Здравей Гост

Натални карти - практикум

• 6396 Отговора
  • 858153 Прегледи
Re: Натални карти - практикум
« Отговор #5060 -: Октомври 27, 2012, 03:36:16 pm »
Лили, дали според теб е по-вероятно Луната да е в един знак с Кету по сидерала? Тогава в Чандра картата Луната ще е У5, Марс ще е в 5-ти дом, откъдето аспектира Меркурий и 12-тия дом, което може да причинява стрес.
« Последна редакция: Октомври 27, 2012, 04:03:10 pm от Mirabella »

*

Lillie

• 30532
« Отговор #5061 -: Октомври 27, 2012, 03:40:52 pm »
Лили, дали според теб е по-вероятно Луната да е в един знак с Кету по сидерала?

Часът на раждане не е известен, но и аз, между другото, предположих, че Луната може да е в един знак с Кету.
Иначе познавам и друг човек с Луна/Кету в сид. Риби (Ревати), не е изперкал по време на сатурновия транзит (или поне не ми го е споделял, пък знам ли  :-[).
Не спирай да ме срещаш
в миг безвремие.
Аз любя се със огъня.
Неспирно.
И разпилявам пепелта си
с ветровете.

*

Papy

• 4343
« Отговор #5062 -: Октомври 27, 2012, 10:11:28 pm »
Абцесите по марс ли са?

« Отговор #5063 -: Октомври 28, 2012, 07:42:57 am »
Според вас тази жена има ли финансови проблеми или просто е измамничка?

От няколко години работя за нея, все е в задлъжнялост, все не може да се разплаща.
Не съм виждала по-голяма алчност и стиснатост в съчетание с толкова мазно лицемерие.

Вече като видя Риби с акцентиран Водолей, си имам едно наум - това е поредният случай, който го потвърждава.

ами виж и упр. на оста мое-твое притежание и ти е ясно,т.е У2 и У8  са в опозе и то У8 в 5/дома на спекулацийте,хазарта,игрите, имее да се възползва от чуждото,а своето пази У2 е в дева,знак на спестовността и стиснатоста и да й се разминава и за каретата на нептун към втори у 8 темата е двойно подчертана като връзка на У2,8 с  риби-дева
така,че се възползва максимално да лавира както й е угодно на личният интерес, това какво чувстват другите в досега си с нея при  акцентиран  водолей -липсва,хладнокръвна от девата,у 2 -пресметливост- центростремителна от венера,у 8:'(както и нептун в 1 ,разминават му се постоянно далаверите,в каре към юпитер,втори у2
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

« Отговор #5064 -: Октомври 28, 2012, 07:57:33 am »
Значи ще я притискаме да си искаме парите до дупка. :)

И според мен не са дошли тежки времена за нея - изкара кризата, съкрати по-голямата част от персонала, намали и без това ниските заплати, платените отпуски ги води неплатени, прави шашми и данъчни измами...

дошло е време вие,на които дължи пари да влезете в ролята на Сатурн в Скорпи,който ще квадратира Водолейският й стелиум,а вътре е втори У2 Юпитер, късмета не е на нейна страна,до сега тя е играла на ваш терен изпреварвайки ви с крачки,сега е време вие да играете на неин,изненадваща атака и директно,това за рибите е много болезнено,директно лице в лице и категоричност на луд гении имащ само една фикс идея да си получи заработеното и ако сте група от кредитори,защото вие де факто с неплатения личен труд я кредитирате,та сега е време да върне заемите :mellow:и то с лихвите :mellow:
Свободен е само онзи, който се радва на свободата на всички...
Истински свободен е този, който няма нужда да прави избор...

*

Papy

• 4343
« Отговор #5065 -: Октомври 29, 2012, 01:11:50 pm »

ако е майка на мама - в 1-ви?

Наскоро някъде писах кой дом за кой/коя баба/дядо е

Проверих изрично-в реални условия :), и ако съм писала друго-да не се чете
Та:
1-ви: баба по бащина, дядо по майчина
7-ми: баба по майчина, дядо по бащина

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5066 -: Ноември 01, 2012, 01:09:03 pm »
Дано не скандализирам присъстващите тук. Ако е така, извинявам се, ще премахна поста.
Във връзка със смъртта на новородено бебенце от печка в болницата - майката сама е дала данните на детео в пресата, затова, ако искате, да погледнем картата?
Датата е 24.10.2012, 10,01ч, София.
Вярвам, защото е абсурдно, ако беше достоверно, щях да знам - Т. Аквински

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

« Отговор #5067 -: Ноември 01, 2012, 01:22:38 pm »
В тази връзка бих искала да задам въпрос към колегите, занимаващи се с ведическа астрология. Коя варга гледате за смъртта?

*

Papy

• 4343
« Отговор #5068 -: Ноември 01, 2012, 05:53:45 pm »
Преди време рових по базите за бебешка смърт-много често се оказяаше ранен меркурий

Някой има ли възможност да сложи картата?
Много мъчно ми стана-а тая сестра как ще живее от тук нататък-хич не знам

« Отговор #5069 -: Ноември 01, 2012, 06:07:47 pm »
Много тъжна история  :'( ето я и картата на бебчето  :'( :'( :'(
Сега разбрах защо толкова много обичам изгревите и залезите! Та това е времето когато деня и нощта прекарват заедно своя любовен миг във вечността!

« Отговор #5070 -: Ноември 01, 2012, 08:11:47 pm »
По ведическата система малефикът Раху е в един дом с три неща, свързани със темите здраве и дълголение - АС, Марс (У1 и У6) и Меркурий (У8). У8 в съвпад с Раху се свързва с внезапна смърт, причинена от инцидент, катастрофа, насилие?
У1 Марс би трябвало да е силен, намирайки се в Скорпион и в ъглов дом (образува Ручака йога), а заедно с Юпитер - Гуру-мангал йога, т.е. си мислех, че ще предпази натива. Но програмата JH го дава с най-нисък бал от всички планети. В аштакаварга 1-ви дом има приличен бал (25т. - средно положение), но 8-ми и 12-ти дом са малко под средното (имат по 22 точки). А У8 Меркурий е аспектиран от Раху, т.е. наранен. Комбинацията от наранен У8 и слаб 8-ми дом може да говори за проблеми с темите по дома, вкл. дълголението.

Бебето (момиче) е родено в махадаша на Марс. Четох, че малефик в собствен знак или в екзалтация не вреди на дома, в който се намира (макар че след това прочетох точно обратното?). По тази логика проблемът не би трябвало да е в марсовата махадаша. Но поддашата, в която е родено, е на Венера, а още по-ниската даша е на Юпитер, който аспектира Венера. Юпитер и Венера управляват съответно 2-ри и 7-ми дом, т.е. са планети-марака за АС в Скорпион - способни да причинят смърт или страдание, еквивалентно на смърт.

Във ведическата астрология има формула за преценяването на отношенията между планетите. Планета "най-лош" враг за дадена е такава, която й е естествен враг и едновременно с това временен враг в картата. Меркурий и Раху са естествени врагове за У1 Марс и се намират в един дом с него, което ги прави най-лоши врагове за него. При АС в Скорпион Меркурий управлява един дустхана дом (8-ми) и един упачая дом (11-ти), което го прави най-лошият функционален малефик за този АС (някои сайтове не подкрепят тази информация). Бидейки функционален малефик в точен съвпад с АС, Меркурий "поврежда" поддашите на планетите, чиито домове аспектира - Марс (У1) и Венера (У7).

Подчертавам, че анализът ми е непрофесионален и най-вероятно неверен. Извинявам се, ако съм преминала някои етични норми, тълкувайки картата. Много е лесно да си нагодя анализа, след като знам събитието, т.е. какво търся в картата, но все пак е някакво упражнение за мен (колкото и неетично да звучи).
Колко още деца са родени на тази дата в този или около този час, но едва ли всички от тях са мъртви вече. Затова мисля (изказвам само мое мнение), че картата не предопределя живота. Може само да дава характеристики, насоки, както тази предупреждава за опасност за живота в периода след раждането, но трябва и да попаднеш на съответните събития, за да се реализира потенциалът на картата.
« Последна редакция: Ноември 01, 2012, 10:21:03 pm от Mirabella »

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5071 -: Ноември 02, 2012, 08:05:05 am »
У8 в съвпад с Раху се свързва с внезапна смърт, причинена от инцидент, катастрофа, насилие?

Един по-страничен въпрос - когато транзитен У8 съвпадне с Раху, а Раху е на мидпойнта на Марс и Плутон, като управители на Д4? Би ли могло да води до смърт чрез инцидент?

Състраданието към животните е толкова тясно свързано с добротата на характера, че може с увереност да се твърди: не може да бъде добър към хората този, който е жесток към животните.
А Шопенхауер

*

Деа

• *
  • 106
  • Слънце-Козирог Асцедент-Везни Луна-Водолей
« Отговор #5072 -: Ноември 02, 2012, 11:34:14 am »
Дано не скандализирам присъстващите тук. Ако е така, извинявам се, ще премахна поста.
Във връзка със смъртта на новородено бебенце от печка в болницата - майката сама е дала данните на детео в пресата, затова, ако искате, да погледнем картата?
Датата е 24.10.2012, 10,01ч, София.
                           Само да попитам -защо е зададено гр.София при построяване на картата ,след като бебето Петя е родено в Плевен?

*

Yaya

• 2265
« Отговор #5073 -: Ноември 02, 2012, 11:47:14 am »
Ми по инерция.... грешка, да се чете Плевен. Но в малка българия няма особена разлика в мястото, а и картата не е за релокация.

А Шопенхауер

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #5074 -: Ноември 03, 2012, 12:07:11 pm »
momi4eta a be nqkoi ima li Karmi4nata Astrologiq na Martin Schulman? Moje li da mi q prati kato file?

*

gogo07

• *
  • 244
« Отговор #5075 -: Ноември 03, 2012, 02:52:40 pm »
Momi4eta , moje te li da mi pomognete s Natalnata mi karta. Imam 4uvstvoto 4e minavam prez dosta tejak karmi4en period. Osobeno ot kakto Saturn nagazi v Skorpion, zabelqzvam i 4e Severniq vazel v momenta e v savpad i s natalniq Saturn. Vsi4kite mi otnoshnie , priqtelski , intimni , roditeli , kolegi sa podlojeni na jestoko izpitanie. Taka qko me trese .... principno tezi tranziti na Saturn svarzani li sas sabitiinost? Obektivno poglednato v KArmi4en period li sam naistina?

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5076 -: Ноември 03, 2012, 05:57:17 pm »
Не вярвам в кармата, а транзитите на Сатурн носят събитийност, да. Както и другите транзити, гледай си какво управлява планетата в натала. И в крайна сметка, няма как да си задържиш всички притежания доживот. Ако не го приемеш доброволно, ще ти го преподадат по друг начин.

« Отговор #5077 -: Ноември 03, 2012, 06:04:30 pm »
Книгите на Шулман по кармична астрология - http://www.koob.ru/schulman_m/.

Урокът на Сатурн обикновено е свързан с доброволно отказване от нещо (или Сатурн го отнема без да "пита"). Транзитен Сатурн в квадрат с У7 Юпитер - партньорствата (интимните връзки) са най-засегнати.

*

Ronia

• **
  • 1557
« Отговор #5078 -: Ноември 03, 2012, 06:12:34 pm »
Зависи какво управлява в натала. За мен лично повече е давал, и то на едро. Дори и при квадрати, даже тогава изсипа една голяма кошница, като квадратира Слънцето (Сатурнов възврат). Единствено през 8ми дом върху Венера участва в развода ми, но инициаторът му бях аз. Забелязала съм, че му се отразява и знака - например сега през Везни бях сама в смисъл на "връзка", но не са ми липсвали нито възможности, нито забавления с мъже, аз не исках точно тези хора, понякога осъзнаването идваше с малко закъснение. Според мен Сатурн е честен, дава избор. Плутон е друга бира.

« Отговор #5079 -: Ноември 03, 2012, 06:26:23 pm »
Не написах горния си пост както трябва. Трябваше да допиша, че Сатурн ни кара да осъзнаем какво наистина искаме и да се откажем от всичко ненужно и неработещо.