеш, нищо няма да стане. Обезверяване, апатия. Не искам да звучи като дежурното за страната ни мрънкане, мисля че е една идея по друго.

Но, да- улових го момента с предизвикателството. Няма ли предизвикателство, всичко отива на вятъра. И започнах да чета, да уча старателно, нещо което преди презирах. Не зачитах абсолютно никакъв авторитет. На моменти пак ми се случва. Не уважавам и не одобрявам ничие мнение.

Нещо куриозно, но факт. Пишех някакви бележки си водех, за разказ. Бях забелязъл как определени хора приличат на животни и като външен вид и като характер... упорито и старателно съставях характеристики. Тогава ми просветна, че това всъщност е измислено и се нарича- астрология. Преди това не признавах астрологията, не я познавах. Та се спрях да не измисля своя собствена астрология... комично и ограничено- но го преживях.  ;D

*

Grace

• 2257
« Отговор #4819 -: Август 11, 2012, 05:20:20 pm »
riosmile, смело продължавай с астрологията. Луна / Уран е аспекта на добрите астролози  :blink: Съвпада Венера/Марс в 9-и дом също е благоприятен за духовно търсене и развитие.
Асц Рак е филтър през който другите те виждат тих, ненатрапчив, дори свит и няма как да усетят веднага скритата сила на Сатурновото Слънце. Още повече, че Марс в Риби има меко излъчване и не се конфронтира директно.
Вероятно привличаш силни, самоуверени, жизнерадостни партнъори.